çalışan annenin çocuk bakımı ile imtihani ve sorumluluğu...:(

Eşin ve kayınvaliden de hiç utanma arlanma yok mu ? Hiç Allah korkusu yok mu ? Çalışıyorsun eve bakıyorsun art niyetli kötü biri olsan elalem gibi alır çocuğunu da gidersin. Baba olmak kadının içine boşalıp döllendirmek değil kusura bakmasınlar.Çalış eve bak, eve gel yemek yap, bulaşık temizlik eee o zaman sen hiç nefes alma robotsun ya..Allahım bu zihniyette ki insanlara akıl fikir ver yarabbim.Gece gece oğlunu doldurmuş ee alsın oğlunu da baksın o zaman sende annenin evine git böyle mi olmalı ? Pardon eşinizin ne rahatsızlığı var ?
alerjik astim hastasi. çok düşündüm herşeyi eşime yükledim dedim.. :KK43:

merhaba )
çalışan anne olmak bütün sorumluluğu yüklemek demek mi? çalışan anne mükemmel miydi çalışan anne gece çocuga bakanmiydi..
kızlar ben kamuda memurum 1,5 yaşinda bi kızımız var. eşim 4 ay önce hastalığı ötürü yüzüden işten ayrıldı şu an işsiz.. eşim işten ayrıldı bende kızım 1 yaşina olunca işe başladim.
dün eşimle tartıştık beni anneliğime sorgu etti sen çocuga bakmiyorsun az ilgileniyorsun diyoo... bu konu nerden çikti ?
eşim ben uyurken kızım gece uyanmiş.. biraz baksin diye yukarda oturan kv yanina birakmiş biraz oturup konuşmuşlar...
kv demiş orkide çocuga bakmiyo ilgilenmiyo gece hep sen bakiyorsun diyoo..
sonra eşim bunu bana sölüyo ilk başta bişey demedim... ama kaldiramadim çok düşündüm iyi anne olmadığımı iddia etti.. ben hasta oldum çocuk bakmaktan diyoo... yani ben hasta etmişim gece işi ona birakmişimmm:KK43: uyandir beni ben bakarinm dedim.... yok.:KK43: kv kişisi eşimin aklina yattirdi......
gece hep sen bakiyorsun diye kv.. ben gece uyuyormuşum bakamiyomuşummm içinden geleni yapmıyormuşum gevşek davraniyormuşummmm.
çalşııyorum eşim çalışmıyo. sanki babasi gibiymişim...
Az ilgileniyorsun diyoo:KK43:
ben herşeyi eşime yüklediği düşünüyorum. birak ben yapayim dedim ama ben çok yoruluyorum bende erkek gücüne sahip degilim erkekler çok dirençli. ben dirençli olamiyorum.
gece hep ben bakiyorum diyo. sen yoruluyorsun diye kıyamiyorum diyo.. böle deyince çok yükü ona verdiğimi düşündüm..
ben uyurken eşim biraz bakiversin diye kızımı yukariya çikarmiş...
ve eşime neler demiş hiç bakmiyo çocuga diyomuş gece hep sen bakiyorsun az ilgileniyo. vs vs...
eşim beni savunsada bazi şeyleri içine kaldiramadi gece mahvoldum hastalığım çikti diyo. bakmadığım için ona hasta etmişim... çok üzüldüm:KK43:
kv demiş nice çalışan anneler var çocuga gece bakiyo gündüz işe gidenler demiş kimden duydu bunu bilmiyorum böle çalışan anneler çocuga tek başina bakan varmiydi??? benim gibi iyice yorulan varmiydiii ?
çok düşündüm nerede hata yapıyorum diye
kv cocuklari hep kendi bakmiş üstelik çalışmıyordu.. kp de çalışıyordu hiç orali degildi.. o yüzden kadin içine sindiremediği için hepsini oğluna yüklediği benim ona hasta ettiğimi düşündü buna görümce de dahil...
çalışıyorum sürekli evde degilim haftasonu bile gece eşim baktığı için sanirim bunu içine sindiremedi...
sabahlari ben bakiyorum altını alip yemegini yediriyorum. haftasonlari..
işten gelince yemek yapıyorum.. bwen gelince bana getiriyolardi ...
azicik 5 dk onlara biraksam laflari mi duyayim... hiç ilgilenmiyo bakmiyo mu desin istiyorum HAYIR.. ben birakmiycam.. inanki zoruma gitti. böle demeleri hiç beklemezdim....
haftasonu işlerim oluyor çamaşırım oluyor evi toparlamaya çalışıyorum kızımla ce ce oyun oynuyoruz yetmiyo mu bana:KK43:
hafta içi işten gelince yemek.. bulaşık derken kızıma koşuyorum akşamlari genelikle babasi yediriyo yemegi arada ben... çünkü işim oluyo.. bide kızım uyunca bende uyuyorum... 10-11 gibi .
eşim uyumuyo sahura kadar.sahurdan sora uyuyo... sahuru da eşim hazirliyo Allah ondan razi olsun...
kızımı beşikte salliyo eşim. ben bakamiyormuşum. edemiyormuşum sürekli tel elindeymişim. bi 5 dk bakivereyim dediğimde onada karişti :KK43:
mükemmel anne degilim bundan eminim. çalışan annelerin çoğu mükemmel degildir eminim ki benim kadar çok yoruluyordur. ama hiç anlamiyolar beni ben hasta etmişim eşimi benim suçummuş...
eşim bana yardim ediyo saolsun elinden geleni yapıyo diyordum... anneliğimi sorgulamaya başladim..
uzun oldu küsüra bakmayin...
çalışan annelere soruyorum siz dinç güçlü olabiliyormusun çocuk bakmalarina... çok şükür evladim olduğuna.. ama zoruma gitti napmaliyim..?
evin maddi yuku sizdeymis o yuzden cocuk bakiminda esinize biraz daha fazla sorumluluk binmesi gayet normal . siz sakin her seyi ben yapmaliyim psikolojisine girmeyin

