- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.024
- 348
Yes onu ben yapıyorumyemekleri kavanoza koyup buzluğa nasıl atıyorsunuz bayanlar
konserve gibi mi?
Kaynar haldeyken ocagı kapadıgım gibi koyuyorum kavanoza ters cevir soguyunca buzdolabına
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yes onu ben yapıyorumyemekleri kavanoza koyup buzluğa nasıl atıyorsunuz bayanlar
konserve gibi mi?
ıkızler burcuyum.tanıdığım butun ıkızler burcuda boyle.çok güzel keşke bende böyle olsam Başak misiniz
Ben anlatayım 7 buçuk ta evde oluyorum elimi yıkayıp mutfağa koşuyorum su dahi içmeden. Eğer çamaşırım varsa eve girer girmez çalışıyorum ki bitsin hemen yemek yapmaya başlıyorum. Yemekleri ocağa koyarım sonra varsa ütü veya bulaşık mak boşaltırım eşim sekiz buçukta gelir yemeği yeriz bulaşıkları düzer odamıza geçeriz.Cay kahve veya meyvemizle. Ama eşim gelene kadar canım çıkar affedersiniz sisimi dahi tutuyorum.Hafta ici detaylı temizlik yapmam şarjlı süpürgeyle evi süpürürüm birde tuvalet lavabo ici 2 günde bir yıkarım hafta sonuna da eşimle detaylı temizliği yaparız.Ama asla çamaşır ütü ve bulaşık haftasonunu bırakmam.Camasir ve ütü kesin bende zaten.Genel temizliği de yılda 2 veya 3 yaparım cam kapı perde gibi eşimle yaparız.Yemek içinde 2 günlük yaparım 2 çeşit ama buzkugumda hep takviye vardir
minimal yaşam felsefesi...çok faydasını göreceksin...
Çalışma saatleriniz kötü o yüzden yetişmemesi normal.
Tatil günleriniz ne?
Sabah evden kaçta çıkıyorsunuz??
Temizliğinizi pazar günü yapın. Ayrıca 3-4 çeşit yemek yapın. Hafta ortasına kadar size yeter. Onun dışında hafta ici tum gun disarida olan insanlarin evinde bulaşık makinesi doldur boşaltdışında bir temizlik işi çıkmaz her gece. Ütü ve çamaşır işini de pazar günü halletmeye çalışın. Cumartesi gününüz de gezme gününüz olsun
Temizliği sallayın film izleyin. Biraz pislik ve dağınıklıktan zarar gelmez ama sürekli uğraşmak ruhu bedeni yıpratır. Benim mottom bu
Hergün ev işi mi yapıyorsunuz ? Haftasonu durumunuz nedir ? Yani ben de sizinle aynı durumdayım ama haftaiçi ev dağılmıyor sadece mutfak toparlama durumları oluyor o da dediğiniz gibi max 9 .. Cumartesi günü izinliysem o gün temizliğe ayırır pazar dinlenirim .. Cumartesi çalışıyorsam eğer cumartesi gecesini keyfime ayırır pazar temizliğimi yaparım.. Durum olursa da ayda 1 temizlikçi alırım .. En geç 11 dedin mi yatar uyurum haftaiçi..
çocuk yok gibi
hazır yemeği yiyip mutfaktan çıkmak neden 9 u buluyor mesela
eve gelip yemeği pişirip yememiz genelde bir saat sürüyor
mutfaktan yemeği biten çıkıyor ve masada tabak kaşık ne varsa kalıyor
arada birisi çay yapabiliyor meyve vs yiyoruz neyse bulunan
oğlum yatınca biz biraz daha oturuyoruz arada bir 10 dakika makinada önceki günden kalan temizleri dolaba atıp kirlileri makinaya koyuyorum 10 dakika sürüyor
o arada da eşim genelde son bir çay vs hazırlıyor
onu da içiyoruz
çamaşırları sabah evden çıkarken geleceğim saati ayarlayarak atıyorum makinaya gelince eskiden asardım direkt
kurutma makinem var şimdi kurutuyorum makinede
onun dışında zaten evinizde kimse yok haftada hatta iki haftada süpürülse bile yeter zira yaşanmayan ev kirlenemiyor
gece 2 lere kadar yapacak ne iş var ki evde
Sizde suç yok çalışma koşulları ağır
Yemegi olabildigince haftasonundan yapıyorum
İki kişiyiz ama yaptıgım her yemegi de mutlaka fazla yaparım sıcakken kavanoza koyar kapatır soguyunca buzdolabına atarım ilerki haftalarda yemek hemen hazır olur
Eşimin geliş saatine göre o da sıkca mutfaga girer
Bulasık makinesi her daim bostur hemen tık tık yedigimiz dizilir
Sonrasında spor salonuna gideriz
Her aksam en az üc bölüm dizi yada sinema mutlaka yaparız
Gece yatmadan yarım aaat kitap okuruz
Tabi bana yardımcı da geliyor haftada bir temizliğe ütüye elimi sürmem
Valla bende haftanın 6 günü 8 6 çalışıyorum.Bünye erken kalkmaya alıştığı için pazar sabah erkenden uyanıyorum genel temizliğimi ve yemeğimi yapıyorum.Bir kaç gün yiyoruz geri kalan günlerde ise çok teferruatlı yemekler değil de yapımı kolay şeyler yapıyorum genelde.Pazar günü büyük temizliğimi yaptığım için ve çoğunlukla da evde olmadığımız için ev çok kirlenmiyor ama gözüme batan yerler olursa gün gün bölerek oda oda üstünden geçiyorum ama oda çok bir zaman almıyor.Bizim Hafta içi evde olmamız 6.30 oluyor genelde 8e en geç 8.30a kadar mutfak işimiz hallediyorum eşimde odayla ilgileniyor sonra dinlenme moduna geçiyoruz :)
Sizde pazardan yemeğinizi yapın en azından bir kaç gün yemek derdiniz olmaz.Gün Gün bölüp hafta sonu genel temizlik yapın.En azından hakim olmak kolay oluyor
Bizde çalışan insanlarız 2 de çocuk ve ders marotonlarıda eklendi.
