- 23 Ocak 2020
- 1.239
- 1.291
- 83
- Konu Sahibi Canangul133
-
eşinizin mesleğinin ne olduğunu ve yaşını bilmiyorum. fakat çocukların başında babadansa annenin kalmasından yanayım. bir şekilde baba iş bulsun. daha sonra siz işten ayrılın çocukların psikolojisi ve eğitim hayatları için. net söyleyebileceğim teş şey acilen babanın iş bulması. hem baba evde hem anne evde bence hem maddi hem manevi çok yıpranırsınız. çocuğunuz okula başlayınca kadar düzeni oturtursunuz umarım.Herkese merhaba,
Asgari ücret ile özel sektörde çalışıyorum. 4,5 ve 2,5 yaşında çocuklarım var. Eşim emekli olduktan sonra iş bulamadı, şu anda evde çocuklara o bakıyor. Ara sıra kv geliyor. O şekilde idare ediyoruz.
Fakat çocuklarım her sabah ben çıkarken ağlıyorlar anne gitme diye,
4,5 yaşındaki oğlum, okula sen beni götürsen olmazmı, yada sen beni alsan olmazmı diyor. inanın her seferinde çok üzülüyorum.
Birinci sınıfa başlayınca işten çıkmak istiyorum. çünkü eşim 2 çocuğa bakamaz, hemde çocuğumun yanında olmak istiyorum. maddi olarak belki yıpranacağız, fakat bu şekilde vicdanen kendimi çok kötü hissediyorum.
Çalışan anneler, birinci sınıf süreceni nasıl atlatınız. Kaç günde çocuğunuz alıştı. Neler yaptınız.
yorumlarınıza ihtiyacım var. Çok kararsız ve üzgünüm.
çok teşekkür ederim.eşinizin mesleğinin ne olduğunu ve yaşını bilmiyorum. fakat çocukların başında babadansa annenin kalmasından yanayım. bir şekilde baba iş bulsun. daha sonra siz işten ayrılın çocukların psikolojisi ve eğitim hayatları için. net söyleyebileceğim teş şey acilen babanın iş bulması. hem baba evde hem anne evde bence hem maddi hem manevi çok yıpranırsınız. çocuğunuz okula başlayınca kadar düzeni oturtursunuz umarım.
gidiyorda, işte benim götürüp getirmemi istiyor, Herkesin annesi geliyor diyor. Mahalledeki anaokuluna gidiyor,4,5 yasindaki anaokuluna gitmiyor mu? Gitmiyorsa gitsin.
aslında amacım prim tamamlamaktı ama, vicdanen çok kötü bir süreçten geçiyorum.Oğlunuz öyle diyince duygusal yıpranıyosunuz doğal olarak ama her annesi çalısan cocuk bu şekilde diyor bu sürecten geçiyor biraz buyudugunde zaten durumu anlayacak. Hem babasiyla kalması şans bakici yada insan arama derdiniz yok. Kaç senedir çalisiyosunuz? İsten cikarsaniz emeklilik icin prim gunlerinizi tamamlayin hem calis hem cocuk en azindan emeklilik haklarinizi kaybetmeyin.
Herkese merhaba,
Asgari ücret ile özel sektörde çalışıyorum. 4,5 ve 2,5 yaşında çocuklarım var. Eşim emekli olduktan sonra iş bulamadı, şu anda evde çocuklara o bakıyor. Ara sıra kv geliyor. O şekilde idare ediyoruz.
4,5 yaşındaki oğlum, okula sen beni götürsen olmazmı, yada sen beni alsan olmazmı diyor. inanın her seferinde çok üzülüyorum.
Birinci sınıfa başlayınca işten çıkmak istiyorum. çünkü eşim 2 çocuğa bakamaz, hemde çocuğumun yanında olmak istiyorum. maddi olarak belki yıpranacağız, fakat bu şekilde vicdanen kendimi çok kötü hissediyorum.
Çalışan anneler, birinci sınıf süreceni nasıl atlatınız. Kaç günde çocuğunuz alıştı. Neler yaptınız.
