- 18 Haziran 2015
- 3.692
- 4.383
- 53
O an yaptıkları şeye tepki veriyorum dinlemiyorlarsa bazen alıyorum çocuğu Hayır diyip ya, aldı götürdü diyip susmuyorlar işte, noluyor napiyorsun diyorlar sonra anlatıyorum orda tartışma çıkıyor. Kp çat çat kapıları kapatıyor ara tafra. Bi haller. Sınır oluyorum işte o anları bile yaşamak zorunda değilim
Seni çok iyi anliyrm
Eskiler titiz degil cocuk bakiminda ve anne faktorunu es geciyorlar
Ben kv kp ile mesafeliyim benden cekinirler, musade etmiyrm
Ama yinede bisiler yapiyorlar
Kvde defalarca dedimki hazir yogurt vermiyrm ben
Ki bebegim buyusede gunluk mayaliyrm
Gitmis hazir yogurttan yaptigi corbayi icirmis
İste ben unuttumda corbanin hepsini yogurtladm bilmem ne
Bende defalarca izah ediyrm sesi cikmiyr
Allahtan bebegim buyudu artik
Daha kucukken verse kriz gecirirdim herhalde
Su Zaten tv iZletme abur cubur verme olayina ifritim
Gorumcemin cocuklari kucuklukten beri cikolata yıyor
Alistirmislar
Sikiysa versinler ogluma
O çocuk uykudan uyaninca geri uyumuyorsa sıkıntı kardeşim !Anne ıster ki çocuğum uyudu biraz dinleniyim o gün sabaha kadar uymazsa ve sabah uyursaniz ne zan uyanır öğle uykusu akşam olur aks uykusu geceler olur olabilir bunlar düzen aksarsa o düzeni kurmak zaman alıyor yani.Biz uzaktayiz iki ailedende ama yılın 10 günü hangi tarafla birlikte isem tüm düzen altüst oluyor 1 aya anca kuruluyor o düzen 5.5 yaşında kizim bu arada .Geçen bir akraba 10 yaş çocuğu yemek yerken ağzını acıyor çocuğu uyardım sessizce baktım ertesi gün bizimki aynısını yapıyor yaptığının hiç hoş olmadığını söyledim tekrar etmedi Allahtan. Anlatamazsin canım yorma kendini, çok şükür eşin destekçin biraz uzağa taşının zira büyüdükçe çocuk ,daha gerilimli günler bekliyor olur seni.
gelceklerse kapıyı açmayin... açmayinKp e sokmez ben zitlasiyorum diye artık aramiz çok kötü. Çekip alıyor çocuğu arka odaya götürüp seviyor. Ve ondan görüp bazen üvey kaynim var oda aynı şekilde arkada seviyor çocuğu. Ben zaten kıl olmuşum bunlara iyice paranoyak oluyorum acaba birşey mi yapıyor napiyor diye .millet oz çocuğuna neler yapiyor tv de goruyoruz. Bu yüzden evlerine gitmiyorum. Bu seferde onlar geliyor. Yani çözüm yok. Biliyorum tasininca da cozulmeyecek ama tepki mi belki anlarlar diye tasinacagim ve belki daha az gelirler. Küçük bir eve çıkacağım ki yatiya da gelmesinler. Haftada 2 gün gelir oldular. Gelmedikleri 1 2 gün de görüntülü arıyorlar artık sıkıldım yeter.
sen anlattikca ben sinirlendim .Çok densiz bir kadın. Bir keresinde toplamış komşuları bana geliyor. Firinin önündeki bişe istiyor musun diye arıyor. Sokagima girmiş yani. Müsait değilim ki neden haber vermedin dedim. Evde misin dedi. Evdeyim ama musait değilim dedim. Kapattı telefonu kapı çaldı. Ben de dustan cikmisim bornozlayim açtım o halde kapıyı şıp şıp sular akıyor kafamdan. Millet gidince konuştuk. Anlamamis musait değilim dediğimi de bilmem ne. Hem gündüz vakti dusami girilirmis falan . Böyle bir kadın
Gerekiyorsa kavga et hepsiyle
İnsan gibi soylemekten anlamiyorlar belli ki
Yahu cocuk senin,onun icin en iyisini sen bilirsin
Kim ne karisir?
Ulkem insaninda bu durum var ne yazik ki,el kadar bebeye tursu suyu mu verilirmis?delecekler midesini yavrumun
Okuzmus kp, net. Ama kocan da aklini basina alip tepki gostermedikce bunu yasamaya devam edersiniz uzgunum.
Bizde de esim ailesinin yaptigi bu tarz sacmaliklara hep hayir der. 6 aylikken oglumun agzina pasta vermeler ,kirli elleriyle kucaklarina almalar neler neler. Ben soylesem etkisi olmazdi. Esim yapmayin dedi.durdular.