Gece 2 ye kadar ne temizliği anlamadım.
Mesela artık dersler başladığı için ya eşim çocukların dersleri ile yada ben yemeklerle veya tersi olur.
Hemen bitiririz bu söylediklerimi hop tv başına karı-koca onlarda yataklarına.
Lavoba haricinde bir tmizlik yapmam sadece mutfak tezgahı ve lavobolar en fazla yarımsaat sürer.
Genel temizlik falan yapmıyorsunuz hergün herhalde dimi ?
Yoksa bu işin içinden çıkamazsınız bu arada.
Hafta içi 8-5 çalışıyorum. Çıkınca kızı kreşten alıyorum. Parkta markette oyalana oyalana eve geliyoruz. En azından saat 6 oluyor. Evde yemek varsa salata yapmaya koyuluyorum yoksa yemek yapma işi daha zor en az iki saat gitti. Tabii bu arada evde çocuğun oyalanması lazım mecburen çizgi film açıyorum. Yemekleri fazla fazla yapıyorum üç gün gidiyor. Eşim vardiyalı çalışıyor o yüzden bazen evde bazen değil. Evde olduğunda bişeylere yardım ediyor. Yoksa herşey bende. Akşam dokuz gibi ancak rahatlayıp çay faslı başlıyor. Eskiden oturup dizi yada film izlerdik, çocuktan sonra bitti o işler. Tv açıksa çizgi film kanalı açıktır kapalıysada evcilik oynarız :) Saat ondan sonra çocuk uyutulur. Bende onunla beraber uyuyup kalmazsam ortalığı toplarım. Hafta içi temizlik yapamıyorum eşimde yaptırmıyor zaten. Ancak ütü yaparım fırsat bulursam. Temizlik işide hafta sonuna kalır. Tabiki gezmek yada misafirliğe gitmeden arta kalan zamanlarda. Tiyatro sinema nedir? onları unuttuk zaten :)
akşam 7:30 da evde oluyorum cumartesi pazar tatilim var cumartesi günü sbah erkenden kalkıp çamaşır temzilik vs bütün işlerimi hallediyorum pazar günü kahvaltıdan sonra kuruyan çamaşırarımı ütüleyip kaldırıyorum öğleye kadar öğleden sonra kendimize ayırıyoruz hafta içi temizlik yapmam çünkü cumartesi dip köşe temizlerim pazar günü eve gelincede iki üç çeşit yemek yaprım o bizi 2 3 gün idare eder yemeğim olmadığı günde ya kaynanmda ya annemde yer eve geçeriz![]()
eskiden en erken 6 30 da evde olurdum esim 7 30 8 arasi genelde..
salatayi esim ctesi pazardan gelir dolabi yerlestirir yesillikleri yikar tupper a koyar ben de rondo da kirmizi lahana hazirlar limonlarim haftalik..
her aksam salata yapmak 5 dk surmez bir havuc rendele tamam.
yemekleri de soyle cok sogan dograrim 2 3 yemeklik 3 tencere cikaririm birine karnibahar birine nohut birine patates yemegi. birini secer yeriz yanina pilav vs oluyor malesef. ertesi gun 2m yemek vs devam eder kalan olursa hiooop buzluga esim yokken çıkarırım yada baska bir gun yemek yapmak istemezsem..
kalan kek i de buzluga atarim tazeyken canim cekerse hemen tazecik olur.
yazdan yaptigim domatesleri yarim kavanoz kullanirim icine tereyag ve sutle 5 dk .
mercimek corbasini da fazla yapar buzluga atarim.
buzluk elim ayağımmis :)
yemek olurken bulasiklari bosaltirim vs. mutfaktan çıkma huyum yoktur. orada orasi biter zaten.
yemekten kalkar kalkmaz esimle sofrayi toplar makineyi yerlestiririz yoksa kaldikca kalir icim daralir..
salona geceriz film vs izleriz
makine çalıştırdıysam biter bitmez asarım 2 dk bile bekletmem hemen asınca ütü kolay olur. gömlekleri kendi askılarında asar kuruturum vs.
temizlik icin eşimi beklerim beraber yapariz ya hafta ici bir aksam yada hsonu gibi ben böyle toparliyordum evi..
Birde çocuk olsa sizin halinizi düşünmek istemiyorum .. o zaman tüm pes ederdiniz
bence düzeninizi değiştirin sıkıntı var benim cocugum olmasına rağmen sizin gibi uzun sürmüyor işler..
herşeyi dengeli yapmaya çalışıyorum bazen denge kaçıyor ama olduğu kadar artık..
İşi eşimle tatil gününde iki saatte bitiriyoruz. Yemekten sonra onbeş dakikada mutfak temizliğini bitirirsin. Bakımın şu bu kırk beş dakikada biter. Saat onda oturdun. Onikiye kadar eşinle eğlen. Bizde böyle oluyo. Ameliyat oldum raporluyum evde yatıyorum. Evde oturmaktan sıkıldım. Ev işi yemek hemen bitti akşama kadar tv. Ev hanımları yaşadı vallahi
Akşam 7:30-8 gibi evde oluyorum. Ben gelene kadar eşim oğlumu alıp gelmiş oluyor. Eşim yemek hazırlarken (ne zaman önceden yapsak bir şey çıkıyor evde olmuyoruz ve o yemeği yiyemiyoruz) ben ortalığı topluyorum, bir taraftan oğlumla ilgileniyorum derken saat zaten çoktan 9 oluyor. Mutfağı topla, çamaşır yıka as, katla bizim çocukta 12 den önce yatmaz zaten, açıkçası çok zorlanıyorum ben yetişmekte, bazen hiç bir şey yapamıyorum yorgunluktan çünkü işimde ağır, iş yerine gelen misafirleri de ben karşılayıp çay kahve ikramını ben yapıyorum, kirlileri yıkıyorum.
