Bunalmışlık Hissi

Bukre11

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
1.627
2.289
133
Edit: Az ve öz yazarim diye düşünmüştüm ama döküldükçe döküldüm.

Hanımlar merhaba
Yakın zamanda evlendim. Evlendikten kısa bir süre sonrada eşim işsiz kaldı 2.5 aydır evde. İş görüşmeleri devam ediyor ama sektör pozisyonu açısından çok kötü durumda. Ben evden kendi işlerimi yürütmeye çalışıyorum ama yalnız olmaya o kadar alışmışım ki bu 2.5 aylık süreçte bunaldıkça bunaldım her gün onu evde gördükçe. Üstüne gitmedim kırmamaya çalıştım hep sonuçta erkek ve işsiz olduğu için gururuna dokunacağını düşündüm. Neyse .
İyi kötü böyle birbirimizi ev içinde idare ettiğimizi düşünürken bayram sonrası kayınvalidem diğer çocuğu ile gelmek istedi. Bana zararı olmaz zaten gelip her sene onda kalıyormuş yine onda kalır diye düşündüm. Çarşamba iniş yaptılar bu şehre hop cumartesi hemen bana gelindi.Gelmeden bir gün önce aramıştı ama uyuyordum ve uyandığımda diğer bildirimlerle komple üstten silmisim farketmedim.Eşim dışarıdan geldi o gün akşam 19.00 annem gelecek yarın dedi kabul etmiş.Tamam demek zorunda hissettim kendimi sadece çünkü o saatten sonra gelme vs şeklinde donulmezdi geri eşime şu şu işler yapılacak ben çalışıyorum yetiştiremem sen yap dedim ikiletmedi yaptı.Yine çalıştığım için yetistiremedim yemek vs yapamadım c.tesi için temizliğimiz ancak bitmişti.
Neyse diğer kardeşi getirdi o gün konuşurlar iken laf arasında ne zaman gideceğinin belli olmadığını biraz burada biraz diğer kardeşinde kalacağını en geç kurban bayramında gideceğini söyledi.
İyi bir insan herşeyden önce yapalım pişirelim yiyelim oturalım temizleyelim gezelim diyen biri hiç bir hizmet beklemez.
Sıkıntı benim tamamen. Evde yabancı olduğum birisinden hoşlanmıyorum hele belirsiz ne kadar kalacağı belli olmayan birinin evin içinde var olmasından hiç hoşlanmıyorum. Eşime soruyorum ne kadar kalacak diye ayıp nasıl sorayım diyor.İnsan annesine sormaz da kime sorabilir bu soruyu belki planımız var bize sordu mu gelirken şu kadar gün geleceğim size uygun musunuz bu tarihler için diye? Oturmaya gelir gibi müsait misin musaitim e o zaman geliyorum.Gel. Süreç bu şekilde işledi.
İkinci sıkıntım ben uyandığımda gerçekten konuşamıyorum bir saat kadar kendi halime kalmam lazım. Birşeyler içip kafamda günü oturtup öyle başlıyorum bu bekarken de böyleydi. Bu sabah kalktım günaydın vs dedim kahvaltı edecek misin dedi k.validem yok ben hemen bir şey yiyemiyorum dedim( iş saatlerimden dolayı bazen geç kalkıyorum geç bitebiliyor bazen işlerim onlar kahvaltı etmişti uyandığımda)kahvemi alıp çalışma odasına geçtim peşimden geldi. Annesinin kaç kardeş olduğuna kadar anlattı.Bir alan ver bana yahu yeni kalkmışım alıp kahvemi bulunduğunuz odaya değil başka odaya gelmişim bir üstüme gelme diyemedim kısa kısa cevaplar verdim otuz dakika kadar kaldı yanımda.
Sonuç: Tüm gün kendime bir baş ağrısı hediye etmiş oldum çünkü kafamda günüm belli belirsiz allak bullak olarak devam edecekmiş gibi geldi öyle de oldu.

Evet iyi bir insan gibi görünüyor ilk birlikte kalışımız ama eşimin uzun dönem evde olmasından rahatsız iken bir de annesinin gelmesi kalması benim kendime verdiğim zaman ve alanın ihlal edilmiş hissiyatı beni boğuyor. Yani isterse tüm evi A'dan Z'ye temizlesin yada mükellef bir sofra kursun annem gibi davransın vs bunlar kıymetli şeylerdir ama benim buna ihtiyacım yok biraz nefes almaya ihtiyacım varken alanım dahada daralmış gibi hissediyorum.

