Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aman onlarınki bayağı bilmezlikten.Türklerin yurtdışına ilk göç ettiği yıllarda kv min yabancı komşuları karpuzu hep pişirerek yermiş.bizlerden öğrendiler nasıl yendiğini diye eşim hep gülerek anlatır.Demek o nedenden dolayı pisiriyolarmis.cok şaşırdım şuan cidden.pisirmek hadi bi nebze ama ızgara da hayal edemiyorum karpuzu
Afiyet olsunBen çok memnunum
Yavrum benim evde yemek kalmıyor ki, millet nasıl kavanozluyor anlamadımAsureyi bile sicakken kavanozlayip konserve yapan var. Aylar sonra yedim cok da lezzetliydi
Olmaz, köfteyi pişirip tekrar dondurabilirsiniz.Birşey danışmak istiyorum.
Donmuş kiymayı çıkarıp, eriyince kofte yapsam çıkarsam tekrar kaldırsam kötü olur mu?
Ahahah sesli güldüm valla.onlarda tam saftirikmis.Aman onlarınki bayağı bilmezlikten.
Zamanında 2 alman turiste çekirdek çitlemeyi öğretmeye çalıştık, anam ağladı
Allahım 1 çekirdeği 8 10 dk da anca ayırdılar
Bana da komik gelmişti ama o protein olayından dolayı beynime kazımışım.
Hatta diyetlerde de geçer ya da veganlar için.
Ete ulaşamayan ya da tüketmeyenler mutlaka sağlıklı protein adına karpuzu ızgara ya da tost makinesinde yapsın diye.
Sizin ev kalabalik ondandir ben hayatımda hic asure yapmadim esim agzina surmez. Anneler komsular yapip bana kadar veriyor sagolsunlar.Yavrum benim evde yemek kalmıyor ki, millet nasıl kavanozluyor anlamadım
Bu sene aşure yapmadım, yaptığımda en büyük boy tencerem 8 lt düdüklü.
Onu sadece aileler ve kocam tüketiyor, birkaç gün sonra bir daha yapıyorum birkaç kişiye daha vermelik, gene tükeniyor.
Benim koca çok yiyor ya
Evet cok kotu olur, bakteri ürer tavsiye edilmezBirşey danışmak istiyorum.
Donmuş kiymayı çıkarıp, eriyince kofte yapsam çıkarsam tekrar kaldırsam kötü olur mu?
Ağızlarının tadını biliyorlarAhahah sesli güldüm valla.onlarda tam saftirikmis.
Biz Türklerin çok yoğun olduğu bi kesimde yaşıyoruz.O nedenle burdakiler Türk kebapçısı bakkalı vs müdavimi olmuşlar.herseyi bizim kadar biliyolar desem yeridir.
Peki akşamdan çıkarsam sabaha çözülse yarın akşam oisirsem bozulur muOlmaz, köfteyi pişirip tekrar dondurabilirsiniz.
Buzluktan çıkan şey ısıl işlem görmeden azla buzluğa geri konmamalı.
Hatta bu bile çok tavsiye edilmez, bakteriler her seferinde bölünerek çoğalıyor, her çözülmede sayısı artar diye.
O bereket bir tek bizim eve uğramıyorSizin ev kalabalik ondandir ben hayatımda hic asure yapmadim esim agzina surmez. Anneler komsular yapip bana kadar veriyor sagolsunlar.
Yaoan arkadas kari koca yasayan biri. Dagitmadigi kismi kavanozlamis arada acip yiyoruz diyor bence cok mantikli. Asure zaten cok bereketli birşey cok çıkıyor
Yok, bozulmaz.Peki akşamdan çıkarsam sabaha çözülse yarın akşam oisirsem bozulur mu
Evet biliyorum onuda kız herkes bayıliyor ben hediye bile ediyorum insanlara cok mutlu oluyorlar hazır yemek olduğundanGerçekten çok mantıklı, herkese anlatacağım bunu
Eminim çok az sayıda insan biliyordur, ya şeyi bile duydum türlüyü kavanoza koyup, bulaşık makinesi çalışırken oraya koyup pişireni
Balik berbat falan olmuyor balıkçilarda yediğiniz balik zaten bilmem kaç kere dondurulmuş oluyor direk balık tutup yemiyorsaniz zaten donuk balik yiyorsunuzAfiyet olsun
Ben kendim yapip hamurunu pisirip koymaya calisiyorum.tabi evde 3 çocuk birde biz zor kaliyo ama dolaba atmak için ama yine de çok iyi oluyo.misafir gelince çıkarıyorum yanına salata yeşillik falan ohh mis.varya şuan acayip gaza geldim kalkıp hamur yoğurasım var ama sokağa çıkma yasağı ilan edildi millet unu yağmalamış yine .unum yokAğızlarının tadını biliyorlar
Anadolu mutfağı çok çok güzel ve inanılmaz çeşitlilikte.
Ama biz iyi pr yapıp tanıtamıyoruz, bir pizza kadar lahmacunumuz değer görmüyor.
Ha bu arada hazır yufkadan pandemide lahmacun yaptım ve buzluğa atmıştım çiğden.
Oldu gayet güzel, o da yapılabilir.
Ahahaj tatlı deme bu aynı kocam bi sütlac yaparım 2 kaseyi hüp diye hemen yer zaten gerisi keyiflil ben tüp mideliyim ne kadar yiyebilirim gidip gelip yiyorO bereket bir tek bizim eve uğramıyor
Kocam aşırı ama aşırı tatlı düşkünü, günde 3 kase eğer yakalamazsam 4 kase yiyebiliyor.
Sütlaç yapsam yine öyle, çok şükür diyete girdi mutfak masrafım azaldı.
Geçen hafta 1 kilo etten yemek yaptım, 2 küçük çocuk ne kadar yiyecek, bitti yahu!
1 kilo etten yaptığım sote bir akşam yemeğinde bitti