- 15 Haziran 2019
- 10.430
- 31.328
-
- Konu Sahibi Black Wine
Akışa bırakman lazım. Bekledikçe gelmez. Biraz yalnız kalıp ruhunu dinlendirmen lazım. Döngünün kırılması lazım.Daha iyisi tabii ki var canım olmaz olur mu. Var da işte benim karşıma çıkmıyor. Çaresizce aklımı başımdan alacak birine aşık olmayı bekliyorum bundan kurtulmak için
Ya hayır aslında. İlk görüşmeyi kesip sonra yeniden görüşmeye başladığımızda kafam aşırı rahattı, fuckbuddyliğe gerçekten sıcak bakıyodum, hayatımdan memnundum. Ama fuckbuddynizle de haftanın bazen 6 günü gorusmezsiniz yani. Ayrıca o bana en başta o kadar romantik gelmeseydi zaten baştan iletişimimiz ilerlemezdi, ya da kafama yatiyosa en baştan o şekilde görüşmeye baslardim. Ama kendisiyle en başında bikac hafta ciddi bi flört sürecimiz var, beni beklentiye sokan o oldu zaten. Sonrasında diyalogumuz sosyal hayatta da aynı sıklığıyla devam edince bendeki o kafa rahatlığı yerini "galiba aramızda biseyler değişiyor"a bıraktı. Sanki adam başından beri "bak güzelim haftada bir görüşür işimize bakar devam ederiz" gibi gelmiş de ben ona histerik bi şekilde bağlanmışım gibi konuşmayın lütfen. Bu süreçte adamın davranışlarının çok büyük etkisi var.tinderden tanıştık diye ön yargılı olmayın yazmışsınız tam olmayacaktım ki sonuç ortada. F*** boddy güzellemesi de yapmışsınız. e sorun ne o zaman. zaten karşınıza çıkan insanlar da bu çizgide. adamlar sevişmek istiyor ve islami evlilik sitesinde çıkmıyorlar karşınıza. oldukça netler. bence sıkıntı sizin ne istediğinizi bilmemeniz. siz ciddi değer gördüğünüz hatta belki daha ciddi adımlar atacağınız ponçik bi ilişki istiyorsunuz. ancak tam tersiymiş gibi davrandığınızdan üzülüyorsunuz. kendinizi ve isteklerinizi objektif olarak değerlendirin bence
Kalbinizi kırmadan nasıl açıklarım diye düşünüyorum ama gerçekten zorlanıyorum şuan kelimeleri seçmekte. Adam zaten sizinle sex için biraraya geliyor, kolay kolay hiçbir kadın ortada bir ilişki yoksa böyle bir adamla düzenli sex yaşamaz. Sizinle görüşmeyi kesse ya sevişeceği kadınla ilişki yaşamak zorunda kalacak adam istiyorki bedavadan sevişeyim ama kadın başıma bela olmasın. Üzgünüm ama durum bu şekilde. Siz ona istediğini altın tepside sunmuşsunuz neden hayır desin ki. Gidip bir e.. ile buluşsa dünyanın parasını ödeyecek haksız mıyım. Size herhangi bir imada bulunmuyorum yanlış anlamayın lütfen, sizi tenzih ederek adamın tinder üzerinden buldugu ve hiçbir duygusal ilişki yaşamadan bedavadan seviştiği kadına bakış açısını anlamanız için söylüyorum. Umarım bu çarpık ilişkiden kurtulup yolunuza bakarsınız yoksa sizi çok daha üzücü günler bekliyor gibi duruyor. Bence sizin duygusal bir ilişkiye ihtiyacınız var, bu yaşadığınız ilişkiyi de hisleriniz olduğu için devam ettirebilmişsiniz flört gibi başlamış siz etkilenmişsiniz. Yoksa dediğiniz gibi sadece haftada bir sevişip ayrılalım dese sizde durum böyle olmazdı. Size değer veren seven biriyle yaşayın ne yaşayacaksanız her kadın bunu hak ediyorHanımlar uzun bir aradan sonra tekrar merhaba,
Biraz uzun olacak kusura bakmayın. Önceki konularımı bilenler vardır, birlikte yaşadığım 5 yıllık sevgilimden ayrılıp ailemin yanına başka bi şehre taşınmıştım. Taşındıktan kısa bir süre sonra şans yüzüme güldü, adeta bahtım döndü ve eski sevgilimle yaşadığım şehirde iş bulup geri döndüm. Tek başıma evimi tuttum, kendime tek kişilik bi hayat kurdum, çalışıp kıt kanaat de olsa kendi ayaklarimin üstünde duruyorum.
