• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıkmazdayımm yardiminiza ihtiyacım var..

Arkadaşlar bir de siz sitem etmeyin. Kız zaten babaevinde bu tür ithamlardan sıkılmış buraya açmış konuyu..

Kırmadan psikolojik travma yaratmadan yorum yapın.

Tek başına zor bi hayat kurman.Ailenin yanından ayrılma . En kötü aile koca evinden iyidir . Unutma.

Sabret bir süre ..Eşin kendini kanıtlasın. Grekirse de ayrıl.

Hata yapmışsınız hatta hatalar yapmışsınız, şimdi ailenizin böyle tepkiler vermesi anormal gelmedi bana. Yapmanız gereken iyi kötü bir iş bulup çalışmak, nasıl çalışayım demeyin,aileniz çocuğunuza düşman değil. Bir şekilde bakarlar söylenseler de, Bir süre bu söylenenleri idare ediceksiniz artık, hatalarınızın sonuçları olarak görün..Evet ülkemiz de çalışma şartları zor, belki çok bir şey kazanmayacaksınız ama iki fatura ödeseniz emin olun ailenizin de size karşı tavrı yavaş yavaş değişicek. İleri de boşanıp nafakada alırsanız düzene giricektir diye düşünüyorum. Ne yazık ki sizin için aile yanında kalıp çalışmaktan başka çıkış göremedim ben. Alkolik bir adama geri dönmeyin artık.

Kendi torununa "ver çocuğu babasına,elin cocugu" muamelesi yapan bir ortamda cocugumu nasil emanet edip bir işe gireyim ben..kaldı ki iş teklifini daha önce konuştum ama biraz zaman geçsin dediler ..Yani işe girmem imkansız şuan için

Ilginç bir şekilde bu ayri ev ve iş için "izin vermezler" diyorsun ama onlarin izin dişinda gidip evleniyorsun da, tekrar birleşiyorsunda. Bir yetişkinin yapmasi gerektiği gibi evet, kendi kararlarini almak.

Evlenme kararini alabiliyorsan işe girme kararinida alabilirsin. Neticede annen bakiyor. Cocuğu dövecek sövecek değiller.

Bu hata yapma zincirini kiracaksan, işe girerek kirabilirsin ancak. Para geldikce birşeyler ödersin, annenleri saatlerce görmediğin için tartişmalar azalir.

Sonra oturup uzun vade plan yapmalisin. Kpss? Üni? O bebeğe kiyamadiysan, mecburen daha fazla çalişmal zorundasin ona iyi bir hayati sunmak için. Sen seçtin doğurmayi. Ki kiyamadiğin için değil, kocan sana dahada değer verir diye doğurdun. O halde o bebeğe iyi bir hayat borclusun.

Annenler arkanda olmamasi cok yipratici,biliyorum. Ama mecbur işin bir ucundan tutmalisin. Kendine ve çocuğuna bunu borçlusun.

Zaten başta alkolik biri ile evlenmeniz saçma...evliliginiz kotu hamile kalmaniz daha da saçma..Allah akıl fikir vermis

Yani ne desek ne çözüm sunsak hepsini de tikiyorsun 😓önünde 2 seçeneğin var ikisinde de sabretmen gerekiyor
1- baba evinde kalıp (çalış ya da çalışma) babanın laflarını ya da tavırlarını çekeceksin. Annen ve babanla bu konuyu konuş, kırıldığını, moralinin bozulduğunu , hata yaptığını kavga etmeden anlat. Bı de onları dinle siz benden ne istiyorsunuz diye. Planlarını anlat, beklentilerini anlat. Daha da aynı tas aynı hamamlarsa çekeceksin, üzgünüm
2- kocana geri dönmek ama bı daha ayrılmayı unutacaksın. Baba evine gelmeyeceksin. Bağımlı birinin bağımlılıklarindan kurtulması çok zor. Bu adamı böyle olduğu gibi kabul edeceksin ve sabredeceksin.

