Bugün Okulda Ne Var Ne Yok?

selam fiyonk ben bilgisayar öğretmeniyim bizim müfredat değişmedi 10. sınıflarda bi dersimizi 2'ye bölmüşler ama içeriği aynı onun dışında başka bir değişiklik yok.Ben de sadece 11lerin dersine giriyorum bu yıl.Sanırım kademeli olarak değiştiriyorlarmış.Seneye 11 ler sonra da 12 lerde değişiklik yapılacakmış. Meslek liselerinde ders saatlerini azaltıyorlar aslında iyi oluyor çünkü düz ticaret sınıfları 40 anadolu sınıfları da 45 saat ders görüyo haftada gerçekten de fazla yani

evet çok değişiklik var bu yıl. bir de ders saatleri 35 dk ya düşecekmiş diye duydum bugün ilden.

seminere gittiniz mi? yeni müfredat tanıtımlarıyla ilgili seminere? sanırım seçmeli derslerin planlarıyla zorunlu derslerin planları ayrı ayrı hazırlanacakmış.

Burda seminer olmadı bilmiyorum yaparlar mı
Ben de haberlerde okumuştum 35 dk ya düşebilirmiş dersler.Bizim okulda dersler blok işleniyo 80 dk bize de öğrencilere de sıkıntı oluyo gerçekten.Derslerin düşmesi bizim işimize gelir :smiley-cool:

blok çok zor olur yaa. öğrenciye de öğretmene de eziyet. neden öyle?

bu arada yarın Anadolu lisesi atamaları var. sanırım sınavsız son atamalar bunlar. var mı isteyecek olan?

blok çok zor olur yaa. öğrenciye de öğretmene de eziyet. neden öyle?

bu arada yarın Anadolu lisesi atamaları var. sanırım sınavsız son atamalar bunlar. var mı isteyecek olan?

gerçekten eziyet oluyor.Öğrenci sayımız çok okulumuzdaki derslikler yetersiz sabahçı öğlenci olduğu için dersleri böyle sıkıştırdılar

Merhaba arkadaşlar
Sanırım çoğunuz evli ve eşinizden ayrısınız.Allah sizlere kolaylık versin.İnşallah en kısa zamanda kavuşursunuz ailelerinize
Bugün bizim okulda yine ders olmadı nerde bu öğrenciler yaa geçen yıl ben ilk haftadan başlamıştım derslere ama bu yıl başlayamadım,sınıflardan 8-9 kişi ancak geliyor yoklama da alınmıyor o yüzden gelen öğrenciler de 2 dersten sonra gidiyolar zaten. siz ne durumdasınız derslere başladınız mıkafamçokkarıştı

inşallah canım Allah sizlere ayrılık yasatmasın
niye gelmiyor ki sizin ögrenciler bizim okul tam kadro mevcut
derslere de bir iki sınıfta anca baslayabildik

selam ceku...

ben bu hafta okulda değilim ama haftaya ilk günden hızla başlayacağım. 11 ler var genelde bende. kitaplar da yenilenmiş henüz ulaşamadım ama konular fazla değişmemiştir herhalde. kitapları gören arkadaşlar var mı diye bahsi geçmişti sanırım...

evet canım degısıklık epey var dokuz edebıyat onuncu sınıf edb. dil anlatım tümden değişmiş farklı yayınevlerinin hep.onbirde de sanırım edebiyat değişmiş diğerlerini bilmiyorum.konu sıralaması aynı ama etkinliklerin tarzı biraz daha farklı sanırım
acıkcası kılavuz kitap da yok gibi bu sene ılginc ılginc sorular var etkinliklerde
silbaştan bulmaca gibi doldurcaz mecbur

evet çok değişiklik var bu yıl. bir de ders saatleri 35 dk ya düşecekmiş diye duydum bugün ilden.

