• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

buzluğa neler koyuyorsunuz?

Buzluk boregi
Manti yapar koyarim.
Kapya biber dograr atarin salata ve bazi yemeklere
Havuc dograrim
Kurabiye ve mayali pogaca yeni yapilip konulunca guzl oluyor.
Sebzeleri bilirsjnjz zatn yazmadin onun icin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Buzluk boregi
Manti yapar koyarim.
Kapya biber dograr atarin salata ve bazi yemeklere
Havuc dograrim
Kurabiye ve mayali pogaca yeni yapilip konulunca guzl oluyor.
Sebzeleri bilirsjnjz zatn yazmadin onun icin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

buzluk böreği nedir? kek, kurabıye poğacayı pişirip atıyorsunuz heralde pekı cıkarınca poğacayı mesela nasıl ısıtıyorsunuz, kek çözülünce taze gıbı oluyor mu, herkes yapıyo bunları ama ben hiç bilmiyorum yaa offf çok beceriksizim:(

buzluk böreği nedir? kek, kurabıye poğacayı pişirip atıyorsunuz heralde pekı cıkarınca poğacayı mesela nasıl ısıtıyorsunuz, kek çözülünce taze gıbı oluyor mu, herkes yapıyo bunları ama ben hiç bilmiyorum yaa offf çok beceriksizim:(

Canım 1 saat önceden çıkarsan buzu çözülünce yine taze oluyor o zaten.Ben de kek börek vs atıyorum buzluğu.Ya da sıcak fırına koy.Mikrodalga asla kullanma sertleştiriyor.Fazla pişirdiğim yemekleri de atıyorum buzluğa acil zamanlar için.Domates rendesi,dolmalık biber,ayıklanmış limonlanmış enginar( porsiyonluk ayırarak) ve daha bir sürü şey :)))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benim bu tür çalışmalarımı annem yaptığı için baktı buzdolabının derin dondurucusu yetmiyor bir de ayriyetten derin dondurucu aldı :)
içerisinde;
-Tepsi ile (kıymalı,patatesli,peynirli) börek (çiğ koyuyoruz, bir gece önceden buzdolabı kısmına indirip ertesi gün pişiriyoruz)
-Mantı
-Yaprak sarma (pişmeye hazır)
-İçli köfte
-Sigara böreği
-Domatesi de katılmış, hafif kavrulmuş ve buzdolabı poşetinde iki kişilik olarak paketlenmiş taze fasulye
-Salçası, domatesi katılmış kuru fasulye
-Haşlanmış nohut
-Koyu kıvamlı, çıkarınca üzerine sıcak su eklenerek hazırlanacak çorbalar (mercimek, tarhana)
-5-6 tane paketlenmiş karnıyarıklık patlıcanlar (bazen içini doldurup koyduğumuz oluyor, o zaman şekli bozulmasın diye bu tavuk veya et alırken içine konulan köpük tabaklara yerleştirip koyuyoruz
-Hafif kavrulmuş yazlık taze domates ve biber (her türlü yemeklerde ve menemende kullanıyorum)
-yazın aldığımız domatesleri tüm tüm koyduğumuzda oluyor(çıkarınca hafif buzluyken doğraması da kolay oluyor)
-ve bunların dışında;
-poğaçalar, kekler, kurabiyeler, şerbetli tatlılar arttığında saklama kabına konulup dondurucudaki yerini alıyor. çıktığında mikrodalgada ya da davul fırında ısıtıyorum.
-kalan yemeklerimi de (pilav falan hariç) koyduğum çok oluyor...:1::1:

Son düzenleme:
Kızlar harikasınız. Acayip fikir verdiniz bana. Ufak bebeğim var. Hergün ne yapayım derdindeyim. Salak gibi hiç aklıma gelmedi buzluğa birşeyler pişirip atmak. :)) en kısa zamanda atacağım birşeyler.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

cevap veren herkese teşekkürler çok eğendim ben de bu sene yapmaya başlayacam evim var artıkk ...

