• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan ve evli kadinlar aksam rutininiz nasil?

Haftasonundan yemek yapip buzluga atın. Bence asrin icadi bu; hayatinizi acaip kolaylaştırır.
Ev toplamanin tek kolay yolu, dagitmamak. Herkes aldigi herseyi yerine koysun.
Temizlik de pazar gunu yapılır. 2 kişi ne kadar pisletceksiniz. Belki arada bı tuvalet yıkanabilir, o kadar.
Yıpratmayin kendinizi:)

Al kız o robot ucuz

İki yıl önce 100 TL idi

Pazar kurutma makinesi baktım 5500 olmuş eve gidip makinemi öpeyim dedim

Aaa ciddi mi?
Bakayim ya, evin her yerine degil de amerikan mutfak var suan, orayi temiz tutsun yeter, ben de operim.

Kurutma makinesini ben de arada sevip simartiyorum, kiymetlimisss...

Aaa ciddi mi?
Bakayim ya, evin her yerine degil de amerikan mutfak var suan, orayi temiz tutsun yeter, ben de operim.

Kurutma makinesini ben de arada sevip simartiyorum, kiymetlimisss...

Burada fiyatlar uçmuş zaten haziran kataloğu ile şimdiki arasında 1200 fark var

kizlar aksam 7de evde oluyorum. yemek yaparsam eger cok daha gec suruyo ama hazir yemek varsa ya da esim benden once gelip yemek yapmissa yemek ye masayi topla mutfagi toparla diyene kadar saat 9 oluyo. sonra hangi isimi yetistircegimi sasiriyorum. Eşimle beraber yapmamıza rağmen yetişemiyoruz yani temizlik mi yapiyim film mi izleyelim kendime mi vakit ayirayim bilmiyorum. 2ye kadar uyumuyorum sonra sabah surunerek kalkiyorum:) ev islerine yardimci tutacak durumumuz yok henuz beraber yapmaya calisiyoruz ama temizlik yapsak da baska biseye vakit kalmiyo bu sefer, saldik gitti temizligi valla:d siz neler yapiyosunuz aksamlari?

Eskiden bende senin gibi zaman Yok derdim şimdi çocuk oldu resmen mama artığı yiyorum....

Sana tavsiyem 2 günlük yemek yapın.. evdeki süsü azalt temizlik kolay olur.

Çocuksuz bir çift iseniz işiniz kolay. Ben oğlumdan önce çalışıyordum. Pazar günü iki günlük yemek yapardım. Pazartesi ve salı onu yerdik. Çarşamba makarna, köfte gibi basit şeylerle geçerdi. Perşembe buzluktan sebze pişirirdim. Cumaya artarsa yenirdi yoksa hazır söylerdik.
Temizlik konusu ise daha kolay. Dağıtmamak mottonuz olsun. Herkes aldığını yerine koysa işiniz epey kolaylaşır. Haftaiçi evi süpürmeseniz de olur. Haftasonu genel temizlik yaparsınız.

Bizde de çocuk yok henüz. İkimiz de çalışıyoruz. İkimiz de ortaklaşa bir şeyler yaparız, haftaiçi pek ev şöyledir böyledir düşünmüyoruz zaten.

Ortalama 18.00 gibi evde oluyoruz. 19.00 gibi yemek yiyoruz. Ara sıra salata, çorba gibi basit şeyleri ona bırakıyorum. Bende abartıya kaçmayacak şekilde kolay şeyler yapıyorum. Yemeğimizi yeyip bulaşıkları makineye atıyorum. Mutfağı topluyoruz/topluyorum saat 20.30 civarı oluyor. Sağ sol aşırı dağınıksa ben rahatsız oluyorum çocuk olmadığı için genelde de dağınık olmaz ama olursa 30 dakika falan da ona ayırıyorum. Haftaiçi bunun dışında çok önemli ütülenecek vb. bir şey yoksa farklı bir iş yapmıyorum.

En fazla odayı falan süpürürüm.

Cumartesi biraz erken kalkıp ev işlerini hallediyorum. Yemek saatine kadar çoktan bitiyor zaten daha detaylı yemek yapma fırsatı buluyoruz haftasonu. Pazarı da kendimize, gezmeye ayırıyoruz.

