• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan ve evli kadinlar aksam rutininiz nasil?

Ben 7 15 te evde oluyorum yemeği üstüne koyduktan sonra camasir varsa katılıyorum yemekten sonra tozlari alıyorum 2 gunde bir bazen evi supuruyorum haftada bir kerede siliyorum oldu bitti :)

Birde çocuk olsa sizin halinizi düşünmek istemiyorum .. o zaman tüm pes ederdiniz
bence düzeninizi değiştirin sıkıntı var benim cocugum olmasına rağmen sizin gibi uzun sürmüyor işler..
herşeyi dengeli yapmaya çalışıyorum bazen denge kaçıyor ama olduğu kadar artık..

kizlar aksam 7de evde oluyorum. yemek yaparsam eger cok daha gec suruyo ama hazir yemek varsa ya da esim benden once gelip yemek yapmissa yemek ye masayi topla mutfagi toparla diyene kadar saat 9 oluyo. sonra hangi isimi yetistircegimi sasiriyorum. Eşimle beraber yapmamıza rağmen yetişemiyoruz yani temizlik mi yapiyim film mi izleyelim kendime mi vakit ayirayim bilmiyorum. 2ye kadar uyumuyorum sonra sabah surunerek kalkiyorum:) ev islerine yardimci tutacak durumumuz yok henuz beraber yapmaya calisiyoruz ama temizlik yapsak da baska biseye vakit kalmiyo bu sefer, saldik gitti temizligi valla:d siz neler yapiyosunuz aksamlari?
İşi eşimle tatil gününde iki saatte bitiriyoruz. Yemekten sonra onbeş dakikada mutfak temizliğini bitirirsin. Bakımın şu bu kırk beş dakikada biter. Saat onda oturdun. Onikiye kadar eşinle eğlen. Bizde böyle oluyo. Ameliyat oldum raporluyum evde yatıyorum. Evde oturmaktan sıkıldım. Ev işi yemek hemen bitti akşama kadar tv. Ev hanımları yaşadı vallahi

Akşam 7:30-8 gibi evde oluyorum. Ben gelene kadar eşim oğlumu alıp gelmiş oluyor. Eşim yemek hazırlarken (ne zaman önceden yapsak bir şey çıkıyor evde olmuyoruz ve o yemeği yiyemiyoruz) ben ortalığı topluyorum, bir taraftan oğlumla ilgileniyorum derken saat zaten çoktan 9 oluyor. Mutfağı topla, çamaşır yıka as, katla bizim çocukta 12 den önce yatmaz zaten, açıkçası çok zorlanıyorum ben yetişmekte, bazen hiç bir şey yapamıyorum yorgunluktan çünkü işimde ağır, iş yerine gelen misafirleri de ben karşılayıp çay kahve ikramını ben yapıyorum, kirlileri yıkıyorum.

Cumartesi 1' e kadar çalışıyorum ama çıkmam 2 yi buluyor. 2 patron benim odam, giriş ve mutfağı temizliyorum.. Ha bu arada ben muhasebeciyim. :işsiz: Eve gidiyorum 2 ' de, eşim cumartesi çalışmıyor, oğlumla evi dandini pazarına döndürmüş oluyorlar bir de evi toplayıp temizlemeye çalışıyorum ama yarım yamalak her şey. :KK14:

kizlar aksam 7de evde oluyorum. yemek yaparsam eger cok daha gec suruyo ama hazir yemek varsa ya da esim benden once gelip yemek yapmissa yemek ye masayi topla mutfagi toparla diyene kadar saat 9 oluyo. sonra hangi isimi yetistircegimi sasiriyorum. Eşimle beraber yapmamıza rağmen yetişemiyoruz yani temizlik mi yapiyim film mi izleyelim kendime mi vakit ayirayim bilmiyorum. 2ye kadar uyumuyorum sonra sabah surunerek kalkiyorum:) ev islerine yardimci tutacak durumumuz yok henuz beraber yapmaya calisiyoruz ama temizlik yapsak da baska biseye vakit kalmiyo bu sefer, saldik gitti temizligi valla:d siz neler yapiyosunuz aksamlari?

