• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Büyük bir aşkla evlendik .Ya sonra...

Bebeklerini eşine verdiğinde bakmıyor mu yoksa sen güvenemediğin için ona vermiyor musun? Kültürü gereği sofra hazırlamaz yada ev temizlemez ama yavrularına göz kulak olabilir. Zamanla alışır ve öğrenir. Uyutmayı becerebilir en azından.
Bence iş bölümünü yaparken bunuda göz önüne alırsan iyi olur.
Bu güne. Kadar hep annem yardım ettiği için ona gerek kalmamıştı buraya taşınınca ona ihtiyacım oldu ama hic yapmadığı için beceremiyor henuz

Öncelikle gelmiş olduğunuz yeri kabul ederek başlayın.. Kabul etmislik içinizdeki öfkeyi alır. Ofkeniz biterse eşinizle daha rahat iletişim kurabilirsiniz .

Ikinci olarak şikayet etmeyi bırakın yüzde yüz haklı olsanız da .

Yoruldugunuzu görsün ancak tatlı dille hizaya getirin. Şikayet ve sitem erkekler için bir duvar ormektir. Görmek istemezler karşısındakini.

2 bebek ve çok küçükler. Gurbette gibisiniz. Çok haklısınız ancak ayrılma gibi bir durum yoksa o zaman ayar yapacaksınız.
..

Dünkü sofra durumunda , ya bebekleri eşinize birakacaktiniz ya da tatlı dille , " bende çok acıktım , bebeklerle ilgilenirken hemen hazırlarım ya da sen kurar misin lütfen ben uyanana kadar " diyebilirdiniz.

Eğer yapmazsa , bebekleri uyuttuktan sonra sofra hazirlamamaliydiniz. Onu da çağırıp tatlı dille görevler verin.

Erkeklerin bazıları robot gibidir , kurdukça hareket eder :)

Sabır edin. Bebeklerimiz küçük olduğunuzun bu bunalmislik. Zaman içinde çok rahatlayacaksiniz. Ikisi birden büyüyecek ve oyun arkadaşı olacaklar birbirlerine. Ve biri ele başı olacak, türlü planlar yapacaklar birbirleriyle , sizi çileden çıkaran :))
Bu yüzden daha şimdiden sabır birikimi yapın , eşinize harcamayın :)
..

Hani okuyamam demişsiniz ya , en azından kayıt yapın. Yapamadikca dondurursunuz.

Seneden 2 ya da 3 sınava girerek okul bitiyor ve sınavlar çok kolay. Atmasyon yapa yapa bir bakmışsınız bitmiş.
Siz kayıt yapın gerisi gelir.
Dediğim gibi gidemediğimiz zaman gitmezsiniz.
En azından yıllar sonra " ah keşke " demezsiniz.

Söyledikleriniz içimi rahatlattı gerçekten . inşaallah benimki de düzelir . Normalde iyi anlasiyoruz ama bu benim rizam olmadan taşınma meselesi olunca ben ona karşı olan sinirimi atamadim . tüm yüklerde bana yuklenince zorlaniyorum iste
O kadar normal ki. Ben de eşimin beni kariyer konusunda desteklememesine çok ama çok kırgınım. O da tahmin edemedi bu kadar etkileneceğimi. O sırada şartlar öyle gerektirdi diyeyim, fedakarlık yapmadı kendinden. Ve o fırsatlar bir daha oluşmadı. Hala içimde yaradır ve unutmayacağım hiç muhtemelen. Uzun bir müddet, hayattan kopuk, onu bol bol suçlayarak geçti.

Ama genel olarak iyi bir insan, iyi niyetli bir eş. Hayat şartlarını bir şekilde kabul ediyorsun artık. Ben devamlı bunu hatırlayarak ve katırlatarak geçirsem, kendi hayatımı da mahvedeceğim. Onun yerne olduğun yerde güzel bir şeyler kurmak çok daha huzur verici.

Şu yorgunlukla çok ihtimal vermeyebilirsin ama inan bir kaç sene içinde çok rahatladığını göreceksin. Bu sırada eşinin de sana yardım etmeyi öğrenmesi lazım. Ama hep mutsuz, başkalarına gülen ama onları görünce yüzü asılan eşler görünce karşılarında, erkekler de iletişi koparıyor. Evi tv izlemek ve yatmak olarak görmeye başlıyor.