Çocuk olsa bakıcı tutarım ama. Çocuk varsa zor çalışan bayan için yetişmek.

Başka bir konuya daha yazdım.
Yıllardır Ctesi yarım gün de dahil olmak üzere,özel sektörde haftanın 6 günü mesaili çalışıyorum.Hafta içi eve geliş saatim 18:15-18:30 evle işyeri arası araçla 20 dk.
Eşim mesaili çalışmıyor.
Biz eşimle yıllar içinde şöyle bir düzen kurduk belki size de faydası dokunur.

Her Ctesi akşam yemeğinden sonra buzdolabımı toparlar silerim. Genelde bozulan atılan yiyecek olmaz bizde, dikkat ederiz.
Haftalık ne pişireceksek planlar ona göre alışveriş listesi yaparım.
Her Pazar kahvaltıdan sonra; önce pazara sonra markete gider haftalık alışverişimizi yaparız.
Bazen marketi Ctesi iş dönüşü yaparım kahvaltılık vs kalmadıysa malum Pazar sabahı kahvaltı önemli.
Ben pazar alışverişini eşim marketten alınanları yerleştirir. Genelde o gün öğleden sonra evde oluruz, hafta içine hazırlık yaparım.
Pazar günleri bazen dışarda bazen de çay menüsü gibi aperatif şeyler yeriz. Çay menüsünde çeşidi bol tutarım ki ertesi iki güne de kalsın.
O gün akşam eşim maç özetlerini izlerken geçerim mutfağa,açarım radyo Alaturka'yı, marul,maydanoz vb yeşillikleri yıkar kuruturum. Mor lahana aldıysam kıyar, sirke ve tuz eklerim. Hepsini ayrı saklama kaplarına yerleştiririm. Hafta içi salata yapmak 5 dklık iş. Ispanak, semizotu aldıysam ayıklar,yıkar,kuruturum.
Kıymamı soğanla kavurur porsiyonlayıp buzluğa atarım.Kuşbaşı eti düdüklüde pişirir onu da porsiyonlarım. Ayda 1 defa 1,5-2 kg kıymadan köfte yapar buzluğa atarım oğlum okuldan gelince pişirip ekmek arası yesin diye.
Hafta içine 2 çeşit sebze yemeği pişirir 1 çeşit de bakliyat haşlarım. Bakliyatı sabahtan ıslatmış olurum.Bu şekilde hafta içi çorba,pilav,makarna takviyesi ile yemek işi hallolur. Tüm bu hazırlığı yaklaşık 2-2,5 saatte tamamlamış oluyorum.
.
Sağlık ve hijyen kaygısıyla biz bildiğimiz iki -üç yer dışında pek dışarda yemeyiz.
Akşamları dizi izlerken sigara böreği ya da dolma sararım bazen.

Yemekten sonra birimiz sofrayı toplayıp bulaşıkları makineye dizerken diğeri çayı demler.

Ev işinde de prensibim işleri biriktirme, dağıtma, hemen topla,döküleni hemen sil, kaliteli elektrik süpürgesi kullan, yatmadan her iki wc ve lavaboyu dezenfekte et, her akşam yemeğinden somra ocağı sil ,mutfak zemini süpür,sil.
Eşim de sağolsun temiz ve düzenli çok da yardımcı olur bana.

Bir de bize her hafta Ctesi sabahtan yarım gün yardımcı geliyor. Eve geldiğimde en azından evim temiz oluyor.
Eşimin gömleklerini bazen ütüye gönderiyorum bazen yardımcı hanımı extra 2 saat daha çağırıp ona yaptırıyorum.
Yıllardır böyle geçinip gidiyoruz.

Cocuk yoksa bu kadar yipranmak niye? Desemki cocuk yesin icsin diye ugrasiyosun cok kirletiyo desen..

