- 23 Eylül 2012
- 2.115
- 1.127
dogdugunda vereydin tovbe minnacik daha bir yas
Bu sizi ilgilendirmiyor cocuk benim karar benim bizde gobek atarak vermiyoruz heralde ama sartlar bunu gerektirdi haftada 2 gun gidiyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
dogdugunda vereydin tovbe minnacik daha bir yas
bir yas cok kucuk kiyamadim sizin cocugunuz tabiki ama kiyamiyorum cocuklara.napayim..annesine bagli oldugu anlarda yabancilarin icinde..bi onceki mesajim sizi kirdiysa kusuruma bakmayin kirmak istemem..Bu sizi ilgilendirmiyor cocuk benim karar benim bizde gobek atarak vermiyoruz heralde ama sartlar bunu gerektirdi haftada 2 gun gidiyor
bir yas cok kucuk kiyamadim sizin cocugunuz tabiki ama kiyamiyorum cocuklara.napayim..annesine bagli oldugu anlarda yabancilarin icinde..bi onceki mesajim sizi kirdiysa kusuruma bakmayin kirmak istemem..
zor durumunuz o zaman Allah yardimciniz olsun bende anne oldugumdanmidir nedir nerde cocugun biri uzulse hele bebekse agliyorum uzuluyorum.saglicakla guzel guzel buyutun insaallah ikisinide..Onemli degil bizde kiyamiyoruz her goturdugumde ben agliyorum ama cok asiri derecede bagli ve simarik bi kizim var. 7 aya yaklasan bi hamilelik ve 6 gune yakin okul/is hayatim var. Anneanne ve babanne zaten bakiyor ama oraya gondermemin sebebi biraz daha ozgur olabilmesi icin. Yani aslinda disardan goruldugu kadar acimasiz bi sekilde sabahtan aksama kadar hergun birakmiyorum. Sosyal acidan baska cocuklarla kaynasmasida kardesi gelince yardimci olur diye dusunuyorum. Yurtdisindayim burda oyle bakici filan bulunmuyor yada cok pahali. Artik doguma kadar boyle bende cocugumla birlikle olmak istiyorum ama inan biri gobegimde biri kucagimda yasiyoruz haftasonlari vucudum gitmiyor
Buarada kayınvalıdenızın aksama kadar sızde durup eve gıdıp yemek yapması bana sacma geldı
ya sızde yıyecek
ya da yemegını sızde yapıp tencereyle evıne gıdecek
aksam 6 da evdeyım ben yemek yapmakla ugrasmıyorum o saatten sonra bırde dusunun koca kadın
Hakkaten ben bir tek anneye üzüldüm bu konuda, kadın 2 yıl bakmış bir de gördüğü muameleye bak.
Eşim dediğiniz uyuz madem annenize yakın taşınmadı, bari dibinizde oturan KV ile dönüşümlü baksalarmış.
Anneciğim ne kadar zahmet verdin diye, kadına 3-5 kuruş harçlık verildiğini, hediye alındığını da sanmam.
Ben anne olsam bakmam hakkaten, onca yıl çocuk büyüt, tam rahat edeceğin çağda bir de çocuğunun çocuğu ile uğraşıp, nankör damatdan laf duy.
Ben kv ve kp'e annenizi ezdirmeyin demiyorum. Onların hareketlerini de kısıtlayacak ayrıca kendi söylediklerinin ayarını bilecek bir eşiniz var. Yaşlı insanlara direk sert çıkılmayabiliyor ama eşe had bildirilir. Ben eşimin bir kere sadece ses tonunu beğenmediğim için kavga çıkardım. Bu övünülecek bir şey değil aslında ama anne diyince akan sular duruyor bende. Eşimin anneme uyutma demedik mi sana bu çocuğu dediğini hayal bile edemiyorum. Umarım en doğru çözüm yolunu bulursunuz. Umarım işleriniz rast gider.
Yipranmani anliyorum yazdiklarindan.iki cozum var;
Birincisi kayinvalideyle iletisimini kuvvetlendirecsin.su eve esyaya bu kadar takilmayin bu surecte.nedir yahu.oglunuza bakiyor sonucta." anne ihtiyac oldugunda esimi degil beni ara" dediniz mi hic.yada " anne allah razi olsun ogluma baktin yoruluyorsun, " dediniz mi hic? Kayinvalideyr torununa bakma mecburiyeyi birakmissiniz.oda bunu hissedince istemeyerek bakiyor.
