bunaldım çıldıracağım....

Sovr keşke şu taşınma işini diretseydin olmuyorsa işe de girmiyorum deseydin
Şimdi kayınvalide sadece öf pöf ediyo 'bakmam' da demiyo ki
Eşin diyecek ki annesi bakarken iyiydi şimdi benim annemi istemiyo ?

Direttim, diretmez miyim... Boşanalım bile dedim hatta aldığım tepki şu oldu KK'da "abartıyorsun rahat batıyor sana"....

Yani, her yolu denedim, fakat yine bana zarar.
Ben şimdi taşınsam boş yere dünya masraf olacak, bari para biriktirelimde ev alalım mantığımız var.
Ev alarak en azından biraz daha kendimizi garantiye alırız düşüncesindeyiz zaten şu an ev alınmaz.
Faizler çok yüksek, ev fiyatları felaket yüksek...
Yani her yönden zarardayım....

Madem kv bakacak ve işten çıkmakta istemiyorsun ozaman kulağını tıkıcan duymucan yutacan
Bırak getirsin üşenmiyorsa çamaşırlarını yıkasın yapacak birşey yok bu durumda
E çocuğu kreşede vermek istemiyorsun zaten çare yok gibi görünüyor

Ben iki yıldır ne anneme gidiyorum ne kayınvalideme (özel durumlar haricinde).
Ben yemekleri yaparım annem kayınvalidem kayınpederim yer.
Bu güne kadar kimseye böyle bir külfetlikte yapmadım...
Biz de çocuk doğmadan önce haftada bir gün kayınvalideme giderdik.
Çocuk doğduktan sonra haftanın bir çok günü kayınvalidem bizdeler zaten, o yüzden bizim gitmemize gerek kalmıyordu.
Ben her seferinde sofralar hazırlamak durumunda kalıyordum.

Kayınvalidem de kızdığım nokta bir güne sormadı "kızım yemeğin var mı" veya "müsait misin"
Benim ne özel hayatım kalmış, ne eşim ile kendimize ayırdığımız bir zaman.
Ben en son ne zaman eşimle yemeğe çıktım hatırlamıyorum bile...
Sanırım evlilik yıldönümümüzdeydi "Eylülde"
Fazla nezaket bekliyorsun
Bana da kimse yemeğin var mı demedi
Yemek kolay ya bi makarna yaparım yeriz ya da dışardan bişeyler alırız
Düzen çok önemli, yemekten daha önemli

Ne kendi evime ne annemin evine habersiz gidilmesine fırsat veremem
Verirsem ardını alamam az çok biliyorum

Sen sofralar kurup herkesi birden ağırladın mesela kıymet bilindi mi hayır
Olan sizin 'özel'inize oldu
Annen dahil herkes kendi evinde olmalıydı
Bunlar yemekten daha önemli bana göre

Direttim, diretmez miyim... Boşanalım bile dedim hatta aldığım tepki şu oldu KK'da "abartıyorsun rahat batıyor sana"....

Yani, her yolu denedim, fakat yine bana zarar.
Ben şimdi taşınsam boş yere dünya masraf olacak, bari para biriktirelimde ev alalım mantığımız var.
Ev alarak en azından biraz daha kendimizi garantiye alırız düşüncesindeyiz zaten şu an ev alınmaz.
Faizler çok yüksek, ev fiyatları felaket yüksek...
Yani her yönden zarardayım....
Boşanmak abartı evet, eşinle şahsi problemin yoksa en kötü işe girmez çocuğuna kendin bakardın
Boşanmalık bi durum değil bu

İşten çıkamam diyosan şartlarını sen daha iyi bilip diyorsundur bunu
Çocuğu kayınvalidenin evine bırakıp alın
Kendi yatak odasında fink atsın
Yemeğini de herkes kendi evinde yesin

Bence çık işten bak çocuğuna, kvnin off pufflarını çekmezsin.
Çamaşır olayı banada tuhaf geldi hani kirlileri toplayıp getirmesi değişik.
Bırak eşin çevirsin evi, annene o saygısızlığı yaptıktan sonra ben olsam direkt çıkardım işten annemi 1 dk daha yormazdım.

