Öncelikle ev hanımı değilim, memurum ve de 5 yaşında çocuğum var. İki sene ücretsiz izin kullandım. Hatta bu yıl üstüne bir yıl daha ücretsiz izin aldım başka sebeplerden. Çocuk bakmaktan haberim o kadar var ki. Sizden daha tecrübeliyim emin olun. Ücretsiz izinde kendime çok şeyler de aldım, çok yerler de gezdim. Benim sizden farkım benimle aynı kararları almayan, aynı şartlarda yaşamayan, aynı düşünmeyen ve hissetmeyen insanlara saygılı olmam.
Ben size bencil demedim mesajımı dikkatli okursanız. Kendinizi mükemmel anne diğer arkadaşlarınızı bencil görmenizi, çalışmayı 'çanta/ayakkabı' alma gibi sığ bir şekilde tanımlamanızı ve sahte rapor almayı normalleştirmenizi eleştirdim.
Çalışmak sadece çanta ve ayakkabı almak değildir hanımefendi. Çocuğunuz olana kadar inşa ettiğiniz 'kendiliğinizi' anne olduktan sonra da sürdürmeye çalışmaktır. Çocuğu olana kadar senelerce okuyarak, çalışarak kendine inşa ettiği hayatından bir anda vazgeçmeyip, hayatını sadece anne kimliğine sıkıştırmamaktır.
Rapor meselesini de hala savunuyorsunuz. Devlet memuru olan, maaşında 80 milyon kişinin hakkı olan biri sağlık sorunu olmadığı halde rapor alıyorsa hem suç işliyor hem de hakka giriyor. Kişinin maddi gücünün olup olmaması kendisinin sorunu, kimse onu finanse etmek zorunda değil. Özel sektördeki anneler en iyi ihtimalle çocuğu 10-11 aylıkken işe dönüyor, vergi ödüyor. Memur annemiz de sahte rapor alıp çocuğunu senelerce büyütüp millete mükemmel annelik taslıyor. Alemin akıllısı sahte rapor alanlar değil.