Çalışan hanımlar, eşiniz size çok karışırmı?

Eşinizin yaptığı tavır hoş değil.
Sizin nasıl yöneteceğiniz sizin kişiliğinize kalmış.
En baştan çok taviz vermissiniz susarak.
Eşim çocuğuma aldığıma laf etse gider beş katını alırım.
Kendime aldığıma laf etse bosanirim.
Sizde gelen paraya göre alışveriş yapiyorsunuzdur diye düşünürek söylüyorum.
Olmayan parayla uçuk talepleriniz yoktur herhalde.
Bilemiyorum..
Ufak ufak alistirin, yada alın karşınıza direk konuşun..
Ama kendinizi de yipratmayin.

Asla karışmaz. Gereksiz harcama da yaparım. Bana bir kere neden aldın ki bunu demedi. Kızımıza oyuncak alma, daha uygun fiyatlısını alma konusunda sürekli ben fren oluyorum aksine. Bu en darda olduğumuz dönem de böyleydi. Susmayın geri çekilmeyin.

Bizim eşlerimizin neye karışıp karışmadığı konu değil. kime yapılıp karışılsa ekonomik şiddettir. Eşiniz size ekonomik şiddet uyguluyor. Makul olmayan, zora sokacak istekleri münasip bir dille reddetmek başka şey kişisel her türlü ihtiyaca ağız eğmek başka. Ciddi bir konuşma yapıp rest çekme zamanınız gelmiş artık. Hayat böyle geçmez. Konuşarak da akillanmazsa siz yine de bildiğinizi okuyun. Sinmeyin gerekirse kılıçları kuşanın ki bence geç bile kalmışsınız.

Siz yeni çalışmaya başladığınız için adapte mi olamadı ki eşiniz?
Karar alma mekanizmalarımı kaybediyorum mu diye düşündü ki acaba?
Sonuçta dediğiniz harcamalar sizi geçtim kendi çocuğunu etkiliyor acaba burda kendi kendine sizi disipline etme yolunu mu seçti?
Çok saçma geldi bana sonuçta üç aydır çalışmaya başladım diyorsunuz ondan önce ne alırsanız eşinize mi soruyordunuz😨 şimdi kendim çalışıp kendim alıyorum deyip birden kesildi mi o olay?
Her türlüsü saçma yani.
Baştan böyle deseniz yorum yapacağım da üç aydır çalışmaya başladım böyle oldu deyince bir güç savaşına döndü.
İkiniz de ekonomik bağımsızlığı yanlış mı değerlendirdiniz demekten ileri yorum yapamıyorum
Eşim yeni böyle olmadı hep böyleydi. Konumdada anlattım zaten böyle konulardan dolayı çok huzursuzluk yaşadık zamanında. Birşey istediğinizde izin mi aliyordunuz önceleri diye sordunuz hayır izin almiyordum asla gidip birinden izin alacak bir karakterim yok ben ihtiyac olan birşey varsa söylerdim bu yapilmasi lazım diye oda itiraz ederdi yada yuzunu düşürurdu böylece tartışma cikardi. Sonra sonra cocuklar dışında kalan şeyleri artık hiç soylememeye başladım sindirildim derken bunu kastetmistim. Uçuk istekleri olan biri değilim tam tersi hep (fazlasıyla) makul davranmaya çalıştım ama ona rağmen kıymet bilmedi eşim. Ailesininde etkisi altında kalarak maddi yönden hep bir eleştiri vardı üzerimde. Çünkü varlıklı bir aileden geliyordum ödleri kopuyordu ordaki standartlarımı evliliğimde eşime de dayatacagim diye sanırım bu yüzden sindirilmeye çalıştım. Halbuki ben baba evindeykende mütevazıydim kişiliğim hep aynıydı hiç değişmedi esimde sözde bu yüzden aşık olmustu bana. Neyse o konulara daha fazla girmeyeyim kısacası ben eşimin bu dayatmalarina karşı nasil dirençli olurum bundan sonra onunla ilgili fikir almak istiyorum. Onun soylenmeleri laf sokmaları daha fazla huzurumu kacirsin istemiyorum. Bilinç altimdaki aceba elestirirmi laf söylermi yüzünü asarmi düşüncelerinden kurtulmak istiyorum çünkü bu dusuncelerin beni daha fazla yormasini istemiyorum.

