• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Bursada kız isteme adetleri

ElmaSekeri

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2009
1.474
0
316
İstanbul
arkadaslar, once nısanlımın annesi, teyzesi bır gun geldiler ve annemle tanıstılar, sonrada babası, nisanlım ve annesi bi aksam geldiler. son olarakta teyzeler, enisteler, halalar..vs geldi ve kız isteme ile soz kesimi oldu. bursada adetler nasıldır, bursada eger ailelerin hıc ama hıc tanısmıslığı yok ise kız isteme oncesınde ailelerin tanısması diye bır sey hıc yokmudur arkadaslar yardımcı olurmusunuz???

Son düzenleme:
canım anladım kadarıyla ankarada yaşıyorsunuz bursadan ankaraya gelmek o kadar kolay değil hem maddiyet hemde o kadar insanı toplamak kolay değil zaten yeterince de gelmişler bence benim şöyle olmuştu ben ailesiyle tanışmaya gittim nişanlım da benim ailemle gelip tanıştı sonra nişanlımın annesi ve teyzesi geldi aileler tanıştı daha sonra da istemeye geldiler istemeye geldikleri gün verdiler(bizimkiler ilk seferinde vermek istemediler ilk seferde kız verilmez diye ısrar ettim hem onlar için hem bizim için daha iyi olacagını v.b. uzun uzun anlattım ikna ettim) sonra pazar günü de evde nişanım oldu hem sürekli gelmeleri sizin için de zor her gelişlerinde bir şeyler hazırlıyorsunuz az değil bence gelmişler hem çıktığın kişi tanıyorsun ve istiyorsun da uzatmanın anlamı yok biran önce olsun bunlar güzel heycanlar Allah tamamını erdirsin

valla canımcım ben bursalıyım nişanlımda burda oturuyo bisde şöle oldu;zaten ben onun ailesiyle tanışmıştım daha önceden çünkü 4 senelik bi ilişkimiz vardı erkek tarafından bir gün bayanlar gündüz oturmaya geldiler annemlerle tanışıldı daha sonra bir gün erkeklerle geldiler o gün hem istendi hem söz kesildi söz kesildiği gün biz onlara söz mendili verdik ama yüzük takmadık sonrada nişan oldu işte ama bu yaz abimde evlendi eşide ankaralı bis 2 sefer gittik ilk istemede ikincide nişan için çokfazla gelip gidilmesi şartlar bakımından karşı tarafı zorlayabilir canım aklında bulunsun.a.s.

bence illaki bursada kız isteme vs önemli değil gönüller bir olsun şartlar zorlanmasın..
bursalıyım ço esktra birşey görmedimde zaten ...
aileler hangi yörede olursa olsun tanışmak isterler ama git gel yollarda masraf oluyor diğer tarafta uzak yoldan geleni iyi ağırlamak için masraf yapıyor stres artıyor kendinden eminsen çok uğraştırmaya gerek yok zaten yeterince gelip gitmişler söz nişan neyse olmalı artık...

Back