Konu sahibine çek, idare et, şans ver diyenler istisnasız daha kötü durumda olup , sömürüldügünün bile farkında olmayan veya bizzat sömüren durumunda olan üyeler zaten...Piraye, adamlar eşlerini pazarlasa satsa iletişim kur, empoze et, yuva kolay kurulmuyor diyecekler. Kocasız olmaz iyi kötü başında biri var diyecekler. Millet minnacık dünyasında yaşıyor, herkes de kendi gibi olsun istiyor. Doğduğu ve tayin olduğu şehri biliyorlar, memlekete gitmeyi de tatil sanıyorlar. Ben 15 senedir yurtdışındayım, genç kızlar cıvıl cıvıl, başarılı heyecanlı kendilerine güveni var. Çünkü elalem diye bir müessese yok. Mutsuzsan bana ne otur çek, evlilik bu denmiyor o kızlara.
Adam evlenir evlenmez gerçek yüzünü göstermiş. Maddi büyük darbeler indirmiş, kızın birikimini sıfırlamak yetmemiş ömründe borç bilmemiş kızı kredi borçlarına boğmuş, o da yetmemiş işten çıkmış paşazade. Bu adamla iletişim kur evliliğine şans ver diyorlar bir de. Sanki birden sihirli değnek değecek adam her şeyi geriye çevirecek sanıyorlar. Sinsi sinsi ev kazığı atma peşindeki adam için diyorlar. Kocaları sanal kumar oynayıp evi arabayı satınca, kredi batağına saplanınca çıngar çıkarıyorlar ama.
Ama öyle Cirilla kendimden çok güveniyorum çünkü bu hastalığı ben yaşıyorum. İnsanın kendi aklından şüpheye düşmesi kolay bir tecrübe değildir, içgörüden uzaklaşmaya başladığım ataklarımda benim gözüm kulağım, aklım eşimdir. Benim normal-anormal karışmaya başladığım sırada normali tayin edebildiğim kişi eşimdir. İlaçlarımı takip edemeyip aldım mı almadım mı bilmeden defalarca hap atabilecekken (Yanlışlıkla kendimi zehirleyebilecekken), titizlikle takip eden eşimdir. Ben onu hastalığım üzerinden yazdım ve "Kendinizi bir erkeğin insafına bırakın" fikriyle yazmıyorum diye de altını çizdim. Yazdığım şeyler tamamen subjektif ve konudan bağımsız. Paylaşmak istedim içimden geldi ve paylaştım yani ben anlamadım, evet iddialı bir şey ve çok iddialı tecrübelerimiz oldu bizim de zaten. :) Ne diyeyim?
Gerçekten ne olacak sanıyorsunuz kızlar :) boşuna soruyorsunuz :)-ophelia son durum nedir?
MeraktanGerçekten ne olacak sanıyorsunuz kızlar :) boşuna soruyorsunuz :)
6 ayda işi bırakıp kadının altınları yiyen,kadına bir kahve ısmarlayamayan, bir mont alamayan , ailesinden gelen evi satsın da ev sahibi olalım diye bekleyen kadının maddi durumunu ve gücünü harcamasını görüp evlenen onu kandıran ve şikayet eden , gezme anlayışı sadece ailesine gitmek olan, habire ailesiyle vakit geçirmek isteyen bir erkeği savunmaya çalışıyorlar.O konu sahibi, adamın şu an bir işi yok.
Bak sırf o kahve kısmı bile benim için yeterli ki bide her dk anasına gidicem bide benim maddi durumum falan iyi olacak6 ayda işi bırakıp kadının altınları yiyen,kadına bir kahve ısmarlayamayan, bir mont alamayan , ailesinden gelen evi satsın da ev sahibi olalım diye bekleyen kadının maddi durumunu ve gücünü harcamasını görüp evlenen onu kandıran ve şikayet eden , gezme anlayışı sadece ailesine gitmek olan, habire ailesiyle vakit geçirmek isteyen bir erkeği savunmaya çalışıyorlar.Sebep? Boşanma olmasın diye. Evlilik devam etsin diye. İnanılmaz.
