- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
gerçekten sürekli emzirmek bir eziyet benim için, mastit, göğüsucu çatlakları,gaz,reflü vs. bende biraz ilgisini benden çeksin ve eline oyuncak verince en azından 10 dk onunla ilgilensin istiyorum. Kötü anne gibi linç yiyebilirim şuan ama neyseEn güzel zamanları diyorlardı bana.
Minimum 2 saatte bir acıkan, hiçbişeyden anlamayan ve tepki vermeyen bir bebek ile kaka, meme, uykusuzluk üçgeninin nesi en güzel zamanlar olabilir bilmiyorum.
Yürüyünce yandın dediler, 10 ay civarı yürüdü ve ben rahatladım. Zorlukları yok mu elbette var, dişi çıkıyor huysuz ve iştahsız oluyor, hasta oluyor vs vs. Ama zaman geçtikçe rahatlıyor. Ben hala uykularından şikayet ediyorum mesela ama ilk zmaanları düşününce of sus otur diyorum. 20 dakikalık diziyi 3 günde izleyebilirdim. Şimdi tv başında uyuyakalıyoruz. Eski rutinine dönüyorsun yavaş yavaş ve bir minik daha katılıyor size
Çok uzak bir gelecekten bahsetmiyorum benimki dün 14 aylık oldu :)
Selam kızlar çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz? Çocukları çok seviyorum ama bir türlü kendimi o sorumluluğu kaldırcak güçte hissedemiyorum. Yaşım 27 ev hanımı olsam yapabilirdim diye düşünüyorum bazen çünkü yalnızca pazar izinli oluyorum 9-6 çalışıyorum. Eşimle evlendikten 2 sene sonra yaparız diye düşünüyorduk ama 2 sene geçti ben hala cesaret edemiyorum eşim de çok istekli değil açıkçası. Sizde çocuk fikri nasıl oluştu? Nasıl karar verdiniz? Evlendikten kaç sene sonra yaptınız? Çalışan anneler zorluk çekiyor musunuz?
Bende hiç hazır değildim ama bi anda oldu yakında hormonların seni ele geçirecek zaten isteyeceksin 30 a doğru bu his geliyor
Evde olmak gerçekten zor çalışan biri için ama bebek olduktan sonra zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun çalışırken bu kadar yorulmuyordum diyorsun eşinle baştan konuş bana yardımcı olman gerekiyor de yardımcısız da oluyor ama birileri işin ucundan tutunca daha kolay oluyor
Ben 2 ay civarı hareketli oyun halısı almıştım. Sabah çayı demleyip onu emzirdikten sonra oyun halısına bırakıyordum, 20 dakika civarı kahvaltı yapmamıza izin veriyordu :)gerçekten sürekli emzirmek bir eziyet benim için, mastit, göğüsucu çatlakları,gaz,reflü vs. bende biraz ilgisini benden çeksin ve eline oyuncak verince en azından 10 dk onunla ilgilensin istiyorum. Kötü anne gibi linç yiyebilirim şuan ama neyse
ayy ne güzel 14 aylık, darısı başıma. Size de yavrunuzla sağlıklı, huzurlu günler
Çocukları sevmezdim, çocuğum olsun istemezdim, evlendim 3 yıl sonra yaaa bebeğimiz olsun artııık dedim, çok şükür Rabbim bir tane verdi. Çalışıyorum. Eskiden hem çalışıp hem anne olanlar süperwomendı benim gözümde. Heleki ev işlerini yapıp, gezmelerede gidiyorsa ooooo. Ama şimdi görüyorum ki o k adarda abartılacak bir durum değilmiş. Düzenli- planlı olunca herşey oluyormuş.Selam kızlar çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz? Çocukları çok seviyorum ama bir türlü kendimi o sorumluluğu kaldırcak güçte hissedemiyorum. Yaşım 27 ev hanımı olsam yapabilirdim diye düşünüyorum bazen çünkü yalnızca pazar izinli oluyorum 9-6 çalışıyorum. Eşimle evlendikten 2 sene sonra yaparız diye düşünüyorduk ama 2 sene geçti ben hala cesaret edemiyorum eşim de çok istekli değil açıkçası. Sizde çocuk fikri nasıl oluştu? Nasıl karar verdiniz? Evlendikten kaç sene sonra yaptınız? Çalışan anneler zorluk çekiyor musunuz?
bana da 30 sınır gibi geliyor ama olup olmicağı da belli olmuyor diye 28 sonrası çalışmalara başlayım diyorum30 kapıya dayanınca yaptım. Evlendikten 5 sene sonra hamile kaldım. İyi ki de o kadar geç yapmışım. Eğer etrafınızda yardımcı olacak kimse yok ise geciktirebildiğiniz kadar geciktirin. Çünkü çocuk bakmak çok zor.