Detay: K.peder yaşıyor. O gelmiyor işi diğer şehirde olduğu için.

Son düzenleme:
Evde yabancı olduğum birisinden hoşlanmıyorum hele belirsiz ne kadar kalacağı belli olmayan birinin evin içinde var olmasından hiç hoşlanmıyorum.

belki planımız var bize sordu mu gelirken şu kadar gün geleceğim size uygun musunuz bu tarihler için diye?

benim kendime verdiğim zaman ve alanın ihlal edilmiş hissiyatı beni boğuyor
Bunlar da haklısınız ..

asıl görülmesi gereken resim şu , senin oğlun 2,5 aydır çalışmıyor bide sen nasıl aylarca orda kalcam die gidiyorsun

Bunlar da haklısınız ..

asıl görülmesi gereken resim şu , senin oğlun 2,5 aydır çalışmıyor bide sen nasıl aylarca orda kalcam die gidiyorsun
Maalesef ki siz de bu konuda haklısınız. Eli boş gelmemiş yine kendince bir şeyler düşünmüş pirinç,makarna, çay vs almış bazı köy ürünleri getirmiş. Ama büyükşehir de bunlar devede kulak. Destek beklemiyoruz ama en azından yük olmayayım diye uğramazdım ben olsam.

Maalesef ki siz de bu konuda haklısınız. Eli boş gelmemiş yine kendince bir şeyler düşünmüş pirinç,makarna, çay vs almış bazı köy ürünleri getirmiş. Ama büyükşehir de bunlar devede kulak. Destek beklemiyoruz ama en azından yük olmayayım diye uğramazdım ben olsam.
Evimize gelen insandan maddi destek beklemeyiz zaten ama işte insan kendı olanla idare edebiliyor ama illaki misafir olunca özen göstermek zorunda kalıyor sofrasına . eve 2,5 aydır tek maaş girdiğini düşünürsek ve daha da bu durum ne kadar sürecek bilinmez şu zamanda aylarca misafir ağırlamak zor olabilir . Bide evden çalışıyormuşsunuz gün içinde anneyle ilgilenecek ona vakit ayıracak zaman bulabilecek misiniz ? Belli ki konuşkan biri olmalı sabahtan aile detayları anlattığına göre Daha kahvaltı bile yapmamış birine
Umarım tatlı biter bu misafirliğin sonu

Evimize gelen insandan maddi destek beklemeyiz zaten ama işte insan kendı olanla idare edebiliyor ama illaki misafir olunca özen göstermek zorunda kalıyor sofrasına . eve 2,5 aydır tek maaş girdiğini düşünürsek ve daha da bu durum ne kadar sürecek bilinmez şu zamanda aylarca misafir ağırlamak zor olabilir . Bide evden çalışıyormuşsunuz gün içinde anneyle ilgilenecek ona vakit ayıracak zaman bulabilecek misiniz ? Belli ki konuşkan biri olmalı sabahtan aile detayları anlattığına göre Daha kahvaltı bile yapmamış birine
Umarım tatlı biter bu misafirliğin sonu
Yemek alışkanlıklarımız çok çok başka zaten.Bizim evimizde maksimum iki çeşit yemek pişer ya bir çeşit ortak sevdiğimiz şey yada ikimizin ayrı ayrı sevdiğimiz yemekler. Ama şuanda evde misafir olduğu için çorba ana yemek ve salata şeklinde ilerliyoruz.
Gün içerisinde ev işi/evcil hayvan bakımı/ dışarıdaki işlerim derken çalışma saatim geliyor kendime ayırdığım vakit işte o uyandığımdaki 1 saat yada iş dışındaki işlerim erken biterse belki 1 yada 2 saat gerisinde full koşuşturma içindeyim.Maalesef kimseye özenle ilgilenip ayıracağım zamanım yok.

