Bunalıma girmiş gibiyim aşamadığım işten çıkarılma olayı

Yagmurzamani_

Senin adaletine güveniyorum Allah'ım💚
Kayıtlı Üye
12 Mart 2023
907
1.029
43
Merhaba arkadaşlar;

Uzun zamandır hizmet sektöründe çalışıyordum son zamanlarda bayağı bir yorulmaya başlamıştım çünkü iş yüküm çok artmış yanımdaki eleman istifa edince onun yapacağı işlerde bana kalmıştı bir ara çok iş birikti ve benim sinirlerim çok gerildi . bizden sorumlu patron çocuk gelip yapamayacağım başka bir iş söyleyince o an ona patladım yanıma bir eleman ver yoksa ben işten çıkacağım iş yükü çok ağır yetişemiyorum dedim canımı sokakta bulmadım diye çıkıştım. sonra konuşma yaptı işten çıkma ben senden memnunum senin konumunu yükselteceğim maaşını da yükseleteceğim falan dedi bu olayların ardından 2 hafta falan geçti cuma günü izinliydim benim için çok önemli stresli bir iş vardı onu halletmem gerekiyordu açık açık ne olduğunu yazamıyorum ifşa olamamak için neyse bu stresli günümü bilmesine rağmen o gün bu beyefendi çat diye mesaj atmış işten çıkarıldın bir daha gelme sana ihtiyaç yok diye ister istemez o gününde stresi ile şoke oldum kızlar arıyorum sebebini sormak için açmıyor mesaj atıyorum yazmıyor o an kendimi öyle ezik hissettim ki sebep soruyorum keşke benim içinde iyi oldu zaten çıkmak istiyorum deseydim ama çok panik şaşkın ve korkulu davrandım telefonu açtı sinirli sinirli konuşuyor niye aradın falan diye ee dedim sebebi ne çıkarmışsın onu öğrenmek istiyorum dedim sanane demez mi pişkin pişkin.....sonra kapattım telefonu anlamadım noldu birden bire bu kadar sinirlenecek düşmanca davranacak ne yaptım sebep arıyorum bulamıyorum....

Bu durumu bir türlü atlatamıyorum arkadaşlar biliyorum herkes işten çıkarılır bu normal bir şey ama bu şekilde olması çok onurumu kırdı kaldı ki çıkma konumu yükselteceğim diyen kişi düşmanca bir tavırla işime son verdi tazminat alacak haklarım hepsini aldım ama o günkü tavrını bir türlü aşamıyorum

Ayrıca İş yerinde benim bekar oluşumu diline dolayan bir çalışan vardı bir ara onunla bu muhabbetten dolayı kavga ettim ağzının payını vermiştim ama adam durur mu benimle uğraşmaya ayağımı kaydırmaya çalıştı yanına birini daha çekip ne yanlış yapsam koştur koştur üst birime bildirdi en çok da aklıma bu durum geliyor kesin çok mutlu olmuştur istediği oldu işten çıkarıldım yaptığı kötülük de yanına kar kaldı ....

Kızlar biliyorum çok uzattım Allah başka bunu unutturacak dert vermesin belki çok önemsiz bile gelebilir bu Durum birçoğunuza ama aşamıyorum çok gururum kırıldı bu haksızlığa uğrayışım ilahi adaleti çıksın istiyorum evet ben de işten çıkmak istiyordum ama şartlarını iyileştireceğim deyip bana umut verip bu şekil davranması çok zoruma gitti ayrıca ben çıkınca eleman sayısını bayağı bir artırmış ekstra hafta sonları için eleman da geliyormuş ne deyim bilemiyorum ben varken bana o kadar iş yaptıran adam ben çıkınca her elemanın yanına iki eleman vermiş bildiğiniz

Bu yaşadığım durumu nasıl unutacağım ne yapmalıyım iş bakıyorum geri dönüş yok bayram sonrası için etkinliklere yazıldım oraya gideceğim başka kafamı dağıtacak düşünmeyecek ne yapabilirim
Teşekkür ediyorum hepinize şimdiden

O gün elemansız olunca yalvarmış elamanları bulunca istememiş .
Eleman her daim vardı sürekli iş görüşmesine gelen kişiler oluyordu çıkarma sebebini geçtim artık ama şu durumu atlatmak istiyorum içimin hırsı acısı geçsin istiyorum takıntı haline gelsin istemiyorum

Herhangi bi şikayette bulundunuz mu ? Tazminatımı ödediler yazmışsınız ama sonrasında gorusmedınız galiba yüz yüze

Patronunuzla sen diye konuşacak kadar samimi miydiniz?
Sizi işten çıkarıyor siz mesajla üst üste aramayla uğraşıyorsunuz. Şikayet etsenize.

