^birşey olmaaaaz ^ bi ogrenmisler bu lafı ne desem bu cevap karşıma çıkıyor.
Çocuğum yok ve eş ailesiyle görüşmüyorum ama ileride tabi ki ne yaşanır bilemem.
Ama okurken fenalık geldi zira cehalete ne kadar tepkili olduğum profil mesajımdan da belli :)
Allah yardım etsin tatlım,cidden deveye hendek atlatmak daha kolay,cahille uğraşmaktan.
Eşine bırak böyle mevzuları ,destekçin anlattığına göre.En azından daha az sinirin bozulur.
Siz de fazla yüz veriyor gibisiniz çocuk uyuyor başka gün deyip geçiştirebilirsiniz.
Kalp falan da kırılmaz,kırılsa da haksızlar.
Onların yaptığı bencillik.Sadece keyifleri için o saatte çocuğu görme bahanesiyle huzursuz etmişler sizi.
Bende ilerde çocuğumu disiplinli yetiştirmek istiyorum, telefon bilgisayar meraklısı olsun asla istemiyorum, tatlı, abur cubur gibi şeyleri pek tüketsin istemiyorum.
Herşey onun iyiliği için.
Böyle birşey karşısında çıldırırdım şahsen.
Çocuğun uyku saati yarın gelelim diyin net olun bundan sonra.
Tuza, şekere alerjisi var 2 yaşına kadar asla tüketmesine izin vermeyin dedi doktor deseniz gözleri korkar belki.
Veya doktor evden dışarı çıkmasın güneş, polen alerji yapıyormuş deyin bu sürede taşınırsınız zaten.
Canim o tip insanlar anlamaz kendini yorma
Seni kotu yaparlar bi de
Tartismamaya calis
Cocugunuza karismalari cok ayip
Sonucta siz onun kolutulugune bisey yapmiyosunuz bunu nasil anlamiyolar hayret
Bana yapılanları her türlü sineye çektim ama çocuğuma asla o cahil kafalarına göre davranamazlar...
Valla cocuk sizin cocugunuz acikca soyleyin idare etmeyin o halde, yaslilar boyle kafalarina gore davranmayi cok iyi bilirler bence onlara laf anlatmaya bile calismayin belliki baya cahiller, arkanizda laf soyleyip onuda ogullari aracilogiyla size duyurmali cidden cahillik yani.
Cok fazla yuz goz olmadan uyarin ve kesinlikle tartismaya girmeyin.
Söylüyorum açık açık. Anlamsız ifadeyle suratima bakıyorlar. Yada kabul etmiyorlar. Cahiller çünkü. Ve hiç bu cahillikten rahatsız olmuyorlar. Sen cahilsin ben 3 çocuk büyüttüm diyor bana.
Her özledik dediklerinde "Özleyin özleyin bi şey olaaaaaaz" deyin.
Her çocuğu sevmek istediklerinde "Sevmeyiverin bi şey olmaaaaaz" deyin.
Çocuğa kötü şeyler öğretiyorlarsa, çekin alın oradan, söylenirlerse "Susuversen biraz bi şey olmaaaaz" deyin.
Size yapılanı bana yapsalar, torun diye tüttürürüm burunlarında. Kurallarınıza, çocuk yetiştirmenize ve size saygı duysunlar önce.
(Çocuk konu olunca ayrı sinirleniyorum sanırım)
Bende gelinim benimde sorunlarim var lakin bu asiri tepki veren gelinleri anlamiyorum baska sorun yoksa cocugunu ne güzel ozlemisler uyani versin tekrar uyutursun bizimkiler bayramdan bayrama torun görüyor sevmiyorlar bile kalbini kirmak icin yazmiyorum ama sende biraz her yapilana takilmissin gibi belkide baska sebeplerden geriliyorsun bilmem ama biraz rahatla inan bunlar sorun degil birak sevsinler birak cizgifilm seyretirsinler 10 aylik bebek 3 dakika sonrasini hatirlamaz ki ertesi gun seyretirmeyin unutur
O zaman zitlasma var sizi yok sayma var ve buda sizi germis artik her durum gerer sizi uzaklasmaniz her iki taraf icinde iyi olur umarim en yakin zamanda daha uzak bir mevkide yer bulur tasinirsiniz sizin psikolojiniz icin bu sartYok kirilmiyorum yorumunuza.
Çok doldum evet.
Örneğin çizgi film konusu, ben orda yanlış bile yapiyorsam izletmeyerek, annesiyim diye tamam denmesi gerekir saygı duyulur. Hayır herseyi onlar biliyor.
