çalışmaya devam etmemek gibi bir lüksüm yok maalesef şu an yani tek maaşla geçim zor olur bir de çocuk masrafları eklenince daha da zor.. annem ve kayınvalidem yakınlar ben işe başladığımda onlar yardımcı olucaklar çalışmaya devam ettiğimde temizlikçi tutabilirim ama temizliğe ev işlerine eşim de yardımcı oluyor tüm bunlar tamam ama bebek yükü yüzde 80 anneye biniyor o biraz korkutucu geliyor ücretli ve ücretsiz izinle 10 ay evde kalabilcem bebek yükü 10 ay sonra hafifler mi işle beraber nasıl gider acabaÇocuk bakmak, büyütmek, yetiştirmek hiç kolay değil. Çalışma saatleriniz oldukça yoğun. Bu durumda yükünüzü hafifletecek bir şeyler yapabilecek misiniz? Temizlikçi ve bakıcı bulabilecek misinIz? Ya da tamamen işten ayrılmayı mı düşünüyorsunuz? Ayrıldığınızda eşiniz anlayış gösterir mi ya da yardımcı olur mu? Bunlar önemli. Çalışma temposunun üstüne bebekle birlikte uykusuzluk yorgunluk eklenecek. Bunlari hesaba katın. Ama bana sorarsanız dünyanın en güzel şeyi..
bebek kaç aylıkken işe başladınız gece uyku durumları nasıl?Çocukları sevmezdim, çocuğum olsun istemezdim, evlendim 3 yıl sonra yaaa bebeğimiz olsun artııık dedim, çok şükür Rabbim bir tane verdi. Çalışıyorum. Eskiden hem çalışıp hem anne olanlar süperwomendı benim gözümde. Heleki ev işlerini yapıp, gezmelerede gidiyorsa ooooo. Ama şimdi görüyorum ki o k adarda abartılacak bir durum değilmiş. Düzenli- planlı olunca herşey oluyormuş.
o cesaret bende de yok toplamaya çalışıyorum çevremde isteyip de çocuğu olmayanlar var biraz da o yüzden yaşım geçmeden yapıyım istiyorum ama hala da erteliyorum işte 28e 29 a falanYaş otuz 5 yıllık evliyim eşim yavaş yavaş 40 a yaklaşıyor, çalışıyoruz çocuğa cesaretimiz sıfır
Bizde mesai kavramı da yok hafta sonu gece sabah akşam her an çalışmamız gerekebiliyor.
Akşam eve gelince ayaklarımı uzatıp biraz dinlenip bilgisayar başına geçmek istiyorum evden devam etmek için. Yani bu noktada benden ilgi bekleyen çocuğuma nasıl ilgi göstereceğim hiç bilmiyorum. Bana kalsa bir beş sene daha yapmam gibi. Yaş da geçiyor ama bilemiyorum hayat zor :))
Doktoralarımız bitsin ikimizin de öyle bakalım diyorum o zaman rahat olacak mıyız o da meçhul?
Bende cesaret yok galiba, totom yemiyor çocuğu hala.
Yapanlar nasıl yapıyor derseniz onu da bilmiyorum :)))
yapmaz mıyımm her fırsatta iliştiriyorum evimizin bir odası boş ora bebek odası olcak o zannediyo ki bebek doğar doğmaz orda yatacakValla en güzel yanları benim kızım 3yasında o kadar özlüyorum ki o zamanlarıfotograf lara bakınca ben yasamamısım gbi geliyor resmen o günleri... Büyüdükçe daha iyi olur derlerdi ben çok takardım her seyi ever öyle de oldu ama bebekken her sey çok daha kolaymıs gbi geliyor simdi...
Ve en büyük konuyu unutuyorsunuz. Bebek sadece sizin değil eşinizinde bebeği olacak size her ama her asamada yardımcı olacak bir es ile bebek büyütmek çok zevkli ve kolay olacaktır.
Maddi yatırımına yanında eşinize de bilinçaltı yatırım yapın bendehiç pişman olmazsınız
Valla o degisiyor canim benimki 3 yasinda hala uyaniyor9 aylık olduğunda gece zorluklarını aşıyor mu uyanmaları filan..
