Büyük umutlarla evlendim ama sanırım pişmanım…

Konu sahibine çek, idare et, şans ver diyenler istisnasız daha kötü durumda olup , sömürüldügünün bile farkında olmayan veya bizzat sömüren durumunda olan üyeler zaten...

Cevap yazdığım üyenin konu sahibinden tek farkı, hayatı boyunca şu andakinden daha iyi imkanlarla hiç karşılaşmamış olması...

Çalışmasına rağmen hayati boyunca hiç tatile gitmediği veya sosyal bir yaşama sahip olmadığı, asla aileden bağımsız yaşamadığı için bütün boş vakitlerinde aile ziyareti yapmayi ve erkek hegamonyasinda yaşamayı normal zannediyor mesela...

Bunun normal olmadığını söyleyenleri de "hayırsız evlat" "aile tanımaz vicdansız" "kötü kalpli " "müsrif" "vefasız" "şımarık" kadinlar olmakla taşlayarak, kendi dramını yüceltiyor aslında...

İçten içe biliyor çünkü kendisi için bambaşka, daha özgür, daha mutlu bir hayatın asla mümkün olmadığını. Elindekini kutsayip herkesi kendi cehennemine çagirmaktan başka çaresi yok maalesef.

Anladim güvenin ama güvenmenizin nedeni hiç hayal kirikligi yaşamamis olmaniz degil her sartta güvenmek sizin tercihiniz tamamen ve konu hastalik değil burada siz de farkindasiniz zaten yazarken. Insanlarin pay birakmasi cok normal.

O konu sahibi, adamın şu an bir işi yok.
6 ayda işi bırakıp kadının altınları yiyen,kadına bir kahve ısmarlayamayan, bir mont alamayan , ailesinden gelen evi satsın da ev sahibi olalım diye bekleyen kadının maddi durumunu ve gücünü harcamasını görüp evlenen onu kandıran ve şikayet eden , gezme anlayışı sadece ailesine gitmek olan, habire ailesiyle vakit geçirmek isteyen bir erkeği savunmaya çalışıyorlar. Sebep? Boşanma olmasın diye. Evlilik devam etsin diye. İnanılmaz.

Bak sırf o kahve kısmı bile benim için yeterli ki bide her dk anasına gidicem bide benim maddi durumum falan iyi olacak çalışmıyorum belli bir sabit gelirim yok kendime özel kredi kartim var saha birşey alirken sorduğumu bilmem çok ilginç çok kocam bana bi kahve ısmarlamicak ve ben kahve alirsam benim kahvemden otlanacak bana bi tiksinme geldi

Bu arada kesinlikle çok itici bir davranış bu. Demiş ya konu sahibi eşine niye bana para harcamaktan bu kadar kaçıyorsun diye. Gerçekten kaçıyor. Montu niye ben alayım demiş ya adam. Millet gelmiş diyor eşinden para mı kaçırcan yok evlilikte her şey ortak. Bizim insanımız gerçekten okuduğunu anlamıyor ya. Ben gerçekten yazdım daha önce bu sitede bu yorumu. Eskiden erkekler çok mu zeki kadınlar kanıyor diye düşünürdüm. Yok şimdi diyorum ki kadınlar saf ve kör yoksa erkekler zeki falan değiller. O konuda fikir belirtenlerin konu sahibinin ailesinden farkı yok. Boşanma olmasın diye birkaç ev veya ev parasını feda ederler herhalde.

Anladim güvenin ama güvenmenizin nedeni hiç hayal kirikligi yaşamamis olmaniz degil her sartta güvenmek sizin tercihiniz tamamen ve konu hastalik değil burada siz de farkindasiniz zaten yazarken. Insanlarin pay birakmasi cok normal.
Tecrübemin ekstrem kaldığının farkındayım ve her ne kadar anladım da deseniz yaşamadan empati kurmakta zorlanacağını düşünüyorum.
En zor ve eziyetli zamanlarımda, üstelik çoğu insanın damgalamakta beis görmediği, çekindiği mental bir rahatsızlıkta, hiçbir zorundalığı olmadığı halde yanımda olabilen birisi ve gerisi benim için teferruat desem sanırım daha öz ve anlaşılır olacak. Ve güvenmek zaten bir tercihtir, hastalık konusunda da "Benden başka çıkarları olmalı ki beni bırakmıyor" diye düşünebilirim illa güzel yaklaşıyor diye de güvenmemek gayet olası. Biraz paranoyakça belki ama olası. Güvenmek tercihtir zaten. Bunun aksini nerede iddia etmişim? Etmiş miyim ya da farkında olmadan merak ettim. Ya da insanların güven konusunda pay bırakmalarını nerede anormal karşılamışım?

Kendine güvenme kısmında ben %50nin üzerine çıkabilir olunca oh çektim, Allah kimseyi böyle bir sağlık sorunu ile sınamasın diyorum. Hayatımın, tecrübelerimin bir tık daha ayrı kaldığını düşünüyorum. Umulmadık taşın baş yarabileceğini de tamamen inkar ediyorum demiyorum ama şimdilik, şu andaki hissiyatım böyle bir güvende dinlenmeyi uygun görüyor ve umarım buradan sınanmam. Ama sınanırsam da yine toparlarım. Çünkü eşim hayatımda eşim olarak var olmadan önce, ben kendime çok ama çok güvenirdim zaten. Aklımı pek beğenirdim. Sonra "Sen çok mu güveniyorsun o aklına? Hadi bakalım" diye yumruğu masaya vuruverdi Bipolar. İnsanın senelerce kimliğini sorgulaması, aklından şüphelenmesi, attığı adımların ne kadar normal ve güvenilir olduğunu sürekli tartma çabası, paranoya seviyesinde kendini incelemesi... Bunları yaşadıktan sonra, kendimden fazla güvendiğim eşimden yıkıcı, bitirici sayacağım bir darbe yesem ben yine kalkarım ya.

