Bunalıma girmek üzereyim. lütfen yardım edin.

Ben de onu yazacaktim. Hayir kim kime ne yapmak zorunda ki? Biz herseyi esimle yaptik mesela. Kimse bana ev tutmak esya almak zorunda degil. Ustelik kendi ailem bana bunlari yaparken karsi taraf hoc mecbur degil. Bu dusunceyi ben hicbir zaman anlayamayacagim.

öyle olursa düğünden sonra -asla öyle biri değilimdir ama- koparabildiğim kadar büyük bir yaygara koparırım. kim nasıl karar verdiyse o salona gitsin kendi ödesin. altınları da düğn sabahı eşimle banka hesabımıza direkt yatırıcaz. inanın aklım almıyo küçücük ilçede 17bin liralık düğün salonu tutmayı. 10 binlik bi yer tutsa 7bine dünya eşya alırdım ben evime.

O babanı Allah bildiği gibi yapsın. O krediyi çekmeseydin keşke.
Bu borç biter öteki gelir o babadan. Görüşmeyin konuşmayın bence onunla..

Evinin eşyası eksik olsun boşver. Az eşya iyidir. Hem şu açıdan bak evlenirken alınan bir çok şeyin gereksiz olduğunu anlıyor insan.

Ben 2 yıl dolmadan masamı ve konsolumu sattım ben mesela. Önce o evde yaşa sonra zevkine ve ihtiyacına göre alırsın. Yeter ki huzurun olsun..

Bence sizin aileniz bunları yaparken,karşı tarafa kızmayın. En azından sizden maddi bir beklentileri yok. Nişanlınıza da demeyin şunu yapmıyorlar vs diye,kalkıpta senin ailen ne yaptı bizi borca sokmaktan başka deyiverirse üzülürsünüz.Babanızın yaptığı gibi sizi borca sokmuyorlar ki bence o ikinci krediyi asla çekmemeliydiniz zaten.
Bundan sonra ikiniz ne yapabiliyorsanız onu yapın. Olduğu kadarıyla. Zamanla toparlanırsınız. Ailenize de asla bir daha para konusunda taviz vermeyin. Evlenecek kızına destek olacağına borca sokan adam haketmiyor çünkü asla.

ya inanır mısınız ben zaten öyle koca koca mobilya takımları filan istemiyorum. bazam yok ve sıkıntısını çekiyorum. bi baza, bi buzdolabı bi dehalı-perde eksiğim var. koltuklarım eski ama sorun değil gerçekten. hiç bişey mükemmel olmak zorunda değil. hatta aileler yardım etmek zorunda da değil. benim tek istediğim önemsenmek. merak edilmek... en azından keşke durumumuz olsaydı da yapsaydık gibisinden bi iyi niyet göstergesi bekliyorum. o da yok...

Şöyle bir durum var.
Düğün salonu kapora ile tutulur ve düğün günü tamamı ödeyeceğiz denilir.
Kına da ben salon sahibi ile kınadan önce vericez dedik. Adam salona gelmeden kırk bin defa aradı.
Düğünüm için eşim takılarla demiş. Adam takılar takılınca gelin odasına benden önce geldi. Dikkatli olun önünüzden gider takılar.
Ne kadar yaygara koparırsanız koparın onlar yaptığına bakarlar.
Bana bu işte bir tuhaflık var gibi geldi kusura bakmayın. Oğluna bir halı almayan aile neden 17 binlik salon tutsun. Eşimin ailesi bana da hiçbir şey yapmadı salona da karışmadılar. Uyanık olun.

Karşı aileyi ne çok gömmüşsunuz. Bize de yardım etmedi kimse öyle. Çoğu insan artık kendi parasıyla evleniyor. Adamlar yine düğünü yapıyormuş. Bence burada hatalı olan sizin aileniz.
tabi ki benim ailem hatalı. ben zaten en çok ona üzülüyorum. ki hiç bi aile yardım etmek zorunda değil ama en azından köstek olmasalardı keşke.. karşı aileye kırgınlığım manevi...

çok teşekkür ederim. tavsiyenizi göz önünde bulundurucam. bi şekilde açıcam konuyu bir araya gelince onlarla.

yapmak zorunda değiller zaten. bu konuda aynı fikirdeyim. benim tek beklentim "düşünmeleri" ve düşündüğünü gösteren bir iki söz etmeleri "kızım keşke elimizde olsaydı ama yok napalım zamanla olur gider" gibi... ama onun yerine herkes sanki 2 ay sonra düğün müğün yokmus gibi davranıyor. ya ben en çok karşı ailenin sınavdan önce aramamasına, kalp kırıcı laflarına takıldım. eşya yapmak zorunda değiller, ama 17binlik salon tutmak zorunda da değillerdi. o paraya 2 düğün yapılırdı. birisiyle düğünü yapıp diğeriyle bir çok ihtiyacımızı görebilirdik. ki biz nişanlımla düğün bile istemedik.

