Kesinlikle.
Ben Almanyada yasiyorum. Burada boyle bir durumda devlet kadinin kirasini, faturasini oduyor. Her ay cok buyuk miktar olmasa da ac kalmicak acikta kalmicak sekilde yardim ediyor. Cocuk icin zaten her ay cocuk parasi geliyor. Biraz da babadan cocuga nafaka gelir, tamam iste oldu bitti mis gibi.
Ama malesef bizim ulkemizde zaten zordu ama artik alim gucu dustukce gecinmek iyice zor oldu.
He konu sahibi eger tek olsaydi yine bi sekilde calisir gecinirdi ama cocuk da varken bir de cocugun kres ya da bakici parasi... hos ben konu sahibinde de cok caliscak göz göremedim ama neyse...
Su zamanda cok cok mantikli davranmak gerekiyor. Guvenmemek degil bu kendini, hayatini garantilemek ve bu cok onemli.
Kiyardi ya da kiyamazdi ama siz kiymadiniz da simdi noldu, cok mu iyi oldu, o cocuk akli sarinca cok mu mutlu olcak?
Yukarida da yazdigim gibi zaman kotu, gecim zor. Anayi babayi küstürüp üzüp kac kez git gel yaparken, hamile kalinca hic mi demediniz ben bile sigamiyorum artik baba evine, bir de kucagimda cocukla nasil sigicam diye.
Insanin bir adim atarken, bir evlilik yaparken kirk kez, hele de bir cocuk yaparken kirk bin kez dusunmesi gerekiyor. Hic mi dusunmediniz sonra olacaklari?
He madem kiyamam ille de dogurcam dediniz o zaman yapicak bisey yok sonuclarina da katlancaksiniz mecburen. Hayatta her secimin bir sonucu var siz bunu yasamayi sectiyseniz simdi aglanmaya da hakkiniz yok.
Kimseye de ben aldirmadim merhametliydim, sen aldirirmiydin merhametsizmisin imalarinda bulunmayin.
O kadar merhametliyseniz babaniza da ayni merhameti gosterin.
Adam yerden goge kadar hakli ne soylese basimin ustune deyip egip basinizi huyuna gidin.
Ayrica 26 yasinda koca kadinsiniz, dunyaya cocuk getirmissiniz sadece susleyip giydirip seveyim diye getirmediniz heralde, maddi manevi tum ihtiyaclarini karsilamak zorundadiniz. O yuzden zahmet olacak ama lutfen girin bi ise calisin. Babaniz kac bogaza birden bakacak. Calisin da eve de kendinize de cocugunuza da faydaniz olsun.
Bu yastan sonra size babaniz bakmak zorunda degil. Adam bizim bu yasta artik mutlu olmamiz gerekirdi demis kizmissiniz ama cok dogru demis.
Madem bu kadar yasanmamasi gereken sey yasandi, o zaman bari bu saatten sonra sorumluluk alin da bundan sonra yasanmasi gerekenler yaşansin...