Gecen gece komsuyla karsilstik otoparkta bizim oglana pasta versem yer mi diyor,hayir dedi esim, adam da guya okumus yazmis bilgili kulturlu adam. Bisey olmaz verin yeaaaa diyor. Kendi bebegi var bizimkinden 5 ay kucuk. Ona veriyor demek ki. Allah akil fikir versin ne diyelim
4 yaşındaki çocuğu bağlayan hayvan kim? kimse engel olmuyor mu? bakanlığa bildirin de bir korkutsunlar. üzüldüm çocuğa.Ayy geleceğimi okur gibi oldum. Eşimin tarafı, 4 yaşındaki çocuğu yaramazlık yapıyor diye bildiğin iple koltuğa bağlıyor. Hergün. Başka birşey dememe gerek yok sanırım.
Cahil, her ortamda illa kendini gösterecek. Duramazlar çünkü...
Kimbilir ben nelerle karşılaşacağım? Ama eşimi şimdiden dolduruyorum. İstersen sen de eşine iyice bastır. Gerekirse sert olsun, bağırsın. Çünkü şu an mücadele ettiğin bir dönem. Zaten yeteri kadar eğitim vermeye çalışıyorsun, ama onlar böyle yaparak herşeyi sıfırlıyor...
Bana yapılanları her türlü sineye çektim ama çocuğuma asla o cahil kafalarına göre davranamazlar...
allah yardım etsinAksam kp arıyor bize gelin torunumu özledim. Kv ve kp memleketteydi yeni gelmişler. Bildiğin yeni gelmişler yani daha otabandan yeni cikmislar eve doğru ilerliyorlar. Neyse dedi eşim mübarek gün kalpleri kirilmasin kapınin önünde bekleyin geliyorum dedi.
Gittik çocuk yolda uyudu. Apartman kapısı önünde buluştuk. Kv uyudu diye dokunmadan rahatsız etmeden gördü. Kp se uyuyor mu uyandır şunu dedi uyuyor neden rahatsız edeyim dedim. Eliyle çocuğu durttu manyak adam. Çocuk irkildi uyandi diyerek kucağına almaya çalıştı. Vermedim terli zaten diyip çektim. Bir bakışı vardı o an bana sanki küfür ettim.
Neyse eve geldik Kaynim aradi. Şunları diyor abisine;
Yine akşam akşam size giydirdi babam. Yengeme kızmış arabadan inmedi ben onun ayağına gittim bilmem ne.
Terbiyesiz adama yanıma geldiğinde dedim ki. Kapıyı açamıyorum çocuk kilidi kalmış inemedim kusura bakmayin. Zaten çocukta terli. Tamam tamam dedi. Sonra da arkamdan bu terbiyesizlik.
Kaynimin arayip bunu yetistirmesini de hadi gençliğine salakligina veriyorum.
Bu insanların artık en ufak kusurunu dahi idare etmek istemiyorum. Herseyleri bana cinnet sebebi olabiliyor.
Ne dersem aksini yapıyorlar çocuk konusunda. Çocuk yetiştirmek yeterince zor birde onların içinde daha da zor.
Çocuğuma hep kötü alışkanlıklar kazandirmaya çalışıyorlar. Kapıdan giderken kucaklarina alıp gidenin ardından ağlayan peşe takılan çocuk haline gelmeyi ogretiyorlar Gel hadi senide gotureyim. Biz gidiyoruz sende gel.
Çocuk daha 10 aylık ama 100 tane böyle yanlış, bencilce ogrettikleri davranış sayabilirim.
Yaptığı kötü şeylere guluyorlar çocuk gulsunler diye tekrar tekrar yapıyor. Benim o hareketi unutturmam 10 gün sürüyor.
İzah etsemde uyarsamda dinlemiyorlar. Herseyimi elestiriyorlar.
Kulagina telefon tutturup komik diye fotoğrafını çekip sulaleye gonderiyorlar. Sonra bizim telefonlarimizi oynamak için almaya çalışıyor vermeyince agliyor .
Radyasyonmus bilmem ne onları anlatmak zaten mümkün değil.
Tv izletmiyorum dedikçe çizgi film aciyorlar.
Evde çocuk kapalı tv nin karşında açılsın diye bekliyor bu sefer.
Tuzlu birsey vermiyorum diyorum. Ben wc deyken turşu suyu iciriyorlar çocuğuma.
Size gelmicem yasak olan herşeyi yapiyorsunuz diyorum. Kim koymuş o yasakları ben yasak falan koymadim diyor kp. Annesi koydu diyorum. Şımarık bir çocuk mu olsun edepsiz mi olsun diyorum. ^birşey olmaaaaz ^ bi ogrenmisler bu lafı ne desem bu cevap karşıma çıkıyor.
Sürekli onlarla mücadele etmek zorunda olmaktan bıktım. Ev bakıyoruz onlardan biraz uzağa tasinacagiz ama tek bir gün bile idare edecek tahammülum kalmadı ve biliyorum ki bu beni kurtarmayacak bu davranışlar devam edecek ben onları bu konuda egitemiyorum. Eşim de söylüyor ama yok. Benim ailem de yanlış davranabiliyor ama uyarınca tekrarlamiyorlar. Bunlar inada bindiriyor. Artık ne yapacağımı bilmiyorum ve hele o kp e hiç söz geciremiyorum. Ne yapayım başka bir bahane ile arayı mi açayım kavga mi edeyim yettiler artık. .onlara ayıp etmiyim diyerek çocuğum kötü huy kazansın istemiyorum.