Bu süreçte yalnızlığa, yıllarca iki kişi yaşamaya alismisken birden akşam geldiğim evde benden başka kimsenin olmamasına alışmam çok zor oldu. Tam o noktada hayatıma giren biriyle değişti bu durum. Tinder'dan tanıştık (tinder diye on yargiya kapılmayın lütfen), daha tanıştığımız ilk gün hastayım diye elinde bi tencere corbayla geldi kapıma. Hatta bi süre aramızda cinsel hiçbisey yaşanmadı. Başlarda çok güzeldi, evlerimiz yakındı, haftanın 3-4 günü buluşup kah dışarda kahve içip, yürüyüş yapıp, akşam yemeklerine gidip kah birbirimizin evinde kalarak vakit geçiriyorduk. İş çıkışlarında beni almaya geliyordu. Birden hayatımın bi parçası oldu ve ben hayalimdeki gibi bi flört yaşamaya başladım. Cok geçmeden karşıma önceki konumda da bahsettiğim bir duvar çıktı, "ben ilişki düşünmüyorum". "Kusura bakma ben düşünüyorum, o yüzden artık seninle görüşmek istemiyorum" dedim ve iletişimi kopardım. Ancak bi süre sonra yaşadığım başka bi konudaki duygusal kırılma sonucunda esasında düzenli bi ilişkiye hazır olmadığımı farkettim ve "ben neden keyfime bakmıyorum ki, hiç değilse tek bir partnerle düzenli bi seks hayatım olur" diye düşünerek onunla tekrar iletişime geçtim. Aramızdaki bu nerdeyse 6 aydır devam eden git-gel, küs-barışlı sarmalın ilk civisini çakmış oldum böylece.
Bu noktada belirtmeliyim ki kendisinin kötü kalpli biri olduğunu asla düşünmüyorum, iyidir, başım sikissa, gecenin bi vakti onu "şurdayim başım belada gel beni al" diye arasam geleceğini, bir problemim varsa ona çözüm bulmak için uğraşacağını, onunla dertlesebilecegimi ve akılcı çözümler sunacağını biliyorum. Bana, kendince de olsa değer verdiğinden şüphem yok.
Fakat durum şu ki, biz aylarca haftada 3-4 gün "takılıyoruz ya dalgamiza bakıyoruz" diye görüşe görüşe, benim bu adama karşı duygularım oluşmaya başladı. O kadar zaman bu kadar sık vakit geçirirken, birlikte bi sosyal hayatımız da varken onda da aynı durumun olacağını düşünmüştüm açıkçası. Böyle düşünmemde, benim "nasılsa takılıyoruz" rahatlığıyla ondan başka biriyle yemeğe çıkıp, onun buna çok kıskanç bi tavırla yaklaşması da etkili oldu tabii. Ama oyle olmadı. Ona açıldığımda aldığım cevap olumsuzdu. Ama olumsuz bi cevabı göze alarak açılmıştım zaten. Sonuçta aramızda bi anlaşma vardı, o anlaşmayı bozan taraf da bendim. O noktadan sonra görüşmeye devam ettik ama artık eskisi kadar sık aramiyodu beni. Sürekli görüşürken görüşme sikliklarimiz haftada, iki haftada bire dusmeye başladı.