Cumartesi 1' e kadar çalışıyorum ama çıkmam 2 yi buluyor. 2 patron benim odam, giriş ve mutfağı temizliyorum.. Ha bu arada ben muhasebeciyim.Eve gidiyorum 2 ' de, eşim cumartesi çalışmıyor, oğlumla evi dandini pazarına döndürmüş oluyorlar bir de evi toplayıp temizlemeye çalışıyorum ama yarım yamalak her şey.
![]()
Yemeği haftasonundan çarşambaya yetecek kadar yapın, gelince ısıtır yersiniz
Haftaiçi ne temizliği?
Pazar günü yaparsınız. 2 ye kadar duramam ben. Durursam işe gidemem :)
bende 7ye çeyrek kala gibi evde oluyorum.birgün önceden yemegımı yaptıgım için hazır oluyor dolaptan çıkarıp ısıtırken şöyle bir mutfagı salonu odaları gezıyorum toparlıyorum..sonra yemek yenıp makıneye dizene kadar saat 7,20-7,30 oluyor..
sonrasında biraz kızımla oynayıp 8 yada 8.15 gibi yürüyüş bandına cıkıyorum ve 1 saat yürüyüş+10 dakıka duş derken saat 9 ile 9,30 arası oluyor..sonra kızımı yanıma alıp biraz tv izliyoruz sohbet ederek..saat 10u geçincede onu yıkıyorum ve yatırıyorum..uyuması 11,30u buluyor..
pilim bitmişse uyuyorum haftasonuysa biraz tv takılıyorum:)
kendım için yaptıgım tek şey spor bu aralar...
haftaiçi temızlıkle çok ugrasmıyorum sadece toplu tutmaya calışıyorum evi..bulasık ve camasır hariç tabi..
cumartesi sabahları erken uyanıyorum kahvaltıdan sonra tüm evi sil süpür toz al,çamaşırları topla katla yemek yap derken saat 1 oluyor..sonrası serbest zaman:)
7de evde oluyorsaniz kolay yemekler yapacaginizi varsayalim; 7 bucukta sofraya oturup 8de kalkip en gec 8.15te isinizin bitmis olmasi gerekmiyor mu? arada oyalaniyormusunuz, nebilim telefonla filan?
fulltime calisip herseye yetismek zor. haftasonunuzun bir sabahini temizlige ayirmaniz gerekiyor ve hafta arasi bir veya iki aksam ufak tefek isler yapmaniz gerekiyor (camasir, supurme gibi). iki kisinin cok abarti bir isi de olmuyor zaten. duzenli yasam, az ivir zivir esya, herseyin bir yerinin olmasi onemlidir bence.
18-18.20 arası evde oluyorum ve hafta sonları da evdeyim, eşim sofrayı hazırlamış oluyor.O benden 1 saat önce geliyor eve.
Yemek yedikten sonra o evi ufak tefek süpürüyor şarjlı süpürgeyle, ben de mutfağı topluyorum. Ertesi gün yemeğini hazırlıyorum mesela akşama ayşe kadın yapacağım. Hazırlayıp, pişirmeden bırakıyorum. Eşim gelince pişiyor. Zaten akşamları tek çeşit yiyoruz. Yemek+salata şeklinde.
Ardından evi topluyorum. (Zaten 2 kişiyiz ve ev dağınık olmuyor, eşim çok düzenlidir.)
Tuvalet ve lavabo yıkanır.
7.30-8'de benim bütün işler bitmiş oluyor.Sonra keyif yapıyoruz biz. Benim her akşam rutinim aynen bu şekilde.
Hayatı niye bu kadar zorlaştırıyorsak kendimize
Valla hiç uğraşamam işten gelince temizlikle.
Yazık bana da. Yemek işini deeşim evdeyse eşim yapar. Yoksa bi gün önceden ben yaparım ya da hiç kimsenin yapası yoksa dışarıda yeriz. Yatana kadar da dinlenirim, artık canım ne istiyorsa onu yaparım.
Hafta sonu yaparım temizliği o da dışarı çıkmazsak.
Dünyanın pisliğini ben mi temizleyeceğim. Kalsın canım! Almayayım!
