• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıkmazdayımm yardiminiza ihtiyacım var..

Aslında babanızın nasıl tepki verdiğinden ziyade annenizin nasıl tepki verdigi önemli. Küçük bı bebek var, anneniz bebeğe bakarım diyorsa az maaşla da olsa hemen çalışmaya başlayın, eve katkıda bulunun. Babanız da bi müddet sonra susacaktir. Yeni ev ortamına alisacaktir. Ama anneniz bakmam derse mecbur sabredeceksin yapacak bir şey yok

İmkansızı oldurup ev bulun çalışın. Yukarısı bıyık aşağı sakal durumdasınız. .. silkelen kendine gel . Esinizin akıllanıp tovbe edeceğini sanmam . Çocuğa kıymak olayına gelince huzursuz ev de daha çok psikolojisi bozulacak .. tedavi oluyorsa olsun adam gibi tövbesini etsin sonra barışsın. Sizde böyle deyin seviyorsanız eşinizi sen düzelmesini surece dönmem diyeceksiniz. Iki tarafada güçlü durun .. hemen iş bakin bulaşık temizlik ne olursa artık.

Uzaklaştırma kararı alındığına göre az buz şey yaşanmamış aranızda. Elalemin adamının kahrını çekeceğime öz babamın kahrını çekerim bin kat daha iyi. Şimdi dönseniz güveniyor musunuz kocanıza? Aynı şeylerin yaşanmayacağının garantisi var mı? Tekrar dener ve yapamazsınız bu sefer hangi yüzle döneceksiniz baba evine, bunu düşünüyor musunuz? Yeterince ezip geçmişsiniz ailenizi, suçlusunuz. Suçunuzun yüzünüze vurulması evet hoş değil ama hatanız da bariz siz hala aynı hatayı yapsam mı diye sorguluyorsunuz, demek ki akıllanmamışsınız. Anneniz çocuğa bakmayı kabul ediyorsa iş bulup çalışın. Eliniz güçlenince kendi hayatınızı kurarsınız

Son düzenleme:
çocuğa mutsuz bir evlilik ortamında büyüyünce yazık olmuyor muymuş? ailenizle bin bir türlü kavgaya girerek evlenmişsiniz, ister istemez biraz üstünüze gelirler. doğrusu bu mu? tabi ki değil. bunu demeyi hiç ama hiç sevmiyorum fakat 3 aylık evlilikte baba evine dönmüşsünüz keşke çocuk konusunda biraz daha dikkatli davranıyor olmuş olsaydınız. benim için koşa koşa baba evine dönmek demek başından beri ciddi problemler var demektir. eğer anneniz çocuğa bakacaksa çalışıp para biriktirmeye başlayın, bu ekonomide çocuk masrafıyla para biriktirmek nasıl oluyor bilemiyorum ama en doğru yol bu gibi geldi. uzaklaştırma almışsınız, konular basit değil bunu anlıyorum buradan, o yüzden eşinize dönerseniz tekrar aynı şeyleri yaşayıp yine babanızın evine dönme olasılığınız çok yüksek ve eminim tepkileri bu sefer daha da dayanılmaz olur

Babanız sanki barışmanızı istiyor gibi.sorunlarınızı bilmiyorum....dön yada kal diyemem. Ama size tavsiyem barışırsanız eğer asla 2.çocuğu yapmayın

Çok doğru dediniz ama meslegi de yokmuş :/

Şimdi şu devirde iki maaşla bile ev geçinmezken bu kadın nasıl nerde çalışıp geçinsin

Böyle durumlarda kadinlara ( evet sadece kadinlara ) devlet bakmalı
Geçim kira fatura vs gibi tüm ihtiyaclarini karşılamalı
Tabi öyle bir güçlü devletimizde yok orası ayrı
Kadın sığınma evleri var acaba oraya mı geçse🤔

Ya özür dilediniz diye her şey geçti gitti mi, unutsunlar mı tüm yaşananları? Acaba siz bu adamla evlenecem diye babanıza, abinize neler dediniz, kendi dediklerinizi şuan onların dedikleri ile karşılaştırdığınızda ne düşünüyorsunuz?

Ayrıca “Şuan şu durum” dediğiniz tam olarak nedir?

Ne kadar oldu eve döneli? İnsanların olayları sindirip, normalleştirmesi için zamana ihtiyaç var.
3 ay oldu.."şuan şu durumdan kastım şu..sizi kiraya çıkaralım burda yaşayın bi is bulalım çocukta iyi kötü olur gider diyolar..en azından uzakta değil,gözümüzün önünde olursun bakimindan

Zor tabi zor olmaz mı? Bu ataerkil toplumda, hele sizin durumunuzda maalesef kadınlarımız baba evine döndüğünde irdeleniyor. Doğru olduğundan veya desteklediğimden değil ama en ufak bir şeyde bile tepenize kakılacak. Çocuğunuzla hele baba evine sığmak daha zor.

