• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusanın ahı tutar mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben o kocayı boşadım zaten😂 gerçekten çok şanslısınız size çok ütopik geliyorsa bu durumlar🥴 dilerim yaşamazsınız bu durumları ne diyim🤷‍♀️ ayrıca susmadım hanımefendi gerekli cevabı verdim ama kendi seviyemde.ayrıca evet ibretlik öldü ve Allahtan razıyım🙏Ayrıca bu kayınpeder aşkı nedir gece gece 👹
Kayınpeder aşkı değil, bana göre bakış açınız yanlıştı onu vurguladım. Konu sahibinin de bakış açısı yanlış.
Bazı cümleler çok iddialı olmuş 😃

birmuhendisanne birmuhendisanne
*Parayı aldın mı ?
- aldım arabamı degıstırdım
* hayırlı olsun

Ben başka bişey diyemedim ölünün üstüne nası o para istendi aklım hala şaşkın bide mutlu durumdan mübarek gün boşver
Allah'tan razıyım yazmış, inşallah Allah'ta kendisinden razıdır. Benimde içimden geçen bu oldu.

Allah'tan razıyım yazmış, inşallah Allah'ta kendisinden razıdır. Benimde içimden geçen bu oldu.
Allah kulundan razı olacak mı .
Benım merak ettiğim tek nokta ne biliyor musunuz hani aileye parayı veren koca varya bu kocalar hep bi melek 😳😳 aileler suçlu🫣 gelinler savaş ıcınde nedendir bilmiyorum kimse kocasını suçlamıyor , hayır bide boşanmış ama hala kocaya kötü söz yok hâlen ailesi kötü .
kocamın ailesi bana kocam izin vermeden asla maddi manevi zarar veremez diyen yok .

Senin bir kere canın yandı ve ah ettin Allah bunu duydu istersen affet istersen helal et istersen etme. Kul hakkına girilmiş ne diyor rabbimiz ben seni her zaman affederim ama kul hakkıyla gelme.
Yazdıklarınız karışıktı kim ne yapmış etmiş çok anlayamadım. Ben kimseye beddua eden bir tip değilim direkt Allaha havale ederim ve her zaman bir karşılığı olur. Bence sizde öyle yapın helal olsun deyin bu kayınpederinizden ziyade size iyi gelecektir. Çünkü bu öfke kırgınlık sizi içten içe yer bitirir. Buna gerek yok bence affedip rahatlayın zaten adam kurtulma şansı olan biri değil. Tabiki yinede siz bilirisniz.

birmuhendisanne birmuhendisanne
*Parayı aldın mı ?
- aldım arabamı degıstırdım
* hayırlı olsun

Ben başka bişey diyemedim ölünün üstüne nası o para istendi aklım hala şaşkın bide mutlu durumdan mübarek gün boşver
Istemedik ki parayı🤗ölüm nedeniyle parayı otel geri iade etti🤌 ay çok garipsiniz ama hak veriyorum size. Bende böyle şeyler yaşamadan önce böyle yargı dağıtıyordum, asla aklıma gelmeyen şeyler yaşadım bir ara kötü bir rüya görüyorum sandım hatta yok bunlar yaşanmıyor ben kafamdan mı uyduruyorum acaba bile dedim.hayat gerçekten çok süprizlerle doluymuş.

