5 çekmeceli dondurucusu full dolu biri olarak yazayım ben de.
Bamyalari ayıklayıp üstüne bol limon sıkarak kilitli poşetle koyuyorum.
Bezelye ve barbunya çiğden.
Visneleri çekirdekleriyle buzdolabı poşetiyle koyuyorum, buzluyken tencereye alıp ister şeker ekleyin ister eklemeyin ki ben eklenmiyorum kaynatıyorum çok güzel komposto oluyor.
Taze fasulyeyi domatesle kavurup koyuyorum.
Patlıcanları fırında közleyip soyuyorum. Kilitli poşetlere koyuyorum. İster beğendi yapıyorum ister patlıcan salatası. Aynı şekilde kırmızı biberleri de kozleyip koyuyorum.
Patlıcanları bir de karnıyarıklık şekilde soyup üzerine yağ sürerek fırında kızartıp 4erli veya 6lı şekilde poşete koyuyorum bundan da karnıyarık yapmak çok pratik oluyor.
Dolmalık biberleri temizleyip o şekilde koyuyorum ama maalesef bu çok yer tutuyor pek yapmıyorum bunu.
Bunlar dışında ıspanağı bolca alıp bir seferde temizleyip iyice kurutarak çiğden koymayı da yapıyorum bazen, çoğunlukla tercihim marketten dondurulmuş ıspanak almak oluyor ama temizlemek çok zor geliyor.
Ilikli kemikten et suyu tabletleri de boş vakit buldukça yapıyorum ve bölmeli buz kalıbı torbalarına dolduruyorum. Yemeklere, çorbalara ve pilava müthiş oluyor.
Pandemiyle birlikte muhakkak 1 veya 2 ekmek dondurucuda bulundurmaya çalışıyorum. Kayinvalidem su böreğini yapıp bazen çiğ bazen de pişirip dilimleyip koyuyor bana da o şekilde buzlu veriyor. Isındığında veya pistiginde hiçbir fark olmuyor. Aynı şekilde ben de poğaça, kek, açma pişirip fazlasını hep atar sonra çıkarır ısıtırım gayet güzel oluyor.
Baklavayı bile atanı duydum bence her şey olabilir. Et, köfte, sucuk ve tavuk da hep koyarım ama köftede ve sucukta muhakkak ağzının hava almaması lazım yoksa bütün buzluk kokar her şeye siner. Ben çoğunlukla bunun için kilitli poşet kullanıyorum. Sucukları dilimleyip koyarsanız süper pratik olur. Et ürünü olarak bir tek balık koymuyorum ona güvenemiyorum ya aldığım yer buzhane sattıysa bana diye bir korku var içimde içim rahat etmez koysam.