Bu süreçte tavırları değişti, daha rahat, daha bencil, beni kolayca kirabilen bi adama dönüştü ama ben de susmadım tabii. Büyük büyük kavgalar ettik sürekli. İnanın iki sevgili olsak daha az kavga ederdik. O beni incitti ben onun canını yaktım, o benim canımı yaktı ben bile isteye gururunu kırdım. Hemen hemen her kavgadan sonra "bitti, bi daha gorusmycez' diye ayırdık yolları. Max bi iki hafta sonra hep aradı, ben de kendime "ararsa da acmiycam" diye defalarca soz vermeme rağmen o telefonu hep açtım. Benim hayatıma birileri girdi (ilişki değil flört yalnızca) artık soğurum diye düşündüm sogumadim. Onun hayatına birileri girdi artık beni aramaz diye düşündüm hep ama hep aradı. Sanki bi labirentin içinde gibiyiz, farklı yönlere yöneldikce bi şekilde yolumuz hep birbirimize çıkıyor.
En son artık ciddi ciddi konuştum. Bu durumun bi takıntı halini aldığını, beni aramaması, ararsam da açmaması gerektiğini söyledim. "Anlıyorum, saygı duyuyorum. Seni, senin için aramiycam bundan sonra" dedi. Yanaklarımdan öptü, üstümü örttü, kendine iyi bak dedi ve gitti. Artık gerçekten aramaz diye düşünüp alışmaya, toparlanmaya başlamıştım ki tekrar aradı. Bu kez tersledim, hani anlasmistik dedim ama yine dayanamadım ve tekrar görüştüm dün. İşin kötüsü normal şartlarda beni bu adama çeken hiçbisey olamaz. Tamam iyi bi arkadaş, işin içinde duygularım olmasa hayatımda olmasından memnunum aslında, görüşmediğimizde sohbetini çok özlüyorum. Ama ne mizaç ne de cinsel performans olarak beni mutlu edebilecek bi adam asla değil. O da benimle mutlu olmaz eminim. Ama o zaman neden, birbirimizi o kadar incitmemize, yipratmamiza rağmen bu toksik döngünün içinden çıkamıyoruz?
Bana karşı arkadaşlıktan öte bi duygusu olduğunu düşünmüyorum. Ama kim, bi arkadaşı için ya da hadi sadece seks için olsun ya, bu kadar baş ağrısına katlanır? Doğum günümde elinde muhabbet kuşuyla kapımda beliren, "hadi gel lunaparka gidelim, hadi rakı sofrası kuralım, hadi haftasonu kahvaltı edelim" diye istediğim zaman arayip vakit gecirebildigim, "akşam bulusucagin adamla istemediğin bişey olursa beni mutlaka ara, buzdolabin mi bozuk ben benimkini değiştiricem elimdekini sana veririm" vs gibi daha aklıma gelmeyen bi çok konuda beni koklayıp destek olan bi adama bu kadar bağlanmam tuhaf mi, yoksa çok mu normal? Ve sizce bu durum onun açısından nasıl? Aramızda onur, gurur diye bişey kalmadı ki kendisi çok gururlu ve hatta kibirli diyebileceğiniz bi insandır. O neden katlaniyor aramızdaki bu saçma sapan şeye?
Ben bu işin içinden çıkamıyorum. Eskisi kadar güçlü değil ona karşı duygularım hatta onunla arkadaş olmayı daha çok seviyorum ama bi türlü de ne o benden, ne ben ondan kopamıyorum. Şaşırdım kaldım.
Muhteşemi bastım zira yaşamak istediğin yerde yaşamana, iş bulmana, o şoktan sonra hayatını inşa etmene çok çok çok sevindim. Hayırlı olsun öncelikle
Konuya yorum yapabileceğim nokta ise bağlamanın tabi ki normal olması. Konuda herkes “senin aradığın seks kendine uygun birini bul bunu sepetle” demiş ama anlattığın bunca paylaşımdan sonra konunun sadece seks olamayacağı aşikar. Hem de cinsel performansından memnun değilken “nolacak canım tek partnerim olur” diye yeniden adama yaklaşman da tek derdinin seks olamayacağını gösteriyor.
Adam “ilişki düşünmüyorum” demesine rağmen bu şekilde ona yeniden yaklaşman baya hoşlandığını gösteriyor. Bu da bana göre adamın bahsettiğin kibirli, gururlu, özetle kıçı kalkık halinden kaynaklı bana göre. Yoksa mizacı ya da cinsel performansı sana uymayan birinden hoşlanacağını hiç sanmıyorum, yalnızlık kompleksi olan bir karakter değilsin.