Kadınlar gibi değiller. Biz mesela bebekli bir eve girsek, hemen analiz ederiz şunları toplamak lazım, yemek de yapalım yardımımız olur, bir de kahve yapalım dinlensin diyebiliriz hemen ama onlar bunu pek yapamıyorlar. Zaman içinde işin ucundan tutmayı öğreniyorlar. Tatlı bir muhabbet varsa, sofraya tabak da koyuyor bardak da.

Bu güne. Kadar hep annem yardım ettiği için ona gerek kalmamıştı buraya taşınınca ona ihtiyacım oldu ama hic yapmadığı için beceremiyor henuz

Zamanla alışır ve öğrenir, en azından ev işi yapmasından daha güçlü bir ihtimal bu. Çocuklar biraz daha büyüsün, gezmelere bile götürür, kıyafetlerini o giydirebilir vs. Sende o yokken evde rahat rahat kafa dinler temizlik yaparsın.
Bence erkek tabi ki, ev işlerine yardım etmeli yanlış anlama ama yaşadığı kültürden dolayı bunu yapacak gibi durmuyor, umarım rayına oturur herşey

Öncelikle ben boşanamam düşünceni ona hissettirme..Hep güçlü ve özgüvenli ol ona karşı..Sen kendine saygı duyarsan oda duyar emin ol.Saygısızlık yapmadan bende insanım ve herşeye yetişemiyorum yardıma ihtiyacım var de.Çocuklar ikimizin sorumluluklarını bölüşmemiz gerek de...Yemekmi yapamadın evmi pis kaldı umursama.Bişi derse yapamadım vaktim olmadı de..Sen bak çocuklara bisi hazırlarım de Sofra kurmuyorsa sana yardım etmiyorsa bırak aç kalsın pis kıyafet giysin..sen onun karısısın hizmetçisi değil..Çocuklarda ikinizin.Bi zahmet taşın altına koysun elini..Çok sinirlendim daha yazmiim kötü konuşucam eşin hakkında.

Kab
Öncelikle gelmiş olduğunuz yeri kabul ederek başlayın.. Kabul etmislik içinizdeki öfkeyi alır. Ofkeniz biterse eşinizle daha rahat iletişim kurabilirsiniz .

Ikinci olarak şikayet etmeyi bırakın yüzde yüz haklı olsanız da .

Yoruldugunuzu görsün ancak tatlı dille hizaya getirin. Şikayet ve sitem erkekler için bir duvar ormektir. Görmek istemezler karşısındakini.

2 bebek ve çok küçükler. Gurbette gibisiniz. Çok haklısınız ancak ayrılma gibi bir durum yoksa o zaman ayar yapacaksınız.
..

Dünkü sofra durumunda , ya bebekleri eşinize birakacaktiniz ya da tatlı dille , " bende çok acıktım , bebeklerle ilgilenirken hemen hazırlarım ya da sen kurar misin lütfen ben uyanana kadar " diyebilirdiniz.

Eğer yapmazsa , bebekleri uyuttuktan sonra sofra hazirlamamaliydiniz. Onu da çağırıp tatlı dille görevler verin.

Erkeklerin bazıları robot gibidir , kurdukça hareket eder :)

Sabır edin. Bebeklerimiz küçük olduğunuzun bu bunalmislik. Zaman içinde çok rahatlayacaksiniz. Ikisi birden büyüyecek ve oyun arkadaşı olacaklar birbirlerine. Ve biri ele başı olacak, türlü planlar yapacaklar birbirleriyle , sizi çileden çıkaran :))
Bu yüzden daha şimdiden sabır birikimi yapın , eşinize harcamayın :)
..

Hani okuyamam demişsiniz ya , en azından kayıt yapın. Yapamadikca dondurursunuz.

Seneden 2 ya da 3 sınava girerek okul bitiyor ve sınavlar çok kolay. Atmasyon yapa yapa bir bakmışsınız bitmiş.
Siz kayıt yapın gerisi gelir.
Dediğim gibi gidemediğimiz zaman gitmezsiniz.
En azından yıllar sonra " ah keşke " demezsiniz.
Keşke kabul edebileceğim bir yer olsa . Çok uç nokta bura ile benim doğduğum yaşadığım şehir . Herşeyi insanları yemekleri bile . merkeze bile bir saat yol var çok zor alışmam . Zaten buraya tasinali çok olması zamanla düzelir umarım .

Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler . Çocukların biraz buyunce okul isi olabilir dediğim gibi merkeze bir saat yol car o arada çocuklara bakacak kimse yok

Biz ayrı şehirlerde yasayan iki insandik . Kader bizi ayni şehirde buluşturdu . İlk baslarda sadece o seviyordu beni sonradan bende onu sevdim . Çok sevdik ikimizde .

