Cahile laf anlatmak. .

Onlara en guzel umursamayarak cevap verirsiniz tepkinizi koyun kersi taraf kapiyimi kirdi cami mi indirdi umursamayin, siddet ve agresiflikle bir ustunluk kuramayacakjlarini ogrensinler.

İyi hadi çocuk büyümüş de biraz rahatlamissin .
Yiyecekler konusunda ben zaten sürekli kavga ediyorum. Bebe bisküvisini bile kendim yapıp uğraşırken, onlar bulduklarını çocuğun ağzına tikiyorlar. Sinirlenip emzirecegim diyorum odadan çıkmiyorum bir saat.
Eşim sinirlenme beni ara o an diyor ama olmuyor işte. İş işten geçiyor çoğu zaman.

Off daha zor olucak büyüdüğünde o yüzden kaçmak istiyorum. Ama illa ki görüşecek çocuk onlarla ve simartacaklar hep ikilemde kalacak gibi geliyor.
Kv anlatımca o biraz anlıyor. Ama iki gün sonra yine yapıyor.
Defalarca söyledim bir akrabaları var çocuk gelişimi uzmanımı ne öyle bir şey. Ondan rica ettim denk geldiğimiz de kp i bilgilendirmesi için. Kadının laflarini hep ağzına tikti. Kadın bir şey anlatıyor o konu yu degistirmek için. Hmm anladim siz naptiniz arabayi sattiniz mi? Böyle diyor sinir oluyorum kadına da ayıp oldu zaten. İnat ediyorlar

Okurken fenalık geliyor insana. Allah yardımcın olsun.
Cahille uğraşmak zor hakikaten. Ne desen ne söylesen anlamazlar. Eşinin bu duruma el atması lazım. Yoksa sen hep suçlu gelin olursun.
Kuzenim aynı durumda seninle inan ki birebir defalarca şahit olduğum için çok iyi anlıyorum seni.
Asitli içecekler içirmiyor mesela çocuğuna kp gel yavrum al iç sana kola aldım, gazoz aldım diyor. Baba verme asitli içecekler içirmiyorum diyor kuzenim. Sen ne bilirsin ben 2 çocuk yetiştirdim sindirsin çocuk yediklerini diyor. Yanımda defalarca rast geldim bu diyaloğa. Veriyor üstüne cipsleri, şekerlemeleri. Çocuğa bir daha yemek yediremiyor kuzenim.
Her defasında suçlu kuzenim oluyor. Kp sen ne anlarsın bak ben iki çocuk yetiştirdim. Sen kaç tane yetiştirdin diye başlıyor dırdıra. Saatlerce susmuyor.

Gerekiyorsa kavga et hepsiyle
İnsan gibi soylemekten anlamiyorlar belli ki
Yahu cocuk senin,onun icin en iyisini sen bilirsin
Kim ne karisir?
Ulkem insaninda bu durum var ne yazik ki,el kadar bebeye tursu suyu mu verilirmis?delecekler midesini yavrumun
Okuzmus kp, net. Ama kocan da aklini basina alip tepki gostermedikce bunu yasamaya devam edersiniz uzgunum.
Bizde de esim ailesinin yaptigi bu tarz sacmaliklara hep hayir der. 6 aylikken oglumun agzina pasta vermeler ,kirli elleriyle kucaklarina almalar neler neler. Ben soylesem etkisi olmazdi. Esim yapmayin dedi.durdular.
Gecen gece komsuyla karsilstik otoparkta bizim oglana pasta versem yer mi diyor,hayir dedi esim, adam da guya okumus yazmis bilgili kulturlu adam. Bisey olmaz verin yeaaaa diyor. Kendi bebegi var bizimkinden 5 ay kucuk. Ona veriyor demek ki. Allah akil fikir versin ne diyelim

gelceklerse kapıyı açmayin... açmayin

p
sen anlattikca ben sinirlendim .

