Bunalıma girmek üzereyim. lütfen yardım edin.

ben ailesinin şimdiden sizin adınıza plan yapmasına daha çok takıldım. Nişanlınız bu konularda tavrını koymazsa işiniz iş. Siz bu konuda bi şey demediniz mi kendisine?

ben ailesinin şimdiden sizin adınıza plan yapmasına daha çok takıldım. Nişanlınız bu konularda tavrını koymazsa işiniz iş. Siz bu konuda bi şey demediniz mi kendisine?
dedim, o da çok sinirlendi bu duruma. bi ara annesiyle bunu konustuklarını duydum telefonda. ama ayrıntılarını bilmiyorum bir ara sorucam. sıcagı sıcagına sorup bi de ben sinirlendirmek istemedim.

dedim, o da çok sinirlendi bu duruma. bi ara annesiyle bunu konustuklarını duydum telefonda. ama ayrıntılarını bilmiyorum bir ara sorucam. sıcagı sıcagına sorup bi de ben sinirlendirmek istemedim.
nişanlınızdan yana çok şanslısınız o zaman. Ben baba evinde bulamadığınız mutluluğu eşinizle yakalayacağınıza yürekten inanıyorum. Hiç üzmeyin o güzel canınızı. Maddi sıkıntılar gelip geçiyor. Allah manevi sıkıntı vermesin bi ömür mutlu olun inşallah..

dediğiniz herşeyde çok haklısınız "hangi kafayla çekiyorsun" kısmı hariç çünkü ben aylarca çekmiycem diye direttim. toplam çekmemi istediği para 60 bindi. ama çekmiyorum diye bana yapılmayan kalmadı. ayrıntıları anlatsam şaşar kalırsınız. kayınpederim bile çek diye baskı yaptı. dünyanın kötüsü ben oldum, annem babanı öldürcem dedi, kardeşim "annem babamı öldürürse" ile başlayan tehditler savurdu. artık ailede kimsenin can güvenliği kalmamıştı. eşe dosta nasıl kötülendiğimi anlatmak zaten mümkün değil. babamın borçlarını ödemiyorum diye tüm suçlu ben ilan edildim. kalp hastasıyım, bir kaç kez hastanaeye kaldırıldım üzüntüden kalbim tutunca. bu sırada sınavıma doğru düzgün hazırlanamıyodum. sonra zaten babam ben 30 bin çekmek zorunda kalayım diye gidip 30 bin daha bulmuş bi yerlerden (toplam istediği para 60 bindi, aslında 30 çekerek ucuz bile atlatmış sayılabilirim.) artık nişanlım ve ben de verelim kurtulalım allah da bu adamı bildiği gibi yapsın dedik. mecbur kaldık... kendini kurban olarak görme demişsiniz, ben kurban olarak görmeyi geçtim kurban olmamak için çok ugrastım ama başaramadım. sanırım en iyi çözüm evlendikten sonra çekip yurtdısına yerleşmek ilk fırsatta. çünkü iki aile de yakında oldugumuz sürece huzursuzluk yaratacaklar galiba.

Depresyona girecek birsey yok.
Isleri bu hale getiren senin baban?

Kv ye kp ye neden taktin bu kadar?

Senin kendi baban ne yapmis ki karsi taraftan ne bekliyorsun?

Ben olsam dugunu ertelerim.

Nisanlina da bravo.
Herkes kabul etmez boyle borcla gelen birisini

tüm mesajları okusanız görürdünüz, kpim de zorladı beni babama kredi çekmem için. beni bu borcun altına el birliği ile soktular yani. benim karşı aileye tek kızma sebebim bişeye ihtiyacınız var mı diye sorma nezaketi göstermemeleri. bu arada nişanlım tek çocuk. tek çocugunun hangi şartlar altında yaşadıgını veya yasayacagını da mı merak etmez bi baba? hiç gelip görmedi mesela burdaki düzeni. daha da kırıldığım nokta şişmanlıgımın (42 beden ne kadar şişmansa artık) sürekli yüze vurulması, akademisyen bir geline köyde giyilebilecek veya 60 yaşındaki kadınların giyebileceği kıyafetler alınıp "al giy bunları iş yerinde" denmesi... üstelik kv'em modern bi kadın, neyin ne oldugunu biliyo. buna ragmen bunları yapıyo. ben akrşı aileye manevi yönden kırgınım. ayrıca nişanlımın da borcu var. o beni borcumla kabul ettiyse ben de onu borcuyla kabul ettim. kusura bakmasın kimse. kimseden eksikkliğim yok. ben onla çıkmaya başladığımda 4 yıldır çalışıyodum, o üniv.den bile mezun olmamaıştı daha. biz birbirimizi maddi manevi her yönden kusurlarımızla kabul ettik.