Bu arada kesinlikle çok itici bir davranış bu. Demiş ya konu sahibi eşine niye bana para harcamaktan bu kadar kaçıyorsun diye. Gerçekten kaçıyor. Montu niye ben alayım demiş ya adam.Bak sırf o kahve kısmı bile benim için yeterli ki bide her dk anasına gidicem bide benim maddi durumum falan iyi olacakçalışmıyorum belli bir sabit gelirim yok kendime özel kredi kartim var saha birşey alirken sorduğumu bilmem çok ilginç çok kocam bana bi kahve ısmarlamicak ve ben kahve alirsam benim kahvemden otlanacak bana bi tiksinme geldi
Tecrübemin ekstrem kaldığının farkındayım ve her ne kadar anladım da deseniz yaşamadan empati kurmakta zorlanacağını düşünüyorum.Anladim güvenin ama güvenmenizin nedeni hiç hayal kirikligi yaşamamis olmaniz degil her sartta güvenmek sizin tercihiniz tamamen ve konu hastalik değil burada siz de farkindasiniz zaten yazarken. Insanlarin pay birakmasi cok normal.
Kendine güvenme kısmında ben %50nin üzerine çıkabilir olunca oh çektim, Allah kimseyi böyle bir sağlık sorunu ile sınamasın diyorum. Hayatımın, tecrübelerimin bir tık daha ayrı kaldığını düşünüyorum. Umulmadık taşın baş yarabileceğini de tamamen inkar ediyorum demiyorum ama şimdilik, şu andaki hissiyatım böyle bir güvende dinlenmeyi uygun görüyor ve umarım buradan sınanmam. Ama sınanırsam da yine toparlarım. Çünkü eşim hayatımda eşim olarak var olmadan önce, ben kendime çok ama çok güvenirdim zaten. Aklımı pek beğenirdim. Sonra "Sen çok mu güveniyorsun o aklına? Hadi bakalım" diye yumruğu masaya vuruverdi Bipolar. İnsanın senelerce kimliğini sorgulaması, aklından şüphelenmesi, attığı adımların ne kadar normal ve güvenilir olduğunu sürekli tartma çabası, paranoya seviyesinde kendini incelemesi... Bunları yaşadıktan sonra, kendimden fazla güvendiğim eşimden yıkıcı, bitirici sayacağım bir darbe yesem ben yine kalkarım ya.Ben evlendiğim ilk günden beri hata payı bırakmıştım boşandığım kişiye. Hiçbir zaman kendim kadar veya kendimden daha fazla güvenmedim ki. Hatta eski yazılarıma bakabilirsin, hiçbir zaman bunu savunmadım. Birçok defa linç yedim güvensiz olduğum söylendi. Ama kazanan ben oldum. Kendimden çok güvenmiş olsaydım şuan çayımı içip en sevdiğim filmi izlemek yerine, depresyonun dibine vurmuştum muhtemelen. Baya para kazandım zamanında, yarısını alıp gitse ağıtlar yakardım. Ya da davalık olsaydık dava bitene kadar kendime gelemezdim.
Aldatma olmaz, kumar olur, kumar olmaz soğuma, ilgisizlik, hatta ben evlilikten sıkıldım olur. Ben kendime bile %100 güvenmem. İnsan kendisi zaten başını belaya sokuyor tercihleriyle.
Valla mesajlarına bakınca öyle koca besleyecek kadar gücü olan birine de benzemiyor. Ne bileyim. Çok çok maaşı atıyodur eşine. Ailesinin verdiği eve kadar adamın eline teslim edeceğini düşünmüyorum. Ama konuşmak epey kolay.6 ayda işi bırakıp kadının altınları yiyen,kadına bir kahve ısmarlayamayan, bir mont alamayan , ailesinden gelen evi satsın da ev sahibi olalım diye bekleyen kadının maddi durumunu ve gücünü harcamasını görüp evlenen onu kandıran ve şikayet eden , gezme anlayışı sadece ailesine gitmek olan, habire ailesiyle vakit geçirmek isteyen bir erkeği savunmaya çalışıyorlar.Sebep? Boşanma olmasın diye. Evlilik devam etsin diye. İnanılmaz.
