Buyrun "Öğretmen Geyiği" Topiğine

merhaba
samsun a aşığım ben çok şanslınız orada olduğunuz için
ben orada okudum

ben de size katılıyorum üniversiteyi bende samsunda okudum sonra öğretmenliğe başlayınca epey bir samsundan ayrı kaldıktan sonra yeniden kavuştum bende çok seviyorum bu şehri

Arkadaşlar merhaba, ben de katılayım aranıza. Bayıldım yazılanlara. Ben de Tarih/Sosyal Bilgiler öğretmeniyim. 15.yılımı çalışıyorum. Hep özel okullarda çalıştık eşimle. Şimdi ikimizde idarecilik yapıyoruz. Ama neyseki derslere giriyoruz da günümüz şenleniyor. Çok tatlılar çok. Ben 4. sınıftan, 12.sınıfa kadar girdim. Hepsi ayrı bir tat. Ama küçükler bambaşka. :KK34:

geçen yıl yani 3. sınıfta staja gidiyorum 20 yaşındayım o zaman:) ilk kez bir sınıfla baş başa kalmıştım 3. sınıf çocuklara meslekleri falan anlatıyordum ama onlar stajyer olduğumu bilmiyor tabii. bazıları kalkıp "ben doktor olmak istiyorum" falan diyor. sonra biri parmak kaldırdı dedi ki " öğretmenim siz büyüyünce ne olacaksınız?" :))) çok küçük görmüş beni yavrucak:)

size yine anasınıfı öğrencileri sormuş, bana üniversite okurken; (yaşı benden büyük insanlar) ne olmayı düşünüyorsun ileride diye sormuşlardı. öğretmenlik okuduğumu mu bile bile :)

Ben de birkaç anımı paylaşayım, çok hoş paylaşımlar olmuş, devam etsin bu sayfa pasif kalmasın.
Malum sınav haftalarındayız, sınav kağıdı okurken bazen sinir bazen de gülme krizi geçiriyorum.

Türkçe yapı bakımından hangi gruba dahildir. Cevap şu:
"Türkçe yapı bakımından tek hücrelidir." :KK60: :KK60: :KK1:

Alp Er Tunga sagusunu hatırlarsınız. Liseden kalan hatıraralarda yerini almıştır genellikle.
İlk dörtlüğü vermiş ve dil özellikleriyle ilgili soru sormuşum. Cevap :
"Karadeniz şivesiyle yazılmıştır" :KK1::KK1::KK1::KK1:

Bunu da duymuştum. Koşma çeşitlerini yazınız.Cevap:
" 1. Hızlı koşma
2. Yavaş koşma :KK1::KK1:

Sınıfıma diğer sınıfın öğrencisi gelerek bir şey rica etti. O gittikten sonra benim öğrencim öğretmenim o kimdi diye sordu.
X öğretmenin öğrencisi tatlım diye cevap verdim. öğrenci dememe çok şaşırdı (kendi çocuklarımız gibi davrandığımız için öğrenci gibi görmüyorlar kendilerini :) ). Buradaki çocukların hepsi öğrenci diye ekledim.
Biraz düşündükten sonra "hmmm çocuklar öğrencidir; öğretmenler (durakladı) öğretmen :KK70:" diye devam etti :KK70:

oooo zümrem Edebiyat'ta neler çıkıyor bir bilsen;
Halit Ziya Uşaklıgelin:KK53: yollug tigin; yutug bitig:KK53:
dur accuk düşüneyim yazarım :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

[/COLOR][/B][/QUOTE]

Yazım hataları dediğin gibi çok fazla. O isimlerin girmediği şekil yok.
Kutadgu Bilig'e kolay bilgi diyenler mi, vezire vecip diyenler mi....
Ağlanacak halde bazısı :26:

SORU: pusulanın olmadığı bir yerde yönümüzü nasıl buluruz?
CEVAP: kutup ayısını takip ederiz..:KK1:

3. sınıfları okutuyorum .. geçen gün izlediğimiz çizgi filmde "noel baba" geçiyor.. çocuklar da sordular noel baba ne demek , diye ... ben de gereken açıklamayı yaparken en ön sırada bep li ayarındaki öğrencim karadeniz şivesiyle "hee biliyorum, geçen bizim köyde görmüştüm" dedi sınıf koptu :)) ardından ikinci bomba geldi " gördüm dedim yaa, hem de camide " demez mi :) artık öğrencilerle beraber ben de :KK52: :KK52: :KK52:

öğrencim bana kart hazırlamak istemiş. arkasına da annesinden benim için not yazmasını rica etmiş.
annesi çocuğun söylediklerini yazmamış ama akşamında bana anlatıyor..
- anne, yaz ama benim söylediklerimin aynnısını yaz. "öğretmenim seni çok seviyorum. sana kurban olurum."
anneyle beraber gülme krizi :KK70:

geçen hafta öğretmenler odasında oturuyoruz. odada sadece bayan arkadaşlar var. malumunuz konu hemen hamilelik doğum çocuklar vs. ye geldi. hocalardan biri konuşuyordu şimdiki aklım olsa üçüncüyü yapardım falan diye. tam o sırada dul bir erkek hocamız var o içeri girdi ( kendini aşırı karizmatik ve yakışıklı zannediyor ve de çapkın) hemen konuya dahil olacak ya konuşmaya başladı. tabi dili dolaşmasa iyi olacaktı =) ben de uygun bir aday bulursam şey yapmak isterim yani baba olmak isterim yeniden dedi =) ama malzeme çoktan yerini buldu eskihocalar hemen koydu cevabı sen her bulduğunu şaapıyorsun zaten =) konu okadar cıvıdı ama gülmekten de alamıyoruz kendimizi. bu arada bilgisayar başında bir hocamız konudan bir haber sormaz mı noldu noldu? hiiiiç gökhan bey uygun aday bulursa şapacakmışşşş =) adam konuşyuğuna konuşacağına bin pişman çıktı. şimdi odaya her geldiğinde herkeste muzip bir gülümseme gidiyor =)))

İkinci sınıf öğretmeniyim,topik güzel olmuş,ben de dün-önceki gün güldüğüm bişeyi anlatıyım.

Ailenin büyük üç çocuk kardeşinden sonra dördüncü küçük olan benim çğrencimin annesinin konservatuar bitirip zamanında üniversitede piyano dersleri okutmanlığı yaptığını öğrendim.Ama sonra bırakmış..
Çocuğu çağırıp sordum oğlum senin annen piyano öğretmenimiymiş?
Hayır öğretmenim yok öyle bişey benim annem çok normal ev annesi dedi:KK9:....

Öğretmenler odasında otururken 2. sınıftan bir kız öğrenci ağlayarak içeri girdi, öğretmenine "Öğretmenim Göktuğ'la Batuhan saçımı çekiyorlar." dedi. Öğretmenleri de "Çağır onları yanıma gelsinler." dedi. Aradan beş dakika geçti geçmedi aynı öğrenci tek başına geldi ve "Öğretmenim Göktuğ'la Batuhan gelmiyorlar, öğretmen sınıfa gelince konuşuruz diyorlar." dedi :))

Kızlar bugün okulda çok komik bir şey yaşadım, benim 4.sınıflar son zamanlarda bi aşk meşk konuşmaya başlamışlardı , ben branş öğretmeniyim bütün şubelere giriyorum, çocuklar da bana çok yakın görüyorlar kendini (okulun en genç öğretmeni olmak:) sürekli yanıma gelip bisürü şey anlatıyorlar, neyse geçen gün bir kız öğrencim ders bitince 'Öğretmenim size bir sır vercem ama kimseye söylemeyin' dedi, söyle dedim

