bunaldım çıldıracağım....

Annenin etinden sütünden yararlanmışsınız adeta. Suçluyu eşin ve sen olarak gördüm. Çalışmanla alakasız olarak ilk 6 ay da annen bakmış zaten. Bana nedense anneni komple yanına almak istemişsin ve plan bozulmuş gibi geldi.

Kayınvalidene kızgınlığını da buna bağlıyorum.

Kreşe verin derim. Kayınvaliden bakacaksa da onun evine götürün. Olmuyorsa da evde at koşturmasına ses çıkarma lüksünüz yok. Dikkat edeceksiniz mecbur.
Annemi yanıma almak isteme gibi bir durum söz konusu olamaz.
Ben eşimin başının etini yedim "taşınalım da taşınalım" hamileliğimden beri.
İyi niyet göstergesi olarak algılıyor herkes eşimin "annenin bize zararı yok" cümlesini.
Fakat diyorum ya, anlamanız çok zor, bencil bir eşe sahibim mesela.
Bu güne kadar onun ailesinin yaptığı herşey "mübah" olduğu için.
bulunduğumuz muhitten taşınmayalım diye yapıyordu bunlar, çünkü canı ne zaman isterse annesi geliyor, canı ne zaman isterse o annesine gidebiliyor ve evde nasılsa çocuğa bakan biri var. Herkes için en rahatı buydu... Ben hariç ve annem hariç.

İşi bırakacağım sanırım, en mantıklısı bu olacak gibi geliyor bana. Bu kadar problem, sorun, psikolojik baskı vs. dayanmaya insan lazım...

Ya aslında az çok sorun çıkacağı belliymiş. Sorun çıkacağı belliyse en mantıklısı baştan kreşe vermek bence. Ben de kayınvalidemle anlaşamıyorum işe de başlamak zorundayım mecburen kreşe vereceğim, işimi bırakamayacağıma göre. Tabi ki her anne çocuğu için en iyisini ister ama bence sorun çıkacak gibiyse direk kreşe vermek mantıklı...

Bu bir seferlik olan bir mevzu değil, insan içinde ilk oldu ama evde bazen bu tarz söylemleri olduğunda ben kızıyordum eşime “anneme bu şekilde davranmanı onaylamıyorum” diye.

Annenize olan saygısızlığı sadece onaylamıyorum diye geçiştirdiniz mi? Sanki insan içince olana kadar adam gibi bir tepki vermemiş gibisiniz. Ailesi hizmetçi gibi davransın eşiniz akranı gibi sen desin azarlasın. Annenizin hakkını kimse ödeyemez. Çok çok ayıp.

Souvvenir yapma
Sen eşim çalışmamı istiyor diye çalışacak bir kadın değilsin
Eğriyi doğruyu hesaplar kendin karar verirsin
De ki ben istiyorum çalışmak amenna
Bakalım düşünelim
Diyosun ki çamaşırı mı yatak odamı karıştırmasın kayınvalide, haklısın
Diyorum ki o zaman kendi evinde baksın toruna, siz bırakıp alın
Yemek yapacağım öf pöf diyomuş ya kendi evinde bakarsa onları da yapar
Çamaşırını da kendi makinesinde yıkar
Ne dersin ?

Ama annene hiç bir Allah'ın kulu laf edemez, edeni pişman et her zaman
Terbiyesizler
Yok zaten dediğim gibi, eşim çalışmamı istiyor mevzusu da değil.
Benim 4 senem var emekli günümü doldurmama, tamam şimdi emekli olmuyorum ama günüm dolacağı için, emekliliğim garanti gelecek açısından önemli.
Ben kimse için kılımı kıpırdatmam bilen bilir...
En büyük hata bunca zamandır annemin bakmasıydı zaten.
Madem bakılmıyor, bende kayınvalidemin tutumundan rahatsızım, o zaman evde oturup bakacağım cocuğuma. Daha önce de yazdım "benim evladım bana ağır değil!"

Mantıken çalışmam lazım çünkü benim kendimden başkasına (eşimle beraber) kimseye faydam yok. Ancak biz (eşimle) çalışırsak köşemize para koyarız, biz didinirsek birşeylerimiz olur. Kayınvalidemde bir gün demez "ay evladımın evi yok elimize para geçti evladıma ev alayım" evleneceğimiz zaman arsaları satıldı 500 bin TL geçti ellerine, o para bitti... Kim yedi noldu bir fikrimiz yok ama ne eltim ne ben fayda gördük...

