• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşım ve ailesinden kurtulmak temiz bir sayfa açmak istiyorum

Kadin siginma nasil bi yer bilmiyorum ama en azindan can güvenliginiz olur farkinda misiniz hic tanimadiginiz insanlarla ayni evdesiniz? Aileniz arayip sormuyor bile bu kisiler bunu bilmiyor mu? Hamile kalsan ne yapacaksin? Bu insanlar seni satsa ne yapacaksin? Can guvenliginden nasil eminsin?
Hala akliniz basiniza gelmemiş işe girseniz ne olacak üç kuruşla ne gizli düzen kurmasi gitmesi 23lirayla düzen mi kurulur

Kadın sığınmaya gitmek istiyordum ilgili yerleri aradım görüşmeler sağladım fakat oralarında çok kötü yerler olduğunu öğrendim. Bana daha farklı çözüm gerekiyor mesela bir iş bulup gizlice düzen kurmak gibi ve sonra gizlice çekip gitmek gibi.
Şu an içinde bulunduğunuz durumdan daha kötü değildir.Oturdugunuz yerden hayatınız kolaylaşsin altın tepside güzel şeyler olsun istiyorsunuz hâlâ ....ilk deneyim bile ders olmamış ,polise sığının azcik kötü yerde kalın ama hayatınızi değiştirmek için biraz uğraşın

