Büyük umutlarla evlendim ama sanırım pişmanım…

Sakin çocuk yapmadan direk boşan.

Degerli konu sahibi, öncelikle kendinizi yani probleminizi muhtesem ifade etmissiniz tebrik ederim. Yirmi yildir evli bir birey olarak size nacizane tavsiyem su yönde olucak; evlilik maalesef öyle disardan göründügü gibi peri masalsi bir hayat degil. Hele de ilk yillari cok cok sancili bir sürec. Esiniz belkide cektiginiz bu sancilarin sadece yüzde 5 inden haberdar. Erkeklerin genel yapisi bu yönde maalesef. Siz sabaha kadar aglarken o horul horul uyuyabiliyor. Sizin deger verdiginiz noktalarla onun deger yapisi bambaska oluyor ve bu iki insanin birbirini tanimasi ortak noktada bulusmasi bazen yillarini aliyor.
Bende elbet bunun gibi cok sancili yillar yasadim.Simdiki aklim olsa evlenir evlenmez Problemlerin basladigi ilk andan itibaren hemen esime tüm duygularimi güzelce anlatir,bize tarafsizca yardimci olacak bir Aile danismanina giderdim.
Problemleriniz esinizde anlayisli olursa üstesinden gelinemeyecek atlatilamayacak, orta noktada bulusulunamayacak kadar korkunc ve vahim bir durumda inanin degil. Esinize ve kendinize bir iyilik yapip Aile danismanina bir müddet gidin.

Kocanız, bakıcı tutma herkes bakıcıyla mı büyüdü, tiyatro etkinliği pahalı, kitap fuarına ne gerek var, et balık tavuk pahalı çocuk yemese de olur, biz de evde başbaşa yiyeceksek makarna yap yiyelim derse kabul eder misiniz? Veya ben sıkıldım çalışmıycam her iş sende artık, çalış para getir, ben yemeği bulaşığı hallederim deyip otursa kabul eder misiniz? Her hafta sonu benim ailemi ziyarete gideceğiz, seninkiler uzakta masraf oluyor dese kabul eder misiniz? Ailem alıyor ediyor diye yalan söyleyip dünya kadar borç yapsa ve bütün altınlarınızı bozdurup ödese kabul eder misiniz? Ya o altınlar yetmedi bir de kredi çek dese çekip verir misiniz? Krediyle de kapanmıyor borç, ben de işten çıktım ne yapsak acaba dese olsun kocam der misiniz? Senin babanın verdiği evi satıp başka ev alalım sen bir de bunun kredisini öde dese tamam der misiniz?

Hem evin harcamalarını faturalarını öde, hem önceden çektiğin krediyi öde, hem altınları ver sıfırlansın, hem de ev için yüklü kredi çek, ne ala memleket. Nolmuş, kocama feda olsun diyorsanız gidin bir doktora görünün. Karı koca değil efendi köle olayı bu kadarı. Bunları kabul edecek bir kişi var mıdır acaba? Kadın-erkek farketmiyor, insanın düşmanı bile bu kadarını yapamaz.

Strobe Psikolojik hastalığı olan eşler hemen boşansın demiyoruz. Tedavi olmayı reddedip ilaçlarını düzenli kullanmayan benim bir şeyim yok diyenleri boşayın diyoruz. Siz mesela hastaneye yatırılmasanız, evde cam kapı her şeyi kırıp dökseniz, eşinize saldırsanız adama yazık değil mi? Çocuğun veya çocukların da ortamda olduğunu düşünün. Bunları yaşatan eş sizce eş midir? Siz en baştan durumunuzu açıklayıp her önlemi almışsınız. Kendinizi kontrol ediyorsunuz, herkes bilinçli, doktor takibindesiniz. Size hasta bile denemez, gayet duyarlı ve çevresini düşünen birisiniz. Doktora gidip muayene olup teşhis almayan, hastalığı teşhis edilse bile tedaviyi kabul etmeyen, kullanılması zorunlu ilaçlarını kullanmayan sağa sola zarar veren eşle evli kalınır mı? Öldürse felç etse cezai ehliyeti de olmayacak.

Adam tamamen yatırım kafasıyla evlilik planlamış, ben hiçbir yerinde duygu göremedim. İlk görüşte ben bu kızla evlenicem düşüncesi de romantik dursa bile belki de sizin durumunuzu anladığı için ta en baştan o niyetle yaklaştı, öyle bir profil arayışindaydi çünkü. Ev kirasına istediğiniz muhitte olmasına ok demiş ama bunu bile yatırım gibi gördüğüne eminim. Çünkü kendi sartlariyla her ay o miktarda kredi ödese ömür boyu ev sahibi olması zor ama sizin bir eviniz var nasılsa, yüksek kira ödemeye bu şekilde düşünerek ikna olmuştur. Zaten ev aramaya başlamışsınız bile konu açana kadar, kendi evinize çıkacağınız ve kira derdinden kurtulacağı zaman için dişini sıktığına o kadar eminim ki.

