Merhaba arkadaslar,
Uzun zaman oldu KK girmeyeli ama kafam allak bullak. Esimle bir takim sorunlar yasiyoruz. Aslinda iyi anlasirdik ama ikinci cocuktan sonra biraz dagildik.
Ben cok yoruluyorum, Biri 1 biri 3 yasinda cocuklarimiz var. Allah'a cok sukur en zor donemleri ilk aylarda atlattik gibi. Calisiyorum. Haftada bir gun esim bakiyor cocuklara. Yoruldugum icin aksam saat 10/11 gibi uyuyorum. Kendisi hep gec yatar. Kim ararsa komsulardan olsun veya baska biri cikarlar bahcede filan otururlar veya film izler gece 2 ye kadar. Ertesi gun yorgun olur. Dedigimi duymaz. Yuzu gulmez. Herseye tepki verir. Parlar.
Ev islerinede eskisi gibi yetisemiyorum. Ama esimde evin hic bir isini vaktinde yapmaz. Temizlikten bahsetmiyorum. Aldigimiz seyler erkek isleri... duvar delmesi gerekir vs. bazen haftalarca hatta aylarca bekler. Hatta bir iki sey var evde 2 senedir hala yapacak.
Cocuklara baktigi gun kahvaltidan tut o gun ne kullanildiysa masada tezgahta durur. Eve girer girmez moralim bozulur. Hani enazindan tezgahta bir araya koy toplamiyorsanda. Evin ici pazar yeri gibi gordugumde cok moralim bozuluyor.
Coraplarini cikarir ben toplamasam gercekten yerde 8 cift corap durur. Alip sepete atmaz. Sonra ben sinirlenirim o gunler bi kac bisey yapar. Onuda gozume soka soka. Bak yaptim bak topladim diye diye. Cok tepki almaya basladim bu yuzden cunku evin hangi odasina girsem onun biraktigi bisey beni bekler. Benim ornek verdiklerim disindada baska seyeler var. Toplamamayi da denedim ama hic dokunmuyor. Bunun ustune kavgalarimiz cogaldi. Susuyorum susuyorum patliyorum. Cocuklara zor yetistiriyorum bir de ona annelik yapmak bana agir gelmeye basladi. Hani gun icinde devam ettigi icin mesela eve bi misafir gelse aniden panik oluyorum stresleniyorum. Cocuklarin oyuncaklarinda dagittiklari seylerde oyle degilim.
Baska seylerde var.. Mesela ev icin cocuklar icin bi form dolmasi gerekir bi bilgi lazim olur onda olan.. 4/5 kez sorarim hatirlatirim bak unutma diye. En sonunda sinirlenirim.. Gecen hafta bir sifre gerekti onda olan. 5 kez sordum. 3 kez whatsapp uzeri.. Zaten butun cocuklarin randevulari hastane isleri filan benim uzerimde. Bide boyle seyler var yaninda..
Ha cocuklari yatirmaya yardim eder her gun. Aksam gec oldugunda beraber masayi toplariz yemek yedikten sonra. Guzel huylarida var tabi inkar edemem.
Neyse dun soyle bi konusma gecti aramizda. Dun gercekten artik dayanamadigimi soyledim. Ben bunu hayatimin geri kalaninda yapmaya niyetim yok dedim. Surekli senin arkani toplayamam dedim. Oda benim streslenmemden biktigini soyledi. Ne varmis yani coraplar ordaysa. Tamam olmamasi gerekiyormus ama varsa de ne olacakmis. 31 araliga kadar boyle devam ederse ozaman senin dedigin gibi ayrilalim dedi... Buz gibi sogudum bu laftan sonra ondan. Canim konusmak bile istemiyor. Ne dusunecegimide sasirdim.
Bunu dedikten sonra bu ne ya dedim. Evlilige son tarih mi verdin dedim. Davul zurnada cagiralim istersen dugun gibi tarih belirledin dedim ve gerekmedigi surece konusmuyorum suanda. Nasil davranmam gerekiyor ne yapmam gerekiyor bilmiyorum ama cok agirima gitti.. Yillarca topla arkasini cek ugras dur karsiligi bu olsun. Bana akil verirseniz sevinirim :)
Dipnot: tek kavgamiz bu konu aslinda ve yardimci diyenler olacak.. Ayda 2 kez bir abla geliyor ama esimdeki sorun genel temizlik degil. Bu sorun icin hergun bi abla gelip arkasindan yuruyup coraplarini kiyafetlerini, atmadigi coplerini vs toplamasi gerekecek :)))