Bu sizin evlilik anlayışınız demek ki eşiniz batarsa belki verirsiniz o da insafa gelirseniz dua edin de bari siz eşinize muhtaç kalmayın zira evlilik sözleşmesi de yaparsınız beklerim valla bu anlayışla
Pardon da işi gücü mesleği olan bi insan neden evde otursun ilahi güldürmeyin beniKocanız, bakıcı tutma herkes bakıcıyla mı büyüdü, tiyatro etkinliği pahalı, kitap fuarına ne gerek var, et balık tavuk pahalı çocuk yemese de olur, biz de evde başbaşa yiyeceksek makarna yap yiyelim derse kabul eder misiniz? Veya ben sıkıldım çalışmıycam her iş sende artık, çalış para getir, ben yemeği bulaşığı hallederim deyip otursa kabul eder misiniz? Her hafta sonu benim ailemi ziyarete gideceğiz, seninkiler uzakta masraf oluyor dese kabul eder misiniz? Ailem alıyor ediyor diye yalan söyleyip dünya kadar borç yapsa ve bütün altınlarınızı bozdurup ödese kabul eder misiniz? Ya o altınlar yetmedi bir de kredi çek dese çekip verir misiniz? Krediyle de kapanmıyor borç, ben de işten çıktım ne yapsak acaba dese olsun kocam der misiniz? Senin babanın verdiği evi satıp başka ev alalım sen bir de bunun kredisini öde dese tamam der misiniz?
Hem evin harcamalarını faturalarını öde, hem önceden çektiğin krediyi öde, hem altınları ver sıfırlansın, hem de ev için yüklü kredi çek, ne ala memleket. Nolmuş, kocama feda olsun diyorsanız gidin bir doktora görünün. Karı koca değil efendi köle olayı bu kadarı. Bunları kabul edecek bir kişi var mıdır acaba? Kadın-erkek farketmiyor, insanın düşmanı bile bu kadarını yapamaz.
Strobe Psikolojik hastalığı olan eşler hemen boşansın demiyoruz. Tedavi olmayı reddedip ilaçlarını düzenli kullanmayan benim bir şeyim yok diyenleri boşayın diyoruz. Siz mesela hastaneye yatırılmasanız, evde cam kapı her şeyi kırıp dökseniz, eşinize saldırsanız adama yazık değil mi? Çocuğun veya çocukların da ortamda olduğunu düşünün. Bunları yaşatan eş sizce eş midir? Siz en baştan durumunuzu açıklayıp her önlemi almışsınız. Kendinizi kontrol ediyorsunuz, herkes bilinçli, doktor takibindesiniz. Size hasta bile denemez, gayet duyarlı ve çevresini düşünen birisiniz. Doktora gidip muayene olup teşhis almayan, hastalığı teşhis edilse bile tedaviyi kabul etmeyen, kullanılması zorunlu ilaçlarını kullanmayan sağa sola zarar veren eşle evli kalınır mı? Öldürse felç etse cezai ehliyeti de olmayacak.
Ah drama queeenKonu sahibine çek, idare et, şans ver diyenler istisnasız daha kötü durumda olup , sömürüldügünün bile farkında olmayan veya bizzat sömüren durumunda olan üyeler zaten...
Cevap yazdığım üyenin konu sahibinden tek farkı, hayatı boyunca şu andakinden daha iyi imkanlarla hiç karşılaşmamış olması...
Çalışmasına rağmen hayati boyunca hiç tatile gitmediği veya sosyal bir yaşama sahip olmadığı, asla aileden bağımsız yaşamadığı için bütün boş vakitlerinde aile ziyareti yapmayi ve erkek hegamonyasinda yaşamayı normal zannediyor mesela...
Bunun normal olmadığını söyleyenleri de "hayırsız evlat" "aile tanımaz vicdansız" "kötü kalpli " "müsrif" "vefasız" "şımarık" kadinlar olmakla taşlayarak, kendi dramını yüceltiyor aslında...
İçten içe biliyor çünkü kendisi için bambaşka, daha özgür, daha mutlu bir hayatın asla mümkün olmadığını. Elindekini kutsayip herkesi kendi cehennemine çagirmaktan başka çaresi yok maalesef.