seminere gittiniz mi? yeni müfredat tanıtımlarıyla ilgili seminere? sanırım seçmeli derslerin planlarıyla zorunlu derslerin planları ayrı ayrı hazırlanacakmış.

seminerle ilgili bilgim yok henüz
secmeli ders olayı tam bir muamma aynı sınıfın hem normal hem secmelisine giriyorum
toplam dört saat ders oluyor ama bizim okul da pek alıglayamadı mı ne öyle ayrı plan ayrı müfredat demediler hepsini bir dersmiş gibi dört saat aynı dersi yapmaya basladık
ama bence de yanlıs bir uygulama ne olacak bilmiyorum acıkcası

Burda seminer olmadı bilmiyorum yaparlar mı
Ben de haberlerde okumuştum 35 dk ya düşebilirmiş dersler.Bizim okulda dersler blok işleniyo 80 dk bize de öğrencilere de sıkıntı oluyo gerçekten.Derslerin düşmesi bizim işimize gelir :smiley-cool:

düşsün valla insanın bazen tahammülü kalmıyor
size Allah sabır versin ya seksen dakıka ne demek can mı dayanır ona

ve nihayet haftasonu ohh ya
bugün son gün diye mi üç saat üst üste girdiğim feci dokuzlardan mı bilmem
mahvolmuşum valla ne kafam yerinde ne gücüm kuvvetim kalmış
güzel güzel dinlenebiliriz insallah herkese şimdiden iyi haftasonları dilerim şimdiden

gerçekten eziyet oluyor.Öğrenci sayımız çok okulumuzdaki derslikler yetersiz sabahçı öğlenci olduğu için dersleri böyle sıkıştırdılar

gerçekten ilk kez duyuyorum bunu. 80 dk ders. il nasıl izin verebilir böyle bir şeye? :1closedeyes:

sermest yeni kitaplarımız ve yepyeni saçma etkinliklerimiz varmış anladığım kadarıyla. :))) daha yeni çözmüştük diğer kitaplarıııı.

selam herkese
iyi tatiller diliyorum
bu hft boş geçti
pzt bomba gibi giriş yapıyorum:dance: :dance:

sermest yeni kitaplarımız ve yepyeni saçma etkinliklerimiz varmış anladığım kadarıyla. :))) daha yeni çözmüştük diğer kitaplarıııı.

aynen öyle:)
bulmaca çözer gibi ugrasmamız lazım
işin komigi bugün garip bişey duydum
çoğu okul eski meb kitaplarına devam ediyormus
bu yeni kitapların dagıtımı yetmemiş her okula
dolayısıyla bir nevi deneme süreci olacakmış mış:)
bu sebeple de yardımcı kitapları cıkmaz demiş bir yayıncı
cıkmazsa otur düşün yazar çizer kişi hangi mantıkla hazırladı o soruları diye
hayır yanı bir hoca farklı digeri farklı bişey söylese ortak sınavlarda o da sorun
kafa patlat dur artık biz ögretmen miyiz ögrenci mi belli değil
valla ögrencilerim benim kadar oturup hazırlanmıyordur derslere

selam herkese
iyi tatiller diliyorum
bu hft boş geçti
pzt bomba gibi giriş yapıyorum:dance: :dance:

hadı bakalım maratona hazırlan bol bol dinlenerek:=)

ben varım tatlı rüya:)
ben de sınıfçıyım bu sene eş durumundan artvin borçkaya geldim 4.sınıfları verdiler daha doğrusu burada 2 yıl kalacağımız için 4 olabilir demiştim sınıfımı herkes methede methede bitiremediler ama gel gör ki sınıf hiç te anlatıldığı gibi çıkmadı başarı seviyesi yükseltilmiş (!) bir sınıf :KK43: Allahtan ilçede seviye tespit sınavı yapılacak da gerçek başarı ortaya çıkacak dört gözle sınavı bekliyorum ...
sen kaçıncı sınıfları okutuyorsun canım?