Kendini dusunme vakti gelmis de gecmis.
Ailene cektigin borc iyilik degil.
Sey gibi, esrar bagimlisina maddesini satin almak icin yardimci olmak gibi sacmalik.
Hangi kafayla ve ne icin ailene kredi cekiyorsun? Evlenecek yasa gelmissiniz. Baktiniz ana baba cahil onlarin yerine siz dusuneceksiniz. Yok size para kredi diyerek. İstedikleri kadar aglasinlar zirlasinlar. İpleri elinize alin. Kotuluk yapmis olmazsiniz merak etmeyin. Kimsenin, aileniz dahil sacma sapan seyler uzerinden vicdaninizla oynamasina izin vermeyin. Dugune mi gelmeyecek baban? Gelme kendin bilirsin diyeceksin.
Allah akil fikir vermis. Gokten birsey inmeyecek. Aklini fikrini kullan bundan sonra. Bak daha guzel olur hersey ozaman.
Hem kurbanim modundan cik. Kendine acima. Hayatini bundan sonra iyi yönet.

bence de olması gereken bu. He annenin babanın içinden gelir yapmak isterler döşerler evi. Ama yapmak istemeyince kötüler anlamına gelmiyo bu. Erkek ailelerine karşı ayrıca bi beklenti olması zaten çok ayıp geliyo bana.. Bu konu için demiyorum genel anlamda söylüyorum bunu. Bizde evimizi arabamızı her şeyimizi çok şükür kendimiz aldık. Evlenirken benim ailem eşimin ailesinden çok destek oldu Allah razı olsun ama yapmasalardı da üzülmezdim. Zaten bana günümüz nişanı, düğünü, doğumu çok lüzumsuz abartılı geliyo. Her şey bi seromoni, gösteriş. Herkeste kendini bi yüksekte görme hastalığı.. Enteresan..

Kimseden bir şey beklemeyip, kimseye de yardım etmeyip kendi paranızla çok güzel bir ev döşeyip gül gibi geçinip giderdiniz.

Olan olmuş ama hayır demeyi öğrenin. Bari bu saatten sonra deyin. Nerdeyse şimdiden balayından vazgeçip bayrama onlara gitmeye razı olacak gibisiniz. Sizin adınıza kararlar almalarına siz izin veriyorsunuz. Vermeyin.

Bir daha ailenizin sizi, amiyane tabirle “sömürmesine” izin vermeyin.

Kayınpederinize kızıyorsunuz lakin kendi aileniz böyleyken adamın hiçbir şey yapmamasına nasıl kızarsınız? Kimse mecbur değil yapmaya. Kızmakta haksızsınız

şöyle ki öncelikle nişanlım ve ben düğün yapmamak için çok ısrar ettik ama aileler tutturdu yapıcaz diye sonra da kalkıp 17binlik yer tuttular. eşya ihtiyacım ise baza, buzdolabı, halı-perdeden ibaret. öyle koca koca takımlar almak istemiyoruz. benim karşı aileye tek kızdığım nokta madem bizim evliliğimiz için 17bin harcanabiliyor, neden daha mutevazi bir yer tutulup da kalan parayla ev ihtiyaçları giderilmiyor? ikinci bomba ise şu: nişanlımın ailesi de beni kendi aileme kredi çekmem için zorladı! allahım başıma gelenlere inanamıyorum :/

Kesinlikle oyle. Bizde de esimin ailesi karisamayiz kendiniz yapin dediler ben de kendi ailemden de talep etmedim. Babam cok istedi ki durumu da standartlarin cok ustundedir yine de biz kabul etmedik. Herseyi yavas yavas yaptik. Hala borc oduyoruz en azindan bankaya ama Bu devirde kimseye bi borcun olmamali. Kimse sana ben sana sunu yaptim sunu aldim dememeli. En temizi bu

işin komik yanı, nişanlımın ailesi de beni kredi çekmem için zorladı/ikna etmeye çalıştı "aman ailendir yapcan tabi filan" diye. bu da korkutuyo, yarın bigun onlar da bize de çek derse diye.. ben karşı aileye sadece 17binlik salon tuttukları için kızıyorum. o paranın yarısına daha mutevazı bir yer tutulup yarısına da eşya ihtiyacı giderilebilirdi. sırf gösteriş için yaptılar.

yani olan olmuş sizin onlara neden daha ucuz bi yer tutup da kalan parayla evimizi döşemediniz deme lüksünüz yok. Onların içinden gelse yaparlardı zaten.

Bidaha kimse için kredi çekmeyin. Kimseyi de dinlemeyin bu konuda. Artık önce kendi aileniz, 3.kişilere kapınızı da kulaklarınızı da kapatın ki mutlu olup huzur bulabilesiniz.

İki aileyle de mesafeli olmak en mantıklısı. Siz o mesafeyi koyacaksınız ama nişanlınız koyabilecek mi?

zaten borcumuz olmasa kimseden en ufak bir şey beklemezdim ki şu anda da sadece "sormalarını" bekliyorum. bişey almasalar da olur. ben karşı aileye 17binlik salon için kızıyorum. onla normal bi salon tutulup artan parayla bi dünya şey yapılırdı. onlar bizim ihtyiaçlarımız yerine gösteriş yapmayı tercih ettiler ki biz düğün bile istemiyoduk nişanlımla

bence koyar. şu an susup sabretmesinin tek sebebi henüz evli olmamamız. bu olaylar sırasında ben ağlarken gelip sımsıkı sarılıp "evlenince bir daha asla kimseye ezdirmeyeceğim seni böyle. sana kimse böyle davranamayacak" dedi defalarca. umarım beni hayal kırıklığına ugratmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…