Calisma saatleriniz cok fazlaymis.ben o saatte gelsem bi koseye yigilir uyurum.onceki geceden yemekleri yapin eve gelince yemek toplama 8 olsun.camasir bulasik varsa yerlestirin o sirada sonraki gunun yemegini yapin.esinizde supurge yapsin.yemek pisene kadar lavabolari falan temizleyin.tabi bunu 3 gunde bir yapin evde kimse yoksa ev kirlenmez.haftasonlari da max 2 saatinizi ayirin esinizle beraber derinden temizleyin sonrada gezmeye cikin.bence yapilabilir seyler cocuk yok bu onemli bi avantaj
eve geliş süremiz çok değişken ve 6 gün çalışıyorum. pazar günü eşime temizlik / yemek yapıcam dememi asla istemez. o yüzden bende bir çok şeyi pratik hale getirmeye çalıştım. yemek yapma işini kolaylaştırmak için bende buzluktan çok faydalananlarnım. biberlerimi bile doğrayıp buzluğa atıyorum. etlerimi incecik buz dolap poşetlerine yerleştiriyorum. dere otu maydanoz doğranmış yine buzlukta. domates doğrayıp buzlukta. barbunya bamya bezelye enginar dolmalık biber bunlar hep buzlukta hazır. bana 5 dk bile kazadırsa fayda. internetten yemek tarifi bakarken mutlaka pratik diye aratıyorum:) bulaşık makinesini boşaltmak eşimin görevi öyle anlaştık. bende elde neredeyse hiç birşey yıkamıyorum diyebilirim. makine gerçekten büyük kolaylık. haftada 1 temizlik için bir yardımcım vardı ama 3 aydır yok. tatil dönüşü biraz ağır geldi ama toparlanma sürecini hızla organize ediyorum. evimiz dağınık veya pis diye hiç dert etmedik eşimle. güzel bir film varsa gidiyoruz / izliyoruz. mutlu olmak temizlik yapmak değil onu bilenlerdeniz. ütü dağını aşmayı sevenlerdenim aslında. boş odamızda ütü masası hep açık kalır yaz dönemi ihtiyaç varsa ütü yapmayı tercih ettim ama 2 şey ütüleyeceksem hemen hızlı hızlı 5 tane yapıp aradan çıkarttım diyebiliriz. ama bugün itibariyle dizi karşısında ütü yapma sezonu açılmıştır. ufak tefek cinayetler başlıyor:)
Bizim toplumun yemek yeme is yapma rituelleri sıkıntılı. Bi kere zaten 7den sonra yemek yememek gerekio. Dolayısıyla tek cesit basit saglik bisey yiceksin. Cocuk da olsa makarnasizliktan pilavsizliktan ölmez gitmez. 8 buçuğa kalmadan yemek +bulasik bitecek. Bu sekilde sartlanip aliscaksiniz. Camasir asma olmayacak hic kurutma makinesi aliverin. Ütüyü temizligi de asla haftaici yapmayacaksiniz. Uykunuzdan da odun vermeyeceksiniz. Diger turlu kafayi yer insan.
Hah bi de boyle tipler var. Ya ogretmen ya ev hanimisin diil mi? Adami kanser etmeye yazio su lafi. 7de evde olmakta ne var bu ulkede insanlar anca 7de evde oluo. Calistigim dönem hicbisey yapamiodum oh calismiorum rahat ettimciler de gelir simdi.
sadece pratik değilsiniz, zamanla aynı anda birkaç iş yapmaya alışırsınız merak etmeyin.
iki kişisiniz, sürekli ev tekstili (havlu, perde, nevresim, kilim, banyo halısı vb ) yıkamıyorsunuzdur.
haftaiçi çamaşırları yıkayıp kurutup ütüleyin.
banyoyu her gün 5-10 dk ayırsanız hallederiniz.
klozete çamaşır suyu, diğer taraflara bu püskürtmeli "banyo" yazan ürünleri kullanabilirsiniz. pratik olur.
hatta şimdi deterjanlı kağıt havlu çıkmış denemedim ama pratik olabilir.
süpürmek ve vileda yapmak çok sürmez. her gün yapmanıza gerek var mı bilemedim.
mikrofiber bezlerle de toz alacaksınız bitti gitti.
yemeği mutfakta yiyorsanız çok kırıntı olmaz.
biriktirmeyin işleri, mutfak bulaşık yığılmadan yemek yaparken toparlayın mesela.
az önce bir konuda yemek düzeniyle ilgili yorum yaptım
"iki haftalık düşünürüm. bir hafta yaptığımı diğer hafta yapmam ki sıkılmayalım.
haftasonu bir şekilde geçer, aperatif şeyler bazen dışarıda bazen ailelerimizde.
o yüzden 5 günlük plan yaparım. biz çok pilav tüketmeyiz ama size örnek olması için yazıyorum.
(günlerin sıralaması değişebilir tabi pazarınıza göre.
1. gün:nohut pilav ayran veya cacık diğer menü kuru fasulye pilav olabilir.
2. gün:sebze yemeği: eşimin ve çocuklarımın sevdiği yemeklere göre fasulye/ıspanak/semizotu/kabak bunlardan birisi yanına pilav veya makarna salata yapılabilir. buzlukta bezelye varsa orman kebabı vs yapılabilir.
3.gün: balık salata veya fırında sebzeli tavuk veya çorba tavuk pilav.
4. gün patlıcan musakka, karnıyarık veya islim kebabı gibi bir yemek yanına pilav cacık vs
5. gün: ev yapımı pizza, börek veya pide gibi bir şey ya da soslu bir makarna olabilir.
arada mercimek veya ezogelin, yoğurtlu çorba, domates çorbası yaparsınız 2 gün tüketilebilir.
sevdiğiniz yöresel bir şeyler varsa arada onları yapabilirsiniz.
mesela biz bazen yeşil mercimekli bulgur pilavı yapıp turşu salata günü geçiriyoruz.
bazen kek börek kısır yapıp yanına çay yapıyorum. keki bir gün önce gece yaparım buzlukta sarılı börek olur.
işten gelince kısırı yapar çayı demlerim böreği çıkarır fırına veririm mesela."
şeklinde.