ben zaten çocuğun ilk iki sene anneyle büyümesi taraftarıyım ama günümüz şartlarında bu mümkün olmuyor o yüzden 9 aylıkken en geç çocuğu bırakmam gerekicek işe gelicem neyse ki annem ve kv var bakarlar ama dediğiniz gibi akşamları ve geceleri çocuğun yükü annede tabii ben şu an çocuksuzken bile yılda kaç kez depresyona giriyorum iş ev koşturmacasındanMerhaba. Ben öğretmen olduğum için şanslıyım fakat bebek bakmak çok zor. Bazen işim var deyip okula bir saat erken gidiyorum. Ancak o zaman kafa dinleyebiliyorum. Kv kp bizde kalıyorlar. O yönden rahatım. Ama ben evdeyken kimse sen biraz dinlen kızım biz çocuğu eğleriz demiyor. Zaten çocuk ben evdeyken onlarla eğlenmiyor. Hiç bi zaman dinlenemiyorum. Hep yorgunum. Tatil olduğu zaman da memlekete gidiyorlar. O zaman evde hem çocuk hem ev işi daha da zor oluyor. Yani çoğu zaman yemek bile yiyemiyor insan. Gerçi bebeğe göre değişir. Bebek bebek diye yanıp tutuşmayan yapmasın. İnstagramdan göründüğü gibi değil. Sevgisi tabi başka fakat hakkını vermek çok zor. Çocuğa yetebiliyor muyum psikolojisine giriyorsun.
oo baya uzun sürmüş süreç sizdeValla o degisiyor canim benimki 3 yasinda hala uyaniyor
vay be süpersiniz ne diyim baya iyi cesaret bir değil iki değil üçBende çalışan anneyim şuan ücretsiz izindeyim.. İki çocuğum var ikinci Biraz büyüsün üçüncüyüde düşünüyorum ☺eşim ve ben çocukları çok seviyoruz ve eşim çok ilgili bir baba.. Eğer elinde seviyorsa yap çocuğu canm.. Yoksa tek kişi çocuk bakmak çok zor olur
Cocuktan cocuga degisiyor canim dogdugundan itibaren uykuyu cok seven çocuklarda gordum. Biz numuneyiz :)oo baya uzun sürmüş süreç sizde
normal doğumda ne hale geliniyor ki hep aynı kalıyo derlerArtı yerinde duran göbek, göğüs yaraları, üzerine akmış süt, terbiye olmamış ve ağrıyan memeler, perişan hal, doğumdan dolayı oluşan kan kaybı, sezeryanse ameliyat ağrısı, normal doğum ise ne hale geldim düşüncesi ve dilinden asla anlamadığın bir canlı. Belki başı ağrıyor ama emziriyorsun, ağlıyor belki karnı ağrıyor ama emziriyorsun çünkü tek bildiğin bu
merhaba bu konuda hah tam simdi hazirim yapalim dememistir sanirim kimse.cunku cocuk bambaska bisey yasamadan bilemiyorsun.biz evlendigimizde konustuk ilk 1 yil korunalim dedik.ben 25 esim 30 yasindaydi.tatillerimize de gittik bu arada.1 yil sonra korunmayi biraktik.birkac ay icinde hamile kaldim.32 haftalik hamilelikten beri evdeyim.oglum 17 aylik olacak.2 yasinda basliycam memurum.esinizle iliskiniz iyiyse borcunuz yoksa saglik kontrollerinizi yaptirmakla baslayin en azindan.cunku bekle bekle hazir olacak bisey degil.ama dedigim gibi iliski iyiyse ve borc yoksa.Selam kızlar çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz? Çocukları çok seviyorum ama bir türlü kendimi o sorumluluğu kaldırcak güçte hissedemiyorum. Yaşım 27 ev hanımı olsam yapabilirdim diye düşünüyorum bazen çünkü yalnızca pazar izinli oluyorum 9-6 çalışıyorum. Eşimle evlendikten 2 sene sonra yaparız diye düşünüyorduk ama 2 sene geçti ben hala cesaret edemiyorum eşim de çok istekli değil açıkçası. Sizde çocuk fikri nasıl oluştu? Nasıl karar verdiniz? Evlendikten kaç sene sonra yaptınız? Çalışan anneler zorluk çekiyor musunuz?
2 yaşa kadar bakabilmek çok güzel bir avantaj gerçekten keşke memur olsaymışım şimdi çocuktan önce memur olma çalışmalarına başlarmışımmerhaba bu konuda hah tam simdi hazirim yapalim dememistir sanirim kimse.cunku cocuk bambaska bisey yasamadan bilemiyorsun.biz evlendigimizde konustuk ilk 1 yil korunalim dedik.ben 25 esim 30 yasindaydi.tatillerimize de gittik bu arada.1 yil sonra korunmayi biraktik.birkac ay icinde hamile kaldim.32 haftalik hamilelikten beri evdeyim.oglum 17 aylik olacak.2 yasinda basliycam memurum.esinizle iliskiniz iyiyse borcunuz yoksa saglik kontrollerinizi yaptirmakla baslayin en azindan.cunku bekle bekle hazir olacak bisey degil.ama dedigim gibi iliski iyiyse ve borc yoksa.