Fazla nezaket bekliyorsun
Bana da kimse yemeğin var mı demedi
Yemek kolay ya bi makarna yaparım yeriz ya da dışardan bişeyler alırız
Düzen çok önemli, yemekten daha önemli

Ne kendi evime ne annemin evine habersiz gidilmesine fırsat veremem
Verirsem ardını alamam az çok biliyorum

Sen sofralar kuruğ herkesi birden ağırladın mesela kıymet bilindi mi hayır
Olan sizin 'özel'inize oldu
Annen dahil herkes kendi evinde olmalıydı
Bunlar yemekten daha önemli bana göre

Bende aynı fikirdeyim.
Kesinlikle fakat bana yemek var mı diye sorulmadığı halde. "ay bunlarla erkekler nasıl doyacak şimdi" diyerek yemek pişirttiklerini bilirim.
Benim evimde eksik olmayanlar "çorba + yemek + zeytinyağlı + pilav veya makarna + salata/cacık/yoğurt hangisi kolaydaysa + tatlı"
menü bu....

anlamanız çok zor, yaşamanız lazım.
Benim gibi bir insan nasıl bu hale geldi ve nasıl bu derece musama gösterdi hala anlamış değilim....
Bilenler bilir, tanıyanlar tanır, yeni üye değilim. Fakat bunalımın eşiğinde bir üye olacağım sanırım...

Vallahi öncelikle Allah yardimcin olsun gerçekten zor bi durum . Ama benim merak ettiğim kayinvaliden bu kadar çizgiyi aşmış artik sen hiç rahatsızlığını dile getirmedin mi sonuçta çocuğa bakıyor diye bir yere kadar taviz verilir. Senin çocuğun olduğu kadar onunda torunu elbette bakacak . Ama bakıyor diye de bu kadar suyunu çıkartmaya gerek yok . Ne demek yatak odasına girmek ya en neefret ettiğim şey . Herkesin bi ozeli var . ayrıca eşin neden annesine "anne ben anlama böyle şeylerden gelinini ara sor " demiyor .:110:

Annenin etinden sütünden yararlanmışsınız adeta. Suçluyu eşin ve sen olarak gördüm. Çalışmanla alakasız olarak ilk 6 ay da annen bakmış zaten. Bana nedense anneni komple yanına almak istemişsin ve plan bozulmuş gibi geldi.

Kayınvalidene kızgınlığını da buna bağlıyorum.

Kreşe verin derim. Kayınvaliden bakacaksa da onun evine götürün. Olmuyorsa da evde at koşturmasına ses çıkarma lüksünüz yok. Dikkat edeceksiniz mecbur.

Bende aynı fikirdeyim.
Kesinlikle fakat bana yemek var mı diye sorulmadığı halde. "ay bunlarla erkekler nasıl doyacak şimdi" diyerek yemek pişirttiklerini bilirim.
Benim evimde eksik olmayanlar "çorba + yemek + zeytinyağlı + pilav veya makarna + salata/cacık/yoğurt hangisi kolaydaysa + tatlı"
menü bu....

anlamanız çok zor, yaşamanız lazım.
Benim gibi bir insan nasıl bu hale geldi ve nasıl bu derece musama gösterdi hala anlamış değilim....
Bilenler bilir, tanıyanlar tanır, yeni üye değilim. Fakat bunalımın eşiğinde bir üye olacağım sanırım...
Ben seni tanıyorum
Eski topikten 2012 gelinleri miydi neydi hani ?
Fazla iyi niyetlisin bunu da biliyorum
Ama dedim ya kendini de anneni de eşini de ayrı ayrı düşünmen dengelemen lazım
Söz konusu onun ailesiyse o da dengelemeli

Kayınvaliden rahat olabilir ama eşin kör mü
Haftanın birgünü de siz alın bebeği onda yiyin
Neden herkese evin maaşlı yardımcısı gibi annen hizmet etmek zorunda
Yan gelip yatan kayınpeder benim annemden su bile isteyemez ne kahvesi ! Kendi karısından istesin
Ben annene çok üzüldüm, ondan böyle yazıyorum. Yoksa seni biliyorum ama anneni gözet her zaman.

Skıntın kv tutumu diil, asıl sorun annen o kadar fedakarlık yapıp eşinin bunları görmezlikten gelmesi, üstüne kadına kötü davranması (Annen çok haklı ). Erkek milleti işte kendi ailesi olunca toz kondurmaz, karısının ailesi olunca yerden yere vuruyor. Asıl sıkıntın annene reva görülen davranışlar , kv'ye çok takıldığını düşünmüyorum. Eşin, annenin yaptığı fedakarlıkları görmezden gelmiş bu zoruna gidiyor.

