çalışan anneler çocuk yapma fikri nasıl oluştu?

öyle bir zorunluluğunuz yokki, bizimki sürpriz oldu biraz ben de kabullendim durumu ama illa her evlenen çocuk yapacak diye bir şey de yok. çalışırken zor oluyor mu evet ama bir şekilde adaptasyon sağlıyor insan her duruma.

Eşim çok istediği ve ailesinin hergün biz desteklerz çocuk allah çocuk demesiyle düşünemeden hamile kaldım. Doğduktan sonra evet iyiki doğmuş diyorsun çok da seviyorum ama şu an ücretsizdeyim ve çok zorlanıyorum. Destekleriz diyenlerin hiçbiri ortada yok farklı şehirlerdeyiz ailelerimizden, çalışmaya alıştığım için evde olmak çok zorluyor beni haliyle ekonomik olarak da zorlanıyorsun.. Çocuk olduktan sonra eski hayatınız olmuyor yeni bir düzen ve buna adapte oluyorsunuz. Bunları kaldırabileceğinizi düşünüyorsanız karar verin.

Saatleri daha uygun olan ve cumartesi çalışmayacağınız başka bir iş bulmanız mümkün değil mi?

Kalpten istemek lazim once sonra ben calistigim yerden cok sıkılmıştım kariyerime bir katkisi olmuyordu isten ayrilayim biraz ara vereyim bebek yapalim iki sene sonra ise donerim dedim ozel sektor zaten şimdi yazdan sonra calismayi dusunuyorum bebegim 1.5 yasinda evliligimizin 3. Yılında dogdu oglum ama ben cocuklardan nefret derecesinde uzaktim cok dua ettim allahim icime cocuk sevgisi ver. Diye cunku esim cok seviyor cocuk ve eninde sonunda olacakti cok sukur istedimde oldu :)

biz de evlenirken evin kredisini güya ailesi desteklicekti ne gördük sıfır destek hepsi aynı anlaşılan.. kimseye güvenerek bir yola girmemek gerekiyor evet. en azından bakıcaklar buna güvenebiliyorum maddi açıdan zorlanıcağımızı hissediyorum bu yüzden birikime başladık bu ay bakalım seneye kadar iyi bir birikim olur gibi.. çocuk olduktan sonra merkeze o yerleşcek tabi planlar da ona göre yapılcak artık ama evleneli 2 seneyi aştık tatillerimizi vs bolabol yaptık doydum gibi biraz o hayata da gerçi bir senem daha var tahminimce korunmayı seneye bırakıcaz gibi o arada da her şeyin tadını çıkarmaya baakyım.. :)

işten de çıkınca pat diye iş bulunmuyor ki ben bu işimden önce ortalama 1 sene işsiz kaldım evli değildim o sıralar ama feci bunalıma girdim o yüzden daha rahat koşulda bir iş bulmadan işten çıkamam gibi geliyor.. yoksa ben de çook sıkıldım işten bazen bu yüzden bile çocuk yapasım geliyor ama saçmalama diyorum kendime :)

Once kenarda birikmisiniz olsun. Sonra bakacak kisiyi ayarlayin ama oyle birsey ki birine guvenerek yola cikmak zor. Dolayisiyla o yedekte dursun kendiniz 3 sene bakacakmis gibi ayarlayin. Beni hamileyken cikardilar annem hayatta degil tazminatimi verdiler cocuk buyuturken ordan harcadim evi esim gecindirdi. Kayinvalide ilk zamandan beri ben bakarim diyordu kizinin cocuguna bakti kizininkine normalde kayinvalidesi bakacakti kavga etmisler benim kv bakti. Beni cikarmasalardi ben nereye birakacaktim bilmiyorum neyse biraz buyudu gecen sene 2 yasini gecmisken krese vereyim dedim icim rahat etmedi bezliydi ve konusamiyordu biraz daha bekliyim diye diye 3 yasinda oldu simdihazir ama is bulamiyorum elbet bu surecte kendim buyuttugume cok memnunum cunku kv nin buyuttugu anlayis benimkisi zit. Ama is hayatindan uzak kaldim bir daha ikinciyi yapmaya cesaret edemiyorum yani artiyi eksiyi tartin karar verin ben de buyuturken 2 yas kres icin ideal dedim ama degilmis birikmis parayi ayarlayin. He anneniz yanindadir gozunuz arkada kalmaz 6 aydan sonra baslarsiniz.kucuk not devir degisti neneler 3 tane cocuk buyuttum diyip cok rahat davraniyolar bunu da goz onunde bulundurun

evet birikime başladık bu ay.. annem de kv de bakabilcek durumdalar az çok kafamız uyuşuyo ama elbette anlaşmazlıklar olcaktır bunu kabullenerek bu işe giricem mecbur çünkü bakıcıya asla ve asla güvenemem.. ben işten çıkarsam zorlanırız maddi açıdan o yüzden çocuk olduğunda 9 ay kadar bakabilcem sonra işe başlicam mecbur.. işsizliği göze alamam çünkü

