çalışan annenin çocuk bakımı ile imtihani ve sorumluluğu...:(

Kısır döngüdeyiz. Tek derdimiz bu olsun. Şükür halimize

alışverişi eşim yapıyo ben çok iyi ev işlerin pratik degilim.. demirim çok düşük inanki çok çabuk yoruluyorum.

Baba olmak ne demek eşin bu soruyu cevaplasın lütfen benim namıma sor
Kendi evladına bakmayı iş sayan adamları baba yapmakta ayrı bir gaftlet tabi
Kv şuçlu değil bu konuda, bu saçmalığı dinleyip hak veren ve üzerine gelen eşin suçlu

Çalışıyorsun, çocuğa bakıyorsun eminim bir de evi çekip ceviriyorsun gece de bir zahmet kalkiversin kocan. Çeyiz diye babanın evinden getirmedin o çocuğu. Hasta da yatalak hasta mi kocan. Benim eşim tekerlekli sandalyede yine de her gece o kalkar. Benim isim varsa da paşalar gibi bakar bebegimize. O kadar da mi olamıyor seninki. Damızlık diye mi aldım ben senin oğlunu dersin kayınvalidene olur biter. Bakmayak olan bi zahmet yapmasaydı madem çocuğu. Kims3nin senin anneligini yargilamaya hakki yok. Laf edene haddini bildir. Bu kadar bile yaedim etmeyecekse zaten kocanin o evde islevi yok ki oh hem çalışmasın hem evde iş yapmasın. Saksıdaki çiçek bile karbondioksiti oksijene çeviriyor durduğu yerde de bir ise yarıyor.

Bu ne karışık anlatım. Bazı şeyleri sürekli yazmışsınız..

Ben de çalışıyorum gece oğluma hep ben kalktım.
Marifet diye anlatmıyorum ama 22 aylık bebek ve aradığı kişi benim. Babasıyla normal zamanda dursa da gece sakinleşmez. Meme de emiyor zaten..

Siz hiç mi kalmıyorsunuz yani anlamadım? Ağlamasını hiç mi duymuyorsunuz?
Bizim odada telsiz var mesela. Hoş olmasa da duyarım sesini ama telsizle aklım kalmıyor.
Tamam babası evdeyse ilgilenmeli ama sizi fazla rahat buldum ben..
Oğlum uyanmasa bilr gece bir kaç sefer üstünü açmış mı diye bakmaya giderim..

bende işitme kaybim var o yüzden eşim uyandiriyordu.. gece bakiyordum işe başlamadan önce..
işe başladim eşim işten çikti.. eşim bakiyor şimdi kv laf etti biraz o bakasin diye hep sen bakiyorsun diyo hasta oldun diyo.

Bakın siz sıradan bir calışan anne değilsiniz eşiniz evde siz iştesiniz tüm gün.
İki kişi çalışıyor olsaydınız,eşinizle dönüşümlü bakın derdim ama hem tek başınıza çalışıp hemde gece kalkıp çocukla ilgilenmeniz beklenmemeli sizden.
Ben kızım doğunca işten ayrıldım,eşim devam etti calışmaya,ben ona ne bicim babasın,gece kalk ilgilen diyemezdim ki,sonuçta ben gündüz bebeğim uyurken yanına kıvrılıp uyuyabilirim onunla ama eşim işteyken dinlenemez. Eşiniz yatalak değilse gayette bakabilir bebeginize. Kayınvalideniz zaten agır saçmalamış,hiç takmayın derim.

Çalışmaya devam et akşamları da gel kızınla ilgilen bak madem kocan evde temizlik ve yemeği yapsın onu da benden bekleme de

Tamam işitme kaybınız var bebek ağlarsa duyamazsınız ama gece hiç kalkıp kontrol etmiyor musunuz? Annelik içgüdüsü olarak soruyorum. Uykunuz çok mu ağır?
Veya eşinizin kalktığını farketmiyor musunuz?
Bence arada jest olarak "sen yat bu sefer ben ilgileneyim" diyebilirsiniz.
Bu kadar uykudan feragat edilebilir bence. Ebeveynsiniz siz..