Eşinizin alkol problemi ne seviyede? İçip içip size şiddet uyguluyor mu?
Alkol aldığı zaman kötü oluyodu yani haftada 1-2 kez içiyodu...

Aslında babanızın nasıl tepki verdiğinden ziyade annenizin nasıl tepki verdigi önemli. Küçük bı bebek var, anneniz bebeğe bakarım diyorsa az maaşla da olsa hemen çalışmaya başlayın, eve katkıda bulunun. Babanız da bi müddet sonra susacaktir. Yeni ev ortamına alisacaktir. Ama anneniz bakmam derse mecbur sabredeceksin yapacak bir şey yok
Babamda bu yaşımızda tam mutlu olacağımız zaman bunları yasiyoruz diyo..kendi torununa elin cocugu muamelesi yapan bir Babam var..nasıl emanet edeyim ki nasil bırakayım

çocuğa mutsuz bir evlilik ortamında büyüyünce yazık olmuyor muymuş? ailenizle bin bir türlü kavgaya girerek evlenmişsiniz, ister istemez biraz üstünüze gelirler. doğrusu bu mu? tabi ki değil. bunu demeyi hiç ama hiç sevmiyorum fakat 3 aylık evlilikte baba evine dönmüşsünüz keşke çocuk konusunda biraz daha dikkatli davranıyor olmuş olsaydınız. benim için koşa koşa baba evine dönmek demek başından beri ciddi problemler var demektir. eğer anneniz çocuğa bakacaksa çalışıp para biriktirmeye başlayın, bu ekonomide çocuk masrafıyla para biriktirmek nasıl oluyor bilemiyorum ama en doğru yol bu gibi geldi. uzaklaştırma almışsınız, konular basit değil bunu anlıyorum buradan, o yüzden eşinize dönerseniz tekrar aynı şeyleri yaşayıp yine babanızın evine dönme olasılığınız çok yüksek ve eminim tepkileri bu sefer daha da dayanılmaz olur
Tekrar dönersem eğer, bir daha asla gelemem babaevine gelemem değil onlar kabul etse de ben gelmem ..

İnsanın kendine yaptığı kötülüğü kırk köy bir araya gelse yapamazmış.
Hadi kendini gizledi,bilemedin evlendin.
3 ayda baba evine döndün. Seni ikna ettti bir şans daha vermek istedin.
Herşeye tamam ama gider gitmez neden hamile kaldın? Bilmiyor musun ki daha Yunan sağlam değil, olan zavallı bebeğine olmuş, geçmiş olsun.
Ne annesinde iş var ne babasinda

Herşeye tamam ama gider gitmez neden hamile kaldın? Bilmiyor musun ki daha Yunan sağlam değil, olan zavallı bebeğine olmuş, geçmiş olsun.
Ne annesinde iş var ne babasinda
Yukarıda da belirttim ..cocuk kazara oldu ve sonrasında kiyipta aldiramadim ..siz olsanız kıyabilir mıydınız? Üstelik ilk çocuğunuz..

Yukarıda da belirttim ..cocuk kazara oldu ve sonrasında kiyipta aldiramadim ..siz olsanız kıyabilir mıydınız? Üstelik ilk çocuğunuz..
Ben de bekarım, bu yüzden asla oluruna bırakmadan çift taraflı korunuyorum.
Çünkü biliyorum ki böyle bir 'kaza' yaşarsam bu hayatımı mahveder :/
İmkansız gibi birsey ayri eve cikMmi istemiyorlar tek başıma ki oraya gitmeme izin vermezler ..
Daha önce- üstelik çok daha gençken aileni dinlemeden bir yola girmişsin. Şimdi de eğer istersen girebilirsin. Ama kadın sığınma evi senin için iyi bir seçenek mi emin değilim, en azından dırdır yapsalar da sana da çocuğuna da bakıyor ailen
Bence bebeği annene birakip bir işe gir,aldığın parayla da (göz boyamak için) eve bir seyler al, faturaları falan öde. Bakarsın para tatlı gelir, onlar seni göndermek istemez.
Çünkü işin toplumsal boyutu olduğu gibi ekonomik boyutu da var. Bir bebeğin masrafı onu heyecanla bekleyen ,orta gelirli çiftler için bile bunalticiyken çoktan ununu elemis , elegini aşmış insanlara - hem de bu şekilde piyangodan gelen bir bebek için çok daha bunaltıcı olabilir. Tek çocuk da değil, annesi olan sizin de masrafıniz var. Sonuçta telefon faturası bile dünya para, hiç fuzuli harcama yapmasan bile elbette eve masrafsin.
O yüzden saygı görmek istiyorsan bir işe gir derim. Bakarsın durumun düzelir, nafaka da aldıktan sonra daha yakinda bir eve geçersin...