İyi de hepi topu 3 aydır ailenizin yanındasınız.. biraz zaman verin onların da bu yeni duruma alınmasına vakit tanıyın.Siz de meslek edindirme kurslarına müracaat edin.Zaman içinde sizin kendi ayakları üstünde durabilen bir kadın olduğunuzu görecekler ..çocuğunuz ile vakit geçirmeyi onun sevgisini seveceklerdir.

Çok doğru dediniz ama meslegi de yokmuş :/

Şimdi şu devirde iki maaşla bile ev geçinmezken bu kadın nasıl nerde çalışıp geçinsin

Böyle durumlarda kadinlara ( evet sadece kadinlara ) devlet bakmalı
Geçim kira fatura vs gibi tüm ihtiyaclarini karşılamalı
Tabi öyle bir güçlü devletimizde yok orası ayrı
Olaf evlilik kararı alan bir kadının "yarını " düşünebilecek olgunluğu da vardır."Ailesinin evinde kalırken başını sokağa çıkaramayan,eğitim hakkı elinden alınan ve çocuk yaşta zorla evlendirilen kız çocuklarımız hariç " ben kendi tercihi ile çalışmayan /meslek sahibi olmayan üstelik ona kucak açan aile üyeleri olan bir kadının tüm masraflarının devlet tarafından karşılanmasını mümkün ve sağlıklı bulmuyorum.

Herkes çok yüklenmiş yaşamayan bilemez ne demek olduğunu. Ailede de elbette suç var.Anne baba demek her koşulda evladının arkasında durmak demektir. Bir insan ailesinin şefkatine korumasına sığınmayacak da nereye sığınacak?Yok söz dinlememiş vs geçin bunları.Siz babanızın her dediğini yapan mükemmel evlatlarmısınız?Eşiniz de ailenizde arkanızda durmuyorsa tek seçeneğiniz kendi maddiyatınızı elinize almaktır. Bebeğime bakmazlar vs demeyin mecbur bakar anneniz siz iş bulun.Orda çok bunalıyorsanız eşinizin evine dönüp orada para biriktirip bir karar alın.Iki durumu d tartın o halde. Siz kendi ayaklarınız üzernde durmayacağınız sürece huzur bulamazsınız.

Ülkede herkesin mesleği mi var isteyen hizmet sektöründe iş bulabilir iyi şartları uygun demiyorum ama temizlik görevlisi olabilirsin büyü firmalar kıyafet katlayacak elaman arıyor şartlar iyi mi değil aileme çocuğu bırakamam diyorsun ama alkol alan adamı "baba" yapmışsın. "yanlışlıkla çocuk olması " olayını benim aklım almıyor kusura bakma. Sen yokken bakarlar merak etme eve para getirirsen kendi hayatını kuracak kadar kazanırsın. Sen bir kere hata yapmamışsın ki defalarca yapmışsın ailenin bir çocuğa nasıl tepki vereceklerini bilmiyor muydun? Suçlu sensin koca peşinde koşmayacağız okuyacağız meslek edineceğiz değil mi ha birde alkolik kocan. Şimdi çözüm yok diye yine ailenden çözüm bekliyorsun. İki insan ürüyorsa sorumluluk onlarındır sizin zevk için yaptığınız çocuğa evet baban bakmak zorunda değil. Bunlar acı ama gerçek

Olaf evlilik kararı alan bir kadının "yarını " düşünebilecek olgunluğu da vardır."Ailesinin evinde kalırken başını sokağa çıkaramayan,eğitim hakkı elinden alınan ve çocuk yaşta zorla evlendirilen kız çocuklarımız hariç " ben kendi tercihi ile çalışmayan /meslek sahibi olmayan üstelik ona kucak açan aile üyeleri olan bir kadının tüm masraflarının devlet tarafından karşılanmasını mümkün ve sağlıklı bulmuyorum.
Evet o zmaan diğer kadınlar eşek mi çalışacaklar? Bu ülkede kadına evde otursun devlet para versin mantığını anlıyamıyorum herkes bir zahmet çalışsın ya. Çalıştığım fabrikada bir kaç tane boşanmış abla çalışıyor gayet ekmeklerini kazanıp geçiniyorlar biri evde oturup aynı parayı alıyorsa bunun ne mantığı var?