Tamda bu aslında doğru diyorsun.
Ben en çok eşime bozuğum... Yoksa kayınvalidem niye iş yapmıyor, neden yemek yapmıyor derdinde değilim.
Zaten annemin yaptığı fedakarlıkları ne ondan beklerim, ne de onda böyle bir kapasite var.
Çocuğuma baksın yeter.

Birde dediğim gibi herşeyimi karıştırmasın, çamaşırlarımı kurcalamasın, yatak odama ellemesin...
En büyük dertlerim bunlar.
Sanırım işi bırakacağım... Ben bu sinirlerle çok dayanamam gibime geliyor...
İş yerinde bile huzurum kaçıyor bu yüzden, bütün günüm mahvoldu, kendimi işe adapte edemiyorum....

valla eşin öle azarladıysa anneni çıkardım işten maddi desteğimi çekerdim e hadi geçindir evi bende çocuuğuma bakıcam derdim !

asıl sorun eşinizin tutumu. yoksa insan annesine gösterdiği toleransı kv ye gösteremiyor, batıyor bazı şeyler ister istemez. çocuk için katlanıyorsun mecburen. aynı şey erkekler için de geçerli. kendi annesi bakarken fedakar, bizim analar bakarken mecburmuş gibi olur.
siz bakıcıya da verseniz kv kp müdahele eder gibi geldi bana. imkanınız varsa kreş yaşına gelene kadar evde kendiniz bakın. ya da eşinize bir güzel cırlayıp evi taşıyacaksınız ama yine gelip müdahele edeceklerdir.annenize acıdım iyi dayanmış.

Evet eder, eltimin oğlu ana-okulundayken anneye babaya sormadan çocuğu gidip okuldan alıp gezmeye götürüyorlardı.
Kadın çıldırıyordu evde oğlum nerde diye, ki o zamanlar ben hamileydim.
Sonra farklı bir yere verdi çocuğunu veli izni olmadan çıkartamıyorlardı çocuğu, şimdi biraz daha rahatlar.
bunlar böyle müdahaleci ve saygısızlar.

Oğulları arkasından "eşşek gibi bakmak zorundalar bize" diyen bir kadından ne kadar saygı beklersiniz ki...

Yapmıyor malesef. Ya yapmasın zaten kimse kimseye saygısızlık, ben bunu hiç bir zaman savunmuyorum.

Ama sanıyorum bu akşam eve gittiğimde büyük bir kıyamet kopacak. Susmaktan içime atmaktan ben hasta olucam sonunda...
Kayınvalidemler 2 haftadır ben eve gittiğimde suratıma bakmadan eve gidiyorlar.
Tamam da ben ne yaptım size yani... Kendi kabahatleri dağ kadar, ben saygısız ne bir davranışta ne bir sözde bulundum.
Eşim çalışmamı istiyor, tek alternatif onların oğluma bakması, henüz kreş için erken ve benim emeklilik günümü doldurmama şurada toplasan 4 sene var. Emekli günümü tamamlasam, bir daha yaşı beklerim, yaşlılığımda evlat eline bakmam... Allah o günleri görmeyi nasib ederse tabii...
O zaman da zaten çocuk okul yaşına gelir, evde dahi olsam olur, çalışmasam da olur...
Of... Ne desem ne yapsam ne düşünsem bilmiyorum ki....
okul çağına gelince tekrar emeklilik için çalış eşin istiyor diye çalışma mı olur yaa

Ben annenize üzüldüm eşinizden de nefret ettim, kusura bakmayın annenize nasıl öyle laf, edebilir hiç mi terbiye almamış.
Size gelince kayınvalde, konusunda sonuna kadar haklısınız benim 2 yaşında oğlumada k.valde, bakıyor ilk başlarda o da kendi kafasına göre takılıyordu ben eşime konuş annenle, deyip tepki koydum yeri gelincede anne böyle böyle yapma ben öyle yapmıyorum dedim, o da sağolsun kendi isteklerinde diretmedi çok şükür eğer sizinki gibi bir k.valdem olsaydı işten çoktan çıkmıştım emin olun.

annene kimse madalya vermicek ne yazıkki.senin rahat ettiğinle kalacak kadıncağız.yaradan versin mükâfatını..benim anneciğimde iki çocuğuma baktı eşim çemkirmezdi ama lafınıda çekmezdi annemden.çok üzülürdüm.annene asla baktırma çocuğuna. kıymetleri asla bilinmicek çünkü.

kv ye gelince hiiiç oralıklı olma.aaa tamam o ayakkabıyı bidaha giydirmem de yine giydir.aa unutmuşum de aa başka yoktu de alaıcaz alamadık de ama sallama.o yaşta çocuk bakmak çok zor anlayışlı olmalarını bekleme yok çorbası yok ne vereyim şuraya götürelimmi gibi beklentilere girme çünkü onlarda yabancı değil sonuçta.böle şeyler bekliyosan bakıcıya vermelisin.

