• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan ve evli kadinlar aksam rutininiz nasil?

Yemeklerinizi haftasonundan yapın akşam ısıtın sonra mesela siz veya eşiniz bulaşıkları yıkarken diğeriniz günlük bir ev işi yapsın. Mesela evi pzt evi süpürün salı toz alın çrş silin prş çamaşırlarla ilgilenin gibi her güne bi iş ayırın yani max yarım saatinizi alır zaten

kolera9 kolera9 anlatirim tabi
bizim evde tek tupper var salata icin olan buyuk yuvarlak..
esim ona marullari yıkar kuruyunca koyar hergun yemegi sevdigimiz için doğrayıp koyar..
ben de kirmizi lahanayi 4 e 8 e bolerim portakal dilimi gibi beyaz kok kismini atip bazen havuc soyacagiyla ince ince dograririm bazen usenirim hooop rondaya bir kısmını yogurtlarim mayonezle meze olarak yeriz kalanını limon ve yag üstünu ortecek şekilde koyarım yumusar hem güzel olur ama havada kalirsa kararir çabuk . salata tabagina biraz ondan biraz marul koy üzerine havuc rendele cok az sosla zaten kirmizi marul soslu cunku tamam.
eger yemeklerin tazeyse buzluktan cikardiginda ayni tazelikte olur bayat bisi koyma yani.
esim sehir disinda oldugunda tek kisilik kalan yemekleri yemek uzere tencereden direk (malesef ) plastik kaba koyarim o yokken ısıtır yerim asla yeni yemekle ugrasmam:halay:
bizim dolap no frost marul 1 hafta gider yemekler de hic isinmadan bekliyor ya onlar da bozulmaz ama ayni seyi annemlerde yapamam onlarin dolapta yemek o kadar kalmaz kalsa da icime sinmez. dolabindan eminsen yemeklerin bozulmaz tatlim merak etme denersin olmazsa
kek yaptim yarisi yenmeyecekse streceler posetler koyarim cikarinca dun yapilmis gibi taze olur
mercimek corbasini buyuk tencere de yagsiz yapip soguyunca plastiklere koyuyorum. içeceğim gun yag koyarim uzerine de mercimek blogu :) bir de cok koyu yaparim ki isitirken su ekliyim cabuk olsun hem de dolapta az yer tutsun :hamarat:
alışırsın sen de:kk77:

küçük bebeğim var. akşam 7 de evdeyim. yemeği annemde yiyip oğlumu alıp eve geçiyorum. eşim geç geliyor. evde ona yemek hazırlayabiliyorsam ne güzel yapamıyorsam o gelince yapıyoruz. oyun oyna sarıl koklaş uyut saat 11 oluyor zaten temizliğimi 2 haftada bir yardımcı gelip yapıyor. ben gelmediği hafta bir süpürüyorum o kadar günlük işlerimi de ya oğlumla yapıyorum yada o uyuyunca her türlü yatağa girmem 1 oluyor. yüksek lisans öğrencisiyim oğlum yatınca ders ödev yapıyorum bir de. sabah 7:30 uyanma. cumartesi pazar evdeyim. serviste bile ödev yapıyorum. çünkü oğlumun zamanını almak istemiyorum.

Yemegi olabildigince haftasonundan yapıyorum
İki kişiyiz ama yaptıgım her yemegi de mutlaka fazla yaparım sıcakken kavanoza koyar kapatır soguyunca buzdolabına atarım ilerki haftalarda yemek hemen hazır olur
Eşimin geliş saatine göre o da sıkca mutfaga girer
Bulasık makinesi her daim bostur hemen tık tık yedigimiz dizilir
Sonrasında spor salonuna gideriz
Her aksam en az üc bölüm dizi yada sinema mutlaka yaparız
Gece yatmadan yarım aaat kitap okuruz
Tabi bana yardımcı da geliyor haftada bir temizliğe ütüye elimi sürmem
Sadece sulu yemeklerimi yapiyorsunuz bu şekilde bozulmuyormu

Oo ben hayatta bu mesajdan alıntı yapamam :)
Mesela etli taze fasulye, kıymalı patlıcan yemeği, erişteli yeşil mercimek, kabak, karalahana yemeği vs
Çeşitleri anlamanız acısından yaptıklarımın bi kısmından örnekler
Bi kilo fasulye yapıyorum misal biz iki kişiyiz birer tabak yeter bize hemen yarısını suyuyla tanesiyle yagıyla ocagı kapadıgım gibi kaynar halde kavanoza koyup ters ceviriyorum
Ayyy bende yapayımmm bunu sıcak sıcak koycaz dimi??? Kaç gün sonra yenebilir halde kalır.