Mesele çok sevmeleri falan değil ki. Zaten onlar sevmeyi de bilmiyorlar böyle sevilmez. Mesele bencillik ve cehalet
Ya çok üzüldüm.. Ne denir ki? Sonra kızınca gelin kötü oluyor.. Cazgır gelin olmak lazım böylelerine..Aksam kp arıyor bize gelin torunumu özledim. Kv ve kp memleketteydi yeni gelmişler. Bildiğin yeni gelmişler yani daha otabandan yeni cikmislar eve doğru ilerliyorlar. Neyse dedi eşim mübarek gün kalpleri kirilmasin kapınin önünde bekleyin geliyorum dedi.
Gittik çocuk yolda uyudu. Apartman kapısı önünde buluştuk. Kv uyudu diye dokunmadan rahatsız etmeden gördü. Kp se uyuyor mu uyandır şunu dedi uyuyor neden rahatsız edeyim dedim. Eliyle çocuğu durttu manyak adam. Çocuk irkildi uyandi diyerek kucağına almaya çalıştı. Vermedim terli zaten diyip çektim. Bir bakışı vardı o an bana sanki küfür ettim.
Neyse eve geldik Kaynim aradi. Şunları diyor abisine;
Yine akşam akşam size giydirdi babam. Yengeme kızmış arabadan inmedi ben onun ayağına gittim bilmem ne.
Terbiyesiz adama yanıma geldiğinde dedim ki. Kapıyı açamıyorum çocuk kilidi kalmış inemedim kusura bakmayin. Zaten çocukta terli. Tamam tamam dedi. Sonra da arkamdan bu terbiyesizlik.
Kaynimin arayip bunu yetistirmesini de hadi gençliğine salakligina veriyorum.
Bu insanların artık en ufak kusurunu dahi idare etmek istemiyorum. Herseyleri bana cinnet sebebi olabiliyor.
Ne dersem aksini yapıyorlar çocuk konusunda. Çocuk yetiştirmek yeterince zor birde onların içinde daha da zor.
Çocuğuma hep kötü alışkanlıklar kazandirmaya çalışıyorlar. Kapıdan giderken kucaklarina alıp gidenin ardından ağlayan peşe takılan çocuk haline gelmeyi ogretiyorlar Gel hadi senide gotureyim. Biz gidiyoruz sende gel.
Çocuk daha 10 aylık ama 100 tane böyle yanlış, bencilce ogrettikleri davranış sayabilirim.
Yaptığı kötü şeylere guluyorlar çocuk gulsunler diye tekrar tekrar yapıyor. Benim o hareketi unutturmam 10 gün sürüyor.
İzah etsemde uyarsamda dinlemiyorlar. Herseyimi elestiriyorlar.
Kulagina telefon tutturup komik diye fotoğrafını çekip sulaleye gonderiyorlar. Sonra bizim telefonlarimizi oynamak için almaya çalışıyor vermeyince agliyor .
Radyasyonmus bilmem ne onları anlatmak zaten mümkün değil.
Tv izletmiyorum dedikçe çizgi film aciyorlar.
Evde çocuk kapalı tv nin karşında açılsın diye bekliyor bu sefer.
Tuzlu birsey vermiyorum diyorum. Ben wc deyken turşu suyu iciriyorlar çocuğuma.
Size gelmicem yasak olan herşeyi yapiyorsunuz diyorum. Kim koymuş o yasakları ben yasak falan koymadim diyor kp. Annesi koydu diyorum. Şımarık bir çocuk mu olsun edepsiz mi olsun diyorum. ^birşey olmaaaaz ^ bi ogrenmisler bu lafı ne desem bu cevap karşıma çıkıyor.
Sürekli onlarla mücadele etmek zorunda olmaktan bıktım. Ev bakıyoruz onlardan biraz uzağa tasinacagiz ama tek bir gün bile idare edecek tahammülum kalmadı ve biliyorum ki bu beni kurtarmayacak bu davranışlar devam edecek ben onları bu konuda egitemiyorum. Eşim de söylüyor ama yok. Benim ailem de yanlış davranabiliyor ama uyarınca tekrarlamiyorlar. Bunlar inada bindiriyor. Artık ne yapacağımı bilmiyorum ve hele o kp e hiç söz geciremiyorum. Ne yapayım başka bir bahane ile arayı mi açayım kavga mi edeyim yettiler artık. .onlara ayıp etmiyim diyerek çocuğum kötü huy kazansın istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?