Yemeği haftasonundan çarşambaya yetecek kadar yapın, gelince ısıtır yersiniz
Haftaiçi ne temizliği?
Pazar günü yaparsınız. 2 ye kadar duramam ben. Durursam işe gidemem :)

bende 7ye çeyrek kala gibi evde oluyorum.birgün önceden yemegımı yaptıgım için hazır oluyor dolaptan çıkarıp ısıtırken şöyle bir mutfagı salonu odaları gezıyorum toparlıyorum..sonra yemek yenıp makıneye dizene kadar saat 7,20-7,30 oluyor..
sonrasında biraz kızımla oynayıp 8 yada 8.15 gibi yürüyüş bandına cıkıyorum ve 1 saat yürüyüş+10 dakıka duş derken saat 9 ile 9,30 arası oluyor..sonra kızımı yanıma alıp biraz tv izliyoruz sohbet ederek..saat 10u geçincede onu yıkıyorum ve yatırıyorum..uyuması 11,30u buluyor..
pilim bitmişse uyuyorum haftasonuysa biraz tv takılıyorum:)
kendım için yaptıgım tek şey spor bu aralar...
haftaiçi temızlıkle çok ugrasmıyorum sadece toplu tutmaya calışıyorum evi..bulasık ve camasır hariç tabi..
cumartesi sabahları erken uyanıyorum kahvaltıdan sonra tüm evi sil süpür toz al,çamaşırları topla katla yemek yap derken saat 1 oluyor..sonrası serbest zaman:)

6 bucukta evdeyim
1 saat emzirme fasli
Yarim saat -1 saat arasi yemek + dus fasli
1.5 saat cocuklarla oynamaca
1 saat bebegi uyutma
Sonra 1-2 saat kocayla takilip dizi izleme , sohbet , biseyler okuma vs
Sonra uyuma
Ben temizlik yapmiyorum, herkese de tavsiye ederim :deli:

7de evde oluyorsaniz kolay yemekler yapacaginizi varsayalim; 7 bucukta sofraya oturup 8de kalkip en gec 8.15te isinizin bitmis olmasi gerekmiyor mu? arada oyalaniyormusunuz, nebilim telefonla filan?

fulltime calisip herseye yetismek zor. haftasonunuzun bir sabahini temizlige ayirmaniz gerekiyor ve hafta arasi bir veya iki aksam ufak tefek isler yapmaniz gerekiyor (camasir, supurme gibi). iki kisinin cok abarti bir isi de olmuyor zaten. duzenli yasam, az ivir zivir esya, herseyin bir yerinin olmasi onemlidir bence.

18-18.20 arası evde oluyorum ve hafta sonları da evdeyim, eşim sofrayı hazırlamış oluyor.O benden 1 saat önce geliyor eve.
Yemek yedikten sonra o evi ufak tefek süpürüyor şarjlı süpürgeyle, ben de mutfağı topluyorum. Ertesi gün yemeğini hazırlıyorum mesela akşama ayşe kadın yapacağım. Hazırlayıp, pişirmeden bırakıyorum. Eşim gelince pişiyor. Zaten akşamları tek çeşit yiyoruz. Yemek+salata şeklinde.
Ardından evi topluyorum. (Zaten 2 kişiyiz ve ev dağınık olmuyor, eşim çok düzenlidir.)
Tuvalet ve lavabo yıkanır.
7.30-8'de benim bütün işler bitmiş oluyor.Sonra keyif yapıyoruz biz. Benim her akşam rutinim aynen bu şekilde.

6' da evde oluyoruz eşimle birlikte. El yüz yıkanır hemen mutfağa gireriz. Ana yemeği birlikte atarız ocağa. Fasulye ayıklanacaksa eşim ayıklar mesela, o sırada makine açılacaksa hemen çamaşırları atarım. Yemeği ocağa attıktan sonra eşim salata veya cacık türü yapmayı çok sever. Bende klozeti lavaboyu hallederim. Uzun süre pişecekse hemen balkona su tutar eşim. Yada ipte çamaşırım varsa onlarla uğraşırım. Yemek pişer sofra kurulur yenir. Ben mutfağı toparlarken eşimde ortalığı küçük süpürge tutar. Mutfak toparlnırken çay çoktan demlenmiş olur. saat 9' da oh der otururuz :) Büyük temizliği hafta sonları birlikte yapıyoruz. 2 kişiyiz zaten evimiz çok dağılıp, pislenmiyor.