Merhaba bunu okuyan ablacım/kardeşim/yaşıtım. Akıllı, tecrübeli, iyi niyetli insanlardan yardım almak için buraya yazmaya karar verdim çünkü tek başıma çözemiyorum. Aklımdan kendime zarar vermek bile geçiyor bunu ciddi manada söylüyorum. Sizlerden hayatı boyunca yol göstereni olmamış, kendi kendine yanlış ve doğru kararlar almış, iyi kalpli ve iyi niyetinden dolayı zarar gören duygusal bir kız olan bana bu yaşadığım durumdan bir çıkış yolu bulabilmek için güzel tavsiyeler vermenizi istiyorum. Erkek arkadaşım ve ben internet üzerinden tanıştık. Sorunlu bir ailesi olan bir genç kızım. Babam fiziksel ve psikolojik şiddet uyguluyor annem ise babamdan korkan ve sesini çıkaramayan bir kişi. Erkek arkadaşımla tanıştığımızda kendini maddi manevi çok iyi biri gibi tanıtmıştı. Bana güzel hediyeler alıyor güzel şeyler söylüyordu ailemden göremediğim ilgi ve sevgiyi ondan gördüğümü düşünüyordum. Bana evlenme teklifi etti. Anneme anlattım annemde gitti babama anlattı ve babam bana fiziksel şiddet uyguladı. Babamın bana fiziksel şiddet uygulama nedeni babam aşırı muhafazakar, baskıcı biri ve benim görücü usulü evlenmemi istiyormuş bu yaptığım çok kötü bir günahmış. Erkek arkadaşıma durumu anlattım bana eğer beni seviyorsan ve benimle evlenmek istiyorsan gel ailemin yanına gidelim bir süre orda kalırız hem olaylar sakinleşir hemde ailen senin değerini daha iyi anlar dedi ve bende kabul ettim. Geldiğim noktada bugün tam 1 yıldır erkek arkadaşımın ailesi ile yaşıyorum. Erkek arkadaşım göründüğü gibi iyi niyetli ve zengin biri değil. Bana hakaret ediyor kötü davranıyor. Ailesinin maddi durumu kötü. Annesi ve babasının emekli maaşı ile geçiniyoruz. Annesinin minik bir iş yeri var orda çalışıyor ek gelir elde etmek için. Baskın, otoriter, dediğim dedik ve anlayışsız biri. Babası yaşlı, laf sokucu, huysuz biri. Erkek arkadaşım tüm gün bilgisayar oyunları oynuyor. Ben ev işlerini yapıyorum. Ev küçük 2+1. Kötü ve yoksul bir semtte kötü bir mahallede. Bu evden gitmek istiyorum kendime iş arıyorum kurtulmak istiyorum ama iş bulamıyorum. Evden dışarı gitmek için param dahi yok. Erkek arkadaşım bana baskı kuruyor ayrılmak gitmek istediğimde şiddet uyguluyor. Anne ve babası oğullarını tutuyor beni azarlıyor. Benim anne ve babam 1 yıldır beni aramıyor ben aradığımda telefonu yüzüme kapatıyor engelliyor. Anne ve babamın akrabaları en az babam kadar muhafazakar ve baskıcı. Muhtemelen arkamdan korkunç şeyler konuşulmuştur. Kimsem yok. Psikolojim kalmadı. Ülkenin ekonomisi kötü. İş bulamıyorum. İş bulup işe girersem bu evdeyken, erkek arkadaşım ve ailesi paramı elimden alır. Gidebilecek hiçbir kapım yok. Lütfen bana tavsiye verin ben bu durumdan nasıl kurtulabilirim. Nasıl bir çıkış yolu bulabilirim. Lütfen dualarınızı eksik etmeyin. Kötü yorum yazmayın. Son çare aklımdan kötü şeyler geçiyor kendime zarar vermek gibi. Parasız ve kimsesiz dış dünyada hayatta kalmak mümkün değil haberlerde korkunç şeyler görüyoruz. Önyargı ile yaklaşmayın. Kınamayın. Sizden istediğim güzel tavsiye ve güzel bir yol göstermeniz.