Emekli maaşıyla nasıl olacak ki o iş. Tek kişi bile geçinilmez.başka gelirlere mi güveniyorsunuz?Herkese merhaba,
ben calisan anne degilim ama bu durum annem ben 6 yasinda iken calismaya basladi. Simdi 2 senesi kaldi emekli olup ayrilacak dinlenmek istiyor :) Iyi ki diyorum suan bakarsan bu zamana kadar psikolojim vs hic bi yan etkileri olmadi bence bosuna üzülüyorsunuz. Esiniz isi saglamlastirmadikca ne olursa olsun birakma. Tr‘nin malum hayat sartlari kötü. Vallah benim annem iyi ki calisti gayet iyi anlasiriz bunla ilgili her hangi rahatsizligi duymadim büyüyünce hak verdim annemiHerkese merhaba,
çok teşekkür ederim.ben calisan anne degilim ama bu durum annem ben 6 yasinda iken calismaya basladi. Simdi 2 senesi kaldi emekli olup ayrilacak dinlenmek istiyor :) Iyi ki diyorum suan bakarsan bu zamana kadar psikolojim vs hic bi yan etkileri olmadi bence bosuna üzülüyorsunuz. Esiniz isi saglamlastirmadikca ne olursa olsun birakma. Tr‘nin malum hayat sartlari kötü. Vallah benim annem iyi ki calisti gayet iyi anlasiriz bunla ilgili her hangi rahatsizligi duymadim büyüyünce hak verdim annemisiz cocugunuza bi koz verirseniz o bunu kullanir. Hayat sartlari güzellikle anlatin zamani gelince. Umarim esiniz is bulur eger ariyorsa
Uygun bir dille durumu anlatacaksınız. Tek emekli maaşıyla iki çocuk nasıl büyütülür?gidiyorda, işte benim götürüp getirmemi istiyor, Herkesin annesi geliyor diyor. Mahalledeki anaokuluna gidiyor,
başka gelirimiz yok şu anda, ama eşim kaynakçı ustası, iş arasa bu zamana kadar bulurdu fakat oda saldı kendini, evde olmak ona da cazip geldi galiba.Emekli maaşıyla nasıl olacak ki o iş. Tek kişi bile geçinilmez.başka gelirlere mi güveniyorsunuz?
İyi de bu tür isteklerle başa çıkamayız ki. Ben öğretmenim kamuda, ev hanımı anneler aynı şekilde okula bırakıp alıp beslenme saatinde çocuklarına taze makarna pişirip getiriyorlar. Çocuğum eve gelince anlatıyor diye istifa mı edeyim. Ha kazandığıma değmiyor derseniz anlarım ama çocuğum üzülüyor diye işten çıkmak mantığıma sığmadıgidiyorda, işte benim götürüp getirmemi istiyor, Herkesin annesi geliyor diyor. Mahalledeki anaokuluna gidiyor,
çok tşk ederim, inanın çok karasızım, yorumlarınıza çok ihtiyacım var.Çocuklarınız ilkokula başladığında paw petrol oyuncağı istiyorum, lol bebek istiyorum diye tutturduğunda alamazsanız da aynı vicdanı yapacaksanız hiç çıkmayın işten derim.
çok tşk ederim.İyi de bu tür isteklerle başa çıkamayız ki. Ben öğretmenim kamuda, ev hanımı anneler aynı şekilde okula bırakıp alıp beslenme saatinde çocuklarına taze makarna pişirip getiriyorlar. Çocuğum eve gelince anlatıyor diye istifa mı edeyim. Ha kazandığıma değmiyor derseniz anlarım ama çocuğum üzülüyor diye işten çıkmak mantığıma sığmadı
Ben sizi çok iyi anlıyorum inanın devlet memuruyum yeni annelik duygulariyla bende neler düsündüm hesap ettim ama sonra mantikli dusununce maddi imkanlar gunumuzde şart. Eskisi gibi degil ki bizim cocuklugumuz gibi. Alim gucune bakin okullar oyuncaklar kiyafetler hatta gıda bile lüks artık. Oğlan buyudugunde ayakkabi isteyecek telefon isteyecek Allah korusun saglikta bile para işliyo artik buyuyecek askerligi olacak evlenecek. Okul cagi cocuklarina bakiyorum zaten okuldalar günün cogunda siz evde olsanizda cocuk okulda olacak getirdi göturduye takilmayin servisle giden gelen binlerce cocuk var, cocuklarin istekleri degisir bazisida anne sen birakma bende servise bincem diyenler var meselaaslında amacım prim tamamlamaktı ama, vicdanen çok kötü bir süreçten geçiyorum.
çok tşk ederim. beni anladığınıza çok sevindim. şu anda kararsız ve üzgünüm, mesela sabah küçüğüm arkamdam ağladı, ben de yolda ağladımBen sizi çok iyi anlıyorum inanın devlet memuruyum yeni annelik duygulariyla bende neler düsündüm hesap ettim ama sonra mantikli dusununce maddi imkanlar gunumuzde şart. Eskisi gibi degil ki bizim cocuklugumuz gibi. Alim gucune bakin okullar oyuncaklar kiyafetler hatta gıda bile lüks artık. Oğlan buyudugunde ayakkabi isteyecek telefon isteyecek Allah korusun saglikta bile para işliyo artik buyuyecek askerligi olacak evlenecek. Okul cagi cocuklarina bakiyorum zaten okuldalar günün cogunda siz evde olsanizda cocuk okulda olacak getirdi göturduye takilmayin servisle giden gelen binlerce cocuk var, cocuklarin istekleri degisir bazisida anne sen birakma bende servise bincem diyenler var mesela
size birsey daha sorayım, annesi çalışan çocukların psikoljik durumunu nasıl sınıfta, yada okul başarı durumları nasıl, gözlemleriniz nelerdir bu konuda.İyi de bu tür isteklerle başa çıkamayız ki. Ben öğretmenim kamuda, ev hanımı anneler aynı şekilde okula bırakıp alıp beslenme saatinde çocuklarına taze makarna pişirip getiriyorlar. Çocuğum eve gelince anlatıyor diye istifa mı edeyim. Ha kazandığıma değmiyor derseniz anlarım ama çocuğum üzülüyor diye işten çıkmak mantığıma sığmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?