Buyrun "Öğretmen Geyiği" Topiğine

merhaba sevgili meslektaşlarım bu ara yazılılar yoğun ara ara giriyorum ,yazılıları okurken güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum öyle şeyler çıkıyoror ki
şiirin hece ölçüsünü bulunuz
cevap: 8cm

geçen hafta bir öğrencimi tahtaya kaldırdım yoğun bir ders anlatımıyla basit fiillerianlattıktan sonra

ben: bir basit fiil yazar mısın ?

öğrenci :KK43:tahtaya yazar)bir basit fiil

türkçenın mı azizliği desem,çocuğun mu:KK1::KK1:

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, ben de katılayım aranıza. Bayıldım yazılanlara. Ben de Tarih/Sosyal Bilgiler öğretmeniyim. 15.yılımı çalışıyorum. Hep özel okullarda çalıştık eşimle. Şimdi ikimizde idarecilik yapıyoruz. Ama neyseki derslere giriyoruz da günümüz şenleniyor. Çok tatlılar çok. Ben 4. sınıftan, 12.sınıfa kadar girdim. Hepsi ayrı bir tat. Ama küçükler bambaşka. :KK34:

hoşgeldınız öğretmenım:KK3:

bnde bu hafta ıdarecılikten ıstıfa ettım..anasınıfıma döndum:KK1:

Ben de birkaç anımı paylaşayım, çok hoş paylaşımlar olmuş, devam etsin bu sayfa pasif kalmasın.
Malum sınav haftalarındayız, sınav kağıdı okurken bazen sinir bazen de gülme krizi geçiriyorum.

Türkçe yapı bakımından hangi gruba dahildir. Cevap şu:
"Türkçe yapı bakımından tek hücrelidir." :KK60: :KK60: :KK1:

Alp Er Tunga sagusunu hatırlarsınız. Liseden kalan hatıraralarda yerini almıştır genellikle.
İlk dörtlüğü vermiş ve dil özellikleriyle ilgili soru sormuşum. Cevap :
"Karadeniz şivesiyle yazılmıştır" :KK1::KK1::KK1::KK1:

Bunu da duymuştum. Koşma çeşitlerini yazınız.Cevap:
" 1. Hızlı koşma
2. Yavaş koşma :KK1::KK1:

....koşma çeşitleriden 100 alır bu çocuk :KK1::KK1:

İkinci sınıf öğretmeniyim,topik güzel olmuş,ben de dün-önceki gün güldüğüm bişeyi anlatıyım.

Ailenin büyük üç çocuk kardeşinden sonra dördüncü küçük olan benim çğrencimin annesinin konservatuar bitirip zamanında üniversitede piyano dersleri okutmanlığı yaptığını öğrendim.Ama sonra bırakmış..
Çocuğu çağırıp sordum oğlum senin annen piyano öğretmenimiymiş?
Hayır öğretmenim yok öyle bişey benim annem çok normal ev annesi dedi:KK9:....

ne münasebet dimi ama:KK1::KK1:

Öğretmenler odasında otururken 2. sınıftan bir kız öğrenci ağlayarak içeri girdi, öğretmenine "Öğretmenim Göktuğ'la Batuhan saçımı çekiyorlar." dedi. Öğretmenleri de "Çağır onları yanıma gelsinler." dedi. Aradan beş dakika geçti geçmedi aynı öğrenci tek başına geldi ve "Öğretmenim Göktuğ'la Batuhan gelmiyorlar, öğretmen sınıfa gelince konuşuruz diyorlar." dedi :))

horozlar kendı çöplüğünde ötuyor orda:KK1:

Ben de yeniyim pek bilmiyorum yardımcı olamayacağım ama milli eğitim müdürlüğünde arge'de olan bayan bilgisayar öğretmeniydi ve derslere de giriyordu. Belli saatleri vardır belki. Milli eğitimden sorup öğrenseniz iyi olur.

sizin branşınız nedir acaba? argede çalışan ve okulumuzun projelerine yardımcı olan ingilizce öğretmeni arkadaşımız var.AB projelerinde, proje hazırlamak isteyenlere yardımcı oluyor. bağlantıları sağlıyor, yazışmaları kontrol ediyor vs. daha ayrıntılı neler yaptığını bilemiyorum.
yorucu olduğunu söylüyor, bazen ulaşamıyoruz vaktim olmuyor inanın diyor. benim gördüğüm kadarıyla fazlasıyla yorucu ve vaktini alan şeyler. ama faydalı yönleri de var. bulunduğun yerde aranan biri oluyorsun, işlerin daha kolay hallediliyor, ayrıca ek ders alıyorsun.
umarım faydalı olabilmişimdir, argedeki çalışan arkadaş yakın arkadaşım olsaydı sorardım sizin için ama görüştüğüm biri değil.

