vallahi aynisini yazmisiz bu ne ya boyle anneyiz ya kendimizi yerlere atip sonsuz fedakar olmamiz gerek valla ev hanimiyim su anda esim evide temizler siler supururde yapicak tabi ki yemek yapamadigim zamanlar oluuor kahvalti yapariz hemen yada dışardan arada soyleriz robot saniyorlar sanirim kadinlari hele calisan kadinlar icin surec daha da zor anlamiyorum birde elestiriyorlar utanmadanhem çalışacaksın hem de gece kalkıp çocuğa mı bakacaksın? eşin çalışmıyoken gece onun kalkması gerekşr tabi ki. ayrıca babası gibi olmuşsun derken babanın daha az bakması gerektiğini mi düşünüyolar yani?
Lütuf gibi oluyor değil mi?sahuru da eşim hazirliyo Allah ondan razi olsun...
evet babasi gibiyimişim az bakiyormuuşm...hem çalışacaksın hem de gece kalkıp çocuğa mı bakacaksın? eşin çalışmıyoken gece onun kalkması gerekşr tabi ki. ayrıca babası gibi olmuşsun derken babanın daha az bakması gerektiğini mi düşünüyolar yani?
evet babasi gibiyimişim az bakiyormuuşm...
gece senin bakman lazim diyooo..
kusura bakma evet çok karışık yazdim.Çok karışık yazmışsın. Anlamadim çoğu şeyi. Sonunu da getiremedim.
Sadece madem senin bakmana laf ediyor o çalışsın sen evde otur çocuğa bakarsın.
Hem ise git. Hem akşam kocana baktirma sen bak demek çok fazla ütopik. Hayat müşterek işte. Nasilki şuan o çalışmayıp sen çalışıyorsan, evde olunca o da çocuğa bakmak zorunda.
bana yardim ettiği sürece her ona Allah razi olsun diyorum.Lütuf gibi oluyor değil mi?
Adam çalışmıyor, evde. Yani bir zahmet ev işleri ve çocuğun bakımıyla ilgilenecek. Siz çalışıyorsunuz. Elinizden geleni yapıyorsunuzdur yani anneliğinize laf etmesi çok büyük densizlik.
Ama insanın fitratina bağlı bir olay.kusura bakma evet çok karışık yazdim.
çalışan anneler hepsini yapabiliyor mu onu merak ediyorum.
kv diyo ki nice çalışan kadinlar var diyo gece cocuk bakabiiyo diyo bunlari nerden duydu kimden duydu bilmiyorum eşim hasta rahatsiz çalışamiyo.. bi sene evdeydim eşim çalıştı gece bakiyordu arada. uyandiriyordu beni.Öncelikle akşam eve gelince yemeği siz hazırlamayın. Kim evdeyse tüm gün o hazırlasın. Çocuğa da bir zahmet baksın. Burada ev hanımları eşim hiç yardım etmiyor diye konu açınca çoğunluk adam çalışıyor ev size ait diyor. Zaten büyük oranda ev hanımları böyle yapıyor. Ev ve çocuklar tamamen kadının üstünde. Paşalar sabah kalkıp kahvaltı bile hazırlayamıyor kendilerine. Kadın kalkıp hazırlıyor. Herkeste kalk tabiİ adam çalışıyor sen yine yatarsın diyor.
Eminim evin çoğu işi size ait. Yapmayın efendim. Siz evde olsaydınız işten gelen kocanız çocuk mu bakacaktı yemek mi yapacaktı? Sahur hazırlaması lütuf değil. Hazırlayacak tabii ki. Zor mu gelmiş kadınların çilesi vah vah. Siz elinizden geleni yapıyorsunuz. Kv tek bakmış çocukları eşi elini sürmemiş. Neden? Çünkü kocası çalışmış. E o zaman sizde elinizi hiç birşeye sürmeyin çalışıyorsunuz. bu mantıkla bakarsak öyle. Kv ye söyleyin onu ilgilendirmeyen konulara yorum yapmasın. Eşiniz de saçmalamasın
ben çok yoruluyorum işten geliyorum yemek bulaşık bide kızımla ilgilen....Kimse çocuk bakmaktan hasta olmaz. Oğlu çalışmadığı için gözüne batmış kv nizin. Benim ikizlerim var. İlk bikaç ay sütüm çok olsun diye geceleri hep eşim bakardı. Ben süt sağıp uyurdum. Benim kvdenin de zoruna gitmişti. Bi akrabasına babasıyla biz çok yoruluyoruz demişti. Gece uyuduğum için ben yorulmuyormuşum çünkü.
Yerinizde olsam bi süre gözüne soka soka eşime hiç baktırmam çocuğa. Ayrıyeten eşiniz çalışmıyosa niye yemek yapmıyo acaba. Evde yatmak da erkeğin görevi miymiş bi sorun bence kvdeye. Kimin eli neye yetiyosa onu yapar. Çok kızdım eşinize. Hem size kıyamıyo hem dolduruşa geliyo.
Kv kendisini ilgilendirmeyen şeye karışmasın. Oğluna aman sen bütün gün evdesin karını yorma işleri yap çocukla ne güzel ilgileniyorsun diyeceğine dolduruyor. Çok sinirlendim. Tekrar diyorum çalışmayan ev sorumluluğunu üstlenir. Bu zirvalari dinlemeyin. İsterseniz dinden vurun şapşala dönsünler iyice.bana yardim ettiği sürece her ona Allah razi olsun diyorum.
çok şükür yardim ediyo.. ama kv bunlari bakmadığım için süphe ettiğinden mi dedi
çocuklari kendi bakmişş.. kimseden yardim almadiğinda..
çalışıyorum eşim öğleden sora annesine birakiyo biz altlı üstlüyüz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?