Valla nişanlınızın ailesine bana şunu bunu yapmıyorlar da sormuyorlar da deme hakkınız yok şu anda çünkü tüm paranızı ailenize vermişsiniz evlenicem para lazım demeden tekrar borca girmişsiniz çeyiz yok bişey yok..Nişanlının borcu var evlenince nasıl geçineceksiniz? rest çektiyse baban sende çekecektin hem ne borcu öyle aileniz o kadar borcu nasıl yaptı? ileride yine tehdit etse yine mi vereceksiniz

o borcun nasıl oldugunu anlatsam ağzınız açık kalır oturur halime ağlarsınız lakin mesele çoook uzun. ben karşı aileye birşey almıyorlar diye değil "bir ihtyiacınız var mı" diye bile sormamalarına kızıyorum çünkü nişanlım tek çocukk. insan biricik oğlunun nerde nasıl yaşayacagını da mı merak etmez? sırf gösteriş olsun "aa bak oğullarına nasıl düğün yapmışlar" desin millet diye 17binlik salon tuttular. artık onların da iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum. sınava girerken aramadılar, sanki bişiler ima eder gibi ya çok bol, ya çok demode ya da çok yaşlı işi kıyafetler alınıp "al iş yerinde giyersin" deniliyor bana. bizim adımıza kararlar veriliyor. ben karşı aileye manevi yönden dargınım, kendi aileme de maddi. bu arada aileme rest çektim ama iş nerdeyse cinayete varıyodu o yüzden mecbur kaldım. zaten herkes artık çek diyodu nişanlım dahil, en son ben de tamam dedim mecburen. kısacası ailem maddi olarak hayatımın içine etti. manevi olarak da karşı aile sıkıntılı

Canım bnm çok zor bir durum. Nişanlının ailesinde bir sıkıntı görmedim. Sakın çekme evinizin eşyadını alın deseler dahamı iyi olcaklardı. Maalesef aileden yana şansın gülmemiş, karşı tarafa yakın ol.

Böyle babamı olur
Benim babamın da 100 bin borcu vardır nerden baksan ben de iyi maaşla çalışıyorum sadece bir kez istedi benden para o da çok sıkıştığı için son ödeme tarihi geldiği için. O da 3000 lira. Kredi çekmeyi ben teklif ediyorum onlar kızıyor hatta bulaşma diye. Sen kendine bak diye.

Allah yardımcınız olsun çok üzüldüm durumunuza

Arkadaşım olan olmuş; maaşın seni aç bırakmadan krediyi ödeyebilecek miktarda sanırım. Düğüne baban gelecekmiş gelmeyecekmiş bunu düşünüp kendini üzme; sen evlatlık vazifeni yapmışsın o babalık vazifesini yapmayacaksa kendi ayıbı. Nişanlının ailesinin parayı sizin ihtiyaçlarınıza değil düğüne dökmesini de boşverin; para onların isterlerse tuvalete atar sifonu çekerler ne diyebilirsiniz ki. Bakın lüks bir düğününüz olacak tadını çıkarın. İki aile de belli ki ince düşünceli insanlar değiller sınav nasıl geçti sorusu gibi incelikler bekleyip hayal kırıklığına uğramayın. Kayınvalideniz size yine zevksiz giysiler alırsa zevklerimiz uyuşmuyor ben bunları giymiyorum diye incelikle iade edin bir daha almaz. Beden konusunda size laf çarptığını sanmıyorum ama; insanlar 42 ve 44 bedeni karıştırabilir bence. Öğrenci evi gibi evimiz olacak hiçbir şeyimiz yok diye üzülmeniz zaten manasız; düşünceli sizi seven bir eş bulmuşsunuz siz de onu seviyorsunuz; bu forumda maddi herşeyi olup da yalnızlıktan sevgisizlikten şikayet eden o kadar çok insan var ki siz şanslısınız. Olmuş bitmiş şeylere üzülmekten vazgeçin. Elinizde olmayanlara değil olanlara odaklanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…