Evlenir evlenmez oldu ilki. Hiç çocuk istemiyordum,doğduktan sonra kardeşiyle arasında çok yaş farkı olmasın dedik 2.yi isteyerek yaptık. İyiki de yapmışız. 24yaşımda ilki 26 yaşımda 2.si oldu. Çalışıyorum,zor oldu elbette ama arkadaş ihtiyaçları olmuyor hiç, birbirleriyle oyun oynarken izlemek çok keyifli

vay be süpersiniz ne diyim baya iyi cesaret bir değil iki değil üç işiniz haftasonu tek gün mü izin, ücretsiz izni kaç aya kadar kullanıcaksınız
memurum canm haftasonu tatilim oluyor.. İki yıl ücretsiz izin aldım kurbandan sonra başlayacağım tekrar inşallah

Kesinlikle katılıyorum kimseye güvenerek bir yola girmemek lazım ama bizimkiler bakacağını da söylemişti Oda olmadı

Kesinlikle zaten şuan bile birlikte çalıştığım kişi tarafından mobbing uygulanıyor.

geçen yorumum da biraz anlamsız yazmışım kusura bakmayın, hamilelik beni bitiriyor..
Merhaba mesela ne yapıyorlar bende aynı durumdayım ama iş yeri ile ilgili bir durum ypkki ayda 1 1 saat izin vercek

Benimki supriz geldi hatta midem filan bulaniyordu halsizdim ama genel olarak vitaminsiz hasta bir tıp oldugum icin önemsemedim. Eczaneden bulanti ilacı alirken eczaci adam indirim var gebelik testlerinde dedi diye almıştım (indirime karsi koyamamak) elektronik bir testti pit pit ekran yanip sönüyor bir dakika boyunca bende negatif çıkacak diye sülalem rahat oturuyorum tak artı çıktı o an feci bir dumurdu benim için. Cok aldırsam mi diye düşündüm çünkü bitmek uzere olan bir ilişkiydi ama yolu yarıladık şimdi dusununce iyi ki aldirmamisim insallah sağlıklı da doğar. Benim canım o hafif hafif tekmeleri de hisseder oldum pişkin pişkin gulumseyerek oturuyorum.

İyi cesaret bence bu devirde hem çalışıp hem anne olmak.
Seninle yaşıtız, ben evlenmeye bile cesaret edemedim daha. Kaldi ki çocuk...

Bende calisiyorum diye 1 sene beklim dedim sonra nolduysa yapalim gitsin dedik ilk aydan hamile kalicam sandim ama yok aylar oldu hala ugrasiyoruz iyiki hemen baslamisim yoksa bende 2 sene bile beklerdim belki zatrn hemen olucak siye

Merhaba, ben de çalışıyorum ve evlendikten 3 yıl sonra planlı olarak hamile kaldım. Oğlum 1 yaşında ve ben ücretsiz izindeyim. 2.5 yaşında işe döneceğim kısmetse. Evliliğimiz oturunca, maddi durumları çok iyi toparlayınca, içten gelen bir istekle yaptık ama bu duruma hazır olmak diye bir şey yok. Bebek ile birlikte anne olmayı öğreniyorsunuz, kervan yolda düzülüyor yani. Şu an maddi ve manevi olarak çocuk fikri içinizi ısıtıyorsa yapabilirsiniz bence.

Merhaba yanlış anlamayın beni aynı sorunları yaşadığım için aklıma geldi. Uyarmak istedim. Sizin eşiniz öpüşmeyi, el ele tutuşmayı falam sevmeyen, cinsellikle uzak biriydi ve şikayetçiydiniz galiba. Çocuk olunca bunlar daha da kötüye gidebilir. Burdaki konularda kadınlar hep doğumdan sonra iyice kötü oldu diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…