çok sağolun arkadaşlar cevaplarınız için ben ilçe arge de olacakmışım da tereddütlerim var...kimse ne yapılacağını bilmiyor işin kötüsü ve ben bu bilinmezlik içinden nasıl çıkarım onu düşünüyorum bakalım belli olsun tek cazip tarafı haftada 18 saat ek ders almak

ayrıca geçici görevlendirme olduğu için görevin bitiş süresinin görevlendirme belgemde kesinlikle belirtilmesini yoksa imzalamayacağımı söylemeyi düşünüyorum ben yaz tatılınde evıme 90 km uzaktaki ilçeye gidemem...

tatilleri konusunda bir fikrim yok maalesef.
ama haftada 18 saat ekstra ek ders almak harika bir şey bence. yarım gün çalışan bir öğretmen haftada 15 saat ek ders alabiliyor. herkese böyle şans verilmiyor.

harika bir topic olmuş, okudum tek tek bayıldım! kesinlikle öğrencilerle yaşanılan bu hoşluklar olmasa maddi-manevi eziyeti karşılayan bu tatminler olmasa çekilecek bir meslek olamazdı sanırım bizimki:)

benim her yaş grubundan öğrencim oldum yıllar içinde, şu anda çok minik öğrencim yok ama arkadaşlardan duyduklarımla okul anıları hep taze zihnimde. benim yaşadıklarımdan da aklıma geldikçe yazarım büyük-küçük demeden:)

sorma ya öğretmeni bebeğiniz mi olacak dedi ben de yok nerden çıktı dedim kadın gülmeye başladı Melinda babam hamile benim kardeşim olacak diye anlatıyor dedi :))
evde eşimle tüm gün dalga geçtim tabi
bu arada kıızma göre benim bebeğimin olmama sebebi de az yemek yemem ve zayıf olmam az yemek yiyosun anne karnın şişmiyor senin bebeğin olmaz böylece diyor bana :))

göbek-hamile :KK9: e tabii çocukların her becerisini yemeğe bağlıyoruz bazen kolay yol olarak onlar da bize karşı kullanıyor:)

sınıfta çocuklarla kağıt kesme çalışması yapıyoruz..gayet sakin bır çalışma ortamı..çocuklarla beraber masada çalışıyorum..onlar kendı arasında sohbette..

KIZ ÖĞRENCİ..................."bız kaç kızız hadı sayalım"

DİĞER KIZ.......................-5

ERKEK ÖĞRENCİ..............."hayır neden 5..yanlış saydın 4.."

KIZ...............................-hayır doğru saydım "

ERKEK...........................-nerde doğru? bak 1,2,3,4"

KIZ.............................."öğretmenı saymadın? o da kız.."

ERKEK..........................- hayır o kız değil..o öğretmen"

BEN.........:KK1::KK1:

o kız değil, öğretmen tabii :KK1:

nişanlım veteriner hekim:nazar:

çocukların bana sorusu;

" öğretmenım,hayvanların soyadı ne??"

:KK9:

merhaba arkadşalr ne güzel bir topik bu =) benim branşım özel eğitim otistik çocuklarla çalışıyorum. e haliyle bizim anılarda biraz değişik oluyor. veliler biraz daha komik sanki. bir anımı paylaşayım :
sene başında ders programını verdim velilere derslerden birinin adı toplumsal uyum becerileri. sığmadığıiçin top.uy. bec. yazdım. velilerden biri ertesi gün kucağında bir topla geldi. dedim bu ne? e hocam topla oynama dersi var yaondan getirdim =) diyecek bir şey bulamadım gülmekten.

kızlar ben de tazecik daha 4 aylık öğretmenim :KK16:

ben rehabilitasyon merkezinde görev yapıyorum.

öğrencime ilk önce kırmızıyı sonra da sarıyı öğrettim. tabii evde tekrar olmayınca unutmuş. sadece isimler kalmış akılda.

