çalışan anneler çocuk yapma fikri nasıl oluştu?

çalışmaya devam etmemek gibi bir lüksüm yok maalesef şu an yani tek maaşla geçim zor olur bir de çocuk masrafları eklenince daha da zor.. annem ve kayınvalidem yakınlar ben işe başladığımda onlar yardımcı olucaklar çalışmaya devam ettiğimde temizlikçi tutabilirim ama temizliğe ev işlerine eşim de yardımcı oluyor tüm bunlar tamam ama bebek yükü yüzde 80 anneye biniyor o biraz korkutucu geliyor ücretli ve ücretsiz izinle 10 ay evde kalabilcem bebek yükü 10 ay sonra hafifler mi işle beraber nasıl gider acaba

bebek kaç aylıkken işe başladınız gece uyku durumları nasıl?

o cesaret bende de yok toplamaya çalışıyorum çevremde isteyip de çocuğu olmayanlar var biraz da o yüzden yaşım geçmeden yapıyım istiyorum ama hala da erteliyorum işte 28e 29 a falan ama siz benden daha yoğun çalışıyormuşsunuz benim saatlerden şikayet etmem şimdi sizin yanınızda şımarıklık gibi geldi

yapmaz mıyımm her fırsatta iliştiriyorum evimizin bir odası boş ora bebek odası olcak o zannediyo ki bebek doğar doğmaz orda yatacak

ben zaten çocuğun ilk iki sene anneyle büyümesi taraftarıyım ama günümüz şartlarında bu mümkün olmuyor o yüzden 9 aylıkken en geç çocuğu bırakmam gerekicek işe gelicem neyse ki annem ve kv var bakarlar ama dediğiniz gibi akşamları ve geceleri çocuğun yükü annede tabii ben şu an çocuksuzken bile yılda kaç kez depresyona giriyorum iş ev koşturmacasından

Bende çalışan anneyim şuan ücretsiz izindeyim.. İki çocuğum var ikinci Biraz büyüsün üçüncüyüde düşünüyorum eşim ve ben çocukları çok seviyoruz ve eşim çok ilgili bir baba.. Eğer elinde seviyorsa yap çocuğu canm.. Yoksa tek kişi çocuk bakmak çok zor olur

vay be süpersiniz ne diyim baya iyi cesaret bir değil iki değil üç işiniz haftasonu tek gün mü izin, ücretsiz izni kaç aya kadar kullanıcaksınız

normal doğumda ne hale geliniyor ki hep aynı kalıyo derler

merhaba bu konuda hah tam simdi hazirim yapalim dememistir sanirim kimse.cunku cocuk bambaska bisey yasamadan bilemiyorsun.biz evlendigimizde konustuk ilk 1 yil korunalim dedik.ben 25 esim 30 yasindaydi.tatillerimize de gittik bu arada.1 yil sonra korunmayi biraktik.birkac ay icinde hamile kaldim.32 haftalik hamilelikten beri evdeyim.oglum 17 aylik olacak.2 yasinda basliycam memurum.esinizle iliskiniz iyiyse borcunuz yoksa saglik kontrollerinizi yaptirmakla baslayin en azindan.cunku bekle bekle hazir olacak bisey degil.ama dedigim gibi iliski iyiyse ve borc yoksa.

2 yaşa kadar bakabilmek çok güzel bir avantaj gerçekten keşke memur olsaymışım şimdi çocuktan önce memur olma çalışmalarına başlarmışım işten tamamen çıkmam olmaz ama ücretsiz izin döneminde idare edebilirz maddi açıdan şimdi birikime de başladık bu ay itibariyle artık bu seneden sonra bir sağlık taramasıyla başlarım dediğiniz gibi

Bence bu durum biraz evliliğin gidişatı ile doğru orantılı , herşey yerli yerine oturduysa insan istiyor bi süreden sonra

bebek kaç aylıkken işe başladınız gece uyku durumları nasıl?
6 aylıkken başladım . Uykusu düzensiz bir bebekti. "Uykusuz anne kalmasın" kitabı benim başucu kitabımdı çok şey öğrendim gerçekten. Eşim en büyük destekçimdi bu süreçlerde. Ve çok şükür öyle korkulduğu kadar zor değilmiş. Bu arada uykuya düşkün bir anne ve hazır bez yerine yıkanabilir bez kullanan bir anne olarak yazıyorum bu korkulduğu kadar zor değilmiş kısmını :)

içimi çok rahatlattınız vallahi

Selamlar, hemen anlatayım nasıl karar verdiğimi, zira bu aralar çok sık soruluyor :))

8.30-6.30 çalışıyorum ama akşam çıkmam 7'yi buluyor kesin. Masabaşı, bazen acayip kafa patlattığım, bazen daha keyifle çalıştığım bir işim var. Eşimin kendi ofisi var, aynı mesleği yapıyoruz.

Evliliğimiz 3.5 yıl oldu yaklaşık, 10 senedir de beraberiz :) Birbirimize öyle yetiyorduk ki, bunu duyan çok kişiden olumsuz yorumlar alsam da, çocuk fikri beni aramıza girecek, sevgimiz bölünecek diye korkutuyordu bile ara sıra.

Ama asla çocuk düşünmüyoruz durumu da yok tabi. Yaş geldi 30'a, ablam tüp bebek merkezinde çalışıyor ve elinde çook örnek var, hemen olmuyor, belki olmayacak bi deneyin, kontrole gidin gibi ara ara baskılar.
1 yıl deneme süresi varmış bir de bu işin.
Ben de zaten hemen olmaz kafasındayım, ve sonuç : Korunmayı bıraktığımız ay hamile kaldım

Yani öyle yana yakıla hadi çocuk yapalım, her şey hazır bir o eksik kafasında değildik ikimizde, ama olunca da çok sevindik elbette :) İçimden çok dilerdim, hepimiz için doğru zamanda hayırlısı ise olsun diye, umarım öyle olmuştur :)

Geçim illa ki düşündürüyor, işverenim ücretsiz izin yanlısı değil pek. Kaldı ki ben de öyle uzun zaman kopmak istemem.
Düşünüyorum, eşimle mi çalışsam diye, ama her ay düzenli yatan maaşın lüksü asla olmayacak bu kriz döneminde.

Sonra diyorum bulunur bir çaresi, kimler neler yapıyor da biz mi yapamayacağız.
Biraz da rahat olmak, akışına bırakmak lazım sanırım.

ben de hemen olmaz diye çalışmalara 28 de başlayım diyorum ama olursa da niye oldu demem heralde aynen sizin gibi ben de hayırlısı olucak zamanı diliyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…