Selamünaleyküm kardeşim seni çok iyi anlıyorum gerçekten ve kendine çok iyi gösterip de sonra böyle vicdansız ahlaksız sevgisiz iğrenç bir mahlukata dönüşen erkekler için asla kendinize zarar vermeyi düşünmeyin asla beni lütfen yanlış anlama sadece gerçekten yanlış ve günah bir yoldan ilerlediğimizde gerçekten asla iyi sonuçlar alamayız herkes hata yapabilir insanız beşerisi şaşarız ama sen de çok iyi biliyorsun ki haram bir ilişkiden helal ve güzel bir sonuç bekleyemeyiz kardeşim. Yani insanız tabii ki beşeriz şaşarız her şey doktor yapamayabiliriz belki de bu yanlış kararın maalesef bu haram olan ilişki ile beraber gelen bu kötü sonuçlar şu anda kötü gözüküyor olabilir ama her şeyi görüp daha iyi ve doğru yola gitmen için Allah'a yaklaşıp kendi hayatına dönüp kendin için güzel şeyler başarabilmen için Bir dönüm noktası olabilir her şerde bir hayır var demişler evet ayrı bu konularda çok önemli arkanda bir ailen olmadıkça insan maalesef daha çok hata yapıyor ama sen istersen başaramayacağın hiçbir şey yok Allah'ın izniyle lütfen kardeşim asla değmeyecek insanlar için kendine zarar verme elinden geldiğince mantıklı düşünerek o insanlardan ve o kötü durumdan kurtulmanın bir yolu bul ve çokça Allah'a dua et Allah'ım beni bu durumdan kurtar bana bir şans daha ver de çok dua et gerçekten olarak dua edersek Rabbimiz o kadar merhametli ki asla bizi geri çevirmez asla Ben de zamanında çok kötü şeyler yaşadım ve öyle içten dualar ettim o kötü durumlardan öyle çok kurtulmak istedim ki Rabbim hayırlı bir kapı açtı Rabbimden diliyorum ki rabbim sana öyle güzel kapılar açsın ki bu iki yüzlü yalancı kötü insanlardan seni kurtarsın ve en güzel makamları çıkarsın seni hangi şehirdesin nerede yaşıyorsun nasıl bir durumdasın kaç yaşındasın bilmiyorum ama 20 yaşında da olsan 90 yaşında da olsan hiçbir şey fark etmez sen yeter ki hayırlısıyla kurtulmak iste biz doğru yolu istersek Rabb'im bize onu kolaylaştırır sen sadece şu an içinde bulunduğun durumda asla o kişilerle zıtlaşma çünkü kendini iyi gösterip de bu kadar sevgisiz ve kötü insanlara dönüşen her şeyi yapabilir Allah korusun sen onlarla zıtlaşmadan içten içe doğru bir şekilde düzgün bir plan yapıp bu işten kurtulman lazım Bir kadın sığınma evine yerleşmek olabilir eğer bir akraban bir ailene gidemiyorsan ama bir anlık kararları hızlı bir şekilde değil yavaş yavaş mantıklı ve onların seni bulamayacağı bir planla oradan ayrılmalısın yani Lütfen acele etme biliyorum oradan bir an önce kurtulmak istediğini neler hissettiğini seni anlıyorum ama bir anlık vereceğin hızlı bir kararla tamamen kurtulamayabilirsin böyle kişilerden o yüzden çok ince detayına kadar düşünüp düzgün bir plan yapmalısın Lütfen kendine güven Allah'a Güven o bizim yanımızda olduğu sürece en zor şartlarda bile güzel bir kapı açar buna inan

