bunaldım çıldıracağım....

Niye evi müze mi
Benimde annem kendi evinde bakıyor
Bir iki çocuk kilidi, priz kapatıcı dışında bişey yapmadık

Hani dedim hem kendi de yemeğini çamaşırını rahat paklar
Ama istemiyosa kendi bilir

Arkadaşım benimde 1 yasinda oglum var ve izne isi birakma kararı aldim. Psikolojok danismanim bende. En azindan 2 yillik ücretsiz izin alacagim inşallah. Oglumun bana ihtiyaci var parama degil..

Bende ilerde ömrüm olursa torunuma bakmamayı düşünen biri olarak bakmak istememesini anlıyorum,çocuk anne babanın sorumluluğu, ha hastalık olur acil birsey olur neyse de bu büyük sorumluluğu almak istememesi çok doğal, bu torununu sevmediğini de göstermez, bende ömrüm olursa gezmek istiyorum ömrümüz 3 kuruşa çalışmakla geçiyo zaten 50 yaşında hoppp baştan çocuk bak

Kreş olmayacaksa iş bırakma kararı isabetli olmuş,konuyu tenzih ederim ama çok var kv yi hem sevmeyip hem ille çocuğuma baksın diyen, bir kere çocuğuma kv baksın diyosan yapacağın çocuk sayısını da ona danışacaksın,kadının bir de 2 3 evladı varsa Allaaaah herkes diyo ki anne çocuğumuza bak anneanneler babanneler bölünüyor 3e 5e evlat ayrımı diye konular görüyoruz sonra burda

Pess kadının onca yazdıklarından bunumu çıkardınız, size göre normal olan şeyler hanfendiye göre ,normal değil demekki bana görede normal değil, yatak odamda ne işi var havalandırmak ayrı dolaparı karıştırmak ayrı bu kadar basitmi allah aşkına sırf yorum yazmak adına yazıyorsunuz.
Kimin yüreği ve algısı daha açık bunun kararını siz veremezsiniz size de iyi günler

Bende ısrar etmiştim illa bizde bakın yeyin için diye asla kabul etmedi k. valdemler hatta kışın kalın bari bizim ev daha sıcak doğalgazı çok açmazsınız kendi evinizde dediysemde yok kendi evlerinde bakıyorlar allah tan iki sokak var aramizda

Kesinlikle katılıyorum maleseff kayınvaldem bakar diye düşünen çok var ben ikinci çocuğumu yapmaya karar vermeden danıştım kayınvaldeme çocuk düşünüyoruz sen ne dersin dedim sonuçta işi bırakamicamı biliyorlar tek maaş yetmiyor çünkü oda sağolsun bakarız dedi yoksa erteleyecektik mecburr ananeler ve babanneler bakmaya mecbur değil yani.

Benim de annem bakıyor sağ olsun
Ama sanırım ben ikinciyi düşünürsem çıkarım
Bi tane bile zor, başka torunları da var. Okul çıkışı da olsa geliyorlar ne bileyim anneme de yazık diyorum
O yüzden 3-4 yıl sonra düşünüyorum nasip olursa ikinciyi

3. kişi olarak size .............

Bak canım yapım bu deyıp otrrsan bu sekıkde devam edersen ıste grdugun gıbı etrafndakı herkes ama herkes senı ezer ezecektr ve adam yerıne kymaz . ıyı bı ınsansn bu yuzyılın adamı degılsın 100 sene oncesnde yasıyor olsydın herkes tarafndan daygı gren melek gıbı bur ınsan szleryle anılan bı kadın olrdn emın ol ama artık devır degıstı aman kırmayım aman uzmeyım dedıgın herkes senı uzer laf syler bu devran byle gtmez Allah krusun ıcıne ata ata kanser olrsn butun hastalıkların bası stres ve tedavısı de sevgıdır byle yasayarak anca kendı hayatını tuketrsın yahu bende lıse son sınıfa kadar aynı senın gıbıydım kımseyı kırmayayım uzmeyeyım laf skmayayım kırılsamda bellı etmezdım kendı kendıme aglardım kımseye bısı bellı etmezdm ne var kı hep terbıyem ve saygım suıstımal edıldı bır kere bas kaldırdım dıklendım ve ogunum cok mutlu gectı halbukı herzamankı gıbı sessızce kırılıp sussaydım o olay kafamı gınlerce mesgul edecektı ıcıme dert olacaktı snra grdumkı bas kaldırdıgım kısı benımle ıyı gecnmeye calıstı suyuma gıttı ıste o gun anladım ınsanlara ıyı nıyet yaramyr lafını cekmıyeceksın aklna ne gelyrsa syleceksın zaten bır kere byle bı gırısmde bulunursan devamı gelıyr napcaksın bılıyn mu ıcerı gırıp dgru odana gtceksn ustunu degstrp oglunu kucagına alcaksn onlara Allah ın selamndan baska bısı deme snrada onlar ykmus gıbı davran bu ılk adım sana kendını mukembel hıssettrecek emın ol ve byle davranrsan kıymete bınersın

Detayli bilmeyince yazdim.siz elinizden geleni yapmissiniz.Rabbim kolaylik versin.kimse oz anne gibi olamiyor.onceki yorumlarda dusunmedigini gordum ama krese versen cok rahatlarsin.benim bi arkadasta benzer sıkintilar yasadi en son ise girip cocugunu okula verdi.cok rahat simdi.kimseye gebe kalmiyorum diyor.dusunun bunu..kayonvalide sizi yipratmaya devam edecek yoksa.isi birakmanizda sizin maddiyatinizi etkileyecek.