'Öğretmenim 4-B'den bir çocuk bana sevgilim dedi' dedi,
ben de gönderdim kızı yanımdan, neyse bu yerinde duramamış bütün sınıf arkadaşlarına anlatmış, diğer ders bitti bu sefer bütün sınıf bana gelip 'Öğretmenim size bir sır vercem' diyor, şu şuna sevgilim demiş .. diye anlatmaya başlıyorlar
Neyse ben bu işe baya bi kızdım, bugün onlarla yine dersim vardı , bi güzel nutuk çektim, siz daha çocuksunz sevgili neymiş siz ne anlarsınız vs vs.. bi daha dedim aşk meşk duyarsam sizinle bozuşuruz, derslerinizle ilgilenin, dedim

öğleden sonra tenefüste öğretmenler odasında oturuyoruz, o sınıftan Esra diye bi kız nefes nefese daldı öğretmenler odasına, kapı falan bile çalmadı yani, koştu geldi yanıma, herkes de bakıyo kıza
'Öğretmenim öğretmenim Ahmet Kübra'ya aşıkmış işte, siz değildir dediniz ama vallahi billahi kulağımla duydummmm!!' diye bağırmaz mı
öğretmenler odası koptu tabi

arkadaşlar en aktif topiğin burası olduğunu düşündüm, onun için size birşey danışmak istiyorum henüz stajyer öğretmenim ve benı arge biriminde görevlendirmek istiyorlar damdan düşer gibi söylediler bugün,ama ben bunun iyi mi kötü mü birşey olduğunu bilmiyorum, ben çocuklarla birlikte olmak ders anlatmak istiyorum arge nedir ne değildir bilmem

angarya mıdır nedir bu arge ve ben kabul etmezsem benı gönderebilirler mi?

bilen varsa yardımcı olabilir mi beni aydınlatın lütfen :18:

arkadaşlar en aktif topiğin burası olduğunu düşündüm, onun için size birşey danışmak istiyorum henüz stajyer öğretmenim ve benı arge biriminde görevlendirmek istiyorlar damdan düşer gibi söylediler bugün,ama ben bunun iyi mi kötü mü birşey olduğunu bilmiyorum, ben çocuklarla birlikte olmak ders anlatmak istiyorum arge nedir ne değildir bilmem

Ben de yeniyim pek bilmiyorum yardımcı olamayacağım ama milli eğitim müdürlüğünde arge'de olan bayan bilgisayar öğretmeniydi ve derslere de giriyordu. Belli saatleri vardır belki. Milli eğitimden sorup öğrenseniz iyi olur.

sizin branşınız nedir acaba? argede çalışan ve okulumuzun projelerine yardımcı olan ingilizce öğretmeni arkadaşımız var.AB projelerinde, proje hazırlamak isteyenlere yardımcı oluyor. bağlantıları sağlıyor, yazışmaları kontrol ediyor vs. daha ayrıntılı neler yaptığını bilemiyorum.
yorucu olduğunu söylüyor, bazen ulaşamıyoruz vaktim olmuyor inanın diyor. benim gördüğüm kadarıyla fazlasıyla yorucu ve vaktini alan şeyler. ama faydalı yönleri de var. bulunduğun yerde aranan biri oluyorsun, işlerin daha kolay hallediliyor, ayrıca ek ders alıyorsun.
umarım faydalı olabilmişimdir, argedeki çalışan arkadaş yakın arkadaşım olsaydı sorardım sizin için ama görüştüğüm biri değil.

ya canım ben ücretli öğretmenim Evimin dibinde bi okulda görev yapıyorum anamın dizinin dibindeyim yani :KK1:

atanma işleri seneye, kısmetse inşallah

ama ücretli de olsa öğretmenlik öğretmenliktir dimi? (müdür bana bi görev vermek istediğinde böyle diyor:)

inşallah atanırsınız..bnde kendı memlketımde 3 sene usta öğreticilik yaptım..sonra bunu hızmet bırleştırmesı yaptım..

hayırlısı olsun..

X