Etli zeytinyaglı kıymalı hatta patatesli yemeklerde bile denedim hiç bir tadında değişiklik olmuyor
Yemegimi yapıyorum zaten hep fazla yapıyorum biz iki kişiyiz ama bi kilodan ne yapıyorsam yapıyorum ocağı kağattıgım gibi kaynar halde kavanoza koyup sıkıca kapatıp ters ceviriyorum biakç saat sonra soguyunca da buzdolabına atıp dönem dönem cıkarıp yiyoruz
Kapagı acılıp kısmi tüketilirse o zaman kalanın tadı bozulmaya baslıyor
Toparlamak yemek yemek neden 9u buluyor anlamadım bende 7 de evde oluyorum yemek yapsam bile yememiz kaldırmam 9 anca oluyordur yemek yapmak 1 saat sürüyor yemek toparlamak anca 1 saat sürer yanlış mı yazdınız acabahazır yemek varsa dünden falan mesela 8 de bitmiş olur işim
Hafta sonu çalışma durumunuz nedir bilmiyorum ama mesela ben bir yere gitmeyeceksem cumartesi 1de gelir gelmez evi süpürür silerim pazar günü kendimize ayırırım yarınında yemeğini yaparım genelde yaptığımız 2 gün yenir hafta içine 1 gün kahvaltı tarzı çay tarzı yaparız böyle dönüşümlü gider. Yıkanan çamaşırları ütülemeyi hafta içi film izlerken araya sıkıştırıyorum çamaşırın lavaboların günü yoktur hafta içi hafta sonu elime ne zaman gelirlerse hallederim henüz çocuk yok ama şuanlık çözüyorum eşimde elini mutfak alışverişi dışında bir şeye sürmez
![]()
2 kişi ev pislenmez , haftada 1 süpürsen yeter. Çamaşırları akşamdan akşama yıkıyorum, ütüyü biriktirir h. sonu yaparım ama bana yardımcı geliyor. Yani evimiz çok mu büyük ki iş yetişmiyor ya da çok mu eşya var?
Allah aşkına hafta ici ne temizliği?
Yemek yiyip hızlıca makineye atıp hemen dinlenmeye geçerim ben.
Tüm gün çalışmışım bir de ne temizliği Ya?
Bırakın pis kalsın ev 2 de yatmak nedir insanlıktan çıkarsınız bu gidişle.
Ben calismiyorum fakat calisiyor olsaydim buzlugumda hazir seyler tutardim(misal kizarmis patlican, kizarmis kofte, haslanmis kurufasulye, dogranmis sogana kadar pratiklikde ne varsa hazir ederdim)
bos vaktimde pogaca kek vs de yapip koyardim buzluga.
menemenlik yapardim.
yani pratiklik adina ne yapmam gerekiyorsa izin gunlerimde yapardim.
ev temizligine gelince tabiki az esya az toz ve az is.
Esya nekadar az olursa toz alma isi okadar az olur.
ortalikdaki daginiklik toparlanir bi supur bi vileda yap bitti.
hahahah ben de çok sık yapıyorumKiymali yumurtayla kanka oldum ben. Tavsiye ederim:)
Haftasonundan yemek yapip buzluga atın. Bence asrin icadi bu; hayatinizi acaip kolaylaştırır.
Ev toplamanin tek kolay yolu, dagitmamak. Herkes aldigi herseyi yerine koysun.
Temizlik de pazar gunu yapılır. 2 kişi ne kadar pisletceksiniz. Belki arada bı tuvalet yıkanabilir, o kadar.
Yıpratmayin kendinizi:)
Çocuksuz bir çift iseniz işiniz kolay. Ben oğlumdan önce çalışıyordum. Pazar günü iki günlük yemek yapardım. Pazartesi ve salı onu yerdik. Çarşamba makarna, köfte gibi basit şeylerle geçerdi. Perşembe buzluktan sebze pişirirdim. Cumaya artarsa yenirdi yoksa hazır söylerdik.
Temizlik konusu ise daha kolay. Dağıtmamak mottonuz olsun. Herkes aldığını yerine koysa işiniz epey kolaylaşır. Haftaiçi evi süpürmeseniz de olur. Haftasonu genel temizlik yaparsınız.
Bizde de çocuk yok henüz. İkimiz de çalışıyoruz. İkimiz de ortaklaşa bir şeyler yaparız, haftaiçi pek ev şöyledir böyledir düşünmüyoruz zaten.
Ortalama 18.00 gibi evde oluyoruz. 19.00 gibi yemek yiyoruz. Ara sıra salata, çorba gibi basit şeyleri ona bırakıyorum. Bende abartıya kaçmayacak şekilde kolay şeyler yapıyorum. Yemeğimizi yeyip bulaşıkları makineye atıyorum. Mutfağı topluyoruz/topluyorum saat 20.30 civarı oluyor. Sağ sol aşırı dağınıksa ben rahatsız oluyorum çocuk olmadığı için genelde de dağınık olmaz ama olursa 30 dakika falan da ona ayırıyorum. Haftaiçi bunun dışında çok önemli ütülenecek vb. bir şey yoksa farklı bir iş yapmıyorum.
En fazla odayı falan süpürürüm.
Cumartesi biraz erken kalkıp ev işlerini hallediyorum. Yemek saatine kadar çoktan bitiyor zaten daha detaylı yemek yapma fırsatı buluyoruz haftasonu. Pazarı da kendimize, gezmeye ayırıyoruz.
Çocuk olsa bakıcı tutarım ama. Çocuk varsa zor çalışan bayan için yetişmek.
Başka bir konuya daha yazdım.
Yıllardır Ctesi yarım gün de dahil olmak üzere,özel sektörde haftanın 6 günü mesaili çalışıyorum.Hafta içi eve geliş saatim 18:15-18:30 evle işyeri arası araçla 20 dk.
Eşim mesaili çalışmıyor.
Biz eşimle yıllar içinde şöyle bir düzen kurduk belki size de faydası dokunur.