Yine yanlış anlayanlar olacak, benim kimsenin parasınla pulunla işim yok, yesin bitirsin afiyet olsun beni alakadar etmez zaten... Ama bari böyle yapmasın. Benim evde kral o hizmetçi ben... Bu hep böyle eşimde müsama gösteriyor, bende "kırgınlık olmasın, aman tartışma çıkmasın, kimse ile didişilmesin" diye susuyorum ve son noktadayım.

4 senedir ne yaşadım bir ben bilirim bir Allah..
Şu çocuk mevzusu gelen son nokta.

tamam kabulum ben doğurdum ben bakıcam anladık!(sözüm sana değil Bir-dost)
Ama birinizde çıkın "sende haklısn" de ya.
Annesini yüceltmiş kaynanasına giydirmiş... Tamam da yani durum ortada zaten.
Ben keyfimden mi yazıyorum bunları, işim gücüm bitti kaynanamı çekiştiricem...
Derdim bu değil, ortada bir yanlış var destek almak istiyorum o kadar.
Sizde destek verecekseniz yorum yazın, her söylemden bir yanlış anlaşım çıkartacaksanız yazmayın, ne beni yorun ne kendinizi....

Tamda bu aslında doğru diyorsun.
Ben en çok eşime bozuğum... Yoksa kayınvalidem niye iş yapmıyor, neden yemek yapmıyor derdinde değilim.
Zaten annemin yaptığı fedakarlıkları ne ondan beklerim, ne de onda böyle bir kapasite var.
Çocuğuma baksın yeter.

Birde dediğim gibi herşeyimi karıştırmasın, çamaşırlarımı kurcalamasın, yatak odama ellemesin...
En büyük dertlerim bunlar.
Sanırım işi bırakacağım... Ben bu sinirlerle çok dayanamam gibime geliyor...
İş yerinde bile huzurum kaçıyor bu yüzden, bütün günüm mahvoldu, kendimi işe adapte edemiyorum....

Sonuçta donanımlı bir personelsin, her zaman iş bulursun. Çocuğun okul çağına gelene kadar çalışmaman en doğrusu. Huzurun daha önemli. Çocuk okula başlayınca tekarar çalışırsın. Eşinde ayıp etmiş ya insan olan insanlıktan anlar neyse. Nasıl mutlu ve huzurlu isen öyle davran

Annenize olan saygısızlığı sadece onaylamıyorum diye geçiştirdiniz mi? Sanki insan içince olana kadar adam gibi bir tepki vermemiş gibisiniz. Ailesi hizmetçi gibi davransın eşiniz akranı gibi sen desin azarlasın. Annenizin hakkını kimse ödeyemez. Çok çok ayıp.
Evet bi de eşime dedim ki, aferin çok iyi yapmışsın kocacım, şimdi sana bir kahve yapayım...

Tövbe tövbe estagfurullah...

Sonuçta donanımlı bir personelsin, her zaman iş bulursun. Çocuğun okul çağına gelene kadar çalışmaman en doğrusu. Huzurun daha önemli. Çocuk okula başlayınca tekarar çalışırsın. Eşinde ayıp etmiş ya insan olan insanlıktan anlar neyse. Nasıl mutlu ve huzurlu isen öyle davran

Doğru diyorsun...

Herkese çok teşekkür ederim, biraz stresim azaldı.
En azından içimi boşalttım, eve gidince kayınvalidem suratta yapsa pek oralı olup birşey diyeceğimi sanmıyorum.
Enerjimde kalmadı bu yönde zaten, artık kim napıyorsa yapsın modundayım desem yeridir.

Fakat işi bırakma konusunu masaya yatıracağımız kesin.
herşey maddiyat değil, çocuğum daha kıymetli.
Allah hayırlısını versin inşallah...

Evet bi de eşime dedim ki, aferin çok iyi yapmışsın kocacım, şimdi sana bir kahve yapayım...

Sen kk yı kapat biraz kendinle başbaşa kal bence Souvvenir
Ve bir anne olarak en doğru kararı sen verirsin bi nokta da

Yoksa bana sorarsan kreşler kayınvalidenden daha iyi bile bakar
Ama sen ne düşünüyosun o önemli

Gerginsin o yüzden çık bi sakinleş diyorum
Sonra görüşürüz yine

bakın bir olay bir olmamış iki olmamış. Evde sık sık yaptığı bir şey insan içinde ilk kez olmuş. Adam gibi tepki vermenize rağmen eşiniz laftan mı anlamıyor bir de üzerine ne cesaretle herkesin içinde bunu yapma hakkını kendinde buluyor?
Ben anneniz için inanılmaz üzüldüm. Anlıyorum diğer yorumlarla oldukça gerildiniz ama ben annelere yapılan haksızlığa gelemiyorum. Evlatların da yegane görevinin o haksızlıkları engellemek olduğunu düşünüyorum.