Simdiki dusuncem olaydi cocuksuzken hayatta temizlik filan yapmazdim

ertesi gunden başlarım yemek yapmaya kafamdan.akşamdan hazırlıyorum malzemeleri ona gore..7 gıbı otururuz sofraya..akşam çayına ılla bişey yaparım.2-3 gunde bır.yemek pişerkken evımı supururum her gun mutlaka yaparım.toz varsa alırım çamaşır varsa katlarım,yıkanacak varsa yıkarım.kızımla oynarım,geri kalan vakıtte kendıme zaman ayırmadığım için gceye kadar kendıme vakıt ayırırm.sabahlarıda acı kahve, yeşil çay ,su derken uyku muyku kalmıyor.cumartesi öğlen başlıyorum akşama kadar temızlık.halıda leke varsa onları sılerım..kapılar,dolaplar,aynalar cam..yapıyorum ama bıtmıyor..mutfak d.sil süpür arkasından yemek yap,akşam çayına bişeyler derken 11 oluyor..pazar gunu ozguruz.pazar sadece supururum.eşim yardım etmek ıster ama ben ızın vermem çünkü arkasından bıafaha yaparım.kendı yaptığım hariç kımsenınkını beğenmıyorum bu yuzden hep huysuz ve yorgunum.

kizlar aksam 7de evde oluyorum. yemek yaparsam eger cok daha gec suruyo ama hazir yemek varsa ya da esim benden once gelip yemek yapmissa yemek ye masayi topla mutfagi toparla diyene kadar saat 9 oluyo. sonra hangi isimi yetistircegimi sasiriyorum. Eşimle beraber yapmamıza rağmen yetişemiyoruz yani temizlik mi yapiyim film mi izleyelim kendime mi vakit ayirayim bilmiyorum. 2ye kadar uyumuyorum sonra sabah surunerek kalkiyorum:) ev islerine yardimci tutacak durumumuz yok henuz beraber yapmaya calisiyoruz ama temizlik yapsak da baska biseye vakit kalmiyo bu sefer, saldik gitti temizligi valla:d siz neler yapiyosunuz aksamlari?
Yaptığınız yemek en az 3 gün gitmiyor mu ? Ben pazar günü yemeklerimi yaparım, çarşambaya kadar gider. Hafta sonlrı izniniz yok mu ? En azından bir hata sonu temizlik yemek yapsanız, hafta içi ve diğer hafta sonu rahatsınız ?

çocuk yok gibi

hazır yemeği yiyip mutfaktan çıkmak neden 9 u buluyor mesela

eve gelip yemeği pişirip yememiz genelde bir saat sürüyor

mutfaktan yemeği biten çıkıyor ve masada tabak kaşık ne varsa kalıyor

arada birisi çay yapabiliyor meyve vs yiyoruz neyse bulunan

oğlum yatınca biz biraz daha oturuyoruz arada bir 10 dakika makinada önceki günden kalan temizleri dolaba atıp kirlileri makinaya koyuyorum 10 dakika sürüyor

o arada da eşim genelde son bir çay vs hazırlıyor

onu da içiyoruz

çamaşırları sabah evden çıkarken geleceğim saati ayarlayarak atıyorum makinaya gelince eskiden asardım direkt

kurutma makinem var şimdi kurutuyorum makinede

onun dışında zaten evinizde kimse yok haftada hatta iki haftada süpürülse bile yeter zira yaşanmayan ev kirlenemiyor

gece 2 lere kadar yapacak ne iş var ki evde
Çok alakasız olacak ama.. kurutma makinenizin marka ve modeli nedir acaba? Memnun musunuz? Ben de almayı düşünüyorum, araştırmadayım da :)

Çok alakasız olacak ama.. kurutma makinenizin marka ve modeli nedir acaba? Memnun musunuz? Ben de almayı düşünüyorum, araştırmadayım da :)

Benimki Bosch seri 8 ama bir iki alt modeli de iyi iş yapar

En kötüsü bile gayet iyi daha önce Arçelik vardı o da iyiydi ama bozuluyordu bir parçası o seride sıkıntı varmış

Biraz şans işi ama en kötüsü bile çok yardımcı

aksam 18 ,30 da en gec evde oluyroz eşim de ben de
evde hazır yemek varsa birlikte hazırlar birlikte toplar makınaya da bırlıkte koyarız
ondan snr çay faslımız olur
salona geceriz
getir götürleri eşim yapar
film izleriz , tavla oynarız gece 12 gibi de uyuruz.

temizlik falan yapmam ben hafta içi
yardımcı uzun süredir biz de alamıyoruz

haftasonu temızlıgı eşimle yaparız
yağılacakları yazar bir liste haırlarız ordan isteyen istediğini yapar üzerini çizer yaptıklarının

cumadan camasırları yıkarım ben
3 makına camasır yıkarım haftada
onlar kuruyunca ütüyu asla bekletmem.