Canımı sokakta bulmadım çıkışı yaptığın gün muhtemelen sinirlenmiş ama akıllıca davranmış. Keşke fevri çıkış yapacağına elinden geleni yapıp saygını bozmadan ben bu kadarına yetişebiliyorum deseydin. İş hayatında kimse kimsenin anne babası gibi naz çekme durumunda değil sana uygun olduğu sürece çalışır şartlar zorluyorsa orda durursun bağrış çağrışa gerek yok. Adam bunu deftere yazıp sana kendince ödetmiş, ayıp etmiş. Çok düşünüp kendini üzme

Işverenler için bizler ne kadar sessiz olup işlerine yararsak o kadar iyiyiz, ses çıkarırsak kötü oluruz.. Bu davranış sizin şahsınıza özel değil, sizin yerinizde bir başkasıda o şekilde tepki gösterseydi oda bu şekilde işden çıkarılırdı..

usulsüz bir işte çıkarılma olduğunun ve işçi olarak haklarınız olduğunun farkında mısınız? mesaj çekerek "bi daha gelme" şeklinde bir işten çıkarma söz konusu değil. ne zaman oldu bu?
Çok yeni yaşandı bu olaylar...iki hukukçu arkadaşım vardı onlarla konuştum bu şekil eleman çıkarmak usulsüz değil mi benim şikayet etme hakkım var mı gibisinden normal buldular mesajla da patron eleman çıkarırmış üslubu da hakaret olmadığı için normalmiş olayları çevremin gözünde ben çok abartıyor görüldüm uzlaşı yoluna gidip haklarımı almamı söylediler zaten çıkmak istiyordun ha o çıkarmış ha sen çıkmışsın falan dediler tamam çıkmak istiyordum da bu şekil bir çıkarılma durumunu da hak ettiğimi düşünmüyorum

arkadaşlarınızın hukukçu olduğuna emin misiniz?
bunun yaygın uygulanan usul olması ve sektörde "normal"inin bu olması hukuka aykırı olmadığı anlamına gelmiyor.
ne kadar süredir çalışıyordunuz?

Kalan haklarımı almak için yüz yüze geldik o gün dedim ben bu şekil çıkıştığımda çıkmak istediğim de beni niye çıkarmadın dedim ben patron olsam eleman çıkmak istiyor çıkmak isteyen elemanı da durdurmaz o an tamam der çıkışını verirdim dedim bir şey demiyor bu sebepten çıkarmamış o an gelişmiş her şey güya bu benim ona çıkıştığım zaman öyle yumuşak ılımlı davrandı ki konumunu yükselteceğim maaşını fazla vereceğim falan diye hatta sürekli gelip gidip halimi hatırımı sordu işten çıkma fikrinden vazgeçtin değil mi diye bir ikramda bulundu anlam veremedim ki inanın

Herhangi bi şikayette bulundunuz mu ? Tazminatımı ödediler yazmışsınız ama sonrasında gorusmedınız galiba yüz yüze
Tazminat ve çalıştığım günlerin parasını aldım yüz yüze görüştük maalesef hatta bir alacağım için yine görüşmek zorundayım

Pat diye işten çıkaramazlar, sigortasız mı çalışıyordunuz yoksa?

Tazminat vs haklarınız var… iş hukukundan anlayana danışın
Sigortam vardı pat diye çıkardığı için ihbar tazminatımı aldım bak kendim çıkmak isteğim zaman çıkışımı verseydin tazminat ödemek zorunda kalmazdın dedim daha başka bir alacağım var onun için gene bir araya geleceğiz

Tazminat ve çalıştığım günlerin parasını aldım yüz yüze görüştük maalesef hatta bir alacağım için yine görüşmek zorundayım
Muhtemelen siz sözlü şekilde işi bırakacağınızı bildirirken etrafta çalışanlar vardıysa patrondan yana olurlar doğrularlar gibisinden

bisey çıkmaz die söylemişlerdir sorduğunuz arkadaşlarınız

Bu çalıştığım yer bilindik büyük bir marka mafyatik çevreleri de var ben isterdim ki bu yaptığı üsulsuz davranış için şikayetçi olayım hatta başka bir usulsüz durumları vardı onun içinde şikayetçi olayım burnundan fitil fitil gelsin ama çevrem uğraşma başına iş alma uzlaşı yoluna git başına iş getirirler deyince çekindim yaptığı itlik yanına kâr kaldı içimin hırsı o yüzden geçmiyor sürekli bu durumu düşünmek de istemiyorum aşmak istiyorum artık

Artık şu durumu aşmak unutmak istiyorum aklıma gelsin istemiyorum çıkmayı çıkarılmayı hakkı hukuku da geçtim sadece şu yaşadığım kötü muameleyi unutayım istiyorum bayram sonrası kursa yazıldım aynı kursa bu da geliyormuş kursa para yatırmasaydım gitmekten vazgeçecektim unutayım derken onu gördükçe daha çok bilenip hırslanacağım belki de ya da gitmekten vazgeçerim bilmiyorum

Usülsüz bir şekilde işten çıkartılmışsınız.
Bu tarz durumlarda, kanunen bir çok hakkınız var.
Bunu internetten küçük bir araştırma ile bile bulabilirsiniz.
İhbar tazminatı haricinde tazminat ödeyecekler mi?
Kaç yıldır orada çalışıyordunuz?

Bence araştırın ve farklı avukata danışın.
Hem bu kadar zorlandığınız bir yerde, haklarınız varken onlardan da olmayın derim.

Alacak olan haklarımı aldım bir alacağım kaldı onu biraz yokuşa sürüyor onu vermezse şikayetçi olacağım
Şu verecekleri para sıkıntı değil onlara keşke şu yaptığı zorbalığın bedelini daha ağır ödeseydi yanına kar kalmasaydı Allaha havale ediyorum ne deyim

an ona patladım yanıma bir eleman ver yoksa ben işten çıkacağım iş yükü çok ağır yetişemiyorum dedim canımı sokakta bulmadım diye çıkıştım

Mesajla işten cikartmak dogru degil ama sizin yaptiginizda iş hayatinda kabul edilir bir sey mi emin degilim. Boyle bir iletisim şekli olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…