Sizin eşinizin egosu zedelenmiş belli ki, ona muhtaç haliniz ortadan kalkmış minnet edecek bir durumunuz kalmamış çok şükür, muhtemelen bunu sindirmek zor gelmiş. Yoksa sizin kazandığınız paraya neden bu kadar müdahale eder ki,kişisel ihtiyaçlarınıza yahut çocuklarınıza yahut temizliğe ya da bir başka şeye verip vermemeniz size kalmış baskı yapmasına müsaade etmeyin Allah aşkına, önünü almazsanız kartınıza bile el koyar üç beş aya. Benim eşim çok saçma sapan komik bir şey almazsam müdahale etmez asla, geçen mama sandalyesi varken portatif kullanışlı bir tane daha aldım çok dandik çıktı mesela hayatında aldığın en saçma şey bu olabilir bence deyip dalga geçti o kadar, onun haricinde çocukların kıyafetleri oyuncakları benim giyimim konusunda ya da eve dekoratif bir eşya alma olsun aklınıza ne geliyorsa karışmaz karışamaz yani.

Siz istiyorsunuz ki onaylanmak yada eşinizin yorum yapmaması.
Aslında olması gereken bu ama bazı adamlar cidden ömür torpusu.
Bizim borclarimiz var her ay belli miktar eşime yolluyorum krediler icin.
Geri kalan ise bende kendime özel harcama yaparim.
Mesela şuan bulundugum yerde her an temizlikçi bulamıyorum silme paspasi ve dyson aldim.
Bayağı bütçem sarsıldı halılar da yeni aldiydim yeni evliyim zaten ama o zaman beğenmemiştim başka model yoktu şimdi onları da degistirdim.
Aslında çok sıkışık zamandayiz.
Esim halılar eve geldikçe şuan bunlara gerek yoktu bence dedi.
Benim için ihtiyacti dedim.
Yani fikir ayrılıkları da olabilir benim esim başta daha az harcama taraftarı biriydi ama ben hiç ödün vermedim.
Çalışan kadinim o kadar da degil.

10 yıl evli kaldım. 5 yıl benim lojmanımda kira ödemeden yaşadık. Maaşım da şu şartlarda bence gayet iyi. Hep eve getirdim maaşımı. Sadece 5 ay ücretsiz izin aldım bebeğime bakmak için kıyafeti bırak mutfak giderlerini bile vermedi şerefsiz! Tabi çok sorunlarım da vardı da boşandım ben.
Anladığım kadarıyla evine bakıyor yediriyor içiriyor. Bazı şeyleri de kısıyor belki de maddi olarak ekside falandır. Açık açık konuşun bence. Kendi üzerine başına alıyor mu? Fuzuli harcama yapıyor mu? Bunları yapmıyorsa dediğim gibi darda olabilir dara düşmemek için olabilir

Onu dinler geriye çekilirsen böyle olur tabi. Bir oyuncağa kadar laf eder. Oysa her ne alırsan laf ettiğinde onu bastırsan sustursan bu kadar sineye çekmesen daha başka şeyler olurdu

Surekli laf edilmesi çok rahatsız edici ki siz savurgan da değilsiniz.
Para da kazanıyorsunuz.
Bence ilk başta duymazliktan gelin.
Para kazanması ile durumun ne alakası var ? Çalışmıyor olsaydı kadına yapılan bu psikolojik şiddet normal miydi ? 3 ay önceye kadar çalışmıyormuş kendi de yazmış . Birde şu var siz savurgan değilsiniz derken evdeki hayatlarını bilmeden böyle yorum yapıyor olmanız garip değil mi ?

Neden bu kadar karistiriyorsun kendine? Olay senin para kazanman degil suanda..