Olmaz diyemem, insanoğlu çiğ süt emmiş noktasındayız, katılıyorum size o da ayrı tabii

Valla mesajlarına bakınca öyle koca besleyecek kadar gücü olan birine de benzemiyor. Ne bileyim. Çok çok maaşı atıyodur eşine. Ailesinin verdiği eve kadar adamın eline teslim edeceğini düşünmüyorum. Ama konuşmak epey kolay.

Bu sizin evlilik anlayışınız demek ki eşiniz batarsa belki verirsiniz o da insafa gelirseniz dua edin de bari siz eşinize muhtaç kalmayın zira evlilik sözleşmesi de yaparsınız beklerim valla bu anlayışla

Pardon da işi gücü mesleği olan bi insan neden evde otursun ilahi güldürmeyin beni
Nişan aşamasında tanırsın serbest meslekse ona göre yola devam edersin bile isteye girdin bu işe dersin yan gelip yatıp para kazanmayan hayatını idame ettiremeyen bi adamla zaten evlilik yürümez konuyu çarpıtıyorsunuz bizim savunduğumuz meseleler bunlar değil tekrar okuyun isterseniz tiyatro pahalı diyen bi adamla zaten evlenemezdim kusura bakmayın da kendi mesleğim var dengimi seçerim ona göre hayatı bölüşerek paydaşarak yaşarım cimri adam zaten tarzım değil nişan sevgililik bu tip zamanlar niye var insanlar birbirini tanısın diye konu sahibi hanımefendi mücadele edecek diyecek ki ben bunları bunları istiyorum ailemde bunları gördüm sen de bana sağlamaya çalış adamı değiştirecek ha yok adam değişmiyor mu o zaman kaderine küsecek yollarını ayıracak ama ayırmadan evvel şans vermesini konuştuk bi şans tanısın belki adam sıkıntılı döneminde belki adam buhran yaşıyor hemen sıkıldım oynamıyorum yapılamaz bu evlilik

Ah drama queeen valla bazen gelin de sizi dersimde ibret olarak öğrencilere tanıtayım ben kendimden bahsetmeyi sevmem kibirden rabbime sığınıyorum fakat sen benim nasıl bi hayata sahip olduğumu anlatsam küçük dilini yutarsın Allah’a şükürler olsun verdiklerine sonsuz kere sebebi kesinlikle ailemin gönlünü eden bi kız evlattım daha sonra eşimin ailesine karşı ne kadar merhametli ve anlayışlı gelin demezler bana kızım derler buna da bağlıyorum ailelerin gönüllerini alınca Allah bana verdi de verdi çok şükür instagram adresimi vereyim de beni bi takibe al ama öncelikle maşallah de malum böyle bi tarafı eksik insanların nazarları çok olur sen kendini bağımsız özgür kız zannedersin ama hep mutsuz bahtsız o memnuniyetsiz tarafını böyle teselli edersin işte farkımız o yurt dışı yurt içi tatillerimiz senin yaşından daha çok kez oluyor imkanlarımız bakış açımız eşimin anlayışlılığı ve mükemmel bi aileye sahip olması özellikle anne ve babası aydın insanlar olması benim en güzel şansım görgülü kuşlar gördüğünü işler bilmem anlatabiliyor muyum ben de evlatlar yetiştiriyorum büyütüp de aman banane sen anana git ben de anama giderim diyen zihniyeti Allah ocağımıza düşürmesin böyle bencil böyle merhametsiz insanlar zaten mutlu olamazlar sıla i rahim kesilmez anne babadan irtibatını kesen bizden değildir diyen bi ümmete bağlıyım farkımız o dini örfi gelenek asla aynı değil kulvarlarımız farklı frekanslar zaten çok farklı haydi ordan yani

Branşınız ilahiyat mı?

Hayatlarında hiç onurlu bir adama denk gelmeyenler, ne zaman yanımızdaki adamdan kazık yeriz diye yaşayanlar bunları anlayamaz.
Aynen öyle sürekli diken üstündedirler hemcinslerine negatif enerji yayarlar boşa adamı yok et feminizim hareketinin öncülerinden eksikleri kalmaz
Siz boş verin eşinize altınlarınızı verdiniz diye yine de çok güvenmeyin demişler ölüm kalım hepimize sadece erkekler ölmeyecek belki bizim vademiz daha erken insan hakikaten eşe karşı dürüst ve son derece itibar olarak yer etmişse kalbinde o adamın sizin için yapamayacağı hiçbir şey yoktur ben tapu müdürlüğüne gittiğimde eşime kapıda derdim senin adına olsun niye ben o da bana şunu söylerdi ve hiç unutmam yarın bana bi şey olursa yavrularımızla madur kalma her şey senin adına olsun sen evimizin sultanısın der Allah’ıma şükürler olsun o güveni verebilmişim o da tüm varlığını üstüme yapmış

Piraye işinize gelmeyen mesajlara yalnızca gülücük emojisi koyan bayan piraye kelin ilacı olsa başına sürer demişler hoş ben sizin evli olduğunuzu da düşünmüyorum mutsuz kadınlar sürekli mutlu olmaya yakın o eşikteki kadınları da kendi kulvarına çekmek için ekstra çaba sarf ederler çünkü kendinde olmayanın başkasında bulunmasına tahammül edemezler

Sdggfdcfd iyi ki kibirden rabbinize sığınmışsınız, yoksa bize neler ederdiniz allah bilir

Sırf her hafta tatilinde kayınnamı tavaf etmedim diye merhametsiz vicdansiz dinsiz kitapsız cehennemlik de ilan edildim ya artık gam yemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…