Zorlu bir askerlik sürecinden sonra istemeye geldiler ama benim babam hayatta olmadığı için karışan çok oldu . İstemediler çünkü o benim yaşadığım yerden çok farklı bir şehirde doğmuştu . Ben karadeniz o iç anadolu . Ama o evlensek bile benim yaşadığım yerde kalicam demişti . Bende ona guvendim . Çoğu kişiyi karşıma aldım evlendim .

Herşey çok güzeldi . Beş ay sonra ikizlerime hamile olduğumu öğrendim . Ama bu hamilelik sürecinde bana hic yardımcı olmadı . Bebeklerim doğdu annem kaldı yardim etti altı ay . Sonra bana verdiği sözün tersini yaptı beni hic istemediğim bir yerde herkesten uzak yasamaya mahkum etti .Bana danışmadı bile . İki çocukla tüm gün yalnızım .

Piskolojim çok bozuldu . Karşıma aldığım herkes hakli çıktı . Ve ben çok mutsuzum .Eşime çok kizginim . Annem yardim ettiği halde zorlaniyordum . Simdi hem çocuklar hem ev isleri bana kaldı . Eşimin isi yorucu değil ama hic yardımcı olmuyor . Dun çocukların ikisinde çok huysuzdur ben onları uyutmaya çalışırken hâlâ bana yemek yiyelim diyor bende sen sofrayı hazırla dedim . Oda benmi dedi güldü geçti TV izlemeye başladı . Ona birşey demedim ama çok ağladım . Bu seferde ağlıyorum diye tersledi .
Bir tavsiye verin ne olur ne yapayım ben . Yetisemiyorum hicbir şeye kendimi yetersiz hissediyorum . Ve eşime olan ofkem geçmek bilmiyor .

Boşanma gibi bir seçeneğim yok . ben herkesi sildim onun için sadece Annemin tarafı konuşuyor benle onlarda boşanmayı kabul etmez zaten . Bana durumu düzeltebilmek için fikir verin .Çok ihtiyacım var
Canım bak şimdi tam nerde oturuyorsun bilmiyorum şöyle yap al battaniyenin o gelince gözlerini bile açma hastayım bacaklarım tutmuyor de bırak o düşünsün çocuklar ağlayınca mecbur herşeyi s. Ke s. Ke yapıcak

Ikiz bebek ve ev işleriyle uğraşmak sinirlerinizi yoruyordur. Bu da ister istemez insanın huzuruna yansır. Köy yerlerinde daha kolay bakıcı bulmak bence. 18 yaşında bekar veya yeni evli, evine katkıda bulunmak isteyen kızlar illa ki vardır. Yarım gün gelip evinize, bebek bakımına yardım eder. Köy yerinde ücret de uygun olur diye düşünüyorum. En azından biraz rahatlarsiniz. Akşam da eşiniz gelince birlikte cocuklarinizla oynarsiniz. Simdi en guzel zamanlari, ne güzel gülücük atarlar :)

Bana dedi zaten sen kal ben gidicem diye ama iki çocuk car arada olmuyor iste . alttan aldım kabullenmeye çalıştım . Bana yardim edeceksin dedim kabul etti . ama buraya gelip buraları görünce nefes alamaz duruma geldim . günlerce ağladım ama çocuklarım için toparladim kendimi . sadece onlar için nefes alıyorum yoksa beni buralara getiremezdi
Sizi bırakacak olsa teklif eder miydi beraber gitmeyi? Sizi çözmüş ve gözünüzü korkutmak icin sen kal ben giderim demis olabilir mi?

evlenirken herkesi karşınıza alıp evlenmeyi biliyosunuz da boşanırken neden kimse kabul etmez diye herkesin fikrini önemsiyosunuz? benim bunu mantığım almıyo.

ayrıca iki çocuk bi ev alt tarafı. bırakın dağınık kalsın neyine yetişemiyosunuz ki? yetişemediğiniz yer şart mı protokol mu geçecek evinizden kalsın. çocuklarla ilgilenin. yemeği de fırsatın olunca basitinden yap. beğenmeyen yemesin.

oturup gizli gizli ağlayanın derdini kimse çözemez kusura bakmayın.

Biz ayrı şehirlerde yasayan iki insandik . Kader bizi ayni şehirde buluşturdu . İlk baslarda sadece o seviyordu beni sonradan bende onu sevdim . Çok sevdik ikimizde .