Ya kesin evdede bi halt yapmiyodur esin.. ne var cocuk uyaninca baksa.. istiolarsa ise gotur birde Allahim ya.. esinin hastaligi nedir? Cocugu kaldirip annesine goturuyosa cok kotu bi hastaligi yok diye dusundum..

Sen kaca bolunceksin simdi? Valla cocuk bakmak cok zor.. sabak 5 ten beri ayaktayim..camasir bulasik biten bise degil.. simdi ramazan hele ac susuz cok cok zorluyo.. yemek ister bakim ister.. her gun banyo yaptiriyorum bu havalarda...birde mukemmel kadinlik istiyodur kocan eminim. Allah islah etsin diyecek baska bise yok

Şam babası ne yapacakmış, sen çalışıp eve para getiricem diye didinirken, tüm gün evde yatıp birde hastalığını sana mı bağlıyor, kendi yetersizliğini senin üzerinden gidermeye çalışmış canım üzülme kimse o kadar süper değil, ben çalışıyorum eşim de öyle gece uyanırsa eşime veririm ben uyumaya devam ederim

merhaba )
çalışan anne olmak bütün sorumluluğu yüklemek demek mi? çalışan anne mükemmel miydi çalışan anne gece çocuga bakanmiydi..
kızlar ben kamuda memurum 1,5 yaşinda bi kızımız var. eşim 4 ay önce hastalığı ötürü yüzüden işten ayrıldı şu an işsiz.. eşim işten ayrıldı bende kızım 1 yaşina olunca işe başladim.
dün eşimle tartıştık beni anneliğime sorgu etti sen çocuga bakmiyorsun az ilgileniyorsun diyoo... bu konu nerden çikti ?
eşim ben uyurken kızım gece uyanmiş.. biraz baksin diye yukarda oturan kv yanina birakmiş biraz oturup konuşmuşlar...
sonra eşim bunu bana sölüyo ilk başta bişey demedim... ama kaldiramadim çok düşündüm iyi anne olmadığımı iddia etti.. ben hasta oldum çocuk bakmaktan diyoo... yani ben hasta etmişim gece işi ona birakmişimmm:KK43: uyandir beni ben bakarinm dedim.... yok.:KK43: kv kişisi eşimin aklina yattirdi......
gece hep sen bakiyorsun diye kv.. ben gece uyuyormuşum bakamiyomuşummm içinden geleni yapmıyormuşum gevşek davraniyormuşummmm.
ben herşeyi eşime yüklediği düşünüyorum. birak ben yapayim dedim ama ben çok yoruluyorum bende erkek gücüne sahip degilim erkekler çok dirençli. ben dirençli olamiyorum.
gece hep ben bakiyorum diyo. sen yoruluyorsun diye kıyamiyorum diyo.. böle deyince çok yükü ona verdiğimi düşündüm..
ve eşime neler demiş hiç bakmiyo çocuga diyomuş gece hep sen bakiyorsun az ilgileniyo. vs vs...
eşim beni savunsada bazi şeyleri içine kaldiramadi gece mahvoldum hastalığım çikti diyo. bakmadığım için ona hasta etmişim... çok üzüldüm:KK43:
kv demiş nice çalışan anneler var çocuga gece bakiyo gündüz işe gidenler demiş kimden duydu bunu bilmiyorum böle çalışan anneler çocuga tek başina bakan varmiydi??? benim gibi iyice yorulan varmiydiii ?
kv cocuklari hep kendi bakmiş üstelik çalışmıyordu.. kp de çalışıyordu hiç orali degildi.. o yüzden kadin içine sindiremediği için hepsini oğluna yüklediği benim ona hasta ettiğimi düşündü buna görümce de dahil...
çalışıyorum sürekli evde degilim haftasonu bile gece eşim baktığı için sanirim bunu içine sindiremedi...
azicik 5 dk onlara biraksam laflari mi duyayim... hiç ilgilenmiyo bakmiyo mu desin istiyorum HAYIR.. ben birakmiycam.. inanki zoruma gitti. böle demeleri hiç beklemezdim....
haftasonu işlerim oluyor çamaşırım oluyor evi toparlamaya çalışıyorum kızımla ce ce oyun oynuyoruz yetmiyo mu bana:KK43:
hafta içi işten gelince yemek.. bulaşık derken kızıma koşuyorum akşamlari genelikle babasi yediriyo yemegi arada ben... çünkü işim oluyo.. bide kızım uyunca bende uyuyorum... 10-11 gibi .
eşim uyumuyo sahura kadar.sahurdan sora uyuyo... sahuru da eşim hazirliyo Allah ondan razi olsun...
kızımı beşikte salliyo eşim. ben bakamiyormuşum. edemiyormuşum sürekli tel elindeymişim. bi 5 dk bakivereyim dediğimde onada karişti :KK43:
mükemmel anne degilim bundan eminim. çalışan annelerin çoğu mükemmel degildir eminim ki benim kadar çok yoruluyordur. ama hiç anlamiyolar beni ben hasta etmişim eşimi benim suçummuş...
eşim bana yardim ediyo saolsun elinden geleni yapıyo diyordum... anneliğimi sorgulamaya başladim..
çalışan annelere soruyorum siz dinç güçlü olabiliyormusun çocuk bakmalarina... çok şükür evladim olduğuna.. ama zoruma gitti napmaliyim..?
Çamaşırı, bulaşığı, yemeği bırak. Çocuğa bak. O işleri ya eşin yapsın ya da kadın bul ona yaptır. Birsey diyen olursa da ben canimi sokakta bulmadim dersin.
Sinir oldum. Oğlu calismayacak. Cocuk da bakmayacak. Zaten ev isine de yardim etmiyor. Senin cocugunsa onun da cocugu. Kv sen mukemmel olsan da laf eder. Onu salla zaten. Kocanin kafasina girmis huzurunu kacirmis.

kv diyo ki nice çalışan kadinlar var diyo gece cocuk bakabiiyo diyo bunlari nerden duydu kimden duydu bilmiyorum eşim hasta rahatsiz çalışamiyo.. bi sene evdeydim eşim çalıştı gece bakiyordu arada. uyandiriyordu beni.
ona laf etti gece sen bakiyordun gibi. :KK43: anneliğimi süphe ettirdiler.