Ben cam silmeye birini cagircam dedim bayadir silinmiyordu mesela bende silemedim zaten..dun kendisi sildi..eger o yapmasaydi biliyordu birini cagiracagimi.. cimriliginden degil
Ama insan baskasindan daha guzel yapiyor kendi evinin isini bu gercek..ben isini hakkiyla yapan insana paraya acimam.

Aynisi mesela restoranda yemek icin gecerli.. cok fazla disardan alma taraftari degilim ben..sebebi guvenmiyorum baya baya icim kalkmaya basladi son zamanlarda okuduklarimdan… etleri, yapilma sartlari vs. Evde kendin yaparsan daha guzel oluyor icime siniyor, ama tabiiki
Arada disardan yedigimiz oluyor.

Kisisel bakim kuafor cilt bakimi
Filan karismiyor, ben zaten karissa agzinin payini veririm..kac yasina gelmisim sonucta hesabini tutarak bilerek gidiyorum. Kiyafet filanda o kadar cok ki.. kendime cok nadir aliyorum artik…genelde cocuklara aliyorum o da gerekli buyudukce kuculuyor yirtiliyor vs.

Oyuncak olayindada cok almam cunku asiri cok oyuncaklari var ve anlik heves icin aglayip isterlerse almiyorum. Kizimin 5-6 tane barbiesi susu busu var 7. Yi almanin manasi yok bana gore… onun yerine okullar baslayacak ayakkabi alirim vs. Bunlar ihtiyac, zaten birsey ihtiyac degilse almazsin.. demek ki gerekli goruyorsun ki aliyorsun.

Kisaca sen laf soylemesine izin verdigin icin laf ediyor bence.. ayrica yillarca iyi sabretmissin tebrik ederim

Para kazanması ile durumun ne alakası var ? Çalışmıyor olsaydı kadına yapılan bu psikolojik şiddet normal miydi ? 3 ay önceye kadar çalışmıyormuş kendi de yazmış . Birde şu var siz savurgan değilsiniz derken evdeki hayatlarını bilmeden böyle yorum yapıyor olmanız garip değil mi ?
Ok de parayi veren dudugu calar demisler.. geliri olan ve olmayan kadin ayni olamaz bence..

Hem zaten daha rahat harcama yapabilirsin o bir gercek 1 maasla 2 maas ayni mi? Tabii ultra zengin biriyle evli degilsen.
Hemde sen calisiyorsan bende calisiyorum esit haklara sahibiz diyebilirsin esine boyle bir durumda.. ki bence bunu soylemek vs cok cirkin seyler evlilikte ama gercekler bunlar. Allah erkeklere muhtac etmesin😐😂

Eşim hiç birseyime karışmaz.Tam tersi ben ona karışirim.Bazen gereksiz alışveriş yapıyor.4Tane pantolon aliyor onları hiç giymeden düğün varmış diye başka bir tane almaya çalışıyor.Yada mesela kızıma gereksiz şeyler alıyor ben çocuğumu tanıyorum.Bununla oynamaz diyorum ve oynamıyor da ama o almak istiyor herşeyi.Ama sizin durum farklı gerekli olan şeyi tabi ki alacaksınız.Karistirmayin kendinize.

Ok de parayi veren dudugu calar demisler.. geliri olan ve olmayan kadin ayni olamaz bence..