Her Ctesi akşam yemeğinden sonra buzdolabımı toparlar silerim. Genelde bozulan atılan yiyecek olmaz bizde, dikkat ederiz.
Haftalık ne pişireceksek planlar ona göre alışveriş listesi yaparım.
Her Pazar kahvaltıdan sonra; önce pazara sonra markete gider haftalık alışverişimizi yaparız.
Bazen marketi Ctesi iş dönüşü yaparım kahvaltılık vs kalmadıysa malum Pazar sabahı kahvaltı önemli.
Ben pazar alışverişini eşim marketten alınanları yerleştirir. Genelde o gün öğleden sonra evde oluruz, hafta içine hazırlık yaparım.
Pazar günleri bazen dışarda bazen de çay menüsü gibi aperatif şeyler yeriz. Çay menüsünde çeşidi bol tutarım ki ertesi iki güne de kalsın.
O gün akşam eşim maç özetlerini izlerken geçerim mutfağa,açarım radyo Alaturka'yı, marul,maydanoz vb yeşillikleri yıkar kuruturum. Mor lahana aldıysam kıyar, sirke ve tuz eklerim. Hepsini ayrı saklama kaplarına yerleştiririm. Hafta içi salata yapmak 5 dklık iş. Ispanak, semizotu aldıysam ayıklar,yıkar,kuruturum.
Kıymamı soğanla kavurur porsiyonlayıp buzluğa atarım.Kuşbaşı eti düdüklüde pişirir onu da porsiyonlarım. Ayda 1 defa 1,5-2 kg kıymadan köfte yapar buzluğa atarım oğlum okuldan gelince pişirip ekmek arası yesin diye.
Hafta içine 2 çeşit sebze yemeği pişirir 1 çeşit de bakliyat haşlarım. Bakliyatı sabahtan ıslatmış olurum.Bu şekilde hafta içi çorba,pilav,makarna takviyesi ile yemek işi hallolur. Tüm bu hazırlığı yaklaşık 2-2,5 saatte tamamlamış oluyorum..
Sağlık ve hijyen kaygısıyla biz bildiğimiz iki -üç yer dışında pek dışarda yemeyiz.
Akşamları dizi izlerken sigara böreği ya da dolma sararım bazen.
Yemekten sonra birimiz sofrayı toplayıp bulaşıkları makineye dizerken diğeri çayı demler.
Ev işinde de prensibim işleri biriktirme, dağıtma, hemen topla,döküleni hemen sil, kaliteli elektrik süpürgesi kullan, yatmadan her iki wc ve lavaboyu dezenfekte et, her akşam yemeğinden somra ocağı sil ,mutfak zemini süpür,sil.
Eşim de sağolsun temiz ve düzenli çok da yardımcı olur bana.
Bir de bize her hafta Ctesi sabahtan yarım gün yardımcı geliyor. Eve geldiğimde en azından evim temiz oluyor.
Eşimin gömleklerini bazen ütüye gönderiyorum bazen yardımcı hanımı extra 2 saat daha çağırıp ona yaptırıyorum.
Yıllardır böyle geçinip gidiyoruz.
Cocuk yoksa bu kadar yipranmak niye? Desemki cocuk yesin icsin diye ugrasiyosun cok kirletiyo desen..
Simdiki dusuncem olaydi cocuksuzken hayatta temizlik filan yapmazdim
Yaptığınız yemek en az 3 gün gitmiyor mu ? Ben pazar günü yemeklerimi yaparım, çarşambaya kadar gider. Hafta sonlrı izniniz yok mu ? En azından bir hata sonu temizlik yemek yapsanız, hafta içi ve diğer hafta sonu rahatsınız ?
bizde eve geldiğimizde saat 7 oluyor. genelde bir gün öncesinden yemek yapıp dolaba koyuyorum. o gün akşam yemek yoksada menemen, makarna gibi basit şeyler yapsam 8 gibi yemek yemiş oluyoruz. ben yemek yaparken eşim bulaşıkları makineye yerleştiriyor ya da temizleri raflara yerleştiriyor. pazar günü de zaman kalırsa 3-4 çeşit yemek yapıp buzluğa koyduğumda oluyor.
haftasonu temizliğimizi yapıyoruz. o elektrikli süpürgeyle geçse ben viledayla siliyorum. ben ütü yaparken o çamaşır katlıyor filan.. hayat müşterek. 3 buçuk yıldır daha hiç eve yardımcı kadın almadım. eve yardımcı çağırıp para vermek zorumuza gideceği için el birliğiyle yapıyoruz. para kolay kazanılmıyor. ikimizde bunun farkındayız. aynı çalışma şartlarına da sahibiz. sağolsun anlayışlı da bir insan. yeri geliyor evin komple camlarını siliyoruz beraber, halıları siliyoruz fırçalıyoruz filan yani ne yaparsak kendimiz için.