Branşınız ilahiyat mı?Ah drama queeenvalla bazen gelin de sizi dersimde ibret olarak öğrencilere tanıtayım ben kendimden bahsetmeyi sevmem kibirden rabbime sığınıyorum fakat sen benim nasıl bi hayata sahip olduğumu anlatsam küçük dilini yutarsın Allah’a şükürler olsun verdiklerine sonsuz kere sebebi kesinlikle ailemin gönlünü eden bi kız evlattım daha sonra eşimin ailesine karşı ne kadar merhametli ve anlayışlı gelin demezler bana kızım derler buna da bağlıyorum ailelerin gönüllerini alınca Allah bana verdi de verdi çok şükür instagram adresimi vereyim de beni bi takibe al ama öncelikle maşallah de malum böyle bi tarafı eksik insanların nazarları çok olur sen kendini bağımsız özgür kız zannedersin ama hep mutsuz bahtsız o memnuniyetsiz tarafını böyle teselli edersin işte farkımız o yurt dışı yurt içi tatillerimiz senin yaşından daha çok kez oluyor imkanlarımız bakış açımız eşimin anlayışlılığı ve mükemmel bi aileye sahip olması özellikle anne ve babası aydın insanlar olması benim en güzel şansım görgülü kuşlar gördüğünü işler bilmem anlatabiliyor muyum ben de evlatlar yetiştiriyorum büyütüp de aman banane sen anana git ben de anama giderim diyen zihniyeti Allah ocağımıza düşürmesin böyle bencil böyle merhametsiz insanlar zaten mutlu olamazlar sıla i rahim kesilmez anne babadan irtibatını kesen bizden değildir diyen bi ümmete bağlıyım farkımız o dini örfi gelenek asla aynı değil kulvarlarımız farklı frekanslar zaten çok farklı haydi ordan yani
Aynen öyle sürekli diken üstündedirler hemcinslerine negatif enerji yayarlar boşa adamı yok et feminizim hareketinin öncülerinden eksikleri kalmazHayatlarında hiç onurlu bir adama denk gelmeyenler, ne zaman yanımızdaki adamdan kazık yeriz diye yaşayanlar bunları anlayamaz.
Türk Dili ve EdebiyatıBranşınız ilahiyat mı?
Tde ama keşke ilahiyat da olsaydı dediğim çok anlar oldu tasavvuf edebiyatı çok severim zamanımı ayırırım ziyadesiyle okumalaraBranşınız ilahiyat mı?
Sdggfdcfd iyi ki kibirden rabbinize sığınmışsınız, yoksa bize neler ederdiniz allah bilirAh drama queeenvalla bazen gelin de sizi dersimde ibret olarak öğrencilere tanıtayım ben kendimden bahsetmeyi sevmem kibirden rabbime sığınıyorum fakat sen benim nasıl bi hayata sahip olduğumu anlatsam küçük dilini yutarsın Allah’a şükürler olsun verdiklerine sonsuz kere sebebi kesinlikle ailemin gönlünü eden bi kız evlattım daha sonra eşimin ailesine karşı ne kadar merhametli ve anlayışlı gelin demezler bana kızım derler buna da bağlıyorum ailelerin gönüllerini alınca Allah bana verdi de verdi çok şükür instagram adresimi vereyim de beni bi takibe al ama öncelikle maşallah de malum böyle bi tarafı eksik insanların nazarları çok olur sen kendini bağımsız özgür kız zannedersin ama hep mutsuz bahtsız o memnuniyetsiz tarafını böyle teselli edersin işte farkımız o yurt dışı yurt içi tatillerimiz senin yaşından daha çok kez oluyor imkanlarımız bakış açımız eşimin anlayışlılığı ve mükemmel bi aileye sahip olması özellikle anne ve babası aydın insanlar olması benim en güzel şansım görgülü kuşlar gördüğünü işler bilmem anlatabiliyor muyum ben de evlatlar yetiştiriyorum büyütüp de aman banane sen anana git ben de anama giderim diyen zihniyeti Allah ocağımıza düşürmesin böyle bencil böyle merhametsiz insanlar zaten mutlu olamazlar sıla i rahim kesilmez anne babadan irtibatını kesen bizden değildir diyen bi ümmete bağlıyım farkımız o dini örfi gelenek asla aynı değil kulvarlarımız farklı frekanslar zaten çok farklı haydi ordan yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?