Benim bu tür çalışmalarımı annem yaptığı için baktı buzdolabının derin dondurucusu yetmiyor bir de ayriyetten derin dondurucu aldı :)
içerisinde;
-Tepsi ile (kıymalı,patatesli,peynirli) börek (çiğ koyuyoruz, bir gece önceden buzdolabı kısmına indirip ertesi gün pişiriyoruz)
-Mantı
-İçli köfte
-Sigara böreği
-Domatesi de katılmış, hafif kavrulmuş ve buzdolabı poşetinde iki kişilik olarak paketlenmiş taze fasulye
-Haşlanmış nohut
-Koyu kıvamlı, çıkarınca üzerine sıcak su eklenerek hazırlanacak çorbalar (mercimek, tarhana)
-5-6 tane paketlenmiş karnıyarıklık patlıcanlar (bazen içini doldurup koyduğumuz oluyor, o zaman şekli bozulmasın diye bu tavuk veya et alırken içine konulan köpük tabaklara yerleştirip koyuyoruz
-Hafif kavrulmuş yazlık taze domates ve biber (her türlü yemeklerde ve menemende kullanıyorum)
-yazın aldığımız domatesleri tüm tüm koyduğumuzda oluyor(çıkarınca hafif buzluyken doğraması da kolay oluyor)
-ve bunların dışında;
-poğaçalar, kekler, kurabiyeler, şerbetli tatlılar arttığında saklama kabına konulup dondurucudaki yerini alıyor. çıktığında mikrodalgada ya da davul fırında ısıtıyorum.

Yaprak sarması ve mantıyı duymuştum ama meğer ne kadar çok seçenek varmış, harika fikirler :16:

Taze böğürtlen ve frambuazı nasıl saklayabilirim acaba, bir fikriniz var mı?:26:

Ben hazır bulyonlardan kullanmıyorum. mesela tavuk haşlama yaptık düdüklüde. böyle sebzeli sebzeli :) suyu kaldı. dökecek miyiz? hayır. sağolsun korolplast buz torbası diye bir şey yapmış. tavuk suyunu süzekten süzüyorum. daha sonra bu torbalara dolduruyorum. daha sonra pilav mı yapacağım atıyorum 3-5 tane içine. ahanda tavuk sulu pilav :34::34:

$indir (1).jpg $indir.jpg

içerisinde;
-Mantı
-İçli köfte
-Sigara böreği
-Haşlanmış nohut
-ve bunların dışında;

Supersinn vallahi yaa calisan bayan olarak hepsini denicemm :D

Supersinn vallahi yaa calisan bayan olarak hepsini denicemm :D

bezelye ve barbunyayı ayıklayayıp koyuyorum
yemeklik patlicanı haslayıp koyuyorum
söğürülmüş patlıcan , kırmızı biber koyuyorum
kalan pismiş kuru fasulye nohut yemeklerini koyuyorum
maydoanozu dograyıp koyurum ihtiyac oldukca kullanyrum
hazır yufka koyuyorum cıkartınca hemen eriyip kullanıyorum kek i denedim olmadı benımki hamur gibi oldu
kurabıye koyuyorum
dolma yı doldurup ciğ olarak koyuyorum
fazla tereyağ , lor peynirde koyuyorum benim derin dondurucu yok buz dolabına tıka basa dolduruyorum arkadasın yazdıklarından farklı olanları yazdım hepimiz faydalanalım yeni şeyler öğrenelim :49:

kızlar domates koymak istiyorum buzluğa rondodan geçirip buzdolabı poşetlerine koyacağım ama anlamadığım nokta pişirip mi pişirmeden mi koyacağım? ilk defa buzluğa bişey atacağım deneyimsizim yani :)

kızlar domates koymak istiyorum buzluğa rondodan geçirip buzdolabı poşetlerine koyacağım ama anlamadığım nokta pişirip mi pişirmeden mi koyacağım? ilk defa buzluğa bişey atacağım deneyimsizim yani :)

pişirmenize gerek yok nasıl olsa buzluğa koycaksınız bozulma ihtimali yok

hayır
,çiğden doğrayıp atıverin buzluğa o kadar

közlemiş kırmızı biber, fasulye, domates( ayrıca konserve olarak da yaptım), sivri biber, poğaça, börek, kurabiye, kağıt bardaklarda kemik suyu.köfte, bayat ekmek(pizza yapmak için)
bu sene bezelye koyamadım:KK43:
bu sene içli köfteyi denemek istiyorum nasipse

merhaba ben domatesi tüm atıyorum dolaba soymadan yıkamadan kullanacagım zaman suyun atına tutuyorum kabuk kendiliğinden soyuluyor 5 dk dışarda bekliyor sonra yemeğe göre ya rondodan geçiriyorum yada doğruyorum.

Ben Buzluğa sulu köfte Köftesi yapıp atacağım ama internette soğan yumurta ve maydonozlu tarif ile sadece kıyma bulgur ve baharattan Oluşan iki farklı tarif var. Sade olan çok beğenilmiş ama Buzluğa atmak için hangisi daha uygun olur. Açıkçası yumurtalı olanı Buzluğa atmak beni düşündürüyor. Sulu köfte yapıp buzluğa atanınız varsa yardımcı olabilir misiniz hanımlar.

bu konuya cvp verdimmi hatırlamıyorum biz yaprak sarma köfte kızarmış iber patlıcan börek gözleme bazlama et kıyma koyuyoruz

Back