Keşke hiç bu işe kalkışmasaydınız
Anneniz kendi hayatından çalmış size vermiş, kuran'a toplantılara gideceğine evinizi temizlemiş cocugunuza bakmıs yetmemıs mısafırlerı agırlamıs gunduzlu gecelı .
esınızın buna sonsuza kadar mınnet etmesını beklemezdım zaten es degıl bır erkekten beklemezdım o yuzden sız hatalısınız . 2 sene cok uzun bır sure
kayınvalıdenız bakmaya basladıktan sonrasını okumadım zıra hata ustune hata

bakın bir olay bir olmamış iki olmamış. Evde sık sık yaptığı bir şey insan içinde ilk kez olmuş. Adam gibi tepki vermenize rağmen eşiniz laftan mı anlamıyor bir de üzerine ne cesaretle herkesin içinde bunu yapma hakkını kendinde buluyor?
Ben anneniz için inanılmaz üzüldüm. Anlıyorum diğer yorumlarla oldukça gerildiniz ama ben annelere yapılan haksızlığa gelemiyorum. Evlatların da yegane görevinin o haksızlıkları engellemek olduğunu düşünüyorum.

Bende gelemiyorum malesef. Zaten sinirlendiğim nokta bu.
Ben tek evladım ve bir annem var yalnız yaşıyor.
Ve ben anneme uzak bir semtte oturuyorum, tek şansımız annemin bizde kalmasıydı, bir noktaya kadar mantıklı ve düzgün yürüdü bir noktadan sonra malesef işler çığırından çıktı.

Mantıklı, düzenli ve doğru kararlar vermeye çalışan bir insanım (mükemmel değilim) ama benim de artık canıma yetti.
Sözlendiğimizden bu yana kayınvalidemin de kayınpederimin de herşeyine tahammül ettim sesimi çıkartmadım.
ama anneme yapılan hareketleri hazmedemiyorum, kızsam ne yazar.
Tükürsen yarabbi şükür diyen bir kayınvalidem var. Ama lafta kendisinden üstünü yok.
Hiç bir konuda kayınpederim sesini çıkartmaz karısının lafının üstüne laf söylemez.

Ama bize geldi mi "siz bir bize yakın oturun, ilerde gerekli durum olursa biz size söyleriz, taşınırsınız" diyen adam 2 buçuk sene annem bende gel git yaparken aklı nerdeydi.

biz taşınacaktık bir dönem sonra vazgeçtik masrafı çok olacak diye, o zaman kayınvalidemin dediği laf şuydu eşime ve annemde var evde "afferin oğlum, sen terk et anne babanı" ben yüzgöz olmam kayınvalidem ile ama kayınvalideme dediğim laf şuydu "ne demek terk et, ben tek evladım ben annemi terk mi etmiş oldum, hadi onu geçtim madem ayrılamayacaktınız niye evlendirdiniz oğlunuzu" o günden beri bu konuda laf söylemiyor.

Ben tartışmam kavga etmem ama lafımı da söylerim. Sorun da burada. Bana birşey diyemediği için yapıyor bütün bunları, ve ben bunaldım, yoruldum, psikolojim bozulma noktasına geldi... Artık yeter noktasındayım yani... Tüm sorun bu...

Derdimi paylaşarak yardım almak istedim sadece, niyetim ne kimseyi kırmak ne de üzmek.
Neler yaşadığını herkes bir çırpıda burada anlatamıyor malesef, bende anlatamıyorum, çok şey yaşandı, çok yıprandık... Anlatsam roman olur... Ama susmaktan sıkıldım.

İşi bırakmak en kolay çözüm.
Ama alt tarafı bir destek olacaklar, onu da çok görüyorlar bu benim zoruma gidiyor.
Bunca zamandır ekmek elden su gölden ben destek verdim onlara, annem destek verdi, yeri geldi annem yemek yaptı onlara hastalandıklarında aman iyi olsunlar diye, bu mu annemin mükafatı...

Bu mu benim mükafatım.

