Çalışan anne olmak mı ?

Daha erken nasıl baslıcaktın ya dogar dogmaz mı
Yargı dagıtmaya sormuyırm 3 aydan önce baslamak fantazi geldi de

İmkanım olsa kesinlikle evladıma ben bakardım. Şu an doğum iznindeyim, Haziran başında işe geri dönüCem. 2 aylık bebeği nasıl bırakıp başlıcam diye kara kahırlardayım.
Yasal süre 4 ay degil mi?2 ayda nasıl gel geri diyorlar ya

Daha erken nasıl baslıcaktın ya dogar dogmaz mı
Yargı dagıtmaya sormuyırm 3 aydan önce baslamak fantazi geldi de
Yasal iznim 2 aylıkken bitti valla
Devletin benden beklediği işe başlama sürem 2 aylıkken
Ha 3 aydan önce düzen oluşmuyor ona ben de katılıyorum

Merhaba, Başlığa cevap veriyorum
Annenizin bakma imkanı varsa EVET

Buna benzer konu açmıştım, işe döndüm. Ben de kendimden örnek vereceğim.

Ev işi, çocuk bakma işi bana çok fazla zor gelmiştir. Her evlat annesinin canı, kanıdır. Şimdi taşlayan olmasın Ramazan'ın ilk gününden.
İşe gidip geldiğimde deşarj oldum.iyi geldi.annem bakıyor Allah razı olsun. Ama annemin bakma imkanı olmasaydı, ufacık bebeği bakıcıya bırakıp ise başlamazdim şahsen. İki yıl ücretsiz izin hakkım var . Bakıcıya bırakıp başlayani da hiç yadırgamam. Sonuçta anne iyi olup evladına daha verimli bakmak için çabalıyor.

Sizin ve bebeğinizin hakkında hayırlısı olsun

Yasal iznim 2 aylıkken bitti valla
Devletin benden beklediği işe başlama sürem 2 aylıkken
Ha 3 aydan önce düzen oluşmuyor ona ben de katılıyorum
Yani su da bi gercek ben 10 aylıkken basladım.
Benimde düzen oturmamıstı sgkklglk
Pandemi girdi falan araya hersey karıstı.

O zaman ben de bir ortaokul matematik öğretmeni olarak işin “mutfağında”olarak o çocukların bir üst eğitim seviyesindeki gözlemlerimi paylaşayım. Genelde annesi organizasyon yapanlar ya da sınıf annesi olanlar vs. İlkokulda pek bir mutlu olabilirler, annelerinin devamlı okula gelip gitmeleri onları çok sevindirebilir. Ama sorumluluk sahibi öğrenciler, bir görev verdin mi gözün arkada kalmadan güvenebileceğin öğrenciler genelde annesi çalışan çocuklar oluyor. Velisi devamlı peşinde olan öğrenciler hala bazı şeyleri anneden bekliyor. Konuyu bile annesinin çalıştırmasını bekliyorlar. Anne de bir yere kadar yetiyor ve çocuk tıkanıyor. Tabi bu benim gözlemlerime dayalı genelleme sadece istisnaları elbette var..

Ben ev ev üstüne olmaz diyenlerdenim. Ayrıca maddi anlamda ihtiyacım yokken kimsenin sırf ben sosyalleşeyim diye düzenini bozacağını sanmıyorum.

Durumumuz benzer aktif 15 yıl çalışma hayatı bebegim bir yaşına gelince ise donmem gerekecek ama istiyor muyum hayır.. cunku bakan biri yok bakici bulacağım gözüm arkada kalacak sonuçta...üstelik geceler zaten zor uyumayan bebisle..birde ise gitmek daha zor gelecek...evet evde bunaliyorum dahasi hiçbir iş yapamıyorum sipam durmuyor günler boşa geçiyor ama onun bugünleri bir daha geri gelmeyecek tadını çıkarmak lazim

İşimden,hayatımdan,sosyal yaşantımdan kısaca hiçbir şeyden anne olduktan sonra vazgeçmedim. Vazgeçsem ben olmadım. Kendimi hiçbir iş üretmeden evde oturan biri olarak görmem imkansız. Mesai saatlerimi azaltıp kesinlikle çalışırdım. 24 saat çocukla olmak iyi annelik değil. Evde sıkılmış,bunalmış,dokunsan patlayacak bir anne olacağıma çalışan,kendi ayakları üzerinde durmanın güvenini yaşayan,evde olduğu her anın kıymetini bilip ailesiyle kaliteli zaman geçiren anne olmayı tercih ederim.

Başka bir konuda da yazmiştim. Annem calisiyordu hala calisiyor ama arkadaslarimin hepsi olmasa da cogunun annesi ev hanimiydi, özeniyordum kucukken acikcasi. Ama benim annem calismak zorundaydi, o zamanlar için calismasi keyiften degildi iyi ki çalışmış sagolsun.
29 yaşimdayim, annemle sohbet ederken hala keşke biraz yaninda durup seni ben buyutebilseydim demişti.

Herkesin kendi fikri tabi, buyuyunce değil ama kucukken anneye ihtiyac oluyor ya da benim yakin arkadaslarimin annesi devamli etraflarinda olduğundan ben eksik hissetmişimdir bilmiyorum.

