Cahile laf anlatmak. .

Ya çok üzüldüm.. Ne denir ki? Sonra kızınca gelin kötü oluyor.. Cazgır gelin olmak lazım böylelerine..
Kocanız onlara bişey demiyor mu peki? Yani sadece siz mi diyosunuz yapmayın etmeyin diye.

Eşimde diyor gördüğün de. Ama o aksamlari dahil oluyor sadece. Chill ne diyorsa öyle yap diyor annesine. Bir şey yapmıyoruz kk diyor çok üstüne gidince de seni kim büyüttü muhabbetine giriyor gerginlik oluyor yine tat kaçıyor. Bu durumu bile yaşamak sinir bozucu. Beni ara diyor bir şey yaptıklarında. Nasıl ariyim ki gel çocuğa telefon veriyorlar mi diyim. Gel turşu suyu icirdi mi diyim.

O an yaptıkları şeye tepki veriyorum dinlemiyorlarsa bazen alıyorum çocuğu Hayır diyip ya, aldı götürdü diyip susmuyorlar işte, noluyor napiyorsun diyorlar sonra anlatıyorum orda tartışma çıkıyor. Kp çat çat kapıları kapatıyor ara tafra. Bi haller. Sınır oluyorum işte o anları bile yaşamak zorunda değilim

Hep nineler dedeler şımartıyor çocukları. .
Müdahaleden hiç hoşlanmam. .

Eşin olmadığı zaman görüşmemeye çalış.
Pat kapı gelmiyorlarsa müsait olmadığını söyle.
Tabi ne kadar dinlerler bilemem ama en doğrusu her seye eşinizin de şahit olması.

Hiç olmadı yaygarayi basın.
Çocuk büyütüyorum, armut olgunlastirmiyorum deyin.

Müsait değilim dediğim de neden diyor önce kv. Sonra da tamam o zaman çok durmayiz diyor.
Eskiden bir şekilde tahammül ediyordum ama şimdi çocuk var diye sık görüşüyoruz ve idare edemiyorum.
Yıllarca bunun böyle devam edeceğini düşünüp kafayı yiyorum.

O zaman bir kac kere evde değilim de.
Musaitligin sebebini açıklamak zorunda olmakta en sinir olduğum şeydir.

Hayır telefon ettiğim kişi müsait değilim dese ben neden sorusunu sormaya utanırım. Kim olursa olsun. Bu ne yüzsüzlük ya.

Sebebini açıklamak zorunda miyim deyin.

Sonra bunun lafını ederse de ki, anne ağda yapıyordum, bunu da sana söylemek zorunda değilim heralde. Müsait değilmişim yani anladın mi falan de.
Biraz ters cevaplar ver belki anlarlar.

Evet neden musait değilsini açıklamak çok sinir bozucu. Bunun ayıp olduğunu bilir bilmez mi kaç yaşında kadın. Ama işine gelmiyor diyorum ya bencil. Kendini düşünüyor sadece.

Ağda mevzusu mantıklı ama onu da kaç kere kullanırım bilmem

Çok densiz bir kadın. Bir keresinde toplamış komşuları bana geliyor. Firinin önündeki bişe istiyor musun diye arıyor. Sokagima girmiş yani. Müsait değilim ki neden haber vermedin dedim. Evde misin dedi. Evdeyim ama musait değilim dedim. Kapattı telefonu kapı çaldı. Ben de dustan cikmisim bornozlayim açtım o halde kapıyı şıp şıp sular akıyor kafamdan. Millet gidince konuştuk. Anlamamis musait değilim dediğimi de bilmem ne. Hem gündüz vakti dusami girilirmis falan . Böyle bir kadın

Bir kere ağda mevzusu, bir kere dışarıdayım mevzusu derken bir kere gelsinler.

Sonuçta bunlar her gün gelmiyorlar değil mi?
Haftada iki kere desek. Birinde mutlaka dışarıdayım de.

Hayır dışarıda çık gez bebeğinle. Yalan söylemek için ya da bahane için değil, kendinize zaman ayırmak adına çıkın gezin. Dün gezdiyseniz bugün aradiklarinda dışarıdayim deyin.

Ya da açıkça bir sinir durumunda söyleyin.
Çocuk büyütüyorum her zaman müsait olmak zorunda değilim, ayrıca çocuğa saçma saçma şeyler alıştırıyorsunuz, beni dinlemiyorsunuz, eğer kurallarima uyacaksanız buyrun gelin yoksa ben sinir krizi geçireceğim deyin

Ay ramazan ramazan kafamda ne tilki gezdirdim

İnsanin yasam ilkeleri vardır. Ben bunun cignenmesine karşıyım biraz ve bu konuda sert olabilirim.

Seni çok iyi anliyrm
Eskiler titiz degil cocuk bakiminda ve anne faktorunu es geciyorlar
Ben kv kp ile mesafeliyim benden cekinirler, musade etmiyrm
Ama yinede bisiler yapiyorlar
Kvde defalarca dedimki hazir yogurt vermiyrm ben
Ki bebegim buyusede gunluk mayaliyrm
Gitmis hazir yogurttan yaptigi corbayi icirmis
İste ben unuttumda corbanin hepsini yogurtladm bilmem ne
Bende defalarca izah ediyrm sesi cikmiyr
Allahtan bebegim buyudu artik
Daha kucukken verse kriz gecirirdim herhalde
Su Zaten tv iZletme abur cubur verme olayina ifritim
Gorumcemin cocuklari kucuklukten beri cikolata yıyor
Alistirmislar
Sikiysa versinler ogluma

Ayni şeyi ben de yaşadım sayılır.
Tam duşa girdim suyu açtım kapı çalıyor. Açmadım. Sonra kapı tıkladı. Bi baktım kv.