Bu durum bir yanılsama bence. Kaçan kovalanırı oynadığı için dikkatini çekiyor ve biraz kendini dinlediğinde bunu fark edip adamı normalleştireceksin kafanda. “Sakın aramasın, asla aramiyim, bitti, rüyamda bile görmiyim” modu daha da fazla çekime yol açıyor. Normalleşsin sadece, aramış mı ha tamam naber nasılsın, ya da keyfin yoksa dönmezsin. Onu çok über muhteşem bir şey gibi konumlandırma, ararsa arasın, ipler senin elinde olsun o kaçan adam moduna hiçbir tepki verme.
* Nacizane bağlanma stilleri konusunda iyi düzeyde bilgisi olduğuna inanan biri olarak, konu sahibi kaygılı bağlanan biri değil. Geçmiş süreçlerinde yer yer kaçıngan özelliği bile göstermiş biri hatta. Bu ilişki kapsamında kaygılı olduğunu hiç sanmıyorum. Hem tanıdığım kadarıyla, hem de kaygılı bağlanan “asla arama burda noktayı koyalım” gibi bir cümle kuramaz. Daha veda konuşmasında yeniden görüşmek için kullanacağı bahaneleri düşünür hatta.
Emin olun hiiiic anlaşılmıyor, hele vücudunda iz falan kalmasın diye ekstra ekstra dikkatliyseKK her seferinde farkli bir korku salıyor üstüme. Şimdi de biriyle flört edersem ya fuckbudy si varsa korkusu geldianlaşılmaz da
Teşekkür ederim canımÇok çok teşekkür ederim. Ben de senin bebek haberini kutlarım, umarım bebeğin sağlıkla büyür
Esasında başlarda ondan hoslanirken hiç böyle değildi hatta gayet ilgili, düşünceli bi adamdı. Ondan hoşlandığımı öğrendikten sonra bi süre yine beni incitmemeye çalıştığını farkettim ama bi süre sonra da sanırım bu durum onda stres yaratmış olacak ki, tavırları çok değişti. Bigun çok güzel bi buluşma yasamişsak bi sonraki buluşmada "ya geçen sefer çok güzel geçti biseyler kontrolden çıkacak" der gibi uyuz, hatta kaba davranırdı bana mesela. Normalde içine kapanık, gizemli takılmayı seven bi adamdır ama bana açabildiği kadar açar içini, sonra da sanki pişman olmuş gibi iyice içine kapanır falan. Onun bu zaman zaman bana yaklasabildigi anlarını gördüğüm için o, "acaba" gitmedi aklımdan hiç.
Bağlanma konusundaysa evet, her görüşmeyi kestigimizde kendimi onu tamamen hayatımdan çıkarmaya hazırlıyorum, hatta alışmaya o olmadan ne kadar iyi olduğumu fark etmeye başlıyorum. Önceki ilişkimdeki sureclerimi, bitirmek için kendimi aşama aşama nasıl hazırladığımı sen biliyosun. Aynısını sigarayı bırakmaya uğraşır gibi bunda da uygulamaya çalışıyorum. Bitmesi gerektiğini biliyorum kesinlikle, ama anlaşılan hala duygusal olarak hazır değilim. O hazırlık sürecinde başka neler yapmalıyım o noktada çaresiz kaldım. Sanırım gerçekten de sürece onu kafamda normallestirerek devam etmeliyim
Eminim sizle eşleşen insanlar uyuz olmuşlardır çünkü insanların vaktini çalmış oluyorsunuz aslında.Evlenenler var Tinder'dan. Benim gibi can sıkıntısından yüklemiş olabilir. Ben de kahve içmelik arkadaş bulmak için kullandım:)))
Yazdıkları şekliyle çevirip kendi kendime gülüyorum.bu arada nerede fuckbuddy yazamayan var hepsi de bu ise karsi oluyor
Umarım doğru hissediyosundur, çünkü buna gerçekten çok ihtiyacım varTeşekkür ederim canım