Cocugum yok ama imkan varsa anne biraz buyutmeli. Ayrica calismayinca eve kapanmak maddi durum yoksa oluyor. Maddiyat varsa calişmamak eve kapanmak değil. Calismiyorken de eve yardimci vs alinabilir. Benim tanidiklarim var bebegine kendi bakan ev işleri icin yardimci alan, sporuna, gezmesine giden kadinlar.

Ben ev ev üstüne olmaz diyenlerdenim. Ayrıca maddi anlamda ihtiyacım yokken kimsenin sırf ben sosyalleşeyim diye düzenini bozacağını sanmıyorum.
Anladım.. maddi anlamda ihtiyacınız yok ise, evinizin düzenini bozmayın tabi..

Anahtar cümle çocuk anneyle büyümeli söylediklerinize imzamı
atarım çalısan anne çocuğu olarak söylüyorum

Benim gözlemlediğim anneyle büyüyen çocuklar çok daha mutlu okul hayatında. İş hayatından çekilmek değil de ihtiyaç yoksa ara vermek en mantıklısı.
Annem ogluma 2 sene bakti, ben calisiyordum. 2 yasindan sonra da annemin bacagi kirilinca oglumu krese verdim. Cok da mutlu buyudu. Zaten belli bir yastan sonra arkadas ariyor cocuk; anne, anneanne, buyukler yetmiyor. Cocugun kendi yasitlariyla iletisim kurmasi, sosyallesmesi, ozguven sahibi olmasi, paylasmayi ogrenmesi, hayal gucunun gelismesi ve oyun kurabilmesi icin arkadasa ihtiyaci oluyor bir sure sonra. Hep anne ile buyuyen cocuklarda sosyallesmede zorluklar, paylasim eksikligi, ozguvensizlik gorulebiliyor. Bakici ile buyuyen ya da kreste buyuyen cocuklar mutsuz buyuyor diye bir genelleme dogru degil kanımca cunku kardeslerim ve ben de dahil etrafimda bir suru calisan anne ve onlarin cocuklarina baktigimda bizimkiler mutsuz degil.
Kadinlarin evlilik ya da cocuk icin is hayatindan cekilmesini dogru bulmuyorum. Ben hem calistim, hem doktora yaptim hem de oglumu buyuttum. Insan isterse cocuk da yapabilir, kariyer de. Cocuk buna engel degil. Kadinin cocuk ve evlilik icin kendi geleceginden vazgecmesini, fedakarlik adi altinda kendini kurban etmesini, erkegin eline bakarak köle konumuna sokmasini, kendini degersizlestirmesini dogru bulmuyorum. Bu fedakarligi yapanlara kimse madalya vermiyor. Aksine degersizlesiyorsun. Ara vermeyi de dogru bulmuyorum. Ara verdikten yillar sonra is yasamina donmek kolay degil. Adapte olmak zor, ev hayatina alisan kadinin bir sure sonra is hayatiyla uyum saglamasi da zorlasabilir. Cocugun da bu duruma alismasi, bunu kabullenmesi zor olur.

Son düzenleme:
Kendini kurban etmek,
Köle durumuna düşmek,
Değersizleşmek...

Doğurduğu çocuğa birkaç yıl baktığı için kimse bu durumlara düşmez. Düşen varsa kendisine köle muamelesi yapan eşini hemen boşamalı, çevresini de sorgulamalı yani.
Artı isteyerek doğurduğu çocuğu büyütmek neden kendini kurban etmek olsun. Bence dünyanın en eşsiz duygusu.
Bu arada ben de çalışıyorum, çalışmak zorundayım ama çocuğu için çalışmayan annelere saygım sonsuz

Annesi çalışmayan çocuklar daha az sorumluluk sahibi olur gibi bir genellemeye hiç katılmıyorum. Çalışmak ya da çalışmamak değil, aile tutumu belirler sorumluluk sahibi olup olmamayı.
Açıkçası paraya ihtiyacım olmasa kapıyı çocuklarıma açan hep ben olmak isterdim.
Oğlum okuldan çıktığında kendisi açıyor kapıyı anahtarıyla. Ben okul çıkışlarında sıcacık bir anne karşılaması ve güzel yemek kokularıyla büyüdüm. Keşke herkesin bu imkanı olsa.

Anahtar cümle çocuk anneyle büyümeli söylediklerinize imzamı
atarım çalısan anne çocuğu olarak söylüyorum
"Çocuk anneyle büyümeli" dedim diye bi linç yemediğim kaldı. Sanki çocuğu amcaoğlu büyütmeli dedim
Anneler ne kadar uzaklaşmış çocuk büyütme fikrinden. Ben eski nesillerde kaldım herhalde :)

"Çocuk anneyle büyümeli" dedim diye bi linç yemediğim kaldı. Sanki çocuğu amcaoğlu büyütmeli dedim
Anneler ne kadar uzaklaşmış çocuk büyütme fikrinden. Ben eski nesillerde kaldım herhalde :)

Cocuk oldu diye iş hayatindan tamamen çekilmek bir daha hiç calişmamak gibi algilaniyor galiba. Bazi meslekler ara vermeye musait olmayabiliyor veya calişmaya mecbur olan kadinlar olabiliyor bir şey diyemem ama varlikli veya işini ayarlayabilecek insanlar bazen ara verse iyi olur cocuk için. O kadar da aa hayatin mahvolur, biter kolelik diye şey yapmamak lazim.
Konu sahibi de aileden varlikliymiş zaten. Kendisi de isterse neden olmasin. Benim bahsettigim şey ara vermek mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…