Merhabalar yine ben..önceki konularimi yazmicam tekrardan ama şunu soylicem, boşanma asamasindayim1 yaşında evladımlaa..
Şimdi arkadaşlar ben bu adamla seviyorum diye ailemi zamanında kırdım doktum..Babam olmaz yapma dedi dinlemedim ..abimle defalarca kez aram açıldı..bqbamla defalarca kez kavga ettim..annemle abimle falan filan..evlendim olaylar 3 ay sonra patlak verdi babaevine döndüm..geçmişte yaşananlar yüzüme vuruldu ailem tarafından "bizi attın noldu gördün mü" diye ..ardından olaydan 25 gün sonra çıktı geldi, yeni evli olduğumuz için sevgi vardı bnde seviyorum diye geri gittim ..ardından 1 bucuk yıl sonra yine aynı şekilde babaevinegeldim bu defa kucağımda çocukla..Babam ilk başlarda ne olursaolsun arkandayız diyordu destek çıkıyordu..şimdi yine suçlu ben oldum..boşanma aşamasında oldugum esim hala mesaj atiyomus bbma bizi ayırmayın,ben seviyorum,herseye tövbe ettim (alkol konusunda) diye ..Babam onun hakkında yine de saygısını yitirmiyo hala senin arkana düşmüş yuvasını kurtarmanın peşinde diyo ve hala geçmişi yüzüme vuruyor ..kucağında çocukla geldin diyo ..bugün çok büyük kavga ettik ailemle .."sen bu çocuğu dusunmuyosun,bu çocuğa yazık değil mi babasız büyüyecekcocuk geldiğinden beri baba diyo"dediler .3 aydır görüşmüyorum cocuguda göremiyor esim (uzaklastirma vR) ..Bununla ilgili de Babam "ben olsaydım benim çocuğumu siz kimsiniz de göstermiyorsunuz der evi basardim, adam hala mesajda bana yalvRiyo hala baba diyo "dedi ..benim yerimde başkası ols senin gecmiste bana yaptıklarına rağmen senin arkanda durmazdı dedi.evi buraya taşıyın bir iş bulalım size dediler bir düşün kararını ver dediler ..tamam dersem "bizi yine ezdin" diyecekler..babamın dili başka konuşsa da içinin ne söylediğinin farkına vRabiliyorum .."ben bu çocuğun vebaline giremem" diyo ..
Yani sorum şu siz olsanız babaevinde bile bu şekilde geçmiş yüzünuze vurulRak yaşayabilir mıydınız? Benim çok ağırıma gidiyo..hatalarımın bedelini ödüyorum şuan çok kötü durumdayım..cikmazdayim yardım edin ..? 😢
İlk etapta aileniz uygun olmadığını görerek sizi uyarmış ama dinlememişsiniz. Ve haklı çıkmışlar (hep öyle oluyor kendimden biliyorum) Eğer şimdi onlar bu işte bir olur görüyorsa ve bir şeyler tavsiye ediyorsa ben dediklerini dikkate alın derim.. Hayat tecrübesi denen bir şey var ona biraz güvenmek lazım. Önceki konunuzu bilmiyorum ama denemeye değer diye düşünüyorum..

Evet o zmaan diğer kadınlar eşek mi çalışacaklar? Bu ülkede kadına evde otursun devlet para versin mantığını anlıyamıyorum herkes bir zahmet çalışsın ya. Çalıştığım fabrikada bir kaç tane boşanmış abla çalışıyor gayet ekmeklerini kazanıp geçiniyorlar biri evde oturup aynı parayı alıyorsa bunun ne mantığı var?
Konu sahibini kesinlikle üzmek ,kırmak istemem ..zaten kendisi de bu yönde bir şeye değinmemiş ..o yüzden ben Olaf ın düşüncesine yönelik kendi fikrimi söyledim.