Yemek alışkanlıklarımız çok çok başka zaten.Bizim evimizde maksimum iki çeşit yemek pişer ya bir çeşit ortak sevdiğimiz şey yada ikimizin ayrı ayrı sevdiğimiz yemekler. Ama şuanda evde misafir olduğu için çorba ana yemek ve salata şeklinde ilerliyoruz.
Gün içerisinde ev işi/evcil hayvan bakımı/ dışarıdaki işlerim derken çalışma saatim geliyor kendime ayırdığım vakit işte o uyandığımdaki 1 saat yada iş dışındaki işlerim erken biterse belki 1 yada 2 saat gerisinde full koşuşturma içindeyim.Maalesef kimseye özenle ilgilenip ayıracağım zamanım yok.
Zaten yeni evliymişsiniz eş ailesine de doğal olarak yabancısınız . Bende rahatsız olurdum evde akşama kadar dolanan biri mutfağımda falan uğraşacak düzenim değişecek , üstüne evde dolanıp duran işsiz bi eş …

Eşimden soğurdum herhalde ya annesi aylarca evdeyken öyle duş almak falan istemezdim o derece özel hayatımın ortasına pat die düşülmesi beni rahatsız ederdi .

Bilmiroum amacım sizi kötü etkilemek değil ama yatılı misafiri sevmiyorum ben belki de o yüzden fazlaca haklısınız benim açımdan .
Tamam eşlerimiz ağaç kovuğundan çıkmadı tabiki ailesi gelecek ziyaret edecek falan ama evin hanımı çalışıyorsa evin hanımının müsaitliği sorulmalı ne kadar kalırım belli olmaz diyip yerleşmek çok fazla benim için

Eşinizin büyük rolü var ama size sormadan böyle bi emrivakiyi kabul etmemeli . Saglıksal bi problem yok öylesine kendı kendıne yaptığı bi plan kayınvalidenin …

yemegı siz yapacaksınız temizliği siz yapacaksınız belki sırf annesi var die aylarca kendı ailenizle telefonda konuşurken rahat edemeyeceksınız ne bileyim bi arkadaşınız gelse kahve içmek için öylece başınızı beklicek kendı aileniz gelmek istese kadını huzursuz ederiz diyip belki gelmeyecekler yada eşim işsiz dediniz aranızda tartışma olacak moraliniz bozuk olacak odanıza çekilip bi yalnız kalamıcaksınız yada varsayalım bugün başınız ağrıyor yemek yapmak istemıyorsunuz belki anneme gidelim diyeceksınız bir sürü ince detay var

Zaten yeni evliymişsiniz eş ailesine de doğal olarak yabancısınız . Bende rahatsız olurdum evde akşama kadar dolanan biri mutfağımda falan uğraşacak düzenim değişecek , üstüne evde dolanıp duran işsiz bi eş …

Eşimden soğurdum herhalde ya annesi aylarca evdeyken öyle duş almak falan istemezdim o derece özel hayatımın ortasına pat die düşülmesi beni rahatsız ederdi .

Bilmiroum amacım sizi kötü etkilemek değil ama yatılı misafiri sevmiyorum ben belki de o yüzden fazlaca haklısınız benim açımdan .
Tamam eşlerimiz ağaç kovuğundan çıkmadı tabiki ailesi gelecek ziyaret edecek falan ama evin hanımı çalışıyorsa evin hanımının müsaitliği sorulmalı ne kadar kalırım belli olmaz diyip yerleşmek çok fazla benim için

Eşinizin büyük rolü var ama size sormadan böyle bi emrivakiyi kabul etmemeli . Saglıksal bi problem yok öylesine kendı kendıne yaptığı bi plan kayınvalidenin …

yemegı siz yapacaksınız temizliği siz yapacaksınız belki sırf annesi var die aylarca kendı ailenizle telefonda konuşurken rahat edemeyeceksınız ne bileyim bi arkadaşınız gelse kahve içmek için öylece başınızı beklicek kendı aileniz gelmek istese kadını huzursuz ederiz diyip belki gelmeyecekler yada eşim işsiz dediniz aranızda tartışma olacak moraliniz bozuk olacak odanıza çekilip bi yalnız kalamıcaksınız yada varsayalım bugün başınız ağrıyor yemek yapmak istemıyorsunuz belki anneme gidelim diyeceksınız bir sürü ince detay var
Tabiki de misal bu akşam canı sıkılmasın diye annem ve kardeşim geldi. Fazla yağmur yağıyordu kalın gitmeyin diyor.
Yeğenim terlemiş uyurken yastıkta bebek daha. Hemen onlar gidince yastık yüzünü kirliye atmış sormadan. Bir çok insanın hoşuna gidebilir bu tarz bir kayınvalide ne güzel her işe kosturuyor sıcakkanlı vs diye ama benim evimde benim misafirime yatılı davet sunması. Yastık kılıfını bana sormadan kirliye atması vs bunlar sınırının olmadığının göstergesi. Gelebilirim kalabilirim yapabilirim kafasında. Uyku düzenim eşime ve kendisine uysa zaten yaptığı işlerin hiç birine fırsat vermem müdahil olurum ama mümkün değil bu kez uykusuz kalırım yaptığım iş hata kabul etmeyen bir iş ve tek maaştan da oluruz.

