Anaokulu öğretmen problemi

Benim kızım başlayalı iki hafta oldu çok şükür isteyerek gidiyor. Öğretmenimize sorunca güzel gidiyor ama bazen hevesle gelip sonra sıkıntı olabiliyor 1 ayı bir tamamlayalım net belli olur dedi.

Ya siz tabi ki işin uzmanı olarak daha iyi bilirsiniz ama konu sahibinin yazış şeklinden öğretmen ilgisiz gibi geldi bana☹️ hatta eğitim derecesi nedir onu bile öğrense iyi olur ama ben sadece kendi fikrimle yazıyorum tabi veli olarak.

Eğitim fakültesinden mezun olan her öğretmen acemidir veya idealisttir. 😁
Ve zor ebeveynler/çocuklar bir güzel yoğurur öğretmeni.
İçine sinmiyor ise değiştirsin öğretmeni. Bunu veli çocuk için değil öğretmenin huzuru açısından yazıyorum daha çok.
Çünkü ben bile çocuğumu okula götürürken uzman kimliğimi kenara bırakıp öğretmenin kendi düzeni vardır diyorum. Konu sahibi "Bence öğretmen böyle yapmalı, bence mantıklı olan bu" şeklinde yorumlarda bulunmuş. Bu yüzden öğretmen bu veliyle yapamaz. Senesi zehir olur. İki taraf da rahat etsin.

Hepinize fikirlerinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim. Önce öğretmenle görüştüm tam olarak öyle bir cümle kurmadığını söyledi. Çocuklar anlamak istedikleri gibi anladığı için inandım. Çünkü cımbızla çekip anlıyorlar. Çekincelerimi beni arayıp çağırmasını istemediğimi söyledim. Tabi direkt değil. Sonra okul sahibi hanımla da görüştüm. Öğretmenle uyuşmadığımızı vs anlattım. Kendisinin iyi bir öğretmen olduğunu işini bildiğini falan anlattı. Açıkçası güven de verdi güvenmek de istedim. İçim rahatlamış bir şekilde ayrıldım. Ertesi gün sahibi hanım gün ortasında durum raporu vermek için aradı bile. Sanırım sorunlu veli olarak görüldüm hem öğretmen hem yönetici tarafından. Konuştuğumuzdan beri hiç aranmadım. Gün içinde ağlamaları oluyormuş ama toparlıyorlarmış. Öyle söylediler. Şimdi de aşağıda bekliyorum ama almadım kalmasını istedim geldiğimden haberi yok. Her akşam seni çok özlüyorum diye ağlıyor. Öğretmen keşke diğer sınıf öğretmeni olsaydı diyor ara ara. Diğer hocada daha rahat ederdim ama değişim gibi bir şeyden bahsetmediler. Bir de yönetici şöyle dedi çocuklar gelmemek için her seferinde başka bahane sunarlar. Birini yapınca diğerini sonra bir başkasını isterler dedi. Mantıklı da geldi.

Şimdi bilerek aranmıyorum durum idare ediliyor. Açıkçası korkulan ya da cazgır gibi görünen bir veli olmak istemezdim ama konuşmasıydım kendi kendimi bitirirdim. Biraz kaygılı bir anneyim. Elimde küçücük bebekle oradan oraya sürüklenmek de sanırım hem kafamı hem bedenimi yordu. Alışması için sürekli gelip almak doğru değildi benim için şimdi onlar bir şekilde oyalama taktiğine girdiler. Bakalım süreç nasıl geçecek.

Bir de son olarak bu seneyi okula alışma süreci olarak görmeye karar verdim. Gidip gelmeye kurallara düzene vs. Öğreneceklerinden çok geçirdiği vaktin güzelliği daha önemli. Aynı öğretmende devam kararı aldım. Pes edip onun gözünde istediğinde bırakılacak bir yer olmasın istedim okulun. İnşallah doğru karar vermişimdir. Hepiniz çok sağolun.