Ben de bekarım, bu yüzden asla oluruna bırakmadan çift taraflı korunuyorum.
Çünkü biliyorum ki böyle bir 'kaza' yaşarsam bu hayatımı mahveder :/

Daha önce- üstelik çok daha gençken aileni dinlemeden bir yola girmişsin. Şimdi de eğer istersen girebilirsin. Ama kadın sığınma evi senin için iyi bir seçenek mi emin değilim, en azından dırdır yapsalar da sana da çocuğuna da bakıyor ailen
Bence bebeği annene birakip bir işe gir,aldığın parayla da (göz boyamak için) eve bir seyler al, faturaları falan öde. Bakarsın para tatlı gelir, onlar seni göndermek istemez.
Çünkü işin toplumsal boyutu olduğu gibi ekonomik boyutu da var. Bir bebeğin masrafı onu heyecanla bekleyen ,orta gelirli çiftler için bile bunalticiyken çoktan ununu elemis , elegini aşmış insanlara - hem de bu şekilde piyangodan gelen bir bebek için çok daha bunaltıcı olabilir. Tek çocuk da değil, annesi olan sizin de masrafıniz var. Sonuçta telefon faturası bile dünya para, hiç fuzuli harcama yapmasan bile elbette eve masrafsin.
O yüzden saygı görmek istiyorsan bir işe gir derim. Bakarsın durumun düzelir, nafaka da aldıktan sonra daha yakinda bir eve geçersin...
Kendi torununa "ver çocuğu babasına,elin cocugu" muamelesi yapan bir ortamda cocugumu nasil emanet edip bir işe gireyim ben..kaldı ki iş teklifini daha önce konuştum ama biraz zaman geçsin dediler ..Yani işe girmem imkansız şuan için

Merhabalar yine ben..önceki konularimi yazmicam tekrardan ama şunu soylicem, boşanma asamasindayim1 yaşında evladımlaa..
Şimdi arkadaşlar ben bu adamla seviyorum diye ailemi zamanında kırdım doktum..Babam olmaz yapma dedi dinlemedim ..abimle defalarca kez aram açıldı..bqbamla defalarca kez kavga ettim..annemle abimle falan filan..evlendim olaylar 3 ay sonra patlak verdi babaevine döndüm..geçmişte yaşananlar yüzüme vuruldu ailem tarafından "bizi attın noldu gördün mü" diye ..ardından olaydan 25 gün sonra çıktı geldi, yeni evli olduğumuz için sevgi vardı bnde seviyorum diye geri gittim ..ardından 1 bucuk yıl sonra yine aynı şekilde babaevinegeldim bu defa kucağımda çocukla..Babam ilk başlarda ne olursaolsun arkandayız diyordu destek çıkıyordu..şimdi yine suçlu ben oldum..boşanma aşamasında oldugum esim hala mesaj atiyomus bbma bizi ayırmayın,ben seviyorum,herseye tövbe ettim (alkol konusunda) diye ..Babam onun hakkında yine de saygısını yitirmiyo hala senin arkana düşmüş yuvasını kurtarmanın peşinde diyo ve hala geçmişi yüzüme vuruyor ..kucağında çocukla geldin diyo ..bugün çok büyük kavga ettik ailemle .."sen bu çocuğu dusunmuyosun,bu çocuğa yazık değil mi babasız büyüyecekcocuk geldiğinden beri baba diyo"dediler .3 aydır görüşmüyorum cocuguda göremiyor esim (uzaklastirma vR) ..Bununla ilgili de Babam "ben olsaydım benim çocuğumu siz kimsiniz de göstermiyorsunuz der evi basardim, adam hala mesajda bana yalvRiyo hala baba diyo "dedi ..benim yerimde başkası ols senin gecmiste bana yaptıklarına rağmen senin arkanda durmazdı dedi.evi buraya taşıyın bir iş bulalım size dediler bir düşün kararını ver dediler ..tamam dersem "bizi yine ezdin" diyecekler..babamın dili başka konuşsa da içinin ne söylediğinin farkına vRabiliyorum .."ben bu çocuğun vebaline giremem" diyo ..
Yani sorum şu siz olsanız babaevinde bile bu şekilde geçmiş yüzünuze vurulRak yaşayabilir mıydınız? Benim çok ağırıma gidiyo..hatalarımın bedelini ödüyorum şuan çok kötü durumdayım..cikmazdayim yardım edin ..? 😢
Seni anlıyorum bazen yaptığımız yanlışı bize her ne kadar gösterselerde hataya düşmeden farkına varamıyoruz. Öncelikle yaşadıkların için çok üzgünüm. Ailen acımasız davranmış sonuçta sen onların evladısın. Benim tavsiyem ne baban ne eşin kendi ayaklarının üzerinde dur gerekirse başka şehre taşın numaranı değiştir. Ama eşine elbet bir gün o çocuğu göstermelisin. Bu durumda çok güçlü olman gerekiyor. Allah yardımcın olsun.