Istemedik ki parayı🤗ölüm nedeniyle parayı geri iade ettiler🤌 ay çok garipsiniz ama hak veriyorum size. Bende böyle şeyler yaşamadan önce böyle yargı dağıtıyordum, asla aklıma gelmeyen şeyler yaşadım bir ara kötü bir rüya görüyorum sandım hatta yok bunlar yaşanmıyor ben kafamdan mı uyduruyorum acaba bile dedim.hayat gerçekten çok süprizlerle doluymuş.
Benım eşimde ailesine para verir her sene tatillere gidilir abısıne hediyeler alır ablasını gerekirse Hergun işten alır annesine her istediğini alır nereye gitsek ailede herkes çalışıyor ama hesabı ödemeye eşim gider valla ben eşimin bu cömertliğini çok sevıyorum benım ailemede aynı sekıldedır .iki oğlan olmasına rağmen her işlerine benim eşim koşar bende demem dur yahu bi oğlu daha var die tam tersi Allah senden razı olsun ne hayırlı evlatsın sen derim . Ben eşimin aile ilişkisine karışmam benim ilişkim farklıdır hiçte kin tutmadım hepsınide çok severım onlarda saolsunlar hep sevgılerıi hissettirirler ( babası annesi abisi kardeslerı hepsı çalışıyor maddi durumları bizden daha iyi sevıyedeler ) adam ben verdikçe Allah veriyor diyor ben eşimden razıyım Allah da ondan razı olsun. Öyle uçar kaçar zengin falan değiliz kiracıyız daha evim bile yok benım kocam sevıyor beraber yıyıp içip birarada olmayı tek sebebı bu .

Beddua döner dolaşır sahibini bulur Allah a havale edin .
Güzel konuşmuşsunuz güzel konuşmak istedim 🌺

Ahın cok pis bir enerjisi var bir ara takmıştım buna ben.Sonra birşey farkettim tutuyor lakin o tarafı tutarken benim yakamıda tutuyor bırakmıyor Oraya zarar verirken benim kendi iş iluskilerime evliliğime çocuğuma sevdimlerime herseyime bir diken bir taşa takılma karanlık bir enerji bir gam bulutu ve uğursuzluk olarak çisîl çisil yağıyor.Bunu bilerek ah edin kimseye hakkınızı helal etmek zorunda değilsiniz lakin ah diye hafife aldığımiz beddua çıktığı yere döner bu kanundur.Ama az ama çok .Doğrusu Allah bilir doğrusunu benden geçti ben ona teslim ettim hakkımı diyerek yaşamaya devam etmektir

Dikkat ederseniz bu ah edenler hep daha kötüsünü yaşar gene eder gene yaşar kısır döngü bu .Bu enerjide kalmayın