Gerekiyorsa gosterme cocugu al ellerindenCanim eşim diyor yapmayın diye o an yapmıyorlar. Ama her seferinde bir şey çıkıyor. Tv izleyip gülüyordu bi kere. Bana diyor ki baksana nasıl hoşuna gitti çocuğun anasına babasına kalsa çocuk Esirgeme yurdu şartlarında büyüyecek.
Bu laf ne kadar cahil olduklarını ortaya döküyor. Sonra başlıyoruz tartışmaya. . Ben kocamla bile bu kadar tsrtismadim. Aklı ermese de neden Hayır dediğime Hayır diyorsam onu Hayır olarak yazar beynine tekrarlamaz. Sen arastiriyorsun sen daha iyi biliyorsun der. Ailesinin yanında. Onlarda başlar hemen ay şu internet yok mu çocuk büyütüyor devlet yönetiyor herseyin aklını internet veriyor. İnternet mi vardı bak neler yetişti bu ülkede. Benim çocuklarım sapasağlam bilmem ne. Klasik cevaplar geliyor. Böyle yaparsan hiçbir zaman ben olmadan torununla vakit geciremezsin dedim bir kere. Tansiyonu mu çıkmadı hastanelik mi olmadı. Gelin bana çocuk gostermeyecekmis de bilmem ne olaylar oldu. Kv hasta birde. Ağır bir hastalığı var. Bu yüzden eşim çok üstüne gidemiyor.
El yıkamak falan bunlar zaten anlamsız onlar için.
Ben yemeğe oturmadan el yıkanır bak sende hastasin dikkat et böyle şeylere diyorum. Bari bu lafın üstüne git yıka. Temiz elim bir şey yapmadım diyor.
Sonra da eliyle çocuğa bir şeyler yediriyor. Gelde şimdi anlat. Ne yaparsın bu durumda? Yıka diyorsun yikamiyor. Alsan elinden çocuğu nereye kadar ... off es ne kadar onemliyse aile de o kadar önemli seçerken. .
Gerekiyorsa gosterme cocugu al ellerinden
Esine de tembih et,anana babana dur deyip de durdurmazdan cocugu falan goremezler de bak nasil hizaya geliyorlar
Benim kv daha gelip cocugu gormedi oglum oldu 8,5 aylik. Sebebi de neymis ben hamileligimi 5 ay gec soylememisim,dogum yapinca da esim arayip darkmore dogurdu dememis ondan. Uzuluyor muyum aciyor muyum hayir. Bugun sorsa neden diye veririm cevabini. Cocuga esya kiyafet almani istemedim,gelir basima coreklenirsin diye korktum yedi mahalleyi basima toplarsin diyekorktum ondan diyecemherkez hak ettigini yasamali
İşte o kadarını da yapamıyorumgelceklerse kapıyı açmayin... açmayin
Aynısından bendede var brnimki sigara içip içip sonrada gelip oğlumu öpüyor söyle söyle bi hal oldum baktım çare yok az gidiyorum
Herkes cahil kv kpdsn sikayetci
Bizimde gelin tuhaf
Annem karismiyr ama
Bende karismam cunku o anne
Benim yemek konusunda titiz oldugumu bilio bircok seyi benden ogrendi ama ugrasmiyor bikti artik
Bebis on aylik, normal yemek vermeye basladi tuzlu muzlu
Ben vermedm, vermeyi de dogru bulmuyrm
Onun malzemeleri hep ozel oldu ve ayri pisti
Kiyafet konusuna gelince
Ben ogluma bi giydirdigimi bida giydirmem gunde uc kez ortalama uzeri degisir
Bizim gelin bebegin kiyafetinj en az iki gun giydirio, cocuk gece yatio ayni sabah kalkio ayni,
Terliyo vs, cocuk gece pijama giyer, sabah komple bakim yaparsin giydirirsin, yok bu ayni kiyafeti kokutana kadar giydirio
Bi kez ona artik aksamlari yatarken pijama giydirebilirsin dedim dayanamadm
Yok ama degisen bisi yok
Ben karismam ya banane
Annemde karismiyor
Boyleside var yani...
4 yaşındaki çocuğu bağlayan hayvan kim? kimse engel olmuyor mu? bakanlığa bildirin de bir korkutsunlar. üzüldüm çocuğa.
Bu cümleyi ben çok kurdum. Bana yapsınlar cahilliklerini tamam ama su çocuğa müdahale etmesinler.
Benimle inatlasiyorlar sürekli.
Eşim de sürekli uyarıyor. Ama her zaman şahit olmuyor ki. Gündüz geliyorlar bana o evde olmuyor. Her görüşmede muhakkak bir abuk subuk davranış oluyor.
İnşallah sen benim durumumu yasamazsin.
cani bilir napalim kuzuKayinvaliden kendi kaybediyor şuan, torununun en güzel hallerini kaçırıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?