Sen kk yı kapat biraz kendinle başbaşa kal bence Souvvenir
Ve bir anne olarak en doğru kararı sen verirsin bi nokta da

Yoksa bana sorarsan kreşler kayınvalidenden daha iyi bile bakar
Ama sen ne düşünüyosun o önemli

Gerginsin o yüzden çık bi sakinleş diyorum
Sonra görüşürüz yine
Biradan çıkıyorum, mesaimi KK'da tamamladım.
İnşallah iş anlamında birşey unutmamışımdır diye dua ediyorum açıkçası...
Dediğin doğru biraz kafamı toparlayayım, çok yorgun ve bitkin hissediyorum kendimi.
Allah kimseyi böyle durumlara düşürmesin ve en sevdiğine muhtaç etmesin.
Hayattan soğuduğumu hissediyorum bazen.

Huzur herşeyin anahtarı, o huzur gitti mi ne olsa kar etmiyor malesef...

Biradan çıkıyorum, mesaimi KK'da tamamladım.
İnşallah iş anlamında birşey unutmamışımdır diye dua ediyorum açıkçası...
Dediğin doğru biraz kafamı toparlayayım, çok yorgun ve bitkin hissediyorum kendimi.
Allah kimseyi böyle durumlara düşürmesin ve en sevdiğine muhtaç etmesin.
Hayattan soğuduğumu hissediyorum bazen.

Huzur herşeyin anahtarı, o huzur gitti mi ne olsa kar etmiyor malesef...
Ama alttan alma bu akşam konuşursanız
Annemi kırdın sıra bende mi de
Yettiniz de valla
İstemiyosan çalışma kendin bak
4 sene sonra da ödenir sigorta

Hadi iyi akşamlar

Buarada kayınvalıdenızın aksama kadar sızde durup eve gıdıp yemek yapması bana sacma geldı
ya sızde yıyecek
ya da yemegını sızde yapıp tencereyle evıne gıdecek
aksam 6 da evdeyım ben yemek yapmakla ugrasmıyorum o saatten sonra bırde dusunun koca kadın

Daha 2 yaşında mavi gözlü sarışın, ben nasıl vereyim bu evladı kreşe?
Zaten babaannesi yeri geldimi çekiştiriyor çocuğu, ben dokunmaya kıyamıyorum evladıma...
Annem baktığı dönemlerde hem yemeklerini titizlikle verirdi hem de gül gibi bakıyordu evladıma.
Ona rağmen yaranamadı kadın ya... Anneme yapılanlara mı üzüleyim, bana yapılan saygısızlıklara mı...
Hakikaten çok bunaldım...
Hakkaten ben bir tek anneye üzüldüm bu konuda, kadın 2 yıl bakmış bir de gördüğü muameleye bak.

Eşim dediğiniz uyuz madem annenize yakın taşınmadı, bari dibinizde oturan KV ile dönüşümlü baksalarmış.
Anneciğim ne kadar zahmet verdin diye, kadına 3-5 kuruş harçlık verildiğini, hediye alındığını da sanmam.

Ben anne olsam bakmam hakkaten, onca yıl çocuk büyüt, tam rahat edeceğin çağda bir de çocuğunun çocuğu ile uğraşıp, nankör damatdan laf duy.

Bende gelemiyorum malesef. Zaten sinirlendiğim nokta bu.
Ben tek evladım ve bir annem var yalnız yaşıyor.
Ve ben anneme uzak bir semtte oturuyorum, tek şansımız annemin bizde kalmasıydı, bir noktaya kadar mantıklı ve düzgün yürüdü bir noktadan sonra malesef işler çığırından çıktı.

Mantıklı, düzenli ve doğru kararlar vermeye çalışan bir insanım (mükemmel değilim) ama benim de artık canıma yetti.
Sözlendiğimizden bu yana kayınvalidemin de kayınpederimin de herşeyine tahammül ettim sesimi çıkartmadım.
ama anneme yapılan hareketleri hazmedemiyorum, kızsam ne yazar.
Tükürsen yarabbi şükür diyen bir kayınvalidem var. Ama lafta kendisinden üstünü yok.
Hiç bir konuda kayınpederim sesini çıkartmaz karısının lafının üstüne laf söylemez.

Ama bize geldi mi "siz bir bize yakın oturun, ilerde gerekli durum olursa biz size söyleriz, taşınırsınız" diyen adam 2 buçuk sene annem bende gel git yaparken aklı nerdeydi.

biz taşınacaktık bir dönem sonra vazgeçtik masrafı çok olacak diye, o zaman kayınvalidemin dediği laf şuydu eşime ve annemde var evde "afferin oğlum, sen terk et anne babanı" ben yüzgöz olmam kayınvalidem ile ama kayınvalideme dediğim laf şuydu "ne demek terk et, ben tek evladım ben annemi terk mi etmiş oldum, hadi onu geçtim madem ayrılamayacaktınız niye evlendirdiniz oğlunuzu" o günden beri bu konuda laf söylemiyor.