öğrencime ne sorulsa öğrenme sırasına göre ilk önce kırmızı diyor hayır diyince de sarıya geçiyor. başka renk yok.

nerdesinmelegim ve ehlimana sizleri üstün sabrınızdan ve emeğinizden dolayı kutlarım ve kolaylıklar dilerim, belki de en saf sevgilere, duygulara şahit oluyorsunuz onlarla, kocaman yüreklerinize :nazar:

geçenlerde çocuklarla beraber minderde oturuyoruz. ben karşılarına geçip oturdum etkinlik yapmaya başlayacağız. kızlarımdan birinin canı sıkılmış olacak ki yüzükoyun döndü popoyu havaya kaldırdı. öyle tatlı görünüyordu ki :) dayanamadım popoya yavaşça vurdum çirkin seni dedim
erkek çocuklarımdan biri yavaşça yanıma sokuldu o da benim popoya vurup çirkin seni dedi :KK9:
ne diyeceğimi bilemedim :KK9:

evdekilere de yapmış olabilir o akşam :KK1:

SORU: pusulanın olmadığı bir yerde yönümüzü nasıl buluruz?
CEVAP: kutup ayısını takip ederiz..:KK1:

:KK9::KK9::KK9:

İkinci sınıf öğretmeniyim,topik güzel olmuş,ben de dün-önceki gün güldüğüm bişeyi anlatıyım.

Ailenin büyük üç çocuk kardeşinden sonra dördüncü küçük olan benim çğrencimin annesinin konservatuar bitirip zamanında üniversitede piyano dersleri okutmanlığı yaptığını öğrendim.Ama sonra bırakmış..
Çocuğu çağırıp sordum oğlum senin annen piyano öğretmenimiymiş?
Hayır öğretmenim yok öyle bişey benim annem çok normal ev annesi dedi:KK9:....

ev kedisi der gibi :KK9:

Geçen yıl yine doğuda lisedeyim,11.sınıflarda Dil ve Anlatım dersinde eylemler/fiiller konusundayız:
Ben: Eylemler anlamları bakımından 3'e ayrılır:
1-......................... derken sıftan bi ses "kalaşnikof":KK53:

yorgun savaşçı

derınderın öğretmenlerım..

hoşgeldınız..nasılsınız?

slm arkadaşlar..hemen başlıyorum maceralarımı kaydetmeye;

Velim geldı evin kapısını çaldı..Kızı köye gıtmıyormuş..benı görmeden gıtmezmiş..o gun okula gelememiştı ve koye gıden yol benım kapı onunde..hoşbeş konuştuk sonra eve gıttıler..
Ertesi gün kızını almaya aynı veli geldı..ve dünku anısını anlattı..

"Hocam elimde iğne oyası görur..öğretmenede bı tane yap..pasta görür..öğretmenede alalım der..çok sevıyor senı ..dünde dedesıne tutturdu böyle dıye anlatmaya başladı..

KIZ...............dede öğretmenıme yüzük alalım

DEDE...........yok kızım buralarda oyle takı satanlar nerden alcaz

KIZ..............ay dede sen salak mısın? görmuyormusun şurda bılezıkler dizmişler ordan gircez alcaz işte (tarıf ettiği yerde kuyumcu)

DEDE...........:KK53::KK53:

iki kız öğrencim yumruklaştı sınıfta.. biri bana sarıldı teselli istedı..bırı diğer tarafa gıttı sandalyede kapanıp ağladı..yanına gıttım..

BEN......Kızım bak arkadaşlar birbirine vurmaz..kalbin kırıldıysa bunu ona soylemelısın dedım

KIZ.......(bırden heyecanla kafayı kaldırdı) ama öğretmenım sen bilmıosun.benım bı kere bır bacağım kırılmıştı..çok acımıştı..bı keresınde de öldüydüm ben..sen bılmezsın..

BEN.....hıı?? :KK53:

bugun olanıda anlatayım:KK1:

bır erkek öğrencım,iki kız öğrencım tarafından yaramazlık gerekçesıyle suçlanıyor..Arkadaşının çanta ve önlüğüne diş macunu sürmüş..

BEN.......yavrucum bak böyle bişeye ılk ben sonrada arkadaşının annesıne kızacaktır..sen bunu bılen bır çocuksun yaptın mı?şaşırdım dedim..

ÖĞRENCİM........hayır öğretmeniiimm..onu ben etmedım bana benzeyen başka bır çocuk etmiştir:KK1::KK1:

X