İşte beni ikilemde bırakan konu bu.
Oğlumu farklı sebeplerden de kreşe veremiyorum, diğer yandan maddi açıdan çalışmam gerekiyor.
Ama baktım olmuyor, işi bırakacağım o kesinleşti artık, eşimle de konuştuk.

Bir diğer alternatifte çıktı gerçi.
İş yerinden eşimin tanıdığının kardeşleri bizim oturduğumuz semtte oturuyormuş ve bir tanesi çocuk bakıyormuş.
Eğer daha da iş çığırından çıkarsa mecbur bakıcı olacak. Gönlüm razı olmasa da bu yolu da denerim artık, kısmet. Allah karşımıza iyi birini çıkartır umarım. Tabii bu en son çare artık...

Doğru söylüyorsun aslında, ben lafını esirgemeyen söyleyen bir insandım nasıl bu hale geldim bende şaşırıyorum.
Yıprandım resmen şu geçen 2 senede.
Yaşadıklarımı bir ben bir Allah bilir.

Kim ister kendi annesi hayatının her noktasına şahit olsun?
En ufak imalı sözden en büyük lafa kadar ailesinde yaşananı duysun?
Mecburiyetler söz konusu olunca elden birşey gelmiyor.
Gün 1 den itibaren mecbur bırakıldığım için bazı şeylere, bugünlere geldik.
Fazla birikimde insanda mutsuzluk, negatiflik yaratıyor ve bunu ister istemez etrafına da yayıyor.

İnşallah düzelecek birşeyler.
Dediğini deneyeceğim bu akşam bakalım.
Zaten eskisi gibi iletişim kurmuyorum, detaylara girmiyorum "merhaba-merhaba" şekline çevirdim muhabbetimi.
Yoksa ben çok isterdim kayınvalidem + kayınpederim ile güzel ilişkiler içerisinde olmayı.
Hoş bugüne kadar yüzgöz olmadık, fakat hadlerini bilmiyorlar, dur noktaları yok.
Sınırları hiç yok zaten. O canımı sıkıyor.

Geçenlerde bir gün eltim bana gelmişti, işten erken çıkmak zorunda kaldığım bir gün, kayınvalidemler bakıyor oğluma, eltim şöyle bir yorumda yaptı oturma odam hakkında "ya souvvenir yanlış anlamazsan şu koltuğu şu tarafa mı koysan acaba, daha mı güzel durur oda, biraz sanki kalabalık kalmış oda" dedi.
Kayınpeder hemen atladı "yok olmaz öyle, biz her yönü denedik o koltuk oradan hariç hiç bir yerde düzgün durmuyor, odanın şekli bu, değişmez."

Yani öyle bir tavır sergiliyorlar ki "biz biliriz, biz onaylarız, onaylamadığımız zaman olmaz o iş" ne alaka ise.

Güler misin ağlar mısın. Bende haftasonu evin düzenini değiştirdim, ne eltimin dediği gibi oldu ne kayınpederimin direttiği gibi. Kendi kafama göre yaptım birşeyler.

Herkesin yapısı,olaylara bakışı,huyu,sabrı,düşünce tarzı farklıdır.Annenle kayınvalidenin yapısı gibi.
Ya çocuğuna bakıcı bulacak ya da büyüyene kadar sabır göstereceksin.

mavi gözlü sarışın olunca kreşe verilmiyor mu??????

ne annenize ne kendinize bunları yaşatmaya hakkınız yoktu bence...ne anne ne kv bakmamalı bence çocuğa..sonra böyle ilişkilerin moku çıkıyor işte...eşiniz annenizi bakıcı gibi görmeye başlar,siz de kv yi ....herkes yerinde iyi olmalı..

benim yavrum çok değerli,kreşlere veremem bakıcılarla büyütemem diyenlere çok gıcık oluyorum kimse kusura bakmasın...kişisel algılıyorum evet...sizin çocuklarınız çocuk da bizimkiler şey çocuğu mu tövbe yarabbbimmm..
benim çocuğum çok dikkat çekici nedir allah aşkına...oğlum 3 aylıktı işe başladım.3 yaşına kadar bakıcı baktı.sonra kreşe verdim...bin şükür sağlıklı mutlu akıllı ve dikkat çekecek kadar yakışıklı!!!!!!!! bir oğlum var ,ve başına da birşey gelmedi.....6 yaşında hatta seney ilkokula bşlayacak ,bu sevimlilikle nasıl göndereyim şimdi ben değil mi........

Mecburıyet dedıgın sey senın sevgın bence esını sevdgn ıcın susmussun degısmıssın ama kendı kendını yıyrsun yapma tparlan hadı grelım senı :) guzel seyler yaz buraya tavız verme ezdrme kendını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…