Hafta çi çok acil bir iş yoksa hayatta yapmam
gece 2 de neden yatıyorsunuz canınıza kastınız mı var?
hayatımı yasarım keyfime bakarım

temızlık için kendimi heba edemem
haftasonu yapılan temızlık 5 gün gider zaten bize
dagınık da değiliz.

temızlık yapacak enerjım olsa hafta içi
dısarı cıkar yuruyus yaparım
sahile giderim
çok enteresan davranıyorsunuz bence

18.30 gibi evde oluyorum 2 de çocuğum var birisi okullu sizin kadar yoğun olmuyorum 2 ye kadar otursam sabah kalkamam 22.30 gibi çocuklar uyur ben de 12 gibi yatarım sabah 7.30 da ayaktayım. Ve inanın gayette titiz bi insanım mutfak taşında asla birşey bırakmam rahatsız oluyorum

eve girer girmez yemeği ocağa koyar üstümü değiştiririm masaya otururuz hemen oğlum aç olur genelde ,yemekten sonra baba ve oğul salona geçer bende bulaşığı kaldırır ertesi günün yemeğini yaparım hızlıca ,benim salona geçip ailemle oturmam 20:00-20:30 u bulur sonra salonda sağı solu toparla makinaya çamaşır at perte çıkarım Allahtan eşim çamaşırları serer.

Benimki Bosch seri 8 ama bir iki alt modeli de iyi iş yapar

En kötüsü bile gayet iyi daha önce Arçelik vardı o da iyiydi ama bozuluyordu bir parçası o seride sıkıntı varmış

Biraz şans işi ama en kötüsü bile çok yardımcı
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Yuvaya giden 27 aylık bir oğlum ve 5 aylık bir kızım var. 1 ay sonra kızım ek gıdaya geçince zaten yoğun olan çamaşır trafiği iyice artacak. Ben artık baş edemez hale geldim kurumasını beklerken çamaşırların.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Yuvaya giden 27 aylık bir oğlum ve 5 aylık bir kızım var. 1 ay sonra kızım ek gıdaya geçince zaten yoğun olan çamaşır trafiği iyice artacak. Ben artık baş edemez hale geldim kurumasını beklerken çamaşırların.

Size şart

Bütçenize göre ayarlayın bir tane

ertesi gunden başlarım yemek yapmaya kafamdan.akşamdan hazırlıyorum malzemeleri ona gore..7 gıbı otururuz sofraya..akşam çayına ılla bişey yaparım.2-3 gunde bır.yemek pişerkken evımı supururum her gun mutlaka yaparım.toz varsa alırım çamaşır varsa katlarım,yıkanacak varsa yıkarım.kızımla oynarım,geri kalan vakıtte kendıme zaman ayırmadığım için gceye kadar kendıme vakıt ayırırm.sabahlarıda acı kahve, yeşil çay ,su derken uyku muyku kalmıyor.cumartesi öğlen başlıyorum akşama kadar temızlık.halıda leke varsa onları sılerım..kapılar,dolaplar,aynalar cam..yapıyorum ama bıtmıyor..mutfak d.sil süpür arkasından yemek yap,akşam çayına bişeyler derken 11 oluyor..pazar gunu ozguruz.pazar sadece supururum.eşim yardım etmek ıster ama ben ızın vermem çünkü arkasından bıafaha yaparım.kendı yaptığım hariç kımsenınkını beğenmıyorum bu yuzden hep huysuz ve yorgunum.
çok güzel keşke bende böyle olsam Başak misiniz

Back
X