Herkese hayırlı kandiller dilerim kardeşlerim. 2 sene oldu evleneli. Eşimin ailesi evlendiğimiz ilk geceden itibaren üzerimizde hep baskı kurdular. Sürekli yönetmeye çalıştılar. Hergün rahatsızlık verdiler... başlarda hoşuma gitti ama özellikle hamilelikten sonra zorlanmaya başladım. Anahtarla girme mevzusu felan iyice beni öfkelendiriyordu. Derken bizim eşimle kavgalarımız arttı bu sebepten. Sonra ben de eşimin annesine durumdan rahatsız olduğumu açıkça söyledim. Ve ortalık karıştı. Çok büyüttüler. Hamile halimle hergün ağladım. Eşimi doldurdular eşim üzerime geldi. En sonunda da eşimin bizi düşünmeden yaptığı hareketler sonrasında ailesinin de bana ve anneme ne haliniz varsa görün diyip gitmesiyle stresten sıkıntıdan erken doğum yaptım. Doğum sonrasında dolayısıyla iyice bilendim eşimin ailesine. Ve yüzlerini bile görmek istemiyordum. Ki zaten onlar da bana meraklı değillerdi. Yine kayınvalidem oğlunun yanında başka, bana bambaşkaydı. O zamana kadar hep böyleydi. Sonra hiç vakit kaybetmeden ben daha 2 haftalık lohusayken üst katımı yapıp "çocuğu buraya çıkarıp severiz sizin evinize adım atmayız" demeler başladı. Ben de eşime sert konuştum. Beni lohusa halimle babamın kapısına bıraktı. Al kızını napıyorsan yap dedi anneme. Biz boşanma aşamasına geldik. Gerekli evraklar hazırlandı. İmzalandı. Eşimin babası avukat arkadaşını ayarladı. Falan filan. Eşimin yakın akrabaları yanı sürekli iç içe oldukları halaları bildiğiniz kutlama yapmak için pikniklere gittiler. Sonra da bana laf saymak için kızımı hastanede göreceğim gün geldiler. Bi tanesi laf saydı ağzıma ne gelirse saydım. Konuşturmadım dahi. Bu dönemde eşimin babası 2 senedir kanser hastasıydı bu arada. Ama atlatıyordu yavaş yavaş ve iyiydi. Bu yüzden de lohusa halimle suçlandım. Sabredemedin, benim abim kanser hastası dendi. Benim kızım küvezde yaşamaya çalışırken. 26 haftalık doğmuşken. Benim öleceğimi, kızımın öleceğini düşünerek geçirdiğim zamanlardı. Ben normal doğumla doğurdum kızımı. Ve doktorun mucize dediği bir şekilde doğdu. Allahıma hamd olsun. Onun acısını bana, benim acımı anneme ve babama yaşatmadı Rabbım. Ben sürekli ah ettim. Allahım dedim yaşadığımı görüyorsun. Lohusayım, kucağım boş. Önümde boşanma evrakları var. Sen büyüksün dedim. Sana bırakıyorum. Benim amcamlar dayımlar eşyalarımın alınacağı gün toplandılar. Bu iş böyle olmaz diyip gittiler eşimin ailesinin kapısına. Bir sürü yalan dolan, olmadık şeyler anlattılar akrabalarıma. Döndükten bir saat sonra sakın kimse kımıldamasın yerinden tek başıma geliyorum dedim. 10 dakikalık mesafedelerdi. Aile apartmanıydı kimse kalmamış. Herkesi toplayıp kaçırmışlar korkudan. Çünkü biliyorlar ben herkesin yüzüne her şeyi çatır çatır yalansız söylicem. Yine ah ettim. Yalanlarınızda boğulun dedim. Ve bu ahlar hep devam etti. Çocuk geldikten sonra da beni çok bunalttılar. Neyi yememesi gerekiyor dediysem zorla verdiler. Neyi yapmayın dediysem inadına yaptılar. Yine ah ettim. Çocuğumun canına kastınız var dedim. Şimdi kayınpederim 4 aydır acı içinde yaşıyor. Hergün ağrıları artıyor. Ne bir ağrı kesici işe yarıyor ne bir şey. Hastaneye yatıracaklar şimdi. Biz kızımı daha fazla görsün diye sürekli gidiyoruz. Hiçbir şey olmamış, bunlar yaşanmamış gibi davranıyorum barıştığımızdan beri. 1 yıl oldu.
(Tabi ki yeri geldiğinde ben de laf söylüyorum artık. Geçmiş kurcalandığında hiç susmuyorum. Canım yandığında da. Ama boşveriyorum hep yine gidip geliyoruz) Hainlik asla etmiyorum. İçimden bile geçirmek istemiyorum. Ama bana annem sürekli hakkını helal et adama çok acı çekiyor diyip duruyor. Ahirette yine hesaplaşacaksınız diyor. Bense bunları düşünüyorum. Bana kim acıdı diyorum. Sıra hepsine gelecek diyorum. Eşim de dahil. Helal etmiyorum. Ama bugün kandil. Yine kafamda bunlar var. Dua ederken nasıl edeyim şimdi? Siz ne düşünüyorsunuz? Helal etmeli miyim hakkımı? Hiç içimden gelmese de...
Hamilelikte ve lohusalikta yaşanılanlar unutulmuyor malesef...bende çok acılar yasadim 20 yıldır unutmuyorum... hiçbirine de hakkım helal değil eşim dahil...önlerinde durabilir,engel olabilirdi...her zamanda eşime söylerim..
Şu an harika bir evliliğim var..eşim resmen pervane butun malvarlığını bile bana verdi...maddi anlamda araba dışında hicbirseyi yok..bir dediğimi asla ikiletmez çayımı bile ayağıma getiriyor o derece...k.valide,k.peder de aşırı iyiler dün kandilde yanlarına indik adam beni ayağa kalkıp öptü ellerin çok üşümüş nerde üşüdün sen böyle falan bir ilgi alaka... şaşırmadım değil..memleketten döneli iki ay oldu..hep böyle ilgili...kızım bile şaşırıyor..onda çok ilgiliymis (halbuki erkek olmadığı için ciddiye alınmıyordu hiç )