kizlar aksam 7de evde oluyorum. yemek yaparsam eger cok daha gec suruyo ama hazir yemek varsa ya da esim benden once gelip yemek yapmissa yemek ye masayi topla mutfagi toparla diyene kadar saat 9 oluyo. sonra hangi isimi yetistircegimi sasiriyorum. Eşimle beraber yapmamıza rağmen yetişemiyoruz yani temizlik mi yapiyim film mi izleyelim kendime mi vakit ayirayim bilmiyorum. 2ye kadar uyumuyorum sonra sabah surunerek kalkiyorum:) ev islerine yardimci tutacak durumumuz yok henuz beraber yapmaya calisiyoruz ama temizlik yapsak da baska biseye vakit kalmiyo bu sefer, saldik gitti temizligi valla:d siz neler yapiyosunuz aksamlari?

Ben de yeni evliyim.Tek çocuktum ve annem bana hiç iş yaptırmazdı.Hiç bir şey bilmiyorum.17.30 da evde oluyorum eğer alışveriş yaparsam 18.00 buluyor.Yatakodamı düzenliyorum duşa giriyorum.Mutfakta yıkanmış bulaşıkları yerleştiriyorum.Önceki geceden hazırladığım yemeğin altını yakıyorum.Sonrasında çay demliyorum.Eşim balkonu yıkıyor balkonda oturup çay keyfi yapıyoruz.Böyle.Bunlar bile zor geliyor bana.Hafta sonu çamaşır atarım ütülerimi yaparım evi siler süpürürüm.Ayda bir de cam koltuk dolaplar kapılar için kadın çağırmayı düşünüyorum.Alışamadım evlilik zormuş

Önemli olan, hayatta en çok şeye sahip olmak değil, en az şeye ihtiyaç duymaktır”.
temizlik boşver hafta sonu yaparsin.. yemegi bulaşığı tmm sonra eşinizle film seyret. :)

benim rutinim zamanımın hızlı akmasina bağlı.. hayat çok kısa..
19 aylık bir kız cocuğunun çalışan annesi olarak:
8-5 arasi iş hayatim...
5 te çikar çikmaz 5:30-6 da evde oluşum...
eve adim atmaz çocuğumu getiriyolar :) ( kaynanamla altlı üstlüyüm çocuğumu kaynanam bakiyo )
yemek yapıyorum.
1 saat boyunca... sonra masayi topla bulaşıga koy..
sonra mutfagi süpür... sadece mutfakla degil her odayı:D
9 u buluyo işlerim bitmesine...
peşimde anne anne diyip dolanan kızım.. işlerimi birakip kızımla ilgileniyorum oyun oynuyoruz...sonra uykusu geliyo uyutuyoruz...
sonra mi...
ben biraz telefona takılıp eşimle biraz muhabbet edip uyuyorum...
günüm hep böle geçiyo.

Demetria Demetria Sakın buzluğa cam kavanozla bir şey koymayın patlar. Buzluk için kaliteli plastikten (tam plastik de değil biberon malzemesi gibi) yapılmış kapaklı kaplar veya buzdolabı poşeti kullanın.
Cam kavanoza yaptığımız konserveyi buzdolabının alt kısmında saklıyoruz.

Demetria Demetria Sakın buzluğa cam kavanozla bir şey koymayın patlar. Buzluk için kaliteli plastikten (tam plastik de değil biberon malzemesi gibi) yapılmış kapaklı kaplar veya buzdolabı poşeti kullanın.
Cam kavanoza yaptığımız konserveyi buzdolabının alt kısmında saklıyoruz.

teşekkür ederim bilgi için biliyordum ama
yaparken dikkate alacağım..