6 aylıkken başladım . Uykusu düzensiz bir bebekti. "Uykusuz anne kalmasın" kitabı benim başucu kitabımdı çok şey öğrendim gerçekten. Eşim en büyük destekçimdi bu süreçlerde. Ve çok şükür öyle korkulduğu kadar zor değilmiş. Bu arada uykuya düşkün bir anne ve hazır bez yerine yıkanabilir bez kullanan bir anne olarak yazıyorum bu korkulduğu kadar zor değilmiş kısmını :)bebek kaç aylıkken işe başladınız gece uyku durumları nasıl?
içimi çok rahatlattınız vallahi6 aylıkken başladım . Uykusu düzensiz bir bebekti. "Uykusuz anne kalmasın" kitabı benim başucu kitabımdı çok şey öğrendim gerçekten. Eşim en büyük destekçimdi bu süreçlerde. Ve çok şükür öyle korkulduğu kadar zor değilmiş. Bu arada uykuya düşkün bir anne ve hazır bez yerine yıkanabilir bez kullanan bir anne olarak yazıyorum bu korkulduğu kadar zor değilmiş kısmını :)
Selamlar, hemen anlatayım nasıl karar verdiğimi, zira bu aralar çok sık soruluyor :))Selam kızlar çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz? Çocukları çok seviyorum ama bir türlü kendimi o sorumluluğu kaldırcak güçte hissedemiyorum. Yaşım 27 ev hanımı olsam yapabilirdim diye düşünüyorum bazen çünkü yalnızca pazar izinli oluyorum 9-6 çalışıyorum. Eşimle evlendikten 2 sene sonra yaparız diye düşünüyorduk ama 2 sene geçti ben hala cesaret edemiyorum eşim de çok istekli değil açıkçası. Sizde çocuk fikri nasıl oluştu? Nasıl karar verdiniz? Evlendikten kaç sene sonra yaptınız? Çalışan anneler zorluk çekiyor musunuz?
E yani çocuk çıkmış kendini kötü hissediyorsun dikişler vs...normal doğumda ne hale geliniyor ki hep aynı kalıyo derler
Yaa ne demek. Uzuuun uzun anlatabilirim aklınıza takılan herşeyi. :)içimi çok rahatlattınız vallahi
ben de hemen olmaz diye çalışmalara 28 de başlayım diyorum ama olursa da niye oldu demem heralde aynen sizin gibi ben de hayırlısı olucak zamanı diliyorum :)Selamlar, hemen anlatayım nasıl karar verdiğimi, zira bu aralar çok sık soruluyor :))
8.30-6.30 çalışıyorum ama akşam çıkmam 7'yi buluyor kesin. Masabaşı, bazen acayip kafa patlattığım, bazen daha keyifle çalıştığım bir işim var. Eşimin kendi ofisi var, aynı mesleği yapıyoruz.
Evliliğimiz 3.5 yıl oldu yaklaşık, 10 senedir de beraberiz :) Birbirimize öyle yetiyorduk ki, bunu duyan çok kişiden olumsuz yorumlar alsam da, çocuk fikri beni aramıza girecek, sevgimiz bölünecek diye korkutuyordu bile ara sıra.
Ama asla çocuk düşünmüyoruz durumu da yok tabi. Yaş geldi 30'a, ablam tüp bebek merkezinde çalışıyor ve elinde çook örnek var, hemen olmuyor, belki olmayacak bi deneyin, kontrole gidin gibi ara ara baskılar.
1 yıl deneme süresi varmış bir de bu işin.
Ben de zaten hemen olmaz kafasındayım, ve sonuç : Korunmayı bıraktığımız ay hamile kaldım
Yani öyle yana yakıla hadi çocuk yapalım, her şey hazır bir o eksik kafasında değildik ikimizde, ama olunca da çok sevindik elbette :) İçimden çok dilerdim, hepimiz için doğru zamanda hayırlısı ise olsun diye, umarım öyle olmuştur :)
Geçim illa ki düşündürüyor, işverenim ücretsiz izin yanlısı değil pek. Kaldı ki ben de öyle uzun zaman kopmak istemem.
Düşünüyorum, eşimle mi çalışsam diye, ama her ay düzenli yatan maaşın lüksü asla olmayacak bu kriz döneminde.
Sonra diyorum bulunur bir çaresi, kimler neler yapıyor da biz mi yapamayacağız.
Biraz da rahat olmak, akışına bırakmak lazım sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?