Zorlu bir askerlik sürecinden sonra istemeye geldiler ama benim babam hayatta olmadığı için karışan çok oldu . İstemediler çünkü o benim yaşadığım yerden çok farklı bir şehirde doğmuştu . Ben karadeniz o iç anadolu . Ama o evlensek bile benim yaşadığım yerde kalicam demişti . Bende ona guvendim . Çoğu kişiyi karşıma aldım evlendim .

Herşey çok güzeldi . Beş ay sonra ikizlerime hamile olduğumu öğrendim . Ama bu hamilelik sürecinde bana hic yardımcı olmadı . Bebeklerim doğdu annem kaldı yardim etti altı ay . Sonra bana verdiği sözün tersini yaptı beni hic istemediğim bir yerde herkesten uzak yasamaya mahkum etti .Bana danışmadı bile . İki çocukla tüm gün yalnızım .

Piskolojim çok bozuldu . Karşıma aldığım herkes hakli çıktı . Ve ben çok mutsuzum .Eşime çok kizginim . Annem yardim ettiği halde zorlaniyordum . Simdi hem çocuklar hem ev isleri bana kaldı . Eşimin isi yorucu değil ama hic yardımcı olmuyor . Dun çocukların ikisinde çok huysuzdur ben onları uyutmaya çalışırken hâlâ bana yemek yiyelim diyor bende sen sofrayı hazırla dedim . Oda benmi dedi güldü geçti TV izlemeye başladı . Ona birşey demedim ama çok ağladım . Bu seferde ağlıyorum diye tersledi .
Bir tavsiye verin ne olur ne yapayım ben . Yetisemiyorum hicbir şeye kendimi yetersiz hissediyorum . Ve eşime olan ofkem geçmek bilmiyor .

Boşanma gibi bir seçeneğim yok . ben herkesi sildim onun için sadece Annemin tarafı konuşuyor benle onlarda boşanmayı kabul etmez zaten . Bana durumu düzeltebilmek için fikir verin .Çok ihtiyacım var

Önce bi silkelen kendine gel bi bak aynaya yalnızım diyip durma Allahtan başka hiçkimsei yok zaten insanın... Sonra kucağına al çocuklarını sev öp kokla onlar için güçlü olman gerektiğini unutma.
ASLA AMA ASLA HİÇBİRŞEYİ TEK BAŞINA YAŞAMA. Kırdımı seni söyle ona ağladın kızıyor mu sen daha çok kız canın mı sıkıldı öfkeni belli et o zaman anlar. sen böyle susup yalnızım dedikçe o kendi dünyasını kuracak evde.Al karşına konuş empati kurmayı anlat rolleri değiştirin 1 günlük akşam evde o kadın anne hizmetçi olsun sen tv kumanda takıl. He bunuda denemiyorsa eğer gamsız ol. O gelmeden sen yemeğini ye ben tokum de yada beraber yiyin ama hızlı hızlı ye doy kalk o sırada onunla ilgilenme çocuklarınla ilgilen yemeği sen koyma tabağına kendi koysun sen onun karşısında yalnız değil çocuklarıylada gayet mutlu olan bi kadın imajı ver bak nasıl değişiyor. Erkekler aciz güçsüz gördüklerini kadını daha çabuk ezerler unuturlar

birşey sorucam. Eşin iç anadolunun hangi şehrinden. benimkide iç anadolu. eşim iyi ama kayınpederim aynı senin anlattığın erkek

Bosanmayin zaten.
Esinle guzelce konus.
Yetisemiyorum islere, psikolojim cok bozuluyor de.
Gerekirse bir komsunuzdan destek alin, gerekirse para karsiliginda.
Koy yerinde parasiz dahi yardim ederler.

O olmaz bu olmaz diyorsun canım sende .
O zaman bir sinir krizi çözer bu işi :KK34:

Birincisi hiç bir şey dört dörtlük olmak zorunda değil. Yetişemiyorum demişsiniz de. Olduğu kadar. Yemeğiniz olsun, ortalık da biraz toplu olsun yeter. Siz çocuklarla meşgul olun. Hafta sonu eşiniz çocuklarla meşgulken siz de evi toparlarsınız.
Boşanırken neden insanların fikirlerini soruyorsunuz ki? Bu sizin hayatınız.
Boşanın diyemem. ama bu evliliği toparlayabilirsiniz, eşiniz de isterse tabi. İletişiminiz kopmuş sizin. bir de sinirleriniz yıpranmış. Çocukları ve annenizi alıp biraz o ortamdan uzaklaşamaz mısınız? Eşiniz koca adam sonuçta, kendini idare edebilir.

Back