3 kisilik bir aileyiz, cocugumuz 3 yasinda. Oglani babasi okula birakir ve okuldan alir. Aksam 6:15 gibi evde olurlar, benim is saatlerim sabit degildir, en erken 6:30 ya da 7:30 gibi evde olurum. Hafta sonlari toplu yemek yapariz, 2-3 cesit ana yemek, corba, pilav. Pisen yemekleri saklama kaplarina koyup, dolaba kaldiririz. Aksamlari yiyecegimiz kadar tabaga koyup mikrodalgada isitiriz. Cesit cesit yemek yapmaya ozen gosteriyoruz cunku ogle yemeklerimizi de evden goturuyoruz. Haftaici temizlik ve camasirla ugrasmam, hafta sonu yapariz, ev kucuk birkac saate bitiyor. Ama mesela oglanin kiyafeti lekelendi bekletmemek icin iki dakika elimde yikiyorum, cocuk birsey doktuyse iki dakika supurge acarim. Cocukla oynariz, biraz muhabbet, sonra oglani yikarim, sonra da babasi uyutur. Iyi bir ev hanimi oldugumu dusunmuyorum, pratik degilim ama yine de elimden geleni yapmaya calisiyorum. Kofte yapacaksam fazla yapar buzluga kaldiririm, haslanmis nohut, yesil mercimek gibi seyleri de fazla yapar buzluga atarim. Mutfak alisverisini cuma aksamlari hallederiz. Cocuklu olunca film dizi falan da olmuyor, gec yatmak istemiyorum, zorlaniyorum, diziler de gereksiz uzun zaten. Cocuktan once en buyuk keyfimiz haftasonlari kahvaltida Yedi Numara dizisini izlemekti, yillar sonra gecen hafta cocuk uyuyunca tekrar izledik cok mutlu oldum.

Sadece sulu yemeklerimi yapiyorsunuz bu şekilde bozulmuyormu
Sulu derken etli patlıcan yemeği zeytinyaglı kurufasulye erişteli yeşil mercimek vb susuzlarda denedim hiç bişey olmuyor :)
Bi tavuklu balıklı denemedim
Patatesli kıymalı etli vs bicok cesit denedim gayet güzel ilk yaptıgım gibi yiyoruz

Ayyy bende yapayımmm bunu sıcak sıcak koycaz dimi??? Kaç gün sonra yenebilir halde kalır.
Tabi tabi ocagı kapadıgın gibi yemeyecegin kısmını doldur kavanoza sıkıca kapa ters cevir üc bes saat sonra soguyunca koy buzdolabına
İster ertesi gün ister bi ay sonra ac ye bişey olmuyor
Ama actıktan sonra tamamını tüketin yoksa bikaç güne tası değişiyor

Yemegi olabildigince haftasonundan yapıyorum
İki kişiyiz ama yaptıgım her yemegi de mutlaka fazla yaparım sıcakken kavanoza koyar kapatır soguyunca buzdolabına atarım ilerki haftalarda yemek hemen hazır olur
Eşimin geliş saatine göre o da sıkca mutfaga girer
Bulasık makinesi her daim bostur hemen tık tık yedigimiz dizilir
Sonrasında spor salonuna gideriz
Her aksam en az üc bölüm dizi yada sinema mutlaka yaparız
Gece yatmadan yarım aaat kitap okuruz
Tabi bana yardımcı da geliyor haftada bir temizliğe ütüye elimi sürmem
süperr ya istanbulda 1 yardımcı 150 lira gözüme geliyo

halılardaki hav problemini aşmak çok zor bi halıyı bi 10 sefer süpürdüm silkeledim yine süpürdüm makineye atılabilir olanı makineye attım yıkadım ohh mis:) kolera9 kolera9

makineye de atılmıyo benimkiler maalesef:)

Hav sorunu için tencere kapağı yöntemi var ben burada okumuştum sen de araştır
Bir de sonuçta hav işte bırak kalsın 2-3 gün ne olacak ki
Benim evde kedi ve çocuk var buna rağmen haftada bir süpürülüyor yerde toz uçuşmuyor çünkü halı yok
Esasen halılar tozları topluyor bastıkça da dağıtıyor

Araştırıcam teşekkürler

Hayır konserve hic yaptınız mı bilmiyorum ama mantık aynı
Yemek kaynarken koy kavanoza sıkıca kapa ters cevir sogusun düz cevir koy buzdolabına
iki üc ay sonra acıp yedigimizde hiç birşey olmamıstı daha bile uzun dayanır eminimki

Ama önceden hazırladıgınız kavanozu atıyorum bi ay sonra acıp icinden kısmi yiyip kapatırsanız açtıktan bir hafta icinde max tüketmeniz gerekir o bozulmaya baslıyor işte