Hiç şüphe etmeyin. Siz iyi bir annesiniz. Kv cahil ciddiye alınmaz. Ben çalışmıyorum ona rağmen çocuklara beraber bakarız. Ben anne değilim o zaman. Onlar hizmetçi bulmuşlar kaçırmak istemiyorlar

ben çok yoruluyorum işten geliyorum yemek bulaşık bide kızımla ilgilen....
arada eşim yardim ediyo. saolsun
kv görümce bunu eşime demiş kendileri çok güzel bakiyo da... benim bakmadığımı iddia etti...
bak sende ikizlerin var eşiniz bakmiş. bende eşimin gece baktığına sükrediyordum mamasini hazirliyordu.. Allah razi olsun diyordumm. kv böle deyince sorguya çektim:KK43: hepsini eşime mi yüklendim dedim.

Bi de şurdan bakın. Siz çalışmıyo da eşiniz çalışıýo olsaydı iş bölümü ne olurdu? Eşiniz eve gelip yemek bulaşık temizlik yapar mıydı yoksa lütfen yarım saat çocukla oynayıp sofrayı önüne mi beklerdi? İkincisi şık bana daha tanıdık geldi. Gece kalkınca sizin uyumanız batıyo olabilir ama bi yandan da öyle olması gerektiğini düşünüyo sanırım çalıştığınız için. Bence siz bi süre ona hiç bişey yaptırmayın anlarsa tabi.
Benimki de bi süre sonra yorulup gece birini annemin odasına bırakalım dedi. Ben de güç bela kabul ettim çünkü gerçkten sütümün azalmasına tahammûlüm yoktu e oda yoruluyo dedim. Bi hafta kaldı biri kv nin odasında dayanamadım. Sonra göndermedim alçak sesle saat kurdum gece hep eşimden önce kalkıp ikisinin de altını değiştirip doyurdum üstüne de süt sağdım. Eşim tam uyanıyodu beslemeye ben yaptım diyodum. 2 gün sonra farketti. Özür diledi. Bi daha göndermeyi hiç teklif etmicem dedi. Hallettik öyle.

Ben de calisan anneyim. Olmuyor. Hepsi bir arada olmuyor. Hepimiz boyleyiz. Gun 24saat ve belli kapasiten var.

alerjik astim hastasi. çok düşündüm herşeyi eşime yükledim dedim.. :KK43:

Hamileyim, benimde kronik bronşitim var şuan nefes alamıyorum, çalışıyorum.Demem o ki istese çalışabilir hadi tamam çalışmasın dinlensin toparlansın ama dolduruşa da gelip sizi de kırmasın. En azından evde size fayda sağlayacak şeyler yapsın.Annesine anne eşim zaten çalışıyor yoruluyor bende gücüm yettiğince ona destek oluyorum eve o bakıyor diyemiyor mu ?

Kocana ve kv ye sinir oldum. Ama senin pasifliğine ayrı sinir oldum. Diyemedin mi iyileş işe gir de benden işten istifa edeyim mükemmel anne olayım diye. Köle gibi çalış. Sonra anneliğin sorgulansın.

Ben de calisan anneyim. Olmuyor. Hepsi bir arada olmuyor. Hepimiz boyleyiz. Gun 24saat ve belli kapasiten var.
bende 24 saat her işi yapma kapasitem yok gerçekten hiç halim kalmiyo çok yoruluyorum çocuk uyuyunca bende uyuyorum. gece arada uyaniyo eşim bakiyo çocuk uyumadığı iin hasta etmişim uyandirmiyo beni kıyamiyo işte .

Kv ne de ki. Zamanında kocan çalışmış sen çocuklara bakmışsın, şimdi ben çalışıyorum, kocam çocuğa bakıyor. Bundan sonra ev işlerini de ona yaptırıcam de bakalım...

Hamileyim, benimde kronik bronşitim var şuan nefes alamıyorum, çalışıyorum.Demem o ki istese çalışabilir hadi tamam çalışmasın dinlensin toparlansın ama dolduruşa da gelip sizi de kırmasın. En azından evde size fayda sağlayacak şeyler yapsın.Annesine anne eşim zaten çalışıyor yoruluyor bende gücüm yettiğince ona destek oluyorum eve o bakıyor diyemiyor mu ?
demiş zaten karim çok yoruluyor diye. ama kv söledikleri ben kaldiramadim önceden hiç bişey diyemiyordu eşime herşeyi sana yükleniyo demiş...
eşimden allah razi olsun diyorum her işi yardim ettiği için.