Kesinlikle.
Ben Almanyada yasiyorum. Burada boyle bir durumda devlet kadinin kirasini, faturasini oduyor. Her ay cok buyuk miktar olmasa da ac kalmicak acikta kalmicak sekilde yardim ediyor. Cocuk icin zaten her ay cocuk parasi geliyor. Biraz da babadan cocuga nafaka gelir, tamam iste oldu bitti mis gibi.
Ama malesef bizim ulkemizde zaten zordu ama artik alim gucu dustukce gecinmek iyice zor oldu.
He konu sahibi eger tek olsaydi yine bi sekilde calisir gecinirdi ama cocuk da varken bir de cocugun kres ya da bakici parasi... hos ben konu sahibinde de cok caliscak göz göremedim ama neyse...

Su zamanda cok cok mantikli davranmak gerekiyor. Guvenmemek degil bu kendini, hayatini garantilemek ve bu cok onemli.

Kiyardi ya da kiyamazdi ama siz kiymadiniz da simdi noldu, cok mu iyi oldu, o cocuk akli sarinca cok mu mutlu olcak?

Yukarida da yazdigim gibi zaman kotu, gecim zor. Anayi babayi küstürüp üzüp kac kez git gel yaparken, hamile kalinca hic mi demediniz ben bile sigamiyorum artik baba evine, bir de kucagimda cocukla nasil sigicam diye.

Insanin bir adim atarken, bir evlilik yaparken kirk kez, hele de bir cocuk yaparken kirk bin kez dusunmesi gerekiyor. Hic mi dusunmediniz sonra olacaklari?
He madem kiyamam ille de dogurcam dediniz o zaman yapicak bisey yok sonuclarina da katlancaksiniz mecburen. Hayatta her secimin bir sonucu var siz bunu yasamayi sectiyseniz simdi aglanmaya da hakkiniz yok.
Kimseye de ben aldirmadim merhametliydim, sen aldirirmiydin merhametsizmisin imalarinda bulunmayin.
O kadar merhametliyseniz babaniza da ayni merhameti gosterin.
Adam yerden goge kadar hakli ne soylese basimin ustune deyip egip basinizi huyuna gidin.
Ayrica 26 yasinda koca kadinsiniz, dunyaya cocuk getirmissiniz sadece susleyip giydirip seveyim diye getirmediniz heralde, maddi manevi tum ihtiyaclarini karsilamak zorundadiniz. O yuzden zahmet olacak ama lutfen girin bi ise calisin. Babaniz kac bogaza birden bakacak. Calisin da eve de kendinize de cocugunuza da faydaniz olsun.
Bu yastan sonra size babaniz bakmak zorunda degil. Adam bizim bu yasta artik mutlu olmamiz gerekirdi demis kizmissiniz ama cok dogru demis.
Madem bu kadar yasanmamasi gereken sey yasandi, o zaman bari bu saatten sonra sorumluluk alin da bundan sonra yasanmasi gerekenler yaşansin...
Söylemesi yazması çok kolay sizin için dimi ..Yani bnde sorumluluklarımin farkındayım..Tek değilim evladım var ..Bn çalışmak istemiyomusum gibi muamele yapmış herkes ..dedim çalışmak istiyorum diye defalarca kendimi kötü hissediyorum diye ama biraz zaman geçsin dediler ..Bir kadının babaevinde böyle bir muameleye maruz kalmasının nasıl bir psikolojik etki yarattığını anlayabilir misiniz ? AnlayamZsiniz çünkü yaşayan bilir ..biliyorum kendi hatalarımın bedelini ödüyorum aynı zaman da bu şekilde yaparak odetiyorlar..ama artık yaşadıklarıma mi üzüleyim,çocuğumuma mi üzüleyim ailemin muamelesine mi üzüleyim..bunları kaldıracak ne psikoloji kaldı bnde ne de yaşama sevinci ..nereye elimi atsam cikmazdayim "..yine arkanda dururuz gerekirse evini ordan buraya taşıyalım en azından gözümüzün önünde olursun,ikinizde ise girersiniz çocuğunu düşün,ileride bu çocuk için mecbur yuzyuze bakacaksın,evlensen bile kimse senin çocuğuna bakmaz,olan çocuğa olur.boz sana ne barış ne ayril diyoruz iyi düşün iyi karar ver,ileride adam hayatını sürer sen bi çocukla kalırsın sonra da sana düşman olur ".diyorlar..bi aile yakınımızda belki düzelir daha iyi olur cunku bu kadar ayri kaldınız bazı şeylerin farkına vrmistir, dedi..onlar böyle dedikçe de içim içime sığmıyo..Bir yandan da haklılar..inanın ki ileride evlilik gibi bi düşüncem yok, sadece çocuğum için üzülüyorum,iki arada kaldım .Bir yandan da gururum var tabi ..Bilmiyorum cok zor durumdayım cok kötüyüm. Akşamdan beri ağlıyorum şuan bunları yazarken bile ağlıyorum..