Bunu anne bakmalıdır diye demiyorum. Ben evde olsam sadece eşim çalışsa arada eşimden gece ilgilenmesini isterdim. Çünkü çalışma hayatı kadar çocuk bakımı da yoran bir şey. Tabi tam gün bakılıyorsa..

Arada bir eşinize bahsettiğim gibi jestler yapın. Ama yemek bulaşık sorumluluğunu komple üstlenmeyin.
Ben bu işleri her gün yapmıyorum oğlumla ilgilenmek için. Bazen ben bazen eşim yapar..

Kayınvalidenizle konuşun benimde içime sinmiyor çocuğumla ilgilenemiyorum hem çalısıp hem ev işi hem çocuk zorlanıyorum en iyisi işten çıkmak eee oğlunuzda çalışmıyor artık siz bakarsınız bende çocuğuma sizin tabirinizle anne gibi ilgilenirim de. İşi bırakma ama bir blöfe gir bakalım.

O kadar zor okudum ki. Kendi kendine konuşurcasına yazmışsın da olayları bilmeyen bizler için garip olmuş biraz. Ama anladığım kadarıyla çocuğa eşin bakıyor geceleri. Bu hep mi böyleydi yoksa sen çalışmaya başladıktan sonra mı böyle oldu? Yani çalışmazken geceleri sen mi bakardın? Eğer sen bakıyorduysan sorun yok da eşin bakıyorduysa haksızlık etmişsin.

Ben de çalışıyorum, ben de anneyim, köpek gibi yoruluyorum üstelik ama geceleri ben bakıyorum oğluma. Her uyandığında ben uyutuyorum geri. Oldu da eşimle birlikte yattıysak oğlumuzun sesine uyanır ama geri uyur hemen. Uyanık olan, uykusu bölünen, yarım saat bir saat geri uyuyamayan ben olurum hep. Bu eşim evdeyken ve ben çalışırken de böyleydi, ikimiz çalışırken de. Çok isterdim valla gece kalksın baksın ben de güzelce uyuyayım. Ama bizim dana sadece bende duruyor geceleri. İlla memeyi alacak ağzına. :)

Bu kadar dert etme, eşinin hastalığı ciddi bir şey değilse de salla gitsin. Kalksın baksın tabii, evde olan o şu anda. Gün içerisinde uyuma dinlenme ihtimali var ama senin yok.

Yorumların geneline şaşırdım doğrusu.

Kızım doğduğundan beri çalışmıyorum. İş yaşamının dolayısıyla da sosyal hayatın bir parçasıyken kendimi eve kapatınca daha çok yorulur oldum. Eşim pazar hariç her gün çalışıyor. Hiçbir zaman “o zaten çalışıp yoruluyor” diye düşünmedim. O da benim için “zaten tüm gün evde işi ne tabi ki yapacak” diye düşünmemiştir. Çoğu zaman ben ondan daha çok yoruluyorum. Geceleri çocuk uyanırsa o ilgilenir, yemek ve ev konusunda da fazla beklentisi yoktur. Pazar günleriyse bi hafta o kalkar, bi hafta ben kalkarım. Çünkü sadece onun değil benim de bi pazarım var!! Çocuk bakımı sadece tek kişinin eline kalamaz. Çalışsın veya çalışmasın fark etmez. Bir çocuğun hem anneye hem babaya ihtiyacı var. Eğer geceleri nadiren uyandığı zamanlarda bile ben ilgileniyor olsaydım çocuk babasını doğru düzgün görmüyor olurdu.

Kardeş sen iyi misin? Bana esim kv dolduruşu ile böyle dese alır onu kv ile birbirine çarparım. Herkes haddini bilsin. Daha uzun yazmaya gerek yok bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…