Hem zaten daha rahat harcama yapabilirsin o bir gercek 1 maasla 2 maas ayni mi? Tabii ultra zengin biriyle evli degilsen.
Hemde sen calisiyorsan bende calisiyorum esit haklara sahibiz diyebilirsin esine boyle bir durumda.. ki bence bunu soylemek vs cok cirkin seyler evlilikte ama gercekler bunlar. Allah erkeklere muhtac etmesin😐😂
Bilmem bizim evde böyle bir olay olmadığı için bana saçma geliyor . Evlendiğin adamın insanlığın ve kalitesi ile alakası olsa gerek . Ben evlendikten sonra tayin sebebi ile işten ayrıldım . O arada evimizin kredisi vardı birde üzerine ev kirası ödüyorduk baya zordu herşey eşimde bende çok dikkat ediyorduk harcamalarımıza . Eşim dikkat et dedi bir kere bile kendim hesabı görüp dikkat ediyordum zaten Evlenirken eşim banka kartının kopyasını bana verdi benim maaş kartım zaten gitti . İlk 3 sene dikkat ettik çünkü istediğimiz şeyler vardı hedefler yani . Oğlum doğdu kredimiz bitti vs vs derken şuan istediğimi alıyorum istediğimi veriyorum bu eşim içinde geçerli . Tabiki para harcamanın sınırı yok bu kesin . Örnek veriyorum A parfümünü alıyorum haberin olsun diyorum oda mesela arabaya şunu yaptırıyorum bilgin olsun diyor . Evin para yönetimi bende zaten tüm ödemeleri ben yapıyorum gelir gider çıkarıyorum . Ama eve girene göre harcıyorsun . Bu herkes için geçerli olmalı . Konu sahibinin gözlemlemesinde sorun var bence adam hep böyleymiş 9 senedir yani evlenmeden de bellidir bazı şeyler . Herşeyden önce adamın ailesine bakmak lazım annesiyle babası nasıldı bu konularda . Burada iğrenç bir psikolojik şiddet var hemde evliliğin başından bu zamana kadar . Konu sahibinin kocası her durumdan iğrenç bir adam dönüp eski konularına bakarsan ne demek istediğimi anlarsın . Birde şunu eklemek istiyorum ki çalışmıyoruz diye evde kıçımızı devirip yatmıyoruz ki çamaşır bulaşık ütü 24 saat bakıcılık aşçılık vs vs herşeyi yapıyoruz . Kendi adıma söyleyeyim dışarda çalışıyor olsam çocuğuma birisi bakıyor olsa gerçekten evdekinden daha az yoruluyor olurdum . Eşim 1 gün çocuğuna baktı bensiz ev işi vs vs yapmadan hemde dedi ki sen iyi yaşıyorsun ben olsam eve hergün temizlikçi tutar dışardan yemek yerdim .

Son düzenleme:
Bilmem bizim evde böyle bir olay olmadığı için bana saçma geliyor . Evlendiğin adamın insanlığın ve kalitesi ile alakası olsa gerek . Ben evlendikten sonra tayin sebebi ile işten ayrıldım . O arada evimizin kredisi vardı birde üzerine ev kirası ödüyorduk baya zordu herşey eşimde bende çok dikkat ediyorduk harcamalarımıza . Eşim dikkat et dedi bir kere bile kendim hesabı görüp dikkat ediyordum zaten Evlenirken eşim banka kartının kopyasını bana verdi benim maaş kartım zaten gitti . İlk 3 sene dikkat ettik çünkü istediğimiz şeyler vardı hedefler yani . Oğlum doğdu kredimiz bitti vs vs derken şuan istediğimi alıyorum istediğimi veriyorum bu eşim içinde geçerli . Tabiki para harcamanın sınırı yok bu kesin . Örnek veriyorum A parfümünü alıyorum haberin olsun diyorum oda mesela arabaya şunu yaptırıyorum bilgin olsun diyor . Evin para yönetimi bende zaten tüm ödemeleri ben yapıyorum gelir gider çıkarıyorum . Ama eve girene göre harcıyorsun . Bu herkes için geçerli olmalı . Konu sahibinin gözlemlemesinde sorun var bence adam hep böyleymiş 9 senedir yani evlenmeden de bellidir bazı şeyler . Herşeyden önce adamın ailesine bakmak lazım annesiyle babası nasıldı bu konularda . Burada iğrenç bir psikolojik şiddet var hemde evliliğin başından bu zamana kadar .
Olmasi gereken zaten boylesi ama erkeklerin cogu ben kazaniyorum havasinda..
Birde daha evlilikte neler gorup gecirecez kim bilir. Ben genel olarak erkeklere pek guvenmiyorum😐

X