Konserve hiç yapmadım tabii ki yemek bile yapmadım diyorum ya :KK70: Çok teşekkür ederim denicem bu yöntemi. Bide önceki mesajınızda soracaktım unuttum, akşam yemekten sonra hem spora gidip,spordan sonra eve gelip en az 3 bölüm dizi izleyip, bide yatmadan önce yarım saat kitap okumayı nası başarıyosunuz?:d spor salonuna gidip gelmeniz uzun sürmüyomu gece kaçta yatıyosunuz?

kolera9 kolera9 anlatirim tabi
bizim evde tek tupper var salata icin olan buyuk yuvarlak..
esim ona marullari yıkar kuruyunca koyar hergun yemegi sevdigimiz için doğrayıp koyar..
ben de kirmizi lahanayi 4 e 8 e bolerim portakal dilimi gibi beyaz kok kismini atip bazen havuc soyacagiyla ince ince dograririm bazen usenirim hooop rondaya bir kısmını yogurtlarim mayonezle meze olarak yeriz kalanını limon ve yag üstünu ortecek şekilde koyarım yumusar hem güzel olur ama havada kalirsa kararir çabuk . salata tabagina biraz ondan biraz marul koy üzerine havuc rendele cok az sosla zaten kirmizi marul soslu cunku tamam.
eger yemeklerin tazeyse buzluktan cikardiginda ayni tazelikte olur bayat bisi koyma yani.
esim sehir disinda oldugunda tek kisilik kalan yemekleri yemek uzere tencereden direk (malesef ) plastik kaba koyarim o yokken ısıtır yerim asla yeni yemekle ugrasmam:halay:
bizim dolap no frost marul 1 hafta gider yemekler de hic isinmadan bekliyor ya onlar da bozulmaz ama ayni seyi annemlerde yapamam onlarin dolapta yemek o kadar kalmaz kalsa da icime sinmez. dolabindan eminsen yemeklerin bozulmaz tatlim merak etme denersin olmazsa
kek yaptim yarisi yenmeyecekse streceler posetler koyarim cikarinca dun yapilmis gibi taze olur
mercimek corbasini buyuk tencere de yagsiz yapip soguyunca plastiklere koyuyorum. içeceğim gun yag koyarim uzerine de mercimek blogu :) bir de cok koyu yaparim ki isitirken su ekliyim cabuk olsun hem de dolapta az yer tutsun :hamarat:
alışırsın sen de:kk77:

Marulu nası kurutuyosunuz? Şu döndürücülü kurutuculardan bende yok, normal süzgeç gbi şeylerde de bi türlü kurutamadım.
Keki yaptıktan sonra buzluğa mı koyuyosunuz buzdolabına mı?
Bide mercimek blogu nedir:)
Çok teşekkürler tavsiyeler için

küçük bebeğim var. akşam 7 de evdeyim. yemeği annemde yiyip oğlumu alıp eve geçiyorum. eşim geç geliyor. evde ona yemek hazırlayabiliyorsam ne güzel yapamıyorsam o gelince yapıyoruz. oyun oyna sarıl koklaş uyut saat 11 oluyor zaten temizliğimi 2 haftada bir yardımcı gelip yapıyor. ben gelmediği hafta bir süpürüyorum o kadar günlük işlerimi de ya oğlumla yapıyorum yada o uyuyunca her türlü yatağa girmem 1 oluyor. yüksek lisans öğrencisiyim oğlum yatınca ders ödev yapıyorum bir de. sabah 7:30 uyanma. cumartesi pazar evdeyim. serviste bile ödev yapıyorum. çünkü oğlumun zamanını almak istemiyorum.

Ay çok özendim size ben şu halimle bile yüksek lisans yapmaya çok gözüm korkuyoe, siz nasıl kafanızı veriyosunuz ya?:))

Ben de yeni evliyim.Tek çocuktum ve annem bana hiç iş yaptırmazdı.Hiç bir şey bilmiyorum.17.30 da evde oluyorum eğer alışveriş yaparsam 18.00 buluyor.Yatakodamı düzenliyorum duşa giriyorum.Mutfakta yıkanmış bulaşıkları yerleştiriyorum.Önceki geceden hazırladığım yemeğin altını yakıyorum.Sonrasında çay demliyorum.Eşim balkonu yıkıyor balkonda oturup çay keyfi yapıyoruz.Böyle.Bunlar bile zor geliyor bana.Hafta sonu çamaşır atarım ütülerimi yaparım evi siler süpürürüm.Ayda bir de cam koltuk dolaplar kapılar için kadın çağırmayı düşünüyorum.Alışamadım evlilik zormuş