Ben tartışmam kavga etmem ama lafımı da söylerim. Sorun da burada. Bana birşey diyemediği için yapıyor bütün bunları, ve ben bunaldım, yoruldum, psikolojim bozulma noktasına geldi... Artık yeter noktasındayım yani... Tüm sorun bu...

Derdimi paylaşarak yardım almak istedim sadece, niyetim ne kimseyi kırmak ne de üzmek.
Neler yaşadığını herkes bir çırpıda burada anlatamıyor malesef, bende anlatamıyorum, çok şey yaşandı, çok yıprandık... Anlatsam roman olur... Ama susmaktan sıkıldım.

İşi bırakmak en kolay çözüm.
Ama alt tarafı bir destek olacaklar, onu da çok görüyorlar bu benim zoruma gidiyor.
Bunca zamandır ekmek elden su gölden ben destek verdim onlara, annem destek verdi, yeri geldi annem yemek yaptı onlara hastalandıklarında aman iyi olsunlar diye, bu mu annemin mükafatı...

Bu mu benim mükafatım.

Ben kv ve kp'e annenizi ezdirmeyin demiyorum. Onların hareketlerini de kısıtlayacak ayrıca kendi söylediklerinin ayarını bilecek bir eşiniz var. Yaşlı insanlara direk sert çıkılmayabiliyor ama eşe had bildirilir. Ben eşimin bir kere sadece ses tonunu beğenmediğim için kavga çıkardım. Bu övünülecek bir şey değil aslında ama anne diyince akan sular duruyor bende. Eşimin anneme uyutma demedik mi sana bu çocuğu dediğini hayal bile edemiyorum. Umarım en doğru çözüm yolunu bulursunuz. Umarım işleriniz rast gider.

Zaten babaannesi yeri geldimi çekiştiriyor çocuğu, ben dokunmaya kıyamıyorum evladıma...
Annem baktığı dönemlerde hem yemeklerini titizlikle verirdi hem de gül gibi bakıyordu evladıma.
Ona rağmen yaranamadı kadın ya... Anneme yapılanlara mı üzüleyim, bana yapılan saygısızlıklara mı...

Kara gözlü esmer olsa verecektiniz yani kreşe?

Bence de abarttıkça abartmışsınız, kimse kimsenin çocuğuna bakmakla yükümlü değil, bakandan Allah razı olsun, bakmayanın canı sağolsun demek durumundasınız.

Manevi açıdan zorlanıyorsanız, maddiyatı göz ardı edip evinizde oturabilirsiniz. Ya da kreş olmaz, bakıcı olmaz ama parada önemli diyorsanız kv'yi çekeceksiniz böyle.

Ya maddiyat ya maneviyat...

Yipranmani anliyorum yazdiklarindan.iki cozum var;
Birincisi kayinvalideyle iletisimini kuvvetlendirecsin.su eve esyaya bu kadar takilmayin bu surecte.nedir yahu.oglunuza bakiyor sonucta." anne ihtiyac oldugunda esimi degil beni ara" dediniz mi hic.yada " anne allah razi olsun ogluma baktin yoruluyorsun, " dediniz mi hic? Kayinvalideyr torununa bakma mecburiyeyi birakmissiniz.oda bunu hissedince istemeyerek bakiyor.

2.yontem isi gucu birak.azicik asim kaygisiz basim.otur evladina kendin bak.isyedigin gibi yetistir.hatta kesin cozum bu

Ahlaksız görgüsüz ve yobazlar bence
Benim annemde bana çok düşkündür bende öyle evime bi çay içmeye bile gelse bi bakarım bulaşık yıkıyor evi topluyor
Ezdirme ne kendini ne anneni

Eşine de rahatlık batmış böylelerine fena kaynana yaranır
Kendim yaşamış gibi sinirlendim valla stresten bıraktım telefonu bulaşık yıkadım rahatlım diye şimdi geldim oturdum
Allahlarından bulsunlar
ayni benim annem ki ben calismiyorum bize yemege geliyorlar bir bakarim yemekten bulasiklari toparlamis kiyamaz bans

Mavi gözlü şarın olmasıyla kreşe verememenin ne alakası var ? Benim ki de mavi gözlü sarışın ama seneye vereceğim kreşe.

X