Canim eşim diyor yapmayın diye o an yapmıyorlar. Ama her seferinde bir şey çıkıyor. Tv izleyip gülüyordu bi kere. Bana diyor ki baksana nasıl hoşuna gitti çocuğun anasına babasına kalsa çocuk Esirgeme yurdu şartlarında büyüyecek.
Bu laf ne kadar cahil olduklarını ortaya döküyor. Sonra başlıyoruz tartışmaya. . Ben kocamla bile bu kadar tsrtismadim. Aklı ermese de neden Hayır dediğime Hayır diyorsam onu Hayır olarak yazar beynine tekrarlamaz. Sen arastiriyorsun sen daha iyi biliyorsun der. Ailesinin yanında. Onlarda başlar hemen ay şu internet yok mu çocuk büyütüyor devlet yönetiyor herseyin aklını internet veriyor. İnternet mi vardı bak neler yetişti bu ülkede. Benim çocuklarım sapasağlam bilmem ne. Klasik cevaplar geliyor. Böyle yaparsan hiçbir zaman ben olmadan torununla vakit geciremezsin dedim bir kere. Tansiyonu mu çıkmadı hastanelik mi olmadı. Gelin bana çocuk gostermeyecekmis de bilmem ne olaylar oldu. Kv hasta birde. Ağır bir hastalığı var. Bu yüzden eşim çok üstüne gidemiyor.
El yıkamak falan bunlar zaten anlamsız onlar için.
Ben yemeğe oturmadan el yıkanır bak sende hastasin dikkat et böyle şeylere diyorum. Bari bu lafın üstüne git yıka. Temiz elim bir şey yapmadım diyor.
Sonra da eliyle çocuğa bir şeyler yediriyor. Gelde şimdi anlat. Ne yaparsın bu durumda? Yıka diyorsun yikamiyor. Alsan elinden çocuğu nereye kadar ... off es ne kadar onemliyse aile de o kadar önemli seçerken. .

10 aylik bebege tursu suyu mu
Cocuk soz konusu olunca saygisiz olun, sirret olun, ne olursaniz olun ama sessiz olmayin, o cocuk sizin cocugunuz ve kimsenin yetisme tarzina karisma hakki yok. Onlar 1 saat geciriyor o cocukla siz bir ömür gecireceksiniz ve cocugun sagligindan da kazanacagi kotu aliskanliklardan da siz sorumlusunuz. O yuzden sert cikin hic alttan almayayim kalpleri kirilmasin diye dusunmeyin.

4 yaşındaki çocuğu bağlayan hayvan kim? kimse engel olmuyor mu? bakanlığa bildirin de bir korkutsunlar. üzüldüm çocuğa.

Iyi de bir şey yapmadan da konuşuyor

Sen de cadı gelin ol çemkir

Ben ne zaman istersem o zaman gidilir mesela bu sene 6 aylığına şehir dışına giderlerken bile eşim gidelim demedi ben de götür bizi demedim zira o da bıkmış

allah yardım etsin
sanırım bmm de çocugum olsa sizinle aynı duyguları yasardım
bende de bir kp kv var ki sormayın
sacmasapan herseyı normallestırıp eğlence halıne getırebılen ınsanlar

ben de evlenınce daha cocugum yokken adım takıntılı , alıngana çıktı.
halbuki manyak olan onlar
insan gbi davranmayan onlar

bizim kp agzında hep küfür var
iki torunu ile aynı evde yasıyor
adam okumus etmıs malı musavir
ist un göbeğinde yasıyorlar ama görgü sıfır
o kadar iğrenc agıza alınayacak küfürler ki benim kanım donuyor

ne kadar az grsseniz o kadar iyi

Gerekiyorsa gosterme cocugu al ellerinden
Esine de tembih et,anana babana dur deyip de durdurmazdan cocugu falan goremezler de bak nasil hizaya geliyorlar
Benim kv daha gelip cocugu gormedi oglum oldu 8,5 aylik. Sebebi de neymis ben hamileligimi 5 ay gec soylememisim,dogum yapinca da esim arayip darkmore dogurdu dememis ondan. Uzuluyor muyum aciyor muyum hayir. Bugun sorsa neden diye veririm cevabini. Cocuga esya kiyafet almani istemedim,gelir basima coreklenirsin diye korktum yedi mahalleyi basima toplarsin diyekorktum ondan diyecem herkez hak ettigini yasamali

Kayinvaliden kendi kaybediyor şuan, torununun en güzel hallerini kaçırıyor

Aynısından bendede var brnimki sigara içip içip sonrada gelip oğlumu öpüyor söyle söyle bi hal oldum baktım çare yok az gidiyorum

Benim kp öyle. Sigara içiyor koka koka çocuğu alıyor.
Balkonda içiyor laftan geri kalmamak için kapıyı kapatmiyor duman olduğu gibi içerde.

Sen pijama konusunda bile gayet kibar uyarı yapmışsın ne güzel. Onu elestirmeden

4 yaşındaki çocuğu bağlayan hayvan kim? kimse engel olmuyor mu? bakanlığa bildirin de bir korkutsunlar. üzüldüm çocuğa.

Akrabalardan birkaç kişi kızmış. Ama anlamıyorlar. Ben de duyunca şok oldum ve üzüldüm. Bakan değil başbakan gelse akıllanmazlar. O kadar sıtkım sıyrıldı ki bunlardan...

Evet erkekler çok görmüyorlar ve anlamıyorlar... Sen de mümkün olduğunca atlatmaya çalış cnm ya, 3 kez geleceklerine 1 kez gelsinler. Gerçekten can sıkıcı bir durum

İnşallah ama daha beterlerini yaşarım gibime geliyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…