Aynen bende tek çocuktum:) Önceki geceden yemek ne hazırlıyosunuz mesela? Bende alışamadım valla çok yoruluyorum

3 kisilik bir aileyiz, cocugumuz 3 yasinda. Oglani babasi okula birakir ve okuldan alir. Aksam 6:15 gibi evde olurlar, benim is saatlerim sabit degildir, en erken 6:30 ya da 7:30 gibi evde olurum. Hafta sonlari toplu yemek yapariz, 2-3 cesit ana yemek, corba, pilav. Pisen yemekleri saklama kaplarina koyup, dolaba kaldiririz. Aksamlari yiyecegimiz kadar tabaga koyup mikrodalgada isitiriz. Cesit cesit yemek yapmaya ozen gosteriyoruz cunku ogle yemeklerimizi de evden goturuyoruz. Haftaici temizlik ve camasirla ugrasmam, hafta sonu yapariz, ev kucuk birkac saate bitiyor. Ama mesela oglanin kiyafeti lekelendi bekletmemek icin iki dakika elimde yikiyorum, cocuk birsey doktuyse iki dakika supurge acarim. Cocukla oynariz, biraz muhabbet, sonra oglani yikarim, sonra da babasi uyutur. Iyi bir ev hanimi oldugumu dusunmuyorum, pratik degilim ama yine de elimden geleni yapmaya calisiyorum. Kofte yapacaksam fazla yapar buzluga kaldiririm, haslanmis nohut, yesil mercimek gibi seyleri de fazla yapar buzluga atarim. Mutfak alisverisini cuma aksamlari hallederiz. Cocuklu olunca film dizi falan da olmuyor, gec yatmak istemiyorum, zorlaniyorum, diziler de gereksiz uzun zaten. Cocuktan once en buyuk keyfimiz haftasonlari kahvaltida Yedi Numara dizisini izlemekti, yillar sonra gecen hafta cocuk uyuyunca tekrar izledik cok mutlu oldum.

Yemekleri koymak için nasıl bir saklama kabı kullanıyosunuz? Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, çocuklu hayat çok zor ya ben de eşimle başbaşa olmayı çok seviyorum şu an ama 27 yaşındayım yaş da geçiyor, keşke daha erken evlenseydim de 3-4 yıl eşimle başbaşa kalabilseydim:)

Yemekleri koymak için nasıl bir saklama kabı kullanıyosunuz? Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, çocuklu hayat çok zor ya ben de eşimle başbaşa olmayı çok seviyorum şu an ama 27 yaşındayım yaş da geçiyor, keşke daha erken evlenseydim de 3-4 yıl eşimle başbaşa kalabilseydim:)[/QUOTE]

Ben normal cam kaplar kullaniyorum, markasi pyrex, mikrodalga kullandigim icin milkrodalgaya girebilen olmasina dikkat ettim sadece. Yasiniz cok genc daha, ben otuzda anne oldum, evlat da guzel sey, onun da baska guzellikleri var.

Yatmak.
Muhasebeye gidip yatmak.
Eve gelip yatmak.
Yemek hazırlayıp yatmak.
Yatmak.
Hep yatmak.

kizlar aksam 7de evde oluyorum. yemek yaparsam eger cok daha gec suruyo ama hazir yemek varsa ya da esim benden once gelip yemek yapmissa yemek ye masayi topla mutfagi toparla diyene kadar saat 9 oluyo. sonra hangi isimi yetistircegimi sasiriyorum. Eşimle beraber yapmamıza rağmen yetişemiyoruz yani temizlik mi yapiyim film mi izleyelim kendime mi vakit ayirayim bilmiyorum. 2ye kadar uyumuyorum sonra sabah surunerek kalkiyorum:) ev islerine yardimci tutacak durumumuz yok henuz beraber yapmaya calisiyoruz ama temizlik yapsak da baska biseye vakit kalmiyo bu sefer, saldik gitti temizligi valla:d siz neler yapiyosunuz aksamlari?
Bence çok da şeyapmayın
Olduğu kadar
Bende eve gelince mutfağa girişiyorum ama o kadar geç çıkmıyorum
Tükeniyorum yorgunluktan
Ama mecbur bi iki çeşit yemek yapıyorum
Çoğu zaman eşim yapıo
Napıyım yalan mı söyliyim :)
Haftasonuda geziyorum

Ayrıca haftasonu ne o öyle , ev işi
Mümkün diil yapmam
Haftada bir sil süpür
Daha napıyım