Selamünaleyküm kardeşim seni çok iyi anlıyorum gerçekten ve kendine çok iyi gösterip de sonra böyle vicdansız ahlaksız sevgisiz iğrenç bir mahlukata dönüşen erkekler için asla kendinize zarar vermeyi düşünmeyin asla beni lütfen yanlış anlama sadece gerçekten yanlış ve günah bir yoldan ilerlediğimizde gerçekten asla iyi sonuçlar alamayız herkes hata yapabilir insanız beşerisi şaşarız ama sen de çok iyi biliyorsun ki haram bir ilişkiden helal ve güzel bir sonuç bekleyemeyiz kardeşim. Yani insanız tabii ki beşeriz şaşarız her şey doktor yapamayabiliriz belki de bu yanlış kararın maalesef bu haram olan ilişki ile beraber gelen bu kötü sonuçlar şu anda kötü gözüküyor olabilir ama her şeyi görüp daha iyi ve doğru yola gitmen için Allah'a yaklaşıp kendi hayatına dönüp kendin için güzel şeyler başarabilmen için Bir dönüm noktası olabilir her şerde bir hayır var demişler evet ayrı bu konularda çok önemli arkanda bir ailen olmadıkça insan maalesef daha çok hata yapıyor ama sen istersen başaramayacağın hiçbir şey yok Allah'ın izniyle lütfen kardeşim asla değmeyecek insanlar için kendine zarar verme elinden geldiğince mantıklı düşünerek o insanlardan ve o kötü durumdan kurtulmanın bir yolu bul ve çokça Allah'a dua et Allah'ım beni bu durumdan kurtar bana bir şans daha ver de çok dua et gerçekten olarak dua edersek Rabbimiz o kadar merhametli ki asla bizi geri çevirmez asla Ben de zamanında çok kötü şeyler yaşadım ve öyle içten dualar ettim o kötü durumlardan öyle çok kurtulmak istedim ki Rabbim hayırlı bir kapı açtı Rabbimden diliyorum ki rabbim sana öyle güzel kapılar açsın ki bu iki yüzlü yalancı kötü insanlardan seni kurtarsın ve en güzel makamları çıkarsın seni hangi şehirdesin nerede yaşıyorsun nasıl bir durumdasın kaç yaşındasın bilmiyorum ama 20 yaşında da olsan 90 yaşında da olsan hiçbir şey fark etmez sen yeter ki hayırlısıyla kurtulmak iste biz doğru yolu istersek Rabb'im bize onu kolaylaştırır sen sadece şu an içinde bulunduğun durumda asla o kişilerle zıtlaşma çünkü kendini iyi gösterip de bu kadar sevgisiz ve kötü insanlara dönüşen her şeyi yapabilir Allah korusun sen onlarla zıtlaşmadan içten içe doğru bir şekilde düzgün bir plan yapıp bu işten kurtulman lazım Bir kadın sığınma evine yerleşmek olabilir eğer bir akraban bir ailene gidemiyorsan ama bir anlık kararları hızlı bir şekilde değil yavaş yavaş mantıklı ve onların seni bulamayacağı bir planla oradan ayrılmalısın yani Lütfen acele etme biliyorum oradan bir an önce kurtulmak istediğini neler hissettiğini seni anlıyorum ama bir anlık vereceğin hızlı bir kararla tamamen kurtulamayabilirsin böyle kişilerden o yüzden çok ince detayına kadar düşünüp düzgün bir plan yapmalısın Lütfen kendine güven Allah'a Güven o bizim yanımızda olduğu sürece en zor şartlarda bile güzel bir kapı açar buna inan
Güzel destek verici yorumunuz için teşekkür ederim🤍 yazdığınız mesajı okuduktan sonra gözyaşlarıma engel olamadım. Söylediğiniz şeylerde çok haklısınız. Ben sığınma evine başvuru yapmak için araştırma yaptım daha önce orda yaşayan kişilerin tecrübelerini okudum en az şuanki yaşadığım şeyler kadar zor şeyler. Beni anlamayan kısaca tavsiye veren arkadaşlar var hemen karakola git hemen sığınma evine git dediler ama bu benim yaşadığım durum öyle çözüme kavuşacak bir duruma benzemiyor. Yaşadığım şeylerden dolayı psikolojim zaten en ufak şeye karşı bile dayanıksız. Bakıcı sitelerine başvurmayı tavsiye ettiler yaşlı insanlara bakım sağlamak ve orda yatılı kalmak için ben başvuru yaptım fakat başvurulardan geri dönüş alamadım muhtemelen yaşımdan (25 yaşındayım) ve tecrübesizliğimden dolayı herhangi bir geri dönüş alamadım. Bebek bakıcılığına başvurmak istediğimi söylediğimde burdan bir kişi bana insanlar bebeklerini sizin gibi birine emanet etmez gibi birşey yazmış, benim gibi biri bir karıncaya dahi zarar vermez zaten kendisi bu kadar zorluk gören biri olarak neden başkasının bebeğine kötü davranıyım neden böyle biri olayım bilmiyorum çok üzüldüm. Ben şuan yaşadığım yerde komşular bir yere giderken bebeği bana bırakıyor çocuğunu bana bırakıyor ve o çocuklara ben gözüm gibi bakıyorum beni bırakmak bile istemiyorlar birtek çocuklarla ilgilenirken herşeyi unutuyorum ve mutlu oluyorum. Erkek arkadaşımın annesi komşulara söylüyor benden habersiz çocuklara benim bakıcılık yapmam için böyle bir gerçek var ama sorun değil alıştım artık. Erkek arkadaşımın annesi dengesiz davranıyor bazen bana diyorki git kendine bir iş bul. Ama evden çıkmak ve iş aramak için para vermiyor. Ayrıca evin bulunduğu muhit çok tekinsiz ve merkezden uzak bir yer. Bazen bana diyorki babanlarla görüş git yanlarına. Ben diyorumki siz bilmiyorsunuz gidersem beni öldürebilir. Bana dedikleri şey sen abartıyorsun çocukmusun sen. Yaşadıklarımı bir ben bir Allah bilir. İşsizlik ekonomi çok kötü bir noktada. Günlerdir dua ediyorum Yüce Allah'ım bana bir kapı açsın yol göstersin iyi insanlarla karşılaştırsın diye. Şunu belirtmek istiyorum sizin yazdığınız içtenlik ve samimiyet dolu mesaj beni hayata bağladı. Bana ne kadar iyi geldiğini hayal bile edemezsiniz. İyiki varsınız Allah sizi mükafatlandırsın size ve sevdiklerinize sağlık sıhhat mutluluk diliyorum. Allah sizden razı olsun💐