2.yontem isi gucu birak.azicik asim kaygisiz basim.otur evladina kendin bak.isyedigin gibi yetistir.hatta kesin cozum bu
Tek bir şey sorayım
Anneniz kendi evinde vakit bulamadığı için çamaşırlarını sizde yıkamaz istese kvalidenize davrandığınız gibi mi davranırdınız, yoksa aaa tabi anne yıka mı derdiniz ?
Biraz taraflı yazmışsınız sanki
Ne senin annene, ne de kv ne.
Çalışıyorsan tıpış tıpış o bakıcı parasını vereceksin. Hadi ilk sene için anlarım ama ben bile bakıcı da büyüdüm, annem çalıştığı için.
Bazıları bakıcı parasından yırtmak için, kendini evliliğini yıpratmayı bir halt sanıyor.
Umarım yapman gereken şeyi, iyi düşünüp bulursun.
Bu kısımda haklısınHerkes demiş "yatak odana girse nolur" tamam girsin, ben girmesin demiyorum ki kapıya kilitte vurmuyorum. Fakat girdin madem benim mahremimi karıştırma! benim derdim bu. Benim nevresimimden yastığımdan sanane? gardrobumdan sana ne? Ben niye gidip kayınvalidemin evini karıştırmıyorum? annem 2 buçuk seneye yakın bende kaldı, bir kere karıştırmadı hiç bir yerimi... Tamam anne farklı kayınvalide farklı. Ama herşeyin de bir sınırı var... Ben evlendim evleneli bu böyle...
Hıncık oldm en cok da kcana hıncık oldm sımdııııı keser dnmus sap dnmus gun gelmıs hesap dnmus canım artık kara kaplı defterı tzlu raflardan cıkarma zamanı napacaksn ck net o adam senın anacıgına ne yaptysa ne dedyse aynısını onun anasına yapacaksın hemde nktası vrgukune aynısını yapacaksın kı o adam yaptgının nasıl bı eseklık oldgunu anlasın kv ne yaparsa yapsın he de gec ıkı sene snra muhtaclıgın kalmaz kendını yıpratmamaya kafaya takmamaya bak amaa azcık dısını gster
merhaba, ben 1 bucuk yasinda baslattim. cok iyi egitmenler oldugu icin gozum hic arkada kalmadi. eger ki guvenme cocugunuzu emanet edeceginize dair iciniz rahat ise kuruma, hic sikinti yapmayin.
Ne güzel sizin adınıza sevindim.
Fakat benim çevremde böyle bir kurum yok.
En son araştırdığım yerde bir eğitmen çocuklara toplu iğne ile işkence yapıyordu.
Hadi gel buyur sen evladı emanet et.
Derdim paradan kısmak değil...
Tamam bul bana bir bakıcı, bende baktırayım çocuğuma!
Herşey keşke yazıldığı kadar kolay olsa...
Bazen o kadar acımasız eleştiriyorsunuz ki, insan kendi derdine mi üzülsün yoksa sizlerin bu kadar katı davranışlarına mı üzülsün. Destek alacağına bin pişman ediyorsunuz insanı...
Empati kurmak bu kadar mı zor?
Eğitmen arkadaşlara yazıyorum... "Böyle veliler" derken?
Benim derdim çocuğumu anlatmak değildi veya çocuğum ile alakalı bir problemi paylaşmıyorum burada, benim anlatmaya çalıştığım tipik bir kayınvalide sorunsalı... Fakat geldiği nokta çok farklı. Demekki herkesin anladığı kendi algısıyla sınırlı...
SouvveniR Günaydın , nasılsın
Var mı bi gelişme ?
Benim annem bakıyor şükür, sabah bırakıp akşam alıyoruz
Ne onun düzeni benimki bozulmasın istedim
Ama eşime de söyledim
Bir gün annem bakamazsa ya bakıcı tutarım ya kendim bakarım diye
Ben kayınvalidemle yapamam, o derece eminim
Kişisel hiç bir sorunumuz yok yanlış anlaşılmasın ama çocuk konusunda pek düşünceli değil
Mesela kızım daha uyanır uyanmaz alır balkona çıkartır koşa koşa, ben eşime söylerim yeni uyandı bi yelek giydirsek ? diye.
