O küser diye iyice bitikleri oynama neyden anlıyorsa onu yap sen kocanı daha iyi tanırsın neyden anlıyorsa onu uygula
Evlenmeden önce farklı davranıyordu demek ki nasıl alıştırırsan öyle gider , ona mudahake esip kendine isteğine göre hareket ettir yoksa daha kötü olueİki yıllık evliyim ama taniyamiyorum . Çok karmaşık biri ufak şeylere bile sinirleniyor . ama bazende beni şaşırtıyor . Çözemedin bu adamı ben
Maalesef oyleyim hakliyken bile hep suçlu benim .Sana iki bebekle yardimci.olmadigi gibi,bir de sofra hazirla mi diyor saka gibi.
Cok mu yumusak huylusun bilemedim,nefes aldirmazdim ben o adama ya.
Evlenmeden önce çok farklıydı ilk aylarda güzeldi ama sonra değişti herşey .Evlenmeden önce farklı davranıyordu demek ki nasıl alıştırırsan öyle gider , ona mudahake esip kendine isteğine göre hareket ettir yoksa daha kötü olue
Sen evde pasif kalan tarafsın demek ki ne kadar pasif sessiz kalırsan o kadar yüklenir yeri gelirse yolun açık diyerek blöf yap o adam ya düzeldi ya düzeldi başka yolu yok normalde susuyorsan sesini yükseltki oda ne olduğunu anlasın ne yapıyorsa yüzüne vurEvlenmeden önce çok farklıydı ilk aylarda güzeldi ama sonra değişti herşey .
Çok istiyorum bunu ama tam yapacakken boğazıma birşeyler dugumleniyor ağlamaya başlıyorum ve gerisi gelmiyor . Zaten ağlayan bir kadını kim takarSen evde pasif kalan tarafsın demek ki ne kadar pasif sessiz kalırsan o kadar yüklenir yeri gelirse yolun açık diyerek blöf yap o adam ya düzeldi ya düzeldi başka yolu yok normalde susuyorsan sesini yükseltki oda ne olduğunu anlasın ne yapıyorsa yüzüne vur
Öyle deme snei ağlarken görünce pişman olmasılazım kendine devamlı hatıtlat al karşına bunu bunu yapmicaksın artık sıkıldım yeter herşeyin bir kuralı olacak diyin inanıyorum yaparsınıxÇok istiyorum bunu ama tam yapacakken boğazıma birşeyler dugumleniyor ağlamaya başlıyorum ve gerisi gelmiyor . Zaten ağlayan bir kadını kim takar
o zaman eşinle iyilikle güzellikle konuş iki bebekle çok yorulduğunu söyle ve yardım isteSadece orta okulu okudum aradan yıllar geçti bildiklerimi de unuttum . Şimdide iki bebekle pek mümkün değil daha onlara yetişemezken onu hic yapamam
Aglamak en buyuk zaafim istemsiz hemen suzuluyorlar gozumden . Aglamam dan dolayi derdimi anlatamiyorum bile.
Arada bir bardak cay doldurur ona bile sanki çok büyük birşey yapmış gibi defalarca tesekkur edyirum .
Övme konusuna gelince her zaman overim onu ama o herseyime kusur bulur
Söyledikleriniz içimi rahatlattı gerçekten . inşaallah benimki de düzelir . Normalde iyi anlasiyoruz ama bu benim rizam olmadan taşınma meselesi olunca ben ona karşı olan sinirimi atamadim . tüm yüklerde bana yuklenince zorlaniyorum isteSizin zor olan durumlarınızdan biri henüz iki senelik evliyken birden bire iki bebekle kendinizi evde yalnız bulmanız. Evliliğin ilk 3 senesi zaten kavga karmaşa gibi oluyor oturana kadar. Bu alışma süreci eşinizle ikiniz için de geçerli. Yorulmanız çok çok nprmal. Siz büyük bir iş başarıyorsunuz, bunu yabana atmayın.
Eşiniz de size yardımcı olmayı öğrenmeli. Kimse bekar hayatından iki çocuklu hayata geçince birden bire harika anne babalar olmuyor.
Eşinize tatlı dille anlatın ne kadar zorlandığınızı.