O bana yaptıkları 2.cocuk baskısı bile yok bu sene ...herşey boş yeyip için keyfinize bakın diyor k.peder...olum korkusu sardı galiba...hatta gecenlerde konu açmıştım malvarlığını eşime miras bırakacaktı biz istemedik eşine birak kadın mağdur olmasın dedik oda öyle yaptı falan filan....
Bu arada bende çok beddualar ettim yok yere çok üzduler en güzel gunlerimi zehir ettiler...
Hepsi çıktı bir bir kizindanda oğlundan da gelin damadinda da...ikiside yüzlerine bakmıyor...kızı evlendi boşandı bidaha evlendi falan...
Oğlu zaten düşman gibi gelini keza öyle...
Dün gece düşündüm kendi kendime
Ya neden bu kadar iyi olmak varken bana bunları yaşattılar ne istediler benden çocuktum daha 21 yaşında anne oldum..neden bu kadar üzerime gelindi ...ne vardı ortada sanki...bu kadar kötü olacak benden bu kadar beddua alacak...ne gerek varmış
Ama artık melekte olsalar gözümde yoklar...
Hakkımı ahirette alacağım asla helal değil..
Bu zorlamayi yaşayan herkese sabırlar diliyorum ...şimdiki aklım olsa asla çekmez bosanirdim ...ne gerek varmış bu kadar üzülmeye diye kızıyorum kendime..ama zaman asla geri gelmiyor ve zamanla hicbirsey unutulmuyor...
Sizde içinizden gelmiyorsa helallik vermeyin asla...yaptıklarını çeksin hiçte üzülmeyin ...ölüm varsa bizlerede var !yapmasalarmis

Hamilelikte ve lohusalikta yaşanılanlar unutulmuyor malesef...bende çok acılar yasadim 20 yıldır unutmuyorum... hiçbirine de hakkım helal değil eşim dahil...önlerinde durabilir,engel olabilirdi...her zamanda eşime söylerim..
Şu an harika bir evliliğim var..eşim resmen pervane butun malvarlığını bile bana verdi...maddi anlamda araba dışında hicbirseyi yok..bir dediğimi asla ikiletmez çayımı bile ayağıma getiriyor o derece...k.valide,k.peder de aşırı iyiler dün kandilde yanlarına indik adam beni ayağa kalkıp öptü ellerin çok üşümüş nerde üşüdün sen böyle falan bir ilgi alaka... şaşırmadım değil..memleketten döneli iki ay oldu..hep böyle ilgili...kızım bile şaşırıyor..onda çok ilgiliymis (halbuki erkek olmadığı için ciddiye alınmıyordu hiç )