Kadin siginma nasil bi yer bilmiyorum ama en azindan can güvenliginiz olur farkinda misiniz hic tanimadiginiz insanlarla ayni evdesiniz? Aileniz arayip sormuyor bile bu kisiler bunu bilmiyor mu? Hamile kalsan ne yapacaksin? Bu insanlar seni satsa ne yapacaksin? Can guvenliginden nasil eminsin?
Hala akliniz basiniza gelmemiş işe girseniz ne olacak üç kuruşla ne gizli düzen kurmasi gitmesi 23lirayla düzen mi kurulur
Kadın sığınma evine gitmek istemiyorum bu seçenek bana göre değil çünkü giden kişilerin söylediği şeyleri dinledim

Siz bu adamdan kurtulmak isteseydiniz bir kac yolu denerdiniz. Hadi bie yol bulamadiniz korktunuz diyelim bu konuda da sikinti var anladigim kadariyla. Yeteri kadar cabaniz yok. Simdi bebekler ailelerinin en kiymetlisi. Bebegimi acik konuşmak gerekirse sizin gibi bir bakiciya emanet etmek istemezdim gecmisini bilirsem. Kaldi ki bunu bebege ve ailesine yansitacaksini buyuk olasilikla. Teyzemde kocasindan kacmak icin iki sene boyunca hepimizden kacarak tek bir adres vermeden telefon vermeden yasli bir hanima bakmis ssksiz kendi evinde. Sonra o salak kocasina dayanamadi geri dondu o kadincagiz alistigiyla kaldi teyzeme. Hem aileyi zor durumda birakti teyzem hemde suan kendisi hala çekiyor o adami. Siz oncelik olarak instragram sayfasindan dm den oh be dunya varmis dernegine. Veya ankara abisine yazin. Bilgilerim gizli kalsin diye belirtin yardimlarin hepsi yerine ulasiyor. Dunya derneginjn sahibi cok boyle sahip cikti. Tek kalan. Veya cocuklariyla kalan kadinlara yuzu gosterilemden yardimlar yapildi. Sifir ev doseniyor kirasi faturalari mutfak masrafi aylik bizler tarafindna bagiscilar tafafindan odeniyor hepsinin. Size mutlaka yardımcı olur. İste bulunur baska sehirde. Kesinlikle ulaşin derim
Yazdığınız yorum biraz kırıcı. Umarım benim yaşadığım durumu ne siz ne sevdiğiniz biri yaşamaz. Ben sizin gibi birine emanet etmek istemezdim ne demek bilmiyorum. Benim gibi zorluk yaşayan ve buna rağmen karıncayı bile incitmeyen insanlarda var ve onlara şans verilmeli. Ben kimsenin bebeğine zarar vermem. Siz bu yorumu yazdıktan sonra zaten kafamdan sildim bu bebek bakma işini. Asıl korkulması gereken benim gibi insanlar değil sizin gibi zihniyete sahip olan insanlar. Benim diğer insanlardan farkım nedir de gelip bana sizin gibi birine emanet etmek istemem dediniz. Doğarken ailemizi ve şartlarımız seçemiyoruz. Neden böyle üstten bakan bir yorum yaptınız. Gönlümü çok kırdınız. Umarım bebeğiniz olursa onu kendi kriterlerinizdeki gibi geçmişi olan mutlu bir hayata sahip birine emanet edersiniz. Benim yaşamaya dahi hakkım yok.

Bence hemen is bulmaya bakin birikim yapin o sirada en kisa zamanda belki ogrenci belki calisan birileriyle ev tutun kirayi paylasirsiniz hic olmazsa gecinir gidersiniz. Cocuk coluk yok neyseki aksamlari part time calisirsiniz iki iste gerekirse. Olan olmus en mantikli yol bu suan. Sakin bir hata daha yapip baskasini bulup onunla hayat kurarim diye dusunmeyin su asamada. Karsinizdaki ona mecbur oldugunuzu dusunurse yine olacak olan bu olur.
Bu arada biri yazmis o da cok mantikli yatili bakici yardimci vs aracilik eden sirketler var. Yatili bulmak zor oldugundan hem ucret iyi hem kalma yeme icme masrafi olmaz.
İş bulma konusunda sorun yaşıyorum