O da annesini içeri çağırır.
Kahvaltıya gideriz, kızım yumurta yese. İkinciyi de verelim yiyo nasılsa der.
İkinci olmaz bebek o daha derdik, olsun sağlıklı Canan Karatay bile çok yiyin diyo der
O yetişkinler için diyo deriz ama bunlar sadece küçük birer örnek
Sende olmuyorsa zorlama bence, zaten gönüllü değilmiş
Bakıcı , kreş ya da sen bak.
Çocuk bakmak zor iş of pof ede ede büyütmek çocuğa zarar bence, sevildiğini hissetmeli
Bende aynı düşüncedeyim, çocuk sevildiğini hissetmeli...
Maşallah bizim de hiç yemek problemimiz olmadı, o anlamda kayınvalidem de bilinçli. Gereksiz hiç birşey vermez çocuğuma. Hatta tam tersine sağlıklı besler, o anlamda gözüm arkada değil.
Davranışsal problemleri olabilir sadece, bazen o beni korkutuyor.
Mesela bana kızsa oğluma tepki gösterebilir (örneklerini eltimde çok gördüm, eltime kızar torununa tavır alırdı, sevmezdi torununu, gözümle görmesem inanmazdım ama yapısı böyle, enteresan bir kadın).
Bunun haricinde çok problem yaşanacak bir durum yok.
Konuştuk haftasonu eşimle.
Kayınvalidem idare edebildiği kadar edecek, edemediği noktada ben istifa edeceğim.
Son karar bu, çünkü ben bakıcıya veremem.
Dili daha çözülmediği için çocuğun, derdini anlatamayacağı için de kreşe henüz veremem.
1-2 sene idare ederse kayınvalidem, o zaman kreşe veririm.
Eltimin bakma ihtimali de söz konusu olabilir, fakat onunda bir tane oğlu var ve okula götürüp getiriyor zaten koşturmacalı bir durumda bu ara. Ona da teklif etmedim açıkçası ama istisnai durumlarda idare eder bir - iki gün o kadar. Devamlı bakma konusunda çok destek olabilecek bir hayat düzeni yok malesef. Onun derdi benim derdimden daha çok zaten...
Hayırlısı bakalım, şimdilik gelinen son nokta bu...
Bana kalsa bugün bırakacağım işi..
Siz artniyetli bir kadınsınız. Elinizden geldiğince annenizi melek, kayınvalidenizi de şeytan yapıyorsunuz.
Kadın evinizde kalıyor, çocuğunuza bakıyor, yok odama girdi de, yastığımı havalandırdı. KADIN YARDIM ETSE SUÇ, ETMESE DAHA BÜYÜK SUÇ!
Algımın sizinkinden açık, yüreğimin de sizinkinden oldukça büyük olduğunu farkettim. Hadi size iyi günler.
Anladım
İnşallah güzellikle nokta konur
1-2 sene kayınvalide idare ederse şayet
Bana kalsa derken ? İşi bırakmamanda ne gibi etkenler var
AnladımMaddi anlamda biraz çalışmam gerek, bir kaç ödememiz var bitmesi gereken.
Bir de eşim istemiyor, kirada oturuyoruz ve her ay belli bir mebla kiraya gidiyor.
Eşimin işi yeni yeni yapılandı (çalıştığı firma ikiye ayrıldı ve yeni yapılanma sürecinde), bir aksilik çıkarsa boşta kalmamak adına benim biraz daha dişimi sıkmam gerekiyor.
Kayınvalidem ve kayınpederim bu durumların farkında zaten.
Sanırım biraz daha idare edecekler. Eşimin demesi bu yönde ama bakalım yaşayıp göreceğiz...
Ne o koca nede ailesi senden gelecek 1 tl yi bile haketmiyor. Ama cocugun seninle geçireceği 1dk bile dünyalara bedel. Söylemesi kolay diyeceksin ama çalışma arkadaşım. Ohh yat yavrunla az yeyin az giyin ama evladina sahip cik bence...
Anladım
Allah ödeme kolaylığı versin
Kayınvaliden zaten yakın oturuyormuş
Sabah bırakıp akşam alsanız çocuğu ?