Bornozu giydim açtım kapiyi, oturduk biraz e benim dusa girmem gerek otur falan demedim, kalktı gitti arkadaşım bekliyor diye. Sonra bu konu yüzünden suçlu oldum. Neymiş otur cay içelim dememişim. E sen aradin mi gelirken? Ya evde olmasaydım.
Hepsi ayni.

Oğullarının başa çıkamadığı analarıyla biz uğraşıyoruz.
Bizim annelerimiz aynısını yapsa acaba o kocalarımız ne kadar dayanır.

Ay için daraldı, daha ben de çocuk yok. Olunca ne olacak bakalım..

Pek farklı şeyler yaşayacağımı sanmıyorum

Aynısından bendede var brnimki sigara içip içip sonrada gelip oğlumu öpüyor söyle söyle bi hal oldum baktım çare yok az gidiyorum

Ay şu bornozlu yorumunuzu okudum koptumm hahahah gündüz vakti duş alınmaz çünkü sadece abdest almak için banyoya girilir o da geceleriii çünkü onlar öyle münasip görüyorlar
Bizim aileler öyle değil de, halamın 6 aylık torunu vardı ve ağzına çikolata sokuyodu çocuğun nasıl dellendim kaptım çocuğu elinden kendi evladım gibi.. Bağırdım çağırdım napıyosunuz siz diye. Aynısını gelin hanım yapamıyor tabii, yazık kızın yüzü güldü ben kurtarınca çocuğu.
Neyse büyüklerimiz çok cahil ve cahilliğin en kötü yanı da bişey bilmediklerini bilmiyor oluşları.. Allahım size kolaylık versin. Madem kocanız arkanızda duruyor, yaygara koparın. Mesela tatlı mı verdiler onlardayken, topla eşyalarını evine gel. Torunlarını seviyolarsa zaten onu görmek için sizin suyunuza gitmek zorundalar. Biraz diş göstermesseniz ilerde daha ciddi problemlerle karşılaşacaksınız belli ki.

Herkes cahil kv kpdsn sikayetci
Bizimde gelin tuhaf
Annem karismiyr ama
Bende karismam cunku o anne
Benim yemek konusunda titiz oldugumu bilio bircok seyi benden ogrendi ama ugrasmiyor bikti artik
Bebis on aylik, normal yemek vermeye basladi tuzlu muzlu
Ben vermedm, vermeyi de dogru bulmuyrm
Onun malzemeleri hep ozel oldu ve ayri pisti
Kiyafet konusuna gelince
Ben ogluma bi giydirdigimi bida giydirmem gunde uc kez ortalama uzeri degisir
Bizim gelin bebegin kiyafetinj en az iki gun giydirio, cocuk gece yatio ayni sabah kalkio ayni,
Terliyo vs, cocuk gece pijama giyer, sabah komple bakim yaparsin giydirirsin, yok bu ayni kiyafeti kokutana kadar giydirio
Bi kez ona artik aksamlari yatarken pijama giydirebilirsin dedim dayanamadm
Yok ama degisen bisi yok
Ben karismam ya banane
Annemde karismiyor
Boyleside var yani...

Sizinki bir şey mi?
Ben geçtiğimiz haftalarda, yeni doğmuş bebeği tebrik ziyaretinde 'elini yüzünü yıkamadan' dışarıdan getirdiği ve ağzında bulunan mikroplarıyla uykusundan zorla uyandırıp, kucağına alıp yüzünden öpen gördüm!
Bebek çıkalı daha 4-5 saat olmuş ama her türlü kimsenin mikrobuyla tanıştı!
Ki yapan kayın aile değil, eş dost akraba!

Dediğiniz gibi cahile laf anlatmak cidden zor, sizin yerinizde olsam basarım yaygarayı ki, geleceğimi gördüm diyebilirim.
Offf!

Allah sabır versin , okurken sinirlendim,Aynı kelimeleri ben söylesem bir daha çocuğumu sevmezler buda onlara göre bir ceza Sanırım sizinkinden daha güzel

O çocuk uykudan uyaninca geri uyumuyorsa sıkıntı kardeşim !Anne ıster ki çocuğum uyudu biraz dinleniyim o gün sabaha kadar uymazsa ve sabah uyursaniz ne zan uyanır öğle uykusu akşam olur aks uykusu geceler olur olabilir bunlar düzen aksarsa o düzeni kurmak zaman alıyor yani.Biz uzaktayiz iki ailedende ama yılın 10 günü hangi tarafla birlikte isem tüm düzen altüst oluyor 1 aya anca kuruluyor o düzen 5.5 yaşında kizim bu arada .Geçen bir akraba 10 yaş çocuğu yemek yerken ağzını acıyor çocuğu uyardım sessizce baktım ertesi gün bizimki aynısını yapıyor yaptığının hiç hoş olmadığını söyledim tekrar etmedi Allahtan. Anlatamazsin canım yorma kendini, çok şükür eşin destekçin biraz uzağa taşının zira büyüdükçe çocuk ,daha gerilimli günler bekliyor olur seni.

Ağzını açıyor derken yemeğin cignenmis halini göstermek icin..cepten yazdım kusura bakmayin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…