Not:1 aylık anne
ya evet ben "evlilik nasıl gidiyor" diyenlere " iyi ama yemek temizlik filan bazen zorluyor" diyorum "sen bi de çocuk olunca gör" diyolar sonra da "ee ne zaman çocuk" diyolar ağzı olan konuşuyor işte..Bunu duymaya çok ihtiyacım vardı, çok sağol
Herkes çocuk büyüdükçe derdi çoğalır deyip daha da bunaltıyor beni
Hemen olursa? :dbana da 30 sınır gibi geliyor ama olup olmicağı da belli olmuyor diye 28 sonrası çalışmalara başlayım diyorum
Minimum 2 saatte bir acıkan, hiçbişeyden anlamayan ve tepki vermeyen bir bebek ile kaka, meme, uykusuzluk üçgeninin nesi en güzel zamanlar olabilir bilmiyorum. AMAN TANRIMMMMEn güzel zamanları diyorlardı bana.
Minimum 2 saatte bir acıkan, hiçbişeyden anlamayan ve tepki vermeyen bir bebek ile kaka, meme, uykusuzluk üçgeninin nesi en güzel zamanlar olabilir bilmiyorum.
Yürüyünce yandın dediler, 10 ay civarı yürüdü ve ben rahatladım. Zorlukları yok mu elbette var, dişi çıkıyor huysuz ve iştahsız oluyor, hasta oluyor vs vs. Ama zaman geçtikçe rahatlıyor. Ben hala uykularından şikayet ediyorum mesela ama ilk zmaanları düşününce of sus otur diyorum. 20 dakikalık diziyi 3 günde izleyebilirdim. Şimdi tv başında uyuyakalıyoruz. Eski rutinine dönüyorsun yavaş yavaş ve bir minik daha katılıyor size
Çok uzak bir gelecekten bahsetmiyorum benimki dün 14 aylık oldu :)
Bu forumu açtıktan sonra birikim yapma kararı aldık ve başladık hazır olma açısından sanırım bu bana iyi gelecekAslında yapana kadar çocuk düşüncesi yoktu, sonra dedik neden yapmıyoruz ki... 1 yıl ücretsiz izin kullandım. Sonra annem baktı ben şu an 8.30-17.30 çalışıyorum. Bence işi bırakma. Maddi açıdan güçlü olmak size iyi gelecek çocuk varken. Kendini asla anneliğe hazır hissedemezsin. O yüzden öyle bir hazırlık beklemeSadece imkanlarım bu çocuğa iyi bakmaya yetebilecek mi diye düşün.
düşünüyorum da işe gitmemek de beni ayrıca bir bunalıma sokar gibi geliyor o yüzden evet şartları iyileştirmeye çalışıcam..bence işi asla bırakma
sadece tek gün iznin varsa başka bir iş bul
cumartesi pazar çalışmıyorsan neden olmasın?
ne doktorlar ayakta muayenehanelerde çalışıyorlar kariyerleri için, ve onların 4 aylık dükkanı kapatma gibi bir lüksleri bile yokken. Zaten artık kariyer değil resmen doymak için yaşıyoruz. O nedenle çalışmaya devam, bir sürü insan yapabiliyorsa siz neden yapamayasınız?
Valla en güzel yanları benim kızım 3yasında o kadar özlüyorum ki o zamanlarıMinimum 2 saatte bir acıkan, hiçbişeyden anlamayan ve tepki vermeyen bir bebek ile kaka, meme, uykusuzluk üçgeninin nesi en güzel zamanlar olabilir bilmiyorum. AMAN TANRIMMMM
Artı yerinde duran göbek, göğüs yaraları, üzerine akmış süt, terbiye olmamış ve ağrıyan memeler, perişan hal, doğumdan dolayı oluşan kan kaybı, sezeryanse ameliyat ağrısı, normal doğum ise ne hale geldim düşüncesi ve dilinden asla anlamadığın bir canlı. Belki başı ağrıyor ama emziriyorsun, ağlıyor belki karnı ağrıyor ama emziriyorsun çünkü tek bildiğin buMinimum 2 saatte bir acıkan, hiçbişeyden anlamayan ve tepki vermeyen bir bebek ile kaka, meme, uykusuzluk üçgeninin nesi en güzel zamanlar olabilir bilmiyorum. AMAN TANRIMMMM
Bende çalışıyorum ilk başlarda hemen istemedik sonra istedik olmadı şuanda tedavi oluyoruz, bebeğimiz olursa işi bırakıp kendim büyütmeyi düşünüyorum nice emeklerle eziyetlerle dünyaya getirdiğim bebeğimi bırakıp gidemem galiba ama hayat ne gösterir bilemem çalışmak zorunda kalırsamda annem yardımcı olacak o bakacak.ya evet ben "evlilik nasıl gidiyor" diyenlere " iyi ama yemek temizlik filan bazen zorluyor" diyorum "sen bi de çocuk olunca gör" diyolar sonra da "ee ne zaman çocuk" diyolar ağzı olan konuşuyor işte..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?