6 bucukta evdeyim
1 saat emzirme fasli
Yarim saat -1 saat arasi yemek + dus fasli
1.5 saat cocuklarla oynamaca
1 saat bebegi uyutma
Sonra 1-2 saat kocayla takilip dizi izleme , sohbet , biseyler okuma vs
Sonra uyuma
Ben temizlik yapmiyorum, herkese de tavsiye ederim :deli:
bende tavsiye ediyorum çok iyi oluyor :deli: haftada bir kere dipbucak yeter
hafta içi derli toplu olması kafi yoksa insan çok yıpranıyor
bebeğinizi uyutma süreniz çok uzunmuş neden böyle geç uykuya dalıyor

bende 7 gibi evde oluyorum
yemeği hazırla topla 9 oluyor
yemek hazırlarken çamaşırları makineye atıyorum
ertesi günün yemeğini koyuyorum
o esnada varsa katlanacak çamaşır katlıyorum yoksa tv karşına geçiyorum keyif yapıyorum yatana kadar
3,5 yaşında oğlum var onuda babası uyutuyor uyuyunca dağıttığı yerleri topluyorum
en geç 11,30 12 de de yatıyorum
bulaşık makinemi akşam açıp sabah 10 dk erken kalkıp boşaltıyorum
genel temizliğimi de cumartesi yapıyorum hafta içi çamaşır yemek banyo temizliği gibi işleri yapıyorum

bende tavsiye ediyorum çok iyi oluyor :deli: haftada bir kere dipbucak yeter
hafta içi derli toplu olması kafi yoksa insan çok yıpranıyor
bebeğinizi uyutma süreniz çok uzunmuş neden böyle geç uykuya dalıyor
Emerek uyuyor , 22 aydir cozemedigim sorunum , bazen araliklarla 2 saati bile bulur , buyuk keyif aliyor emmekten
Sutten kesene kadar boyle devam , abisi de boyleydi , benimkiler meme manyagi oluyor

bende 7 gibi evde oluyorum
yemeği hazırla topla 9 oluyor
yemek hazırlarken çamaşırları makineye atıyorum
ertesi günün yemeğini koyuyorum
o esnada varsa katlanacak çamaşır katlıyorum yoksa tv karşına geçiyorum keyif yapıyorum yatana kadar
3,5 yaşında oğlum var onuda babası uyutuyor uyuyunca dağıttığı yerleri topluyorum
en geç 11,30 12 de de yatıyorum
bulaşık makinemi akşam açıp sabah 10 dk erken kalkıp boşaltıyorum
genel temizliğimi de cumartesi yapıyorum hafta içi çamaşır yemek banyo temizliği gibi işleri yapıyorum
peki oglunuz ile ne ara ilgilenebiliyorsunuz
allah hepimizin yardımcısı olsun çalışan anne olmak daha bir zor..

Hayatı niye bu kadar zorlaştırıyorsak kendimize
Valla hiç uğraşamam işten gelince temizlikle.
Yazık bana da. Yemek işini deeşim evdeyse eşim yapar. Yoksa bi gün önceden ben yaparım ya da hiç kimsenin yapası yoksa dışarıda yeriz. Yatana kadar da dinlenirim, artık canım ne istiyorsa onu yaparım.
Hafta sonu yaparım temizliği o da dışarı çıkmazsak.
Dünyanın pisliğini ben mi temizleyeceğim. Kalsın canım! Almayayım!

Calisma saatleriniz cok fazlaymis.ben o saatte gelsem bi koseye yigilir uyurum.onceki geceden yemekleri yapin eve gelince yemek toplama 8 olsun.camasir bulasik varsa yerlestirin o sirada sonraki gunun yemegini yapin.esinizde supurge yapsin.yemek pisene kadar lavabolari falan temizleyin.tabi bunu 3 gunde bir yapin evde kimse yoksa ev kirlenmez.haftasonlari da max 2 saatinizi ayirin esinizle beraber derinden temizleyin sonrada gezmeye cikin.bence yapilabilir seyler cocuk yok bu onemli bi avantaj

yukarıya yazmayı atlamışım
uyku vakti gelene kadar oyun oynuyoruz kitap okuyoruz boyama yapıyoruz gibi
sonra babası uyuturken bende dağıttığımız yerleri topluyorum

amin gerçekten zor
ilk başlarda pes edicektim ama programlı gidince bi tık daha iyi geldi bende rahatladım
2 sene oldu işe döneli artık olduğu kadar diyorum ..

Back
X