valla benım evım annemle kayınvalıdeme 2 dakıkalık mesafede genelde ya annem ya kayınvalıdem yemege cagarr .yemegımızı yedıkten sonra esımle kopegımızı dısarı cıkarıp eve gecerız.daha sonra meyvemızı mısırımızı alıp sınemamızı seyrederız .![]()
Ben öğretmenim. Eşim bu dönem yanımda değil, 4 ay da olmayacak. Bu nedenle geçen dönem hakkında konuşacağım. Eve 5'te geliyordum. Eşim 6'da geliyordu. Eşim gelene kadarki 1 saatte dinlenmekten başka birşey yapamıyordum. Eşim geldiğinde yemeği birlikte yapardık. Ya da ikimizde çok yorgunsak hazır birşeylerle atıştırırdık. Zaten haftasonları dışında yemek faslına çok özenemiyorduk. Genelde tek çeşit ile karnımızı doyuruyorduk yoksa tüm akşam bitiyor. Yemek faslını ve bulaşıkları kısa sürede hallettikten sonra mısırımızı patlatıp, çerezimizi içeceğimizi alıp birlikte dizimiz varsa dizimizi izliyorduk. Yoksa bir film belirleyip onu izliyorduk. Ya da nadiren de olsa dışarı çıkıyorduk. Ev kuşu olduğumuz için dışarıya pek özenmezdik. Günümüz hakkında sohbetimizi de yemek yerken yapardık. Ardından eşimin bilgisayar oyunu vardır, o onu oynardı ben izlemeye bayılırdım. Yatmadan önce inip türk kahvemizi içer biraz daha sohbet ederdik. Sonrasında birbirimize masajlar yapar uyurduk. Detaylı temizliği haftasonları birlikte yapardık. Süpürgeyi ben haftaiçi kendimi iyi hissettiğimde sık sık yapmaya çalışırdım. Haftaiçi rutinimiz böyleydi konu sahibi. Kısa süreye çok şey sığdırmaya çalışmaktan ibarettiBu dönem 13.30 gibi evde oluyorum ama eşim yok.. Şuanki rutinimden hiç bahsetmiyim bunalıma sokarım
![]()
olabildiğince az eşyam aslında hatta çok fazla eksiğim var
haftasonu tatilim var, 7 buçukta evden çıkıyourm
3-4 çeşit yemek ne yapabilirim mesela kaç gün dayanır ki?
Evet katılıyorum size ama ev dağınık olunca da huzursuz oluyorum:)
Her gün ev işi yapmıyorum tabi ki. Ya bizim evin işi bitmedi bi türlü, eşyalarımız eksikti hep yeni eşyalar geldi ayakkabılık balkon dolabı vs ortalık çok dağınıktı dolaplar yokken falan bitiremiyodum işi o yüzden. Bide halılarım aşırı fazla hav bırakıyor o yüzden her yer tozunu alsam da ertesi gün tekrar toz oluyor
pratik değilim bekarken hiç iş yapmazdım ondan uzun sürüyo her işim.
Çamaşır makinemde benim de aynı özellik var ama erteleme özelliğini kullanınca sıvı deterjan koymayın diyolar sizde de öyle mi?
Gece 2 ye kadar iş yapmıyorum bu arada, oturup dizi izliyoruz sohbet muhabbet derken biraz da kendime vakit ayırayım dersem 2 oluyor demek istemişitm:)
Sıcak yemeği kavanoza koymayı hiç duymamıştım daha önce, yağıyla ve suyuyla mı koyuyosunuz? Ne gibi yemekler koyuyosunuz mesela?
Haftasonu asla erken kalkamam valla tek keyfim o :)
Gece 2ye kadar temizlik yapmadım hiç, biraz takılalım falan derken gün yetmiyor 2ye kadar oturuyoruz.Genel temizlik yapmıyorum tabi ama halılarım yeni heryer tüy oluyor çok tozlanıyo bu yüzden rahatsız oluyorum.
Allah yardımcınız olsun:)
Ben de genelde annemde ve kayınvalidemde yiyorum o zaman rahat oluyor:) haftasonun 2-3 çeşit yemek nasıl yapıp saklıyosunuz ben bozulur diye yapmıyordum
Yaptığınız salata nasıl bişey ayrıntılı anlatabilir misiniz? :)
Bide 3 tencere yemek bozulmuyor mu ya? diğer 2sini yiyene ladar 3.yemek bozulmaz mı kesin?
Bide pişmiş yağlı yemeği ne şekilde koyuyosunuz buzluğa?
Mercimek çorbası nasıl atılıyo buzluğa:) hiç bilmiyorum buzluk kullanmayı
Henüz yeni evliyim ve bekarken hiçbi işe elimi sürmediğim için her şeyi çok yavaş yapıyorum doğruusnu yapana kadar uzun sürüyo o yüzden:) pratikleşemedim daha
Dediğiniz gibi yapıcam artık :)
Ay sizin işiniz daha zormuş,eşinizden daha yoğun çalışıyosunuz cumartesi bari dağıtmasalar iyi çıldırmıyosunuz niye yardımcı olmuyo eşiniz
İşte yemek iki günde bozulur diye yapmıyodum, denicem artık
Haftasonu erken kalkabilsem keşke ama hiç sevmiyorum:)
Hayır telle uğraştığımdan değil yemek yapmayı hiç bilmiyorum en ufak soğan doğramayı bile yeni öğreniyorum o yüzden
Tuvalet ve lavabo yıkama çok uzun sürüyor benim daha tam öğrenemedim, nası yıkıyosunuz siz?
Haklısınız valla ama ben de çok üşeniyorum işte yapmıyorum, sonra da her yeri toz içinde görünce çok huzursuzlanıyorum
Ankara'da yaşıyorum 7de evde olduğuma şükür valla:)
Buzluk pratikliğini öğrenemedim henüz, neyi nasıl koymam gerektiğini bilmiyorum:) Benim eşim çoğu şeye yardım ediyor ama bulaşık makinesi boşaltmaktan nefret ediyor yaa nasıl bu işi yapmayı kabul ettirdiniz?
7den sonra yemek iyi değil evet ama napalım o saatte evde oluyoruz , eşimle akşam yemeği ritüelini de seviyorum.
Haklısınız valla bende direk anladım öğretmen olduğunu:) Küçümser gibi ay o saatte evde olunur mu demesinden:) Ankara'da yaşıyorum gayet normal o saatte evde olmam.
Evet bekarken hiç iş yapmazdım bu yüzden elim çok ağır ve pratikleşemedim maalesef henüz.