İş bulma konusunda sorun yaşıyorum
Univ mezunu olanlar bile sikinti yasiyor aslinda ama satis danismani olur garsonluk olur avm lerdeki yerlere cv birakabilirsiniz. Carsida bile dolassaniz bircok yerde eleman araniyor yaziyor bakarsiniz duruma gore gece kalabileceginiz bir is bulursunuz belki. Hicbirsey icin gec degil. Bence sehir degistirin ve bir sure en kotu bir kac ay siginma evinde kalin o surede ise girip para biriktirip esyali ev tutar veya birine ev arkadasi olursunuz siz planlarinizi yapip yola cikin gerisi gelir. Anladigim kadariyla o evde calisip para biriktirme imkaniniz yok cunku. Bu sekilde kimsenin kapatmasi olmayin nikahsiz kimseyle ayni evde yasamayin onlarda kendilerine baska hizmetci bulurlar artik. Ailenizde muhafazakar degil bagnaz. Insan beser sasar telefonlari acmayinca cok mu namuslu oluyorlar. Babaniz cok dert ediyorsa ahlak boyutunu kendi ailesine zulmedip evden kacirmasaydi huzurlu bir hayatiniz olsaydi sizde bu yola basvurmazdiniz eminim. Insanin her zaman bir cikis yolu vardir dua edip cikin yola kendinizi Allaha emanet edin. Kimseye de güvenmeyin bu devirde genc bir kadin olarak.

Allah yardımcınız olsun. Umarım en güzel çıkış yolunu bulursunuz. En iyisi sanırım yatılı iş bulmak. Bunu yapan tanıdığım insanlar var. Üniversiteden arkadaşlarım zengin aile yanlarında yatılı çocuk bakıyorlardı. Tehlikeli bir şey yaşamadılar. Ama nasıl güvenilir bir aile bulunur onu bilmiyorum.

Bakıcılıkta karşı taraf sizin iyi oluşunuza, kalbinizin temiz oluşuna bakmaz.
Onlar için en önemli şeyler deneyim ve referanstır.
Kimse çocuklarını ve büyüklerini hiç deneyimi olmayan tanımadığı birine emanet edemez.
Bu konuda yazanları sizi kötülüyor sanmanıza gerek yok. Sizlik bir durum yok bakıcılık piyasası böyle.

Sığınma evine gitmek istemiyorsunuz. Kaldığınız yerden doğru iş bulup çalışıp düzen kurup ayrılmak niyetindesiniz.
Diyelim ki iş buldunuz. Sizi her türlü kısıtlayan bu aile işe gitmenize izin verecek mi? İzin verdi diyelim kazandığınız parayı elinizden almaya çalışmayacak mı? Gizliden iş bulup çalışma hayalini kafanızdan atın. Sabah aynı saatte çıkıp akşam aynı saatte eve dönülünce anında anlaşılacak bir durum. Bunların hepsini yapabilseniz dahi şu an kiralar asgari ücretle yarışır durumda o para ile geçinemezsiniz.

Benim de önerim sığınma evi olacak. Çünkü siz orayı erteleyerek aklınızdaki hayalleri gerçekleştirmek isterken, bir de çocuğunuzun olma ihtimali var her gün. Şu an çöpsüz üzüm her yere gidebilirsiniz. Ama es kaza hamile kalırsanız o evden artık çıkmayı unutun. Geç olmadan aklınızı başınıza alırsınız umarım.

Şimdi aklıma geldi, benim bir arkadaşım da kalacak yer sıkıntısı olduğu için otellerde çalışıyordu. Sen de öyle bir iş bulabilirsin istersen. Sığınma evlerinde elbet kötü şeyler de yaşamış olanlar vardır ama başka bir çaren yok gibi. Allah korusun hamile kalırsan elini kolunu bağlarlar iyice. O evde kaldığın zaman senin hem fiziksel hem psikolojik olarak aleyhine. Çocuklara bakmayı seviyormuşsun, yatılı çocuk bakıcılığı işleri arayabilirsin. Sana site göndermiştim. O sitenin müşteri hizmetlerini arayıp ben yatılı bir iş arayışındayım, iş ilanları önerir misiniz diyebilirsin. Onlar da ilgilenirler. Herkes atıyorum 2000 lira isterse sen 1500 lira iste ki bir an önce iş bulup oradan ayrıl.