Çok doğru dediniz ama meslegi de yokmuş :/

Şimdi şu devirde iki maaşla bile ev geçinmezken bu kadın nasıl nerde çalışıp geçinsin

Böyle durumlarda kadinlara ( evet sadece kadinlara ) devlet bakmalı
Geçim kira fatura vs gibi tüm ihtiyaclarini karşılamalı
Tabi öyle bir güçlü devletimizde yok orası ayrı
Kesinlikle.
Ben Almanyada yasiyorum. Burada boyle bir durumda devlet kadinin kirasini, faturasini oduyor. Her ay cok buyuk miktar olmasa da ac kalmicak acikta kalmicak sekilde yardim ediyor. Cocuk icin zaten her ay cocuk parasi geliyor. Biraz da babadan cocuga nafaka gelir, tamam iste oldu bitti mis gibi.
Ama malesef bizim ulkemizde zaten zordu ama artik alim gucu dustukce gecinmek iyice zor oldu.
He konu sahibi eger tek olsaydi yine bi sekilde calisir gecinirdi ama cocuk da varken bir de cocugun kres ya da bakici parasi... hos ben konu sahibinde de cok caliscak göz göremedim ama neyse...

Su zamanda cok cok mantikli davranmak gerekiyor. Guvenmemek degil bu kendini, hayatini garantilemek ve bu cok onemli.
Kiyardi ya da kiyamazdi ama siz kiymadiniz da simdi noldu, cok mu iyi oldu, o cocuk akli sarinca cok mu mutlu olcak?

Yukarida da yazdigim gibi zaman kotu, gecim zor. Anayi babayi küstürüp üzüp kac kez git gel yaparken, hamile kalinca hic mi demediniz ben bile sigamiyorum artik baba evine, bir de kucagimda cocukla nasil sigicam diye.

Insanin bir adim atarken, bir evlilik yaparken kirk kez, hele de bir cocuk yaparken kirk bin kez dusunmesi gerekiyor. Hic mi dusunmediniz sonra olacaklari?
He madem kiyamam ille de dogurcam dediniz o zaman yapicak bisey yok sonuclarina da katlancaksiniz mecburen. Hayatta her secimin bir sonucu var siz bunu yasamayi sectiyseniz simdi aglanmaya da hakkiniz yok.
Kimseye de ben aldirmadim merhametliydim, sen aldirirmiydin merhametsizmisin imalarinda bulunmayin.
O kadar merhametliyseniz babaniza da ayni merhameti gosterin.
Adam yerden goge kadar hakli ne soylese basimin ustune deyip egip basinizi huyuna gidin.
Ayrica 26 yasinda koca kadinsiniz, dunyaya cocuk getirmissiniz sadece susleyip giydirip seveyim diye getirmediniz heralde, maddi manevi tum ihtiyaclarini karsilamak zorundadiniz. O yuzden zahmet olacak ama lutfen girin bi ise calisin. Babaniz kac bogaza birden bakacak. Calisin da eve de kendinize de cocugunuza da faydaniz olsun.
Bu yastan sonra size babaniz bakmak zorunda degil. Adam bizim bu yasta artik mutlu olmamiz gerekirdi demis kizmissiniz ama cok dogru demis.
Madem bu kadar yasanmamasi gereken sey yasandi, o zaman bari bu saatten sonra sorumluluk alin da bundan sonra yasanmasi gerekenler yaşansin...

Kim olsa der "bizi dinlemedin bak ne oldu diye" 9 yıllık evliyim, kendi tercihimi yaptım. Hâlâ evliliğimle iligili bi sıkıntımı anneme yansıtsam, bizi dinleseydin der.

Eger ailene muhtaçsan susup oturacaksın. Kocanla yapamıyorsun net! KENDİNE yeni bi hayat kurabilir misin muamma... kendine yeni bi hayat kurana kadar sessizlil. Asilik'de bi yaşa bi yere kadar.

Back