Yok dediğim gibi herhangi bir beklentim yok.
Benim orada demek istediğim eşimi arayıp sormaları.
Yani eşim nereden bilecek benim ne çorba yaptığımı veya hangi şurubu vereceğini.
Bir gün bile "bi annesine sorayım bu çocuğun bir annesi var" demedi...
Hep eşime sorar, beni hiç aramaz sormaz... Demek istediğim buydu.

ama haklısın, olan anneme oldu ve ben annemin artık çocuğa bakmasını istemiyorum.
kadın kahroldu zaten yaşadığı üzüntüler sayesinde, gerek yok...
Dinlensin evinde.
Bakarsa kayınvalidem bakar, bakmazsa da işten çıkarım, ne yapayım...

Benim derdim benim çok çok afedersiniz iç çamaşırıma kaynanam karışmasın.
Gardrobumun içini karıştırmasın, özel eşyalarıma ellemesin.

eşiniz arkanızda ise ki olmasa da olur aslında, bu konuda esaslı bi kavga edeceksiniz o zaman.

Ne biçim konuşma bu ya ne biçim bir ifade ayıp yahu !! Tiksinmek ne demek ! Eşinizin annesi ya !

Bende konu sahibini taraflı buldum kendi annesini gerçekten melek ilan etmiş ama kayınvalidesinin belki kendince iyi yaptığını düşündüğü şeyler hep batmış.. (evini düzenlemek vs)

KK da kadınlar hep anneci erkeklerden şikayetçi bu konuda da anneci bir kadının hikayesi o zaman !

Herkes düşüncelerinde özgür ve ben size saygı duyuyorum...

Eğer (söz uçar yazı kalır hesabı) kayınvalidemin yaptıklarının bir tanesini ben evladıma (oğlum var) veya gelinime yaparsam, and olsun ki o evlat beni analıktan reddetsin! Bu kadarda netim...

Kafam dediğim gibi karma karışık ve duygularım darma duman...
Kafamı toparlamak zaman alıyor, o yüzden o yazdıklarımı toparlayamadım bir türlü...
Çok fazla yanlış anlaşılmalara yol açıyorum o yüzden...

Ha birde yok işten çıkamam k.valde den de başka, seçeneğim yok derseniz o zaman kendi evinde baksın neden sizn evde bakıyor, en azından siz bizim gibi sabah bırakır akşam alırsınız böylece fazla yüz göz olmamış olursunuz.

Souvvenir yapma
Sen eşim çalışmamı istiyor diye çalışacak bir kadın değilsin
Eğriyi doğruyu hesaplar kendin karar verirsin
De ki ben istiyorum çalışmak amenna
Bakalım düşünelim
Diyosun ki çamaşırı mı yatak odamı karıştırmasın kayınvalide, haklısın
Diyorum ki o zaman kendi evinde baksın toruna, siz bırakıp alın
Yemek yapacağım öf pöf diyomuş ya kendi evinde bakarsa onları da yapar
Çamaşırını da kendi makinesinde yıkar
Ne dersin ?

Ama annene hiç bir Allah'ın kulu laf edemez, edeni pişman et her zaman
Terbiyesizler

Annene yazık olmuş
Torun bakayım kızıma destek olmuş olayım demiş
Ne torunu, 2 de yetişkine bakmış
Kah kahve istemişler kah bacak uzatmışlar, otel sanki..
Torun sevme kisvesi adı altında
Yetmiyo damat efendi de vermiş ayarı hop çok uyutuyosun çocuğu sana çok uyutma demedim mi diye
Ücretli hizmetçin sanki
Kadın sessiz diye şamaroğlanına çevirmişler
Ben annenin yerinde olsam çocuğu kucağına verir çeker giderdim o dakika hemen

X