Adam bol travmalı sağlıksız biri gibi görünüyor. Son ilişkinde aniden şok etkisi yaratan bambaşka bir adamla karşılaşmıştın, o süreci alışık olduğun şekilde aşama aşama yaşayamadın. Bu adamla o örüntüyü devam ettiriyor olabilirsin. Hani “closure” meselesi var ya. Onu elde etmeye çalışıyorsun belki. İlişki istemiyorum diyen adama yeniden dönüş yapman da bunu andırmıyor mu cidden? Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yemiyor işte, psikolojide böyle değil. Alışık olduğun ilişki biçimi buydu. Karşındaki adamdan emin olamamaya öyle alıştırılmışsın ki. Hatırla benim “kullanılıyorum” triplerimi. Karşımdakini buna zorluyordum neredeyse. Senin de karşına “hayır efendim emin olacaksın, ben şöyle şöyle seviyorum seni ve istiyorum, planım da bu” diye diretecek birinin çıkması, bu döngüden çıkmanı desteklemesi lazım bana göre. Duygusal olarak çok geliştik sen de ben de yaşadıklarımızdan sonra. O yüzden bahsettiğim gibi bir adamı hayatına çekeceksindir yakın zamanda. Öyle hissediyorum
bilmediğim denizde yüzeceğime, bildiğim suda boğulurum muhabbeti aslında bence içine düştüğün durum. seni bu kişiye bağlayan şey bu toksiklikler aslında. çevremde toksik ilişki sarmalına düşmüş arkadaşlarım yeni ilişkilerinde ve seçimlerinde de hep aynı hataları yapıyorlar. bu tarz bir döngüden kurtulmanın yolu sahiden doğru düzgün, sağlıklı, yormayan, aslında olması gereken normal bir ilişki yaşamak olabilir ama öyle bir ilişki de seni çok sıkabilir. çok sıkıcı diye bırakabilirsin bile hatta. profesyonel destek alabilirsin aslında, bu döngülerden destek alarak kurtulan insanlar var. bağlanma: aşkı bulma ve koruma yolları mıydı neydi öyle bir kitap var, okursan faydası olur diye düşünüyorum. sen de en azından ne istediğinden, ne istemediğinden emin olabilirsen karşındakileri daha iyi analiz edip sana uygun olanla olmayanı ayırt edebilirsin. toksik ilişkiye düşenlerin aslında kendisinde çözmesi gereken şeyler var çünkü x olmuş y olmuş z olmuş, karşıdaki adam farketmiyor mesele sensin. benim 2 toksik ilişki yaşayan arkadaşımın şu an flörtleri bile toksik. birisi sadece cinsellik için arkadaşıma yanaştı bi de güzel parasını cukkaladı falan. ötekisi de ayrı dengesiz, daha flört aşamasında aldattı mesela. iki flörtü de aynen böyle oldu. çünkü arkadaşım da eski ilişkilerinde maddi anlamda çok sömürüldü ve aldatıldı. şu an seni bu herife çeken şey, sen sevgili olalım diyorsun o bunu istemiyor ama davranışları da kafanı karıştırıyor. bence şu an yapman gereken ona mümkün olduğunca mesafe koymak. uzak kaldıkça duygusal anlamda da uzaklaşırsın diye düşünüyorum. ama kendi üzerine de fazla gitme, ters tepmesin. ben eski sevgilimi aylarca stalkladım, artık kafamı bu stalk olayına takmıştım, neden yapıyorum yapmamam lazım falan şeklinde düşünüyordum devamlı. çalışma masamın karşısındaki duvara kocaman yazılarla BAKMA yazan bir kağıt yapıştırdım, düşün yaniAyy korkunç bişey bu. Hakikaten geçmişte yaşadığım kaygıları bana tekrar tekrar yaşatıyor. Ben de biliyorum onunla mutlu olamayacağımı, biraz da hırs yaptım galiba, senin de bildiğin "olması gerekenler" takıntım yüzünden. İki insan bu kadar uzun süre vakit geciriyosa sevgili olmalı diye düşünüyorum, yaşadığım şehirde insanlar bizi o kadar çok yan yana gördü ki herkes bizi sevgili sanıyor, sorduklarında "yoo arkadaşım" deyip gecistiriyorum ama arkadaş da değiliz ki. Canımı sıkıyor bu durum.