Bitmeyen borçlara da gelince yaptığı masrafları resmen size ödetiyor. Sanki bunu bile planlamış. Şimdi alalım ne istiyorsa sonra ben nasılsa ondan geri alırım bir şekilde diye düşünmüş gibi. Nitekim zaten o eşyaların büyük bir miktarını ödetmiş size. Bileziklerinize kadar almış. Ev eşyalarının çoğunu zaten aileniz almış. Ee bu asalak adam ne yaptı? Beleşe gelmiş oturmuş bir kıçı kırık montun lafını yapıyor. Siz o montu zaten alacak durumdasınız ama orada onun ödemesini beklemeniz tamamen manevi bir şey aslında ama bunu göremeyecek kadar kalas sanırım. İnsan laf olsun diye tabii ki der üç günlük flört değilsiniz ki karısısınız. Hayat tabii ki müşterek ama böyle onun dediği gibi parayı ortaya koymak, hesaplari ayırmak, para için ince hesaplar yapmak mide bulandırıcı.

Size güvenip işten çıkması, evde sırf göze batmamak için yaptığı ev işleri falan da tamamen kurnazlık. Bu adamdan ne çocuk yapın ne de evliyken evinizi satıp yenisini alın.

Evli olduğun süre boyunca senin hafta sonları ve tatillerde KV ve aile evi dışında bir kez bile tatile veya başka bir yere gitmedigin konusunda yemin edebilirim ama ispatlayamam işte...Belki hayatın boyunca tek tük gitmissindir bu saydigin yerlere ama "boş ders vaktinde" tiyatro etkinliği" ne gidilmeyecegini hayatında bı kere bile gerçek bir tiyatro oyununa gitmiş herkes bilir...."tiyatro etkinliği" ne ayrıca anasınıfı müsameresi mi bu?

Benim exte anksiyete ve depresyon hastalığımı bilerek evlenmişti hep destekti bana. Hiç yargılamamıştı vakti zamanında. Hatta baya anlayışlıydı ailesine karşı çok felaket savunurdu beni. 8 sene sonra birden ‘deli’ oldum gözünde.
Valla ben çok gördüm, çok örneğe şahit oldum. 70 yaşında boşanmak için gelen oldu, adam öldü ölecek kadın bulup ev açmış sevgilisine vs vs
Kimseye ne kefil olurum ne kendimden çok güvenirim. Hiçbir örnekte aksi şeyi düşündüremez bana. Ancak erkek doğal ölümle yani yaşlandıktan sonra ölürse ve ölene kadar hep böyle iyiyse o adama inanırım.
Senin mutluluğun umarım daim olur ama aynı şeyi söyleyeceğim. Kimseye sonsuz güvenme, insanın kendisi bile değişiyor, düşünceleri, duyguları değişebiliyor.

Piraye, adamlar eşlerini pazarlasa satsa iletişim kur, empoze et, yuva kolay kurulmuyor diyecekler. Kocasız olmaz iyi kötü başında biri var diyecekler. Millet minnacık dünyasında yaşıyor, herkes de kendi gibi olsun istiyor. Doğduğu ve tayin olduğu şehri biliyorlar, memlekete gitmeyi de tatil sanıyorlar. Ben 15 senedir yurtdışındayım, genç kızlar cıvıl cıvıl, başarılı heyecanlı kendilerine güveni var. Çünkü elalem diye bir müessese yok. Mutsuzsan bana ne otur çek, evlilik bu denmiyor o kızlara.
Adam evlenir evlenmez gerçek yüzünü göstermiş. Maddi büyük darbeler indirmiş, kızın birikimini sıfırlamak yetmemiş ömründe borç bilmemiş kızı kredi borçlarına boğmuş, o da yetmemiş işten çıkmış paşazade. Bu adamla iletişim kur evliliğine şans ver diyorlar bir de. Sanki birden sihirli değnek değecek adam her şeyi geriye çevirecek sanıyorlar. Sinsi sinsi ev kazığı atma peşindeki adam için diyorlar. Kocaları sanal kumar oynayıp evi arabayı satınca, kredi batağına saplanınca çıngar çıkarıyorlar ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…