Tabiki de misal bu akşam canı sıkılmasın diye annem ve kardeşim geldi. Fazla yağmur yağıyordu kalın gitmeyin diyor.
Yeğenim terlemiş uyurken yastıkta bebek daha hemen yastık yüzünü kirliye atmış sormadan. Bir çok insanın hoşuna gidebilir bu tarz bir kayınvalide ne güzel her işe kosturuyor sıcakkanlı vs diye ama benim evimde benim misafirime yatılı davet sunması. Yastık kılıfını bana sormadan kirliye atması vs bunlar sınırının olmadığının göstergesi. Gelebilirim kalabilirim yapabilirim kafasında. Uyku düzenim eşime ve kendisine uysa zaten yaptığı işlerin hiç birine fırsat vermem müdahil olurum ama mümkün değil bu kez uykusuz kalırım yaptığım iş hata kabul etmeyen bir iş ve tek maaştan da oluruz.
Senın oğlunun eviyse karşı tarafında kızının evi sonuç olarak.hava şartları kötü die yatıya davet etmesi belki karşı tarafa kibarlık yapmak istemiş olabilir kendince de ev sahibine saygı nerde ?
yani belki farkında olmadan anneniz kırılmış bile olabilir kızımın evinde misafir muamelesi gördük die ..
şeffaf bakacak olursak iki tarafta misafir orası ayrı ama işte bu şekilde konuşmalar yapıldığı için farklı düşünceler ortaya çıkabilir üslub çok önemli

Eviniz kira mı ? Oda sayınız ne durumda yani bi misafir odası var mı yoksa salonun ortasına yatak açma muhabbeti mi var evde ?

Senın oğlunun eviyse karşı tarafında kızının evi sonuç olarak.hava şartları kötü die yatıya davet etmesi belki karşı tarafa kibarlık yapmak istemiş olabilir kendince de ev sahibine saygı nerde ?
yani belki farkında olmadan anneniz kırılmış bile olabilir kızımın evinde misafir muamelesi gördük die ..
şeffaf bakacak olursak iki tarafta misafir orası ayrı ama işte bu şekilde konuşmalar yapıldığı için farklı düşünceler ortaya çıkabilir üslub çok önemli

Eviniz kira mı ? Oda sayınız ne durumda yani bi misafir odası var mı yoksa salonun ortasına yatak açma muhabbeti mi var evde ?
Salon/ yatak odası/ çalışma odası şeklinde. Tahmininiz gibi salonda ağırlamak zorunda kalıyoruz yatılı misafirleri.Evet kiradayız.

Salon/ yatak odası/ çalışma odası şeklinde. Tahmininiz gibi salonda ağırlamak zorunda kalıyoruz yatılı misafirleri.Evet kiradayız.
Çalışma saatlerınız geniş ve salonun ortasında yatan bi kayınvalide insan çişini sayılı yapar yahu gece falan banyoya geçmeye utanır 🙈eşinizle bi film bile açıp izleyemeyeceksınız kurbana kadar gitmeme durumu olursa 😳

Yatılı misafire asla tahammülüm yok. Maksimum 3 gün dayanabilirim sanırım. Ama söylediğiniz her kelime eşinizle aranızın açılmasına sebep olabilir.

Yeni evli çifte neden yatıya gelinir hiç anlayamıyorum gerçekten. Hadi geldin , 1 gün kalır gidersin. Kurban Bayramına kadar kalmak nedir yahu. Kendinize alan açmak istemekte çok haklısınız. Üstelik eşiniz de çalışmıyor evde bu aralar. Ben bekarım kardeşlerim işe gitmeyip tüm gün evde dursa ben de bunalıyorum. Evi temizlerken rahat olmak için hepsini kovuyorum odadan. "Ben nasıl söyleyeyim ayıp olur " demiş eşiniz . Güzel bir üslupla sıyrılmak lazım bu işin içinden. Yoksa böyle devam eder, her fırsatta gelir kalırlar.

Back
X