Yassyyy çok teşekkür ederim, evet, yaptım sonunda hem de tek başımaportakal selamm, eski sevgilinden ayrildigin konuya yazamamistim ama atlatip yeni bir hayat kurmana sevindim.
yukarida da yazilmis, insan alistigi iliski tarzini ondan sonraki iliskilerinde de ariyor. ornegin ben nisanlimdan ayrilip yeni bir iliski yasayacak olsam minnos kediler gibi bir iliski yasayamam asla. cunku ben bu sekilde hizli, dolu dolu hatta bazen toksik bir iliskiye aliskinim. diger turlusunu cok zor yaparim. senin de eski iliskin yer yer boyleydi diye hatirliyorum o yuzden bu da ayni yonde gidiyor sanki. ama yine de kendini bundan kurtulmam lazim diye sartlamamani tavsiye ederim. hepimiz insaniz, duygularimiz var, robot gibi hareket edemeyiz. bir seyin sana iyi gelmedigini bile bile de ona devam ediyor olabilirsin. ben bunda bir yanlislik gormuyorum.
kendini hemen bitireyim, bana iyi gelmiyor diye sartlandirip daha da strese girmemeni tavsiye ederim. ben nedense bir sure sonra kendiliginden bitecegini, hayatina yeni birini alacagini dusunuyorum.
Tinder ve bumble farklı değil ki. Birisi kahve içme, diğeri sex partneri bulma uygulaması değil. Dating app diye geçiyor ikisi de. Sadece bumble kullananlar daha iyi gibi. Çok kıro tip yok mesela. Örnek olması açısından Tinder dedim.Eminim sizle eşleşen insanlar uyuz olmuşlardır çünkü insanların vaktini çalmış oluyorsunuz aslında.
"Nasilsin? İyi misin? Cumartesi boş musun? Kadıköy olur mu?" Uygulaması sonuçta o. Kadıköy'de o kahve icildikten sonra adamın evine geçmek beklenir. Şahsen ben bu amaçla uygulama indirsem, bulduğum adam "ay ben sadece sohbet istedim" dese fena uyuz olurum.
Benim de sosyalleşme uygulamam couchsurfing. Ülkeye gelmiş turistleri gezdiriyorsun, evin uygunsa evinde beleşe konakliyorlar. Bayılıyorum siteye. Ama en sevdiğim uygulamayi alakasız kullananlara , selam naber yazanlara, benimle aynı şehirde yaşadığı halde buluşmak isteyen Türklere, Türkiye'ye gelme planı yokken benimle sırf sohbet etmek için telefon numarasını paylaşan yabancılara falan uyuz oluyorum.
Playstorede var binlerce uygulama. Git onları kullan .
Kahve mi içmek istiyorsun? Bumble var , occupied var. Neden mutlu bir gece geçirmek isteyen adamın vaktini caliyorsun ki
Bu arada benim de tinderdan tanışan evlenen arkadaşlarım var, her şey nasip kısmet :) ama öyle şeyler karşılıklı oluyor,zamanla çok vakit geçiriyorsun ,aynı eve çıkıyorsun,ne iyi anlaştık diye evleniyorsun falan. Konudaki gibi biri iliskinl isterken diğeri uygulamayı kullanmaya devam ederse bu iş olmaz
valla kim kimi fucklarsa fucklasın ama ben modern ve özgürüm havasıyla başlayıp sonrasında sırf çiftleşmek için bi araya geldiği adamdan duygusallık beklemesin bu fuckyciler. zira komik ve trajik oluyor maalesef. bununla birlikte ne kadar kasılırsa kasılsın o olay bu ülkede yetişen kadınların yüzde 95 ine 5 beden büyük bence. boşuna coolculuk oynamak manasız geliyor banabu arada nerede fuckbuddy yazamayan var hepsi de bu ise karsi oluyor