Merhaba bunu okuyan ablacım/kardeşim/yaşıtım. Akıllı, tecrübeli, iyi niyetli insanlardan yardım almak için buraya yazmaya karar verdim çünkü tek başıma çözemiyorum. Aklımdan kendime zarar vermek bile geçiyor bunu ciddi manada söylüyorum. Sizlerden hayatı boyunca yol göstereni olmamış, kendi kendine yanlış ve doğru kararlar almış, iyi kalpli ve iyi niyetinden dolayı zarar gören duygusal bir kız olan bana bu yaşadığım durumdan bir çıkış yolu bulabilmek için güzel tavsiyeler vermenizi istiyorum. Erkek arkadaşım ve ben internet üzerinden tanıştık. Sorunlu bir ailesi olan bir genç kızım. Babam fiziksel ve psikolojik şiddet uyguluyor annem ise babamdan korkan ve sesini çıkaramayan bir kişi. Erkek arkadaşımla tanıştığımızda kendini maddi manevi çok iyi biri gibi tanıtmıştı. Bana güzel hediyeler alıyor güzel şeyler söylüyordu ailemden göremediğim ilgi ve sevgiyi ondan gördüğümü düşünüyordum. Bana evlenme teklifi etti. Anneme anlattım annemde gitti babama anlattı ve babam bana fiziksel şiddet uyguladı. Babamın bana fiziksel şiddet uygulama nedeni babam aşırı muhafazakar, baskıcı biri ve benim görücü usulü evlenmemi istiyormuş bu yaptığım çok kötü bir günahmış. Erkek arkadaşıma durumu anlattım bana eğer beni seviyorsan ve benimle evlenmek istiyorsan gel ailemin yanına gidelim bir süre orda kalırız hem olaylar sakinleşir hemde ailen senin değerini daha iyi anlar dedi ve bende kabul ettim. Geldiğim noktada bugün tam 1 yıldır erkek arkadaşımın ailesi ile yaşıyorum. Erkek arkadaşım göründüğü gibi iyi niyetli ve zengin biri değil. Bana hakaret ediyor kötü davranıyor. Ailesinin maddi durumu kötü. Annesi ve babasının emekli maaşı ile geçiniyoruz. Annesinin minik bir iş yeri var orda çalışıyor ek gelir elde etmek için. Baskın, otoriter, dediğim dedik ve anlayışsız biri. Babası yaşlı, laf sokucu, huysuz biri. Erkek arkadaşım tüm gün bilgisayar oyunları oynuyor. Ben ev işlerini yapıyorum. Ev küçük 2+1. Kötü ve yoksul bir semtte kötü bir mahallede. Bu evden gitmek istiyorum kendime iş arıyorum kurtulmak istiyorum ama iş bulamıyorum. Evden dışarı gitmek için param dahi yok. Erkek arkadaşım bana baskı kuruyor ayrılmak gitmek istediğimde şiddet uyguluyor. Anne ve babası oğullarını tutuyor beni azarlıyor. Benim anne ve babam 1 yıldır beni aramıyor ben aradığımda telefonu yüzüme kapatıyor engelliyor. Anne ve babamın akrabaları en az babam kadar muhafazakar ve baskıcı. Muhtemelen arkamdan korkunç şeyler konuşulmuştur. Kimsem yok. Psikolojim kalmadı. Ülkenin ekonomisi kötü. İş bulamıyorum. İş bulup işe girersem bu evdeyken, erkek arkadaşım ve ailesi paramı elimden alır. Gidebilecek hiçbir kapım yok. Lütfen bana tavsiye verin ben bu durumdan nasıl kurtulabilirim. Nasıl bir çıkış yolu bulabilirim. Lütfen dualarınızı eksik etmeyin. Kötü yorum yazmayın. Son çare aklımdan kötü şeyler geçiyor kendime zarar vermek gibi. Parasız ve kimsesiz dış dünyada hayatta kalmak mümkün değil haberlerde korkunç şeyler görüyoruz. Önyargı ile yaklaşmayın. Kınamayın. Sizden istediğim güzel tavsiye ve güzel bir yol göstermeniz.
Kadın sığınma evine gidin tek çözüm bu gibi duruyor