O bana yaptıkları 2.cocuk baskısı bile yok bu sene ...herşey boş yeyip için keyfinize bakın diyor k.peder...olum korkusu sardı galiba...hatta gecenlerde konu açmıştım malvarlığını eşime miras bırakacaktı biz istemedik eşine birak kadın mağdur olmasın dedik oda öyle yaptı falan filan....
Bu arada bende çok beddualar ettim yok yere çok üzduler en güzel gunlerimi zehir ettiler...
Hepsi çıktı bir bir kizindanda oğlundan da gelin damadinda da...ikiside yüzlerine bakmıyor...kızı evlendi boşandı bidaha evlendi falan...
Oğlu zaten düşman gibi gelini keza öyle...
Dün gece düşündüm kendi kendime
Ya neden bu kadar iyi olmak varken bana bunları yaşattılar ne istediler benden çocuktum daha 21 yaşında anne oldum..neden bu kadar üzerime gelindi ...ne vardı ortada sanki...bu kadar kötü olacak benden bu kadar beddua alacak...ne gerek varmış
Ama artık melekte olsalar gözümde yoklar...
Hakkımı ahirette alacağım asla helal değil..
Bu zorlamayi yaşayan herkese sabırlar diliyorum ...şimdiki aklım olsa asla çekmez bosanirdim ...ne gerek varmış bu kadar üzülmeye diye kızıyorum kendime..ama zaman asla geri gelmiyor ve zamanla hicbirsey unutulmuyor...
Sizde içinizden gelmiyorsa helallik vermeyin asla...yaptıklarını çeksin hiçte üzülmeyin ...ölüm varsa bizlerede var !yapmasalarmis
Yapmasalarmış! Ne güzel dedin kız👏🏻 aynen öyle. Ama bak bacım ahım tuttu diyorsun kızından fln çıktı diyorsun demekki Allah senin hakkını bırakmamış yani şu saatten sonra beddua etme artık hakkın alınmış demek ki. Haksız yere beddua etme diye söyledim. Ben haklı olduğumu düşünmeme rağmen dualarıma eklerim hep.. Allah'ım öncelikle haksız yere beddua etmekten sana sığınırım derim.

Ben de okuyorum sanırım boşanacağım diyecek falan bekliyorum. Üstüne kocası ile barışmış. Kendisine bu zulmü yapan,lohusa iken kendisine boşanma kağıtları gönderen ve erken doğumuna sebep olan adama kizanlara da zeka seviyeniz düşük demiş 🙄 ahın asıl tutması gereken kocası iken kp hasta diye okları ona çevirmiş. Sanırım hedefi tutturamıyorsun kardeş. Baş düşmanın kocan haberin olsun.
Zeka seviyesi düşük olan biri varsa o da sensin en yakınında ki ihaneti görmüyorsun. Zekasız seni.

Yoo hiç aklıma gelmiyor affetmedim de gerekli dersleri alıp Allah’a havale edip yoluma baktım.çok şükür, hamdolsun🙏🙏🙏 Affetmek bence ego🤗 asıl bunca kötülüğü affetmek kişinin kendi kendini hor görmesi bana göre.herkes mutlu olduğu şekilde yaşasın.sen affedince mutlu oluyorsan öyle yaşa ne güzel ama ben böyle mutluyum.
Mutlu olsan buraya yazmazdın kı ?
Dahası esın ızın vermese kımse bısey yapamazdı
Senın esınde suçun yüzde 80ni,esını nasıl affedebıldın asıl ?

Mutlu olsan buraya yazmazdın kı ?
Dahası esın ızın vermese kımse bısey yapamazdı
Senın esınde suçun yüzde 80ni,esını nasıl affedebıldın asıl ?
Sanırım sizden birinin ahı çıkmış🤗Bilakis mutlu olduğum için yazdım🤗konu sahibinin içi ferah olsun kimsenin ahı kimsede kalmıyor🤌ben burda yorum yaparken tüm mesajları okuyorum size de tavsiye ederim.affetmişmiyim?kk yı ilk okumaya başladığımda kendim gibi dinlenmeyen, derdini anlatamamış ya da anlaşılamamış bir çok kadının birbirine destek olduğu bir yer sanmıştım.pek bir farkı yokmuş reel hayattan.yine okumadan bilmeden ya da bilmezden gelerek kusura bakmayın ama yargı dağıtan insanlar.herkesin olaylara yüklediği anlam farklı.

Tüm bu olaylardan sonra eşinizle barıştınız mi?

Hakkınızı helal etmek zorunda değilsiniz. Çocuklarım söz konusu olduğunda bende kimseye hakkımı helal etmem.

Kanser acı verici olabilir ve bu sizinle alakalı olmayabilir. Bence bu düşünceden çıkın.

Bir insana hakkımızı helal etmeyebiliriz ama onun başına gelen olumsuz şeyler bizimle alakalı olmayabilir.

