Artan birçok şeyi buzluğa atıyorum ben. Soğanı küp doğrayıp atarım mesela,yemek yaparken hemen alıp kavurup kullanırım.Yada yarısını kullanmam gerekiyordur,büyüktür onuda hemen doğrar atarım. Maydanoz,dereotu da fazla ise o an elimin altında,taze kullanamayacaksam,yıkayıp doğrayıp atarım,pişecek birşeylerin içinde gayet iyi oluyor,mücver ,köfte vb.
Kemik suyu yapıyorum ilikli,onuda buz poşetleri var onlara koyuyorum(soğutup)kullanacağım kadarını kırıp alıyorum
Köfte yapıp atarım,genelde toplu yaparım bu işlemi,3-4 yemeklik şekilde.
Tavuk suyum artarsa dondururum onuda karton bardaklarla,çorba yapmak için pratik oluyor.
Poğaça vb mayalı birşey yapmışsam,hatta pişmiş börekte atarım artınca,çözdürüp ısıtınca taze gibi olur.
Kalem börek ve sodalı buzluk böreği de atıyorum çiğden çocuklar seviyor, elimin altında pratik olsun diye.
İçli köfte,mantı da yaparsam fazla yapıp atıyorum genelde.
Artan kekler de ,kurabiyeler de giriyor tabi yine buzluğa. Çözdürüp tüketiyoruz.
Mozaik pasta da olur genelde buzlukta kızım seviyor.
Kararmaya yüz tutan muzları,fazla gelen çilekleri de atıyorum ben,içecek,kek,pasta,tatlı hatta krema ve balla çekip dondurma yaparken kullanıyorum,çöpe gitmiyor.
Aslında kullanım alanı epey geniş buzluğun.
Pek çok şey atılabilir. Ilk aklıma gelenler bunlar oldu.