Bu arada hastanelerde de yatılı bakıcı arıyorlar. Senin yatılı bakıcı ilanlarına bakman gerekiyor. Söyledikleri parayı kabul edersin, kendini toparlayana kadar sabredersin. Ama dediğim gibi kadın sığınma evi daha doğru bir seçenek olur. Ortamı git bir gör istersen.

Kadın sığınmaya gitmek istiyordum ilgili yerleri aradım görüşmeler sağladım fakat oralarında çok kötü yerler olduğunu öğrendim. Bana daha farklı çözüm gerekiyor mesela bir iş bulup gizlice düzen kurmak gibi ve sonra gizlice çekip gitmek gibi.
O hayal sadece. Oradan gizlice nasıl iş bulacaksınız farkedecekler illaki evde olmayacaksınız. Bu psikoloji ile iş bulmak da zor . Şuan iş bulmak eve çıkmayı beklemek tehlikeli ve hayalci. Kadın sığınma evi kötü derken ne kadar kötü olabilir ki. Neticede bir yatak verecekler bir yiyecek. Güvende olacaksınız. Otele almayacaklar sizi zaten. Toplu kalınan biryerdir muhtemelen..oradan da iş arayacaksınız bulunca az bı birikim yapıp bir iki ay ev tutacaksınız. Bu iş bulup ev tutma orada olacak iş. Mevcut evinizde değil.

Daha önce annem babam yüzünden bir kere karakola gitmişti sürecin nasıl işlediğini biliyorum o yüzden pek iyi bir tercih değil benim için umarım kimsenin başına gelmez yazamıyorum
Sizin kurtulasınız yok ya da. Direkt adliyeye gidin o zaman savcılığa filekçe verin. Beni kurtarın deyin o sizi yerleştirtsin sıgınma evine. Kendinizi o olmaz bu olmaz psikolojisinden çıkarın önce.

Lütfen polise sığın, sığınma evine git. Evde zorla tutuyorlar demen bile yeterli.

Senin ortamından daha kötü değildir, önce kurtul da iş bulup düzen kurmaya sonra bakarsın

Neden bilmiyorum ama içimde yaşama isteği kalmadı. Biri diyor ki kadın sığınmaya git, biri diyor ki senin o evden acilen çıkman lazım polise git. merak ediyorum acaba bu tavsiyeleri verenler kendileri veya çok sevdikleri biri aynı durumda olsa ne yapardı? oturduğunuz yerden eleştirmek ve aklınıza gelen en kestirme tavsiyeyi vermek kolay. kadın sığınmaya gitmek ve polise gitmek dışında tavsiye vermek isteyen varsa dinlerim yoksa boşverin konuyu görmezden gelin. Ölsem ne kalsam ne. olan yine bana olacak. beni anlayan canı gönülden destek mesajı vermek isteyenlere kapım açık ve hatta dua ederim. şuan paradan daha çok biraz olsun insanlığa, biraz olsun destek verici sözler duymaya ihtiyacım var belki. kimsenin aklına kredi çekip başka bir şehire taşınıp sıfırdan başlayabilirsin demek gelmiyor mesela. illa kadın sığınma, illa polis. beni burda zorla tutan yok. çıktım mı giderim. reşitim zaten. mantıklı tavsiye istedim sadece. erkek arkadaşıma karşı tepki veriyorum o bana vurunca bende ona vuruyorum. sandığınız kadar pasif değilim. yaşadıklarım travma etkisi yaptı mantık devre dışı kaldı burdaki akıllı insanlardan fikir istedim sadece. canımdan bıktım. ne zormuş kadın olmak ne zormuş kimsesiz olmak. !

Back
X