Çalışan anne olmak mı ?

redhair_2

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2018
1.521
3.405
133
36
Merhaba arkadaşlar. Kızım 10 aylık ve şu an doğum iznindeyim. İznim Haziranda ,kızım 1 yaşında olunca bitecek. İşe dönüp dönmeme kısmında çok kararsızım. Maddi olarak durumumuz iyi ve kira ödemiyoruz ancak ben 12 yıl çalıştım ve evde kızımla ilgilenmeyi çok sevsemde ev hanımı olmaya hiç alışamadım. Bazen hayatım boşa gidiyor gibi hissediyorum. Ayrıca annemlerle aynı binadayız ama onlardan bebek bakımı konusunda hiç bir destek almıyorum ve çalışırsam da bakamayacaklarını açıkça bildirdiler. Bu durumda bakıcıya bırakacağım. Bu arada patronum evden çalışmaya Asla izin vermiyor , başlarsam ofiste olacağım. Sadece mesai saatimi değiştirmesi için konuşacağım kabul etme ihtimali var .Siz olsanız ne yapardınız ya da çalışan anneler bu süreci nasıl yönettiniz?

Madem durumunuz elverisli..
Kizinizla kalin,zaten 12 yil calismissiniz..
Bir anda buyuyorlar,Sevmek isteseniz de zaman gecmis oluyor..Doyamiyorsunuz..
Hem annenin bakmasi farklidir,bunun disindaki herhangi bir kisinin cocuga bakmasi farklidir..
Ben Anneligi tercih ederdim.

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Beni de en çok korkutan zamanın hızlı geçmesi zaten .

bu hem kişiye hem ev durumuna hem çocuğun durumuna göre değişen birşey açıkcası
ben anne ve çocuk hazırsa kadın çalışmaya dönebilir ma bebeğini ilk 2 sene kendisi büyütmek isterse buna da saygı duyulması gerekir diyenlerdenim.

en azından kendini ifade edene kadar siz ilgilenip 2 yaşına geldiğinde bakıcı veya kreş durumları düşünülse acaba daha mı iyi olur bilemedim en iyisi siz bilirsiniz

İmkanım olsa kesinlikle evladıma ben bakardım. Şu an doğum iznindeyim, Haziran başında işe geri dönüCem. 2 aylık bebeği nasıl bırakıp başlıcam diye kara kahırlardayım.
İki aylıkken mi bırakacaksınız yasal süreyi kullandırmıyorlar mı ?

Ben hazır olup olmadığım konusunda emin değilim açıkçası. Bir de özel sektör olduğu için tüm haklarımı kullandım ve Haziran ayında izinlerinin tamamı bitiyor .

Birkaç sene ara verseniz tekrar iş bulmanız aşırı zor mu olur? Sonuçta 3 yaşından sonra kreş mreş çok rahatça çalışırsınız. Sabah erkenden kreşe bırakırsınız, öğleden sonra ya aileden biri alır ya da parayla alması için biriyle anlasirsiniz.
Çocuğun zaten çileli yılı ilk yaş, sonra sevimlilik geliyor. Paytak paytak yürümesi, yanlış yanlış konuşması falan. O güzel günlerini kaçırmayın,imkanınız varsa

Benimde 4,5 aylik kizim var ve kendimi boslukta hissetmeye basladim bile ne kadar bebek bakmak keyifli gelsede evde insan kendini cok pasif hissediyo yani ben oyle hissediyorum o yuzden ise donmeni isterim ben sahsen

Aslında tekrar iş bulmam çok zor olmaz. Dediğiniz gibi ilk yaşından sonra çok sevimli oluyorlar.

Benimde 4,5 aylik kizim var ve kendimi boslukta hissetmeye basladim bile ne kadar bebek bakmak keyifli gelsede evde insan kendini cok pasif hissediyo yani ben oyle hissediyorum o yuzden ise donmeni isterim ben sahsen
Evet işte insan kendini çok pasif hissediyor. Bir de bütün arkadaşlarım çalışıyor gündüz görüşebileceğim pek kimsem de yok o da bunaltıyor beni.

Önümüzdeki ay ücretli doğum iznim bitiyo ve ise donucem.Bebegim 5 buçuk aylık olucak.Ayda sadece 10 gün 7 buçuk saati aşmayan mesai yapicam.Kalan 20 gün boş olucam.Sut izinli çalışma şekli bu.Simdiden stres bastı.Bebegime bakmaya bayılıyorum, ev hanımı olmaktan nefret ettim.Bi yanım işi özledi, bı yanımin bebeğimi birakasi yok.Oyle bı durumdayım ben de.Calisan,bebeği küçükken ise dönen anneler yazın lütfen.Bizleri de rahatlatın.

Benzer durumdayım benim oğlum 7,5 aylık eylülde 13 aylık olduğunda başlasam mi diye düşünüyordum ben de hatta konum da var. Ben de çalışsam bakıcı bakacak. Durumlarımız benzer. Konunuzu ben de takipçi olacağım

Kendi adima kizimi 2.5 sene evde buyuttum. sonra part-time sayilabilecek sekilde ise geri dondum (gunde 12 saat, haftada 3 gun). Hemsire oldugum icin bu tarz calisma imkanim var. Simdi Allah nasip ederse, ikinciye hazirlanirken, yine is saatlerimi cok azalttim. Hic calismamak bana gore degil. Cok bunaliyorum. Sadece esimden para beklemekte beni geriyor. Az da olsa elime birsey gecsin istiyorum. O yuzden dogumdan sonra haftada ortalama 16 saat calisacak sekilde isimi ayarladim. Onu da en az 2.5 yasina kadar evde buyutmek istiyorum kismet olursa. sonra yine daha cok calismaya baslarim diye dusunuyorum.

Durumunuz iyiyse eşinizle de problemleriniz yoksa biraz ara verebilirsiniz çalışmaya.

Verin bakicıya kimseye minnet etmeyin. Calisan annesi olsun daha iyi. 1 yastan sonra oyuncu oluyorlar zaten , sizsiz de vakit gecirir. 3 yasindan sonra krese gider sizle durmaz. 2 yil icin işi bikmayin derim ben. Hep evdeyken daha verimsiz oluyor bizde cocukla ilgilenme. Sabit ev isi yapip cocuk bakmak zor hep

Bende p.tesi başlayacağım oğlum 6 aylık büyük oğlum da 6 aylıkken başlamıştım hatt 24 saatlik nöbetler tutuyordum 9 aydan sonra bu sefer nöbet olmayacak yarım gün 9 aya kadar açıkçası ben durum varsa 2 yıl annenin bakması taraftarıyım sonrasında durumu olsa da çalışmalı ben çalışan annesi olan çocukların bu durumdan gayet memnun olduğunu düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…