Her şeyle tek başına mücadele etmek çok zor, bunu ben de çok iyi biliyorum ama şu an 9 seneden sonra, öyle alıştım ki, biri işimi yapmaya yardım edince şaşırıyorum. Tabi milletin nasıl rahat devamlı yardımcı olan birileriyle olduğunu görünce üzülmüyorum değil ama insan alışıyor güçlü olmaya. Siz şimdi benim eski bocalamalarımı yaşıyorsunuz. Gözyaşları kendiliğinden geliyor gerçekten.
Eşiniz kötü huylu, hakaret eden biri değilse, olduğunuz yerde kendi başınıza olmaya gayet alışırsınız. Hatta etrafta devamlı sizi yargılayacak birileri olmasından daha vile kolay olabiliyor. Yalnızca bebekler 3 yaşlarıma gelene kadar ir maraton bekliyor. Sonra birden bakmışsınız ki, çocuklar kendi kendilerine oynamaya başlamış, sizin yükünüz bayağı hafiflemiş, işleriniz rutine binmiş.
Mutsuzlukla eşinizle iletişimi koparmayın. Devamlı tatlı muhabbetler edin. O da yardımcı olmayı öğrenecek ama bu erkeklerin bir kısmı odun. Benim eşim oğlum 8 yaşında, bana yardım etmeyi öğrendi şükür daha. Bebekken evde kaldığı bile oldu ama bir tabağı şurdan şuraya koymadı. Kavga da çözmezdi durumu, yalnızca olgunlaşmasını beklemek gerekti.
Bana dedi zaten sen kal ben gidicem diye ama iki çocuk car arada olmuyor iste . alttan aldım kabullenmeye çalıştım . Bana yardim edeceksin dedim kabul etti . ama buraya gelip buraları görünce nefes alamaz duruma geldim . günlerce ağladım ama çocuklarım için toparladim kendimi . sadece onlar için nefes alıyorum yoksa beni buralara getiremezdiAglamayin. Kararlı bi sekilde kendinizden emin olarak konusmaniz lazim. Gözünüz dolduğunda zaten sallamiyo ne diye kendime acindircam azcik güçlü dur kizim diye telkinler verin kendinize. Erkekler flort döneminde dayanamiyolar genelde aglayan kadına. Evlenince cirkef yonumuze sahit olduklarından midir nedir sallamiyolar.Tabii ki her erkek ayni değil ama benim esim de sallamamisti agladigimda. Biraz kaybetme korkusu lazim sanki esinize. Niye sizi istemedigi yere götürmesine müsaade ettiniz ki? Siz olmadan gideceğini sanmıyorum. Ben gitmiyorum sen git diyecektiniz surat asar gunlerce küser ama gitmezdi.
Kendi annem kayinvalidem de uyardı onu ama oluyorcanım Allah yardımcın olsun annem dedıgın kısı kayınvalıden mı acaba bu konuda esınle konusmak ıcın ondan yardım ıstesen bır buyuk olarak belkı kendıne cekı duzen vermeyı veya sorumluluk almayı ogrenır bıraz
Amin inşallah . Benim de gücüm kalmadı zaten . Ne hastalıktan anlıyor ne çocuktan , Tüm yük bende ama bu boyle gitmemeli yoksa ben yaşayamam bu evliliği . ancak çocuklarım büyüyene kadar sabir ederimvala kocan adam değil canım. bu net!! benim kocam da bu sözlerle evlendi. onlar da başka şehirdeydi. geldi benim şehrimde yaşıyor, o kadar sıkıntıya rağmen 1 kere şikayet etmedi... çocuğum oldu belki benden çok o baktı, yeri geldi beni doyurdu, temizliğimi yaptı. ama ben 1 kez bile hiç böyle şeylerden yakınmadım. burdan kıyasla ve o adama neden hala sofra kurduğunu, neden bu duruma bi baş kaldırmadığını sen düşün... pes.. sözünde duramayan bir erkeğe nasıl geri kalan hayatını emanet edebileceksin Allah yardımcın olsun
Ya 2 tane çocuğun var, yalnızım diyip durma.Günlerce konuşmaz o zaman da zaten yanlizim bu şehirde hiç kimsem yok . öyle olunca iyice bunalıma giriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?