Sanırım sizden birinin ahı çıkmış🤗Bilakis mutlu olduğum için yazdım🤗konu sahibinin içi ferah olsun kimsenin ahı kimsede kalmıyor🤌ben burda yorum yaparken tüm mesajları okuyorum size de tavsiye ederim.affetmişmiyim?kk yı ilk okumaya başladığımda kendim gibi dinlenmeyen, derdini anlatamamış ya da anlaşılamamış bir çok kadının birbirine destek olduğu bir yer sanmıştım.pek bir farkı yokmuş reel hayattan.yine okumadan bilmeden ya da bilmezden gelerek kusura bakmayın ama yargı dağıtan insanlar.herkesin olaylara yüklediği anlam farklı.
Ben affet affetme demedım kı ? Mutlu olanın yazacağı şeyler degıl yazdıkların dahası o ah senden çıkmış olmasın ? Erken doğuran ben degılım sensın ya hanı ?
Babasının evıne atılıp boşanma kağıtları yollanan ?
Aman ne mutluymuşsun bellı

Tüm bu olaylardan sonra eşinizle barıştınız mi?

Hakkınızı helal etmek zorunda değilsiniz. Çocuklarım söz konusu olduğunda bende kimseye hakkımı helal etmem.

Kanser acı verici olabilir ve bu sizinle alakalı olmayabilir. Bence bu düşünceden çıkın.

Bir insana hakkımızı helal etmeyebiliriz ama onun başına gelen olumsuz şeyler bizimle alakalı olmayabilir.
Konu sahıbı barız dengesız , kendısıde kötü şeyler yaşamış dahası üstüne esıne pisi pisine boyun eğip dönmüş
Erken doğum yapmış baba evıne atılmış boşanma kağıtları önüne yollanmış konu sahıbı ne yaptıda,kendımentalıtısıne göre ah yedı bunları yaşadı ?
Kadının kafasıda bozuk uslubuda bozuk ısıne gelmeyenlere ah yemıssın yazdığına gore basına gelenleri ah yemıs boşuna yaşamamış sımdı ağlamasın böyle böyle oldu dıye
Sonuçta kocasını affedıp kendıne bunları yapanın koynuna giren kendısı

Ben affet affetme demedım kı ? Mutlu olanın yazacağı şeyler degıl yazdıkların dahası o ah senden çıkmış olmasın ? Erken doğuran ben degılım sensın ya hanı ?
Babasının evıne atılıp boşanma kağıtları yollanan ?
Aman ne mutluymuşsun bellı
Konu sahibi ben değilim ama sizden ah çıkmış net! Bir daha yapmayın olur mu?😂ondan bu 😂kişiler olaylar karıştı güzel kafanda.😂valla erken doğuranda ben değilim,babamın evine de atılmadım🤷‍♀️bunları yaşayan birinin yarasına basmak istemek laps laps yüzüne vurmak “sen zaten şöyle değilmisin” demek ne büyük bir seviyesizlik.O kadar çoksunuzki burda da buldunuz bizi ee mecbur anladığınız dilden yazmaya çalıştım daha da düşemem 👍mümkün değil😅 Allah size şifa versin🙏

Son düzenleme:
Konu sahibi ben değilim ama sizden ah çıkmış net! Bir daha yapmayın olur mu?😂ondan bu 😂kişiler olaylar karıştı güzel kafanda.😂valla erken doğuranda ben değilim,babamın evine de atılmadım🤷‍♀️bunları yaşayan birinin yarasına basmak istemek laps laps yüzüne vurmak “sen zaten şöyle değilmisin” demek ne büyük bir seviyesizlik.O kadar çoksunuzki burda da buldunuz bizi ee mecbur anladığınız dilden yazmaya çalıştım daha da düşemem 👍mümkün değil😅 Allah size şifa versin🙏
nıckınden bellı havalecı haha
Tek tek yorumlarına bakmıyorum zaman kaybı ancak affetme havale etme unutamama yazan bırının basına gelır ah etme affetmeme zart zurtlar , otur su bana bunu yaptı bu bana bunu yaptı dıye ağlamaya devam et

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X