İlk etapta aileniz uygun olmadığını görerek sizi uyarmış ama dinlememişsiniz. Ve haklı çıkmışlar (hep öyle oluyor kendimden biliyorum) Eğer şimdi onlar bu işte bir olur görüyorsa ve bir şeyler tavsiye ediyorsa ben dediklerini dikkate alın derim.. Hayat tecrübesi denen bir şey var ona biraz güvenmek lazım. Önceki konunuzu bilmiyorum ama denemeye değer diye düşünüyorum..
Yani bir daha deneyin mi diyorsunuz

Benim anlamadığım olay şu.
Bu hayatta ya iyi bir işin olacak ya koçan çok güvenilir olacak ya da arkanda adam gibi ailen olacak ki çocuk yapacaksın.
Yoksa çok zor çocuk büyütmek maddi manevi.
Şimdi koca tirt çıktı sizinde ekonomik gücünüz yok aileniz de arkada değil.
Bu durumda yine gururu vs bırakıp aileye bel bağlayacaksiniz.

Yanlış anlamadıysam aileniz, "Hemen kestirip atma, yakınımıza taşının kiraya, ikiniz de işe girin gözümüzün önünde olun. Sonrasına bakarsınız." demiş.

Yani aslında mantıklı düşününce en doğrusunu söylüyorlar. Kucağınızda 1 yaşında bebekle, mesleksiz parasız yapabileceğiniz tek şey ailenize yük olmak çünkü. Hatalar silsilesinin bedelini onlara ödetiyorsunuz bir nevi.

Eğer size ve çocuğunuza şiddet durumları yoksa/olmayacaksa, eşiniz ailenizin gözü önünde olmayı kabul ediyorsa boşanmaya hazırlık yapmak için dönmeniz mantıklı görünüyor. Bebeğinize aileniz bakarken, siz de nitelikli/niteliksiz bir iş bulup, para biriktirip ya da meslek edinme kurslarına gidip bir yerlerden başlayarak hayatınızı planlayabilirsiniz.

Tabi bu seçenek eşinizin bebeğinize sağlıklı bir ortam verebilmesi durumunda geçerli.

Ancak kesinlikle ikinci çocuğu yapmayın ve geri döndüğünüz zamanı verimli kullanın.

O kadar mesaj içinde aradığınız mesaj bu deği mi?

Gidin gidin deneyin. Bu sefer sprey şişesiyle 1 dikişle kurtulamazsınız ama. O çok düşündüğünüz yavrunuzu da anasız bırakın gidip de.

Akıllanacak olan adam ilk döndüğünüzde akıllanırdı. Alkol kullanan birinin kendisi istemediği sürece onu bırakma ihtimali yok unutun. Asla iyi ve güzel olmayacak babanın evindekinin bin beterini yaşayacaksın. Bu sefer geri döneceğin bi baba evin de olmayacak.