Banyoyu nası temizliceğimi bilemiyorum mesela çamaşır makinesi var duşakabinin yanında, foşur foşur yıkayamıyorum klozeti falan çamasır suyuyla bu yüzden,çamaşır makinesine su gelmesin diye. Rossmandaki wc mendiliyle siliyorum ama herzaman da onla olmuyo ki pahalıya geliyo kullan at mendil. Bunları düşünürken yarım saat uğraşıyorum bi banyoya.
Süpürge ve viledayı haftasonu 1 kere eşim yapıyor genelde. Ama o da mesaiye giderse yandık ben hayatta yapamıyorum çok yoruluyorum sevmiyorum süpürgeyi.
Yemek düzeninizi not aldım teşekkür ederim.
Kaç gün bozulmuyor hiç kapağını açmazsak?
Çok yavaşım ve pratik değilim çünkü elim alışmadı henüz ev işlerine.
Haftasonu yapmak zorundayım sanırım mecbur 2 saatte olsa ayırıp.
Eşiniz yardım etmeyince çıldırmıyo musunuz ya, benimki yardımcı olur ama bazen yemeği yiyip salona gidip yatıyo çıldırıyorum sinirden zoruma gidiyo 2mizde çalışıyoruz benim görevim değil diye
Hayır ama yerleşemedik bi türlü. Fazla eşyanın aksine çok eksiğimiz vardı, sürekli bi toplama,tadilat işi çıkıyodu evde tozlanıyodu bişeyleri yerleştirmem gerekiyodu falan ben de üşendikçe birikti:)
2ye kadar temizlik yapmıyorum, keyif yapcam diye oturuodum:) Haftasonu iş yapmayı hiç sevmiyorum, o yüzden haftaiçi yapıyım bitsin istiyorum
Evet buzluğa konulabilecek şeyler yapmayı öğrensem iyi olucak
hahahah ben de çok sık yapıyorum
İşte buzluğe yemek atma pratikliğine ulaşamadım henüz:)
Planınızı not ettim teşekkür ederim,
Teşekkür ederimm
Bu kadar şeyi 2.5 saatte nasıl bitiriyosunuz:) Pişmiş et ve kavrulmuş kıymayla soğanın buzlukta saklanabildiğini bilmiyordum mesela.
Teşekkür ederim
Haklısınız valla çok yormucam kendimi artık
3.gün bozulur diye çok fazla yapmıyodum genelde:/
Evet yardımcıya para vermek bizimde hiç hoşumuza gitmiyo beraber yapmaya çalışıyoruz hep.
Bizde gidiyoruz haftada 2 gün ama hergün de gitmek istemem ya:)
Ne güzel çok romantikmişsiniz:))
Cevap yazan herkese çok teşekkür ederim. Hiçbişeyi asıl yetiştirememe nedenim bizim evin tadilat işleri vs hiç bitmedi uzun süre haftasonum hep onlarla geçti. Yeni dolaplar alındı onları sil yerleştir herşeyin düzenini kur vs. Bide ben evlenmeden önce de çalıştığım için annem en ufak ne yemek ne temizlik en ufak ev işi yaptırmazdı, sıfır bilgiyle evlendim:))) O yüzden pratik değilim ve bırakın yemek yapmayı marketten aldığım şeyleri buzdolabına nasıl yerleştirceğimi bilemiyorum daha :) Temizlik konusunda da öyle nası yapcağımı bilsem on dakikada bitecek belki ama benim saatlerimi alıyor
Akşam neden temizlik yapıyorsunuz ki?
Benim evde küçük çocuğum var o yüzden küçük süpürge ile döküleni çektiririm o kadar.
Temizliğinizi haftasonuna bırakın. Akşamları mutfak toplama yeterlidir. Alın kahvenizi çayınızı keyfinize bakın..
Oo ben hayatta bu mesajdan alıntı yapamam :)
Mesela etli taze fasulye, kıymalı patlıcan yemeği, erişteli yeşil mercimek, kabak, karalahana yemeği vs
Çeşitleri anlamanız acısından yaptıklarımın bi kısmından örnekler
Bi kilo fasulye yapıyorum misal biz iki kişiyiz birer tabak yeter bize hemen yarısını suyuyla tanesiyle yagıyla ocagı kapadıgım gibi kaynar halde kavanoza koyup ters ceviriyorum
kolera9 bu kadar işi 2-2,5 saatte yapabilmemin sebebi 25 yıllık evlilikte pratiklik kazanmış olmam. Bir de elim hızlıdır benim bir yandan yapar bir yandan toparlarım.
YouTube'da çok güzel temizlik ve ev düzeni videoları var vaktiniz olduğunda bir göz atın.
Zamanla size kendi düzeninizi oluşturursunuz çok da dertlenmeyin...
Yapilan temizligi tutmak onemli aslinda.bununda yolu duzenli ve programli olmak.
Ben 6 bucukta evde oluyorum esim gelene kadar yemek olayi bitmis oluyor yemek ben hazirliyorsam yemekten sonra sofrayi esim topluyor.geri kalan zaman bizim.temizligi cuma aksami yapiyorum.surekli duzenli oldugumdan 2.bucuk saatte supur sil toz al ve son banyo.camasirlari da yikiyorum.balkonu haftada 1 uygun bi gunde yikiyorum.pazar gunu utu.yemekleri 2 gunluk yapiyorum.1 gun makarna tarzi bigun menemn yumurta esim cok takilmaz kafamiza gore yani.
Temizlik ve duzenin psilojisiyle ilgisi old.inaniyorum.mutluysan temizde olursun.insan mutsuzken ev supurmek istemez.kafan karisiksa dolabinda karisiktir.benim dusuncem boyle.