Kv ne de ki. Zamanında kocan çalışmış sen çocuklara bakmışsın, şimdi ben çalışıyorum, kocam çocuğa bakıyor. Bundan sonra ev işlerini de ona yaptırıcam de bakalım...
yaptır inşallah kv den azar yemezsin:) altlı üstlü oturmak çok zor.. duyuyolar herşeyimiz ama mecburum :KK43: çocuğa bakiyo diye bişey diyemedim ama herşeyi eşime yüklemişim olana kaldiramadim.

merhaba )
Şimdi tarafsız olayım siz çalışıyorsunuz tüm gün stres erken kalk evın işi vs uğrasıyorsunuz , eşinizin eğerki eli ayağı tutuyor ise bir zahmet akşamda bakıversin, bütün gün evde olupta çocukla tek başına ilgilendiğini sanmıyorum evde ev işide yapmıyor anladığım kadarıyla..
ha şu da var ev iş, iş , çocuk bakımı çalışan her kadının derdi ama %90 u gece de kalkıyor uykusuzda kalıyor ki zaten çoğu çocuk anneyi istiyor yanında..
o nedenle kötü bir anne değilsiniz ama çocuk uyanınca onu duymayacak kadar derin uyuyor iseniz biraz rahatsınız bana göre..

yaptır inşallah kv den azar yemezsin:) altlı üstlü oturmak çok zor.. duyuyolar herşeyimiz ama mecburum :KK43: çocuğa bakiyo diye bişey diyemedim ama herşeyi eşime yüklemişim olana kaldiramadim.
Valla zamanında eşim beni rahmetli kv me şikayet etmiş şakayla karışık magicat iş yapmıyor evde diye. Rahmetli kv eşime bağırmış o zaman sen yap diye :-)

Hiç şüphe etmeyin. Siz iyi bir annesiniz. Kv cahil ciddiye alınmaz. Ben çalışmıyorum ona rağmen çocuklara beraber bakarız. Ben anne değilim o zaman. Onlar hizmetçi bulmuşlar kaçırmak istemiyorlar
ben hizmetçi degilim..
benim gibi gelini kim kaçirmak ister...
altlü stülüyüz.. kimse istemez altli üstü oturmayi...
bide çalışiyorum o evde bi babam bi ben çalışıyorum görümcem çalışmıyo.
hamileyken temizlik her işi görümceme yaptırdım üstelik rizkini kazansin diye parasini verirdim aylık 400 felan. bunada şükrediyordum...bişey dediğim yok valla bak.
böle gelin yok başini üstüne koyacagina şikayet ediyolar:KK43:

bende 24 saat her işi yapma kapasitem yok gerçekten hiç halim kalmiyo çok yoruluyorum çocuk uyuyunca bende uyuyorum. gece arada uyaniyo eşim bakiyo çocuk uyumadığı iin hasta etmişim uyandirmiyo beni kıyamiyo işte .
Zor ve yorucu. Her şey aynı anda bir arada olmuyor. çocukla ilgilenebiliyorum, yemeği 2 gün yetecek kadar yapıyorum, ev işini az yapıyorum. Yaptigimda da cok yapiyorum. Cocuklarım daha önemli. Senin de onceligin cocuklarin olsa bu sefer eve bakamiyor diyecekler. Ona da kadin tutman lazim. Kadin da duzgun yapmiyor. Bir suru de para aliyor. Esim cocuklara bakarsa evi silip supururum. Eskiden ev isine esim yardim ederdi. Simdi cocuklara bakiyor o zaman ev isi yapabiliyorum. Es destegi olmadan cok zor maalesef. Kv destek yerine kostek oluyor senin. Ne yazikki :KK43:
Pratik olmamiz lazim ev isinde de. Alisverisi de mi sen yapiyorsun?

Hem adam çalismicak tum gun evde yatacak, hemdr senin anneliginemi laf soylicek yemisim oyle kocayi :mad:

X