Sizi korkutmaya çalıştıkları şeylerin iprwnçliğini görmüyor musunuz gerçekten? Yok o hayatını sürermiş sürsün ne olacak! Evlenirsen çocuğu kimse bakmazmışmış. İlla kocasız yaşamayacaksınız yani rezilce kafalar.

O kadar mesaj içinde aradığınız mesaj bu deği mi?

Gidin gidin deneyin. Bu sefer sprey şişesiyle 1 dikişle kurtulamazsınız ama. O çok düşündüğünüz yavrunuzu da anasız bırakın gidip de.

Akıllanacak olan adam ilk döndüğünüzde akıllanırdı. Alkol kullanan birinin kendisi istemediği sürece onu bırakma ihtimali yok unutun. Asla iyi ve güzel olmayacak babanın evindekinin bin beterini yaşayacaksın. Bu sefer geri döneceğin bi baba evin de olmayacak.

Sizi korkutmaya çalıştıkları şeylerin iprwnçliğini görmüyor musunuz gerçekten? Yok o hayatını sürermiş sürsün ne olacak! Evlenirsen çocuğu kimse bakmazmışmış. İlla kocasız yaşamayacaksınız yani rezilce kafalar.
Aradığım mesaj bu değil ama yardima ihtiyacım var anliyo musunuz danışacak kimsem yok kalmadı..olanları kaldıracak gücumde kalmadı,mantıklı düşünecek akıl da kalmadı...

Dediğim gibi önceki konunuzu ayrılık sebebinizi bilmiyorum eğer çok ağır şiddet vs. yok ise ve aileniz bu konuda net olarak bir kez daha dene diyorsa ve içinizde bir sevgi kırıntısı varsa ben bir kez daha deneyim derim.
Dediğim gibi ailen büyüklerinin tecrübesi ve tavsiyeleri genellikle işe yarar şeyler oluyor (aklı selim ailelerden bahsediyorum tabi anladığım kadarıyla sizin aileniz öyle)
Probleminiz belki aile terapisi ile aşılabilir eğer denemeye karar verirseniz bu ilk şartınız olsun ve kesinlikle es geçmeyin.
En azından aile terapisti daha iyi yönlendirmeler yapacaktır.
Oluru yoksa da en sağlıklı şekilde ayrılmanız konusunda yardımcı olacaktır.

Hem bu sayede ailenizin sözünü dinlediğiniz için eğer olmazsa bile onların kararını dikkate aldığınız için hem onlar mutlu olacak hem sizin içiniz rahat..

Dediğim gibi önceki konunuzu ayrılık sebebinizi bilmiyorum eğer çok ağır şiddet vs. yok ise ve aileniz bu konuda net olarak bir kez daha dene diyorsa ve içinizde bir sevgi kırıntısı varsa ben bir kez daha deneyim derim.
Dediğim gibi ailen büyüklerinin tecrübesi ve tavsiyeleri genellikle işe yarar şeyler oluyor (aklı selim ailelerden bahsediyorum tabi anladığım kadarıyla sizin aileniz öyle)
Probleminiz belki aile terapisi ile aşılabilir eğer denemeye karar verirseniz bu ilk şartınız olsun ve kesinlikle es geçmeyin.
En azından aile terapisti daha iyi yönlendirmeler yapacaktır.
Oluru yoksa da en sağlıklı şekilde ayrılmanız konusunda yardımcı olacaktır.

Hem bu sayede ailenizin sözünü dinlediğiniz için eğer olmazsa bile onların kararını dikkate aldığınız için hem onlar mutlu olacak hem sizin içiniz rahat..
Ailem ne devam et ,ne ayril diyoruz biz kendi kararını kendin ver ama duzelecekse çocuğa yazık etme diyolar..devam edeyim desem "bizi yine attın " diyecekler ..devam etmesem ailemi tanıyorum ileride aynı muameleyi gorucem..

Back
X