Buyrun "Öğretmen Geyiği" Topiğine

Bir anı daha:)çocuklara pinokyoyu anlattım yalan söyleyen çocukların burnu uzar ve sadece büyükler bunu görür dedim hepsi inandı burunlarını kontrol etti yalan söyleyenler itiraf etti:)sonra bi tanesi kalktı öğretmenim sen ve .....öğretmen çok yalan söylemişsiniz dedi :))))tabi biz zümremle yerlerde napalım kendileri gibi fındık burnu nerden bulcaz:))))

1.sınıfları okutan arkadaş "i" sesini sezdirmek için "biber" de i var mı demiş. bütün öğrenciler yookkkkk demiş. bir daha sormuş yokkkkk demişler. sonra bi bakmış hepsi kendi kendilerine "böber" diyor i yok diyor. o da böber derseniz i olmaz tabi böber değil o biber biber diye çıldırmış :KK60: :KK60: :KK60: :KK60: :KK60:

yorgun savaşçı

derınderın öğretmenlerım..

hoşgeldınız..nasılsınız?

sayende haftanın stresini attım thetudors, çok yaşa sen e mi, ne güzel bir konu oldu bu gerçekten. ama inanın öğrenci, öğrencidir. hangi yaşta olursa olsun çok tatlı anlar yaşanabiliyor. şimdi aklıma geldi, bir gün çorap kelimesini öğretmek için ayağımı kaldırdım gösterdim, indirdim , tahterevalli gibi öğrencinin biri (büyük bir firmada uzman 30 yaşlarında)yerinden kalktı aşağı eğildi ayağıma doğru, ben de anlayamadı sandım, ben yine ayağımı kaldırdım o yerine oturdu, tam ayağım indi kız yine yerinden kalktı masanın üzerinden aşağı bakıyor, meğer tam aradığı gibiymiş ayağımdaki ayakkabı :KK1: ona bakıyormuş ama resmen kaldıraç gibi görüntü oluştu koptuk hep beraber:KK70:

kızlar bugün derste öğrencimle aramda geçen diyalog;

ben tahtaya bişeyler yazarken öğrencim gerine gerine esniyor;

-Kızım akşam kaçta uydun?
-Öğretmenim dokuzda uyudum
-Peki sabah kaçta kalktın?
-Yedi buçukta öğretmenim
-Kızım bu kadar saat uyku ve bu kadar esnemek neden?

-Öğretmenim dokuzda uyuyorum ama gece uyanıyorum bizim orda çok ses oluyor yan komşularımız benim yattığım odaya bitişik olan odada yoga yapıyorlar gece olunca, sesler geliyor, bi de kedi gibi ses çıkarıyorlar yoga yaparken işte uyuyamıyorum bi süre ben :KK53:

-Yedi buçukta öğretmenim

-Öğretmenim dokuzda uyuyorum ama gece uyanıyorum bizim orda çok ses oluyor yan komşularımız benim yattığım odaya bitişik olan odada yoga yapıyorlar gece olunca, sesler geliyor, bi de kedi gibi ses çıkarıyorlar yoga yaparken işte uyuyamıyorum bi süre ben :KK53:

çocuğun psikoloji haşat.. sorun insanlarda da değil ki binalar neden bu kadar ses geçiriyor?

Bugün öğrencilerimi kar topu oynatmaya okulun bahçesine çıkardım. Çıkmadan önce de hepsini tembihledim "birbirinizin yüzüne atmayın sırtına atın sadece" diye.
öğrencilerimden bir tanesi unutmuş olacak ki arkadaşının kafasına doğru attı karı. aynı şeyleri tekrar ettim. bir de baktım ki başka bir öğrencim karı avuçlayıp kendi sırtına yapıştırıyor, meğer söylediğim sözü kendi sırtımıza atıyoruz diye anlamış. :KK9:

merhaba kızlar:KK3:

bende sizlerle bir anımı paylaşmak istiyorum:

6 yaşında bir öğrencime sordum ''burnun çok güzelmiş bana verir misin?''

burnunu tuttu sağa sola çekiştirdi sonra bana dönüp dedi ki;

''veremem ki yapışmış, çıkmıyor''

çok gülmüştüm:KK52:

mesleğe ilk olarak merkeze bağlı bir kasabada başladım.
öğrenci seviyelerini ölçmek amaçlı derste bikaç soru sorayım dedim.
cd/dvd leri bilgisayarda okutmak yada yazdırmak için taktığımız bölümün adı nedir die sordum. sormaz olaydım. gayet yöresel şiveyle harmanlanmış ama kendinden emin bir tavırla

cd dıkıcı cevabını aldım ....( benden önceki arkadaşın sınav kağıtlarında da bu cevabı verdiklerini görnüştüm, meraktan sordum aslında :)

cd yi kasadaki ilgili bölüme tıktığını-tıkıştırdığını düşünerek CD DIKICI die yorumlamışlar kendilerince :)

çocuklarla sohbet ederken sevesim geldi hepsini, böcüklerim benim yaaaa diyiverdim birden. çocuklar da sen de anne böcük ol o zaman dediler. neyse o gün bir daha lafı geçmedi. ben de unuttum böyle bir konuşma geçtiğini, birkaç gün sonra çocuklardan biri arkadaşlarına sürekli "kardeş böcük kardeş böcük" diye sesleniyor :)
ne diyorsun oğlum diye sordum. sen anne böcüktün biz de yavru böcüklerdik ya öğretmenim unuttun mu diyor :)
yine de böcüklerim benim :KK16:

çocuklardan biri çok basit bir şey için ağlıyordu. öğretmeni yanına gidip neden ağlıyorsun diye sordu.
çocuk: ben ağlamıyorum öğretmenim gözlerim ağlıyor :)

-Yedi buçukta öğretmenim

ne yogasıymış o yawww:KK1::KK1:

Bugün öğrencilerimi kar topu oynatmaya okulun bahçesine çıkardım. Çıkmadan önce de hepsini tembihledim "birbirinizin yüzüne atmayın sırtına atın sadece" diye.
öğrencilerimden bir tanesi unutmuş olacak ki arkadaşının kafasına doğru attı karı. aynı şeyleri tekrar ettim. bir de baktım ki başka bir öğrencim karı avuçlayıp kendi sırtına yapıştırıyor, meğer söylediğim sözü kendi sırtımıza atıyoruz diye anlamış. :KK9:

soğuktandır soğuktan:KK1::KK1:

merhaba kızlar:KK3:

bende sizlerle bir anımı paylaşmak istiyorum:

6 yaşında bir öğrencime sordum ''burnun çok güzelmiş bana verir misin?''

burnunu tuttu sağa sola çekiştirdi sonra bana dönüp dedi ki;

''veremem ki yapışmış, çıkmıyor''

çok gülmüştüm:KK52:

çok verıcı bır yavru:KK1:

mesleğe ilk olarak merkeze bağlı bir kasabada başladım.
öğrenci seviyelerini ölçmek amaçlı derste bikaç soru sorayım dedim.
cd/dvd leri bilgisayarda okutmak yada yazdırmak için taktığımız bölümün adı nedir die sordum. sormaz olaydım. gayet yöresel şiveyle harmanlanmış ama kendinden emin bir tavırla

cd dıkıcı cevabını aldım ....( benden önceki arkadaşın sınav kağıtlarında da bu cevabı verdiklerini görnüştüm, meraktan sordum aslında :)

cd yi kasadaki ilgili bölüme tıktığını-tıkıştırdığını düşünerek CD DIKICI die yorumlamışlar kendilerince :)

işte bu zeka:)) bişeyı tanımlamak kolay değil..maşallah:nazar:

cd dıkıcı :))

X