- 25 Eylül 2007
- 10.372
- 12
- 41
-
- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
slm hatunlar şimdi doktordan geldik akşam öksürükte başladı birde hırıltı ciğerden allahım sbh erkenden gittik doktora ve sonuç astım çok ama çok perişanım elim ayağım tumuyor doktordan çıktıımdan beri görüntüde bişey yok ama sadece öksürük ve hırıltı sadece bugün ama astım teshisi kondu akciğer grafisi çekildi temzi gibi bikaç bişey harici ama alerji testi yapıldı sonucu yarın alıcaz enfeksiyon da var oda tetiklemiş olabilir dendi ama asıl birincil alerji testi sonucu felaket en fazla 15 olması gerekirken bizde 167
anlaıycağınız perişanım astım demek için erken dedi doktor ama astım kelimesinşin geçmesi bile bizi mahfetti 1 hafta çok ciddi tedavimiz var haftaya pazartesi test tekrarlanıcak eğer değişiklik olmaz ise en az 2 yaşına kadar astım ilaçları başlıycaz hatta raporumuz bile çıktı allahım isyan etmiyorum ama neden
cnm bende aynı fikirdeyim bu hafta şu tedavi bitsin diğer sonuçlarla beraber o rutin ilaçlar haftaya belli olucak bakalım ne şeki,l kullanılacağı ozman inş. başka bir doktora götürücem cnm bugün osmangazi tıp merkezine götürdüm bikaç arkadaşımdan duymuştumçocuk dr çok iyi die ilhan dindar die bir dr şu ilaçları kullanalım bende kesinlikle göstericem rutin ilaçlara başlamadan önce astım başlangıcı zaten ya muhtamelen cereyanda kaldık biz yani evimiz çok sıcak ve heryer açık vantilatörde mecburen kullanıyoruz ona denk getirmiyoruz ama akıma kapıldı muhtemelen keyfi çok iyi öksürük te öyle astımınki gibi korkulucak değil tıkanıklığı yok ciğerr röntgenimizde temiz ama alerjimiz berbat ya kaalıtsal işte babmız çok alerjik
nilimsi maşallah bir geldin pir geldin guzum :))))
valla doğumgünleri için bir alternatifimiz varda inş. bi bi araya gelsekte cimcime hanımla görüşebilsekhoş doğrusunu söylemek geekirse ben onu bile planlamaktan korkuyorum eşimin sevgili kuyu cadısı anneannesi ve teyzeleri bi mıcırık çıkarcak diye. füsfüs kim bu arada neymiş linki kopyalasana buraya bi bakalım ayrıca oyun gurubu olayına katılıyorum ama sözde kalmasın hatunlar eğitimcimiz sensin yanlız nilimsi yol göstercen artıkın bi zahmet bizlere :))
akşamüzeri eşim yine gitti dr bey siz bizi korkuttunuz falan demiş demişki ben siz yalnışi anladınız işte tedaviye cvp vermesse eğer çocuk ozman ilerki durumdan bahsettim ben falan demiş eşimde ben başka dr göstericem diyince siz benim tedavimi uygulayın muhtemelen ilerki duruma gerek kalmıycak demiş be adam madem öyle neden astım başlangıcı diyip insanın yüreğini kaldırıyorsun geldiğimden berie belirtileri okuyorum tuğkanda 2 gün evveline kadar hiç bir belirti yok 2 gündür hırıltı ve öksürük var bu belirtilerlede 2 günde astım olunmaz herhalde bu gece bir arkadaş geldi aynı durum ona başka bir dr tarafından 6 aylıkken söylenmiş bebeği buyıl okula başlıycak bişeyi yok ama tedaviyi uygula bizde alerji iğnesiyle rahatlamıştık dedi bidahada nüksetmedi dedi
ilerji astımı tetikledğiği için geçmesse ilerde sıkıntı ama ben düşünüyorum yani bu çocukta astım olsa hiçmi belirti vermez
selam hanım hanımcıklarrr....
ben yine erkenci ama bu kez bende uykusuzluk sorunu(( iki gecedir devrim uyumaya başladı ben gece perisi gibi geziyorum.
neyse önce okuduklarımdan başlıyim. ahyatu ve leadangel canım ikinize çok geçmiş olsun. ahh kuzucuklara bişey olmasın, ayrıca şu anne sütü yokmu demeyin kızlar nolur demeyin hala içim yanıyo.siz biliyonuz neler yaptım neler yaşadım bir gün daha emsin diye hala imreniyorum emziren birini gördümmü((
leadangel canım aynı zamanda ordaymışız herhalde ama karşılaşamadık(( bizde cumartesi gecesi gittik ama çok durmadık iftardan kısa süre sonra diğer gösterilerin olduğu alana geçtik Devrim çıldırdı meddahları falan görünce (çocuğun kanında tabi sahne aşkı :))))) ve şu uçan balon olayı deli oluyoruz uçan balonlara ama uçtukları sürece arabaya binmicez o balonla çünkü uçmuyo :)))
cimcimem valla yaklaşık 17 kitap bitirdim bu konu üzerine ama hiç biri için tamam budur diyemem hepsinde bişeyler eksik hep. fakat genelleme olarak çocuk psikolojisini anlatsın dersin Atalay Yörükoğlunun çocuk gelişimi kitaplarını önerebilirim. birde Doğan Cüceloğlu ama bu konu üzerine uzman ama onun yazıları biraz daha avrupaya yönelik. Türkiye şartlarında uygulanabilirliliği çok düşük.ama doğru çocuk yetiştirme deyince baya karışık bi mevzu be güzelim helekibu zamanda(( malum artık bazı şeyler ilkokullara kadar inmiş durumda (( Allah hepimizin yardımcısı olsun.
neyse kızlar ben şimdilik akçtım sonra uğrayabilirsem uğrarım hazır gaözlerim felfecir okuyo bari işleri biterim.
günaydın hanımlar bisz yine drdan geldik baharda eşime bir dr söylemiş mükellefi ona gittik bu sbh ta neyse tahmin ettiğimiz gibi alerjik bronşit ciğerlerde hafif bulanıklık var ama astım kadar değil ama ilerlerse tedavi edilmesse 6 yaşından sonra astım ama muhtemelen ilaçlarla iyileşicek kendinizi çok sanslı hissedin dedi bunu farkettiğiniz için çünkü 4-5 yaşlarında farketseydiniz ömür boyu bunu çekicekti şimdi ise iyileşicek bir durumdedi ve alerjisi kesilikle değişicek dedi bikaç önlem söyledi alerjiyi enfeksiyon twtiklemiş dedi mikrop için antibiyotik başlatıı diğer ilaç iğnelerde olucak sonra alerji testi gereksiz 3 yaş bile erken en az 6 yaş dedi ama ozmaa kadar kalmaz bişey dedi cereyanda kalmış olabilirmiyiz dedim kesinlikle öyledir ama fena çarpılmış dedi anlıycağınız bizi boşuna korkuttu ya verdiği tedavi tmm ama söylemekle söylemek arasındaki farklı anladım yani