iyi akşamlar kızlar,
edebiyatçı arkdaşlarıma bi sorum var
dile ve anlt dersinde (9.snf) ödevler için ürün dosyası istemiş diğer öğretmen
ben de istesem mi? ne tür ödevler verilir ki?
bi de ortak sınav her okulda olur mu?

ben varım tatlı rüya:)
ben de sınıfçıyım bu sene eş durumundan artvin borçkaya geldim 4.sınıfları verdiler daha doğrusu burada 2 yıl kalacağımız için 4 olabilir demiştim sınıfımı herkes methede methede bitiremediler ama gel gör ki sınıf hiç te anlatıldığı gibi çıkmadı başarı seviyesi yükseltilmiş (!) bir sınıf :KK43: Allahtan ilçede seviye tespit sınavı yapılacak da gerçek başarı ortaya çıkacak dört gözle sınavı bekliyorum ...
sen kaçıncı sınıfları okutuyorsun canım?[/QUOTE

sanırım il içi tayin düşünüyorsunuz....sınıfın emin ol benimkinden iyidir.....3.sınıfım....4 zümreyiz...2sınıf süper 2 sınıf toplama kampı....ve en kötüsüde müdür tarafından diğer iki sınıf gibi başarı beklenmesi....açık bariz olan farkı (okulca bilinen) kabullenmemesi....

aynen öyle:)
bulmaca çözer gibi ugrasmamız lazım
işin komigi bugün garip bişey duydum
çoğu okul eski meb kitaplarına devam ediyormus
bu yeni kitapların dagıtımı yetmemiş her okula
dolayısıyla bir nevi deneme süreci olacakmış mış:)
bu sebeple de yardımcı kitapları cıkmaz demiş bir yayıncı
cıkmazsa otur düşün yazar çizer kişi hangi mantıkla hazırladı o soruları diye
hayır yanı bir hoca farklı digeri farklı bişey söylese ortak sınavlarda o da sorun
kafa patlat dur artık biz ögretmen miyiz ögrenci mi belli değil
valla ögrencilerim benim kadar oturup hazırlanmıyordur derslere

elimizde kalanları dağıttık yeterse yeter yetmezse de amann bize ne:)))) neyse. zaten ben fazla kitaba bağlı giden bi öğretmen değilim. metinleri beğenmiyorum genelde, farklı metinler bulunduruyorum muhakak. müfredat da buna izin veriyor, esnek.

sorular çok saçmaydı, soruları çocuklara bi de ben izah ediyordum bu yüzden ev ödevlerini yanlış anladıkları sorulara göre yapıp okulda tekrar değiştiriyorlardı cevapları. :)) umarım etkinliklerden çok soruların değişmesi işimize yarar...

iyi akşamlar kızlar,
edebiyatçı arkdaşlarıma bi sorum var
dile ve anlt dersinde (9.snf) ödevler için ürün dosyası istemiş diğer öğretmen
ben de istesem mi? ne tür ödevler verilir ki?
bi de ortak sınav her okulda olur mu?

konulara uygun etkinlikleri ödev olarak verdiğinde ayrı bir dosya tutmaları gerekebilir. çünkü kartonlara hazırlanan, veya sunum şeklinde hazırlanması gereken ödevler oluyor. şart değil ama ben de dosyanız olsun diyorum. büyük çoğunluk dosya ediniyor.

ortak sınav zorunludur.

konulara uygun etkinlikleri ödev olarak verdiğinde ayrı bir dosya tutmaları gerekebilir. çünkü kartonlara hazırlanan, veya sunum şeklinde hazırlanması gereken ödevler oluyor. şart değil ama ben de dosyanız olsun diyorum. büyük çoğunluk dosya ediniyor.

ortak sınav zorunludur.

hımm mutlaka olcak yani.ozmn diğer öğretmenlerle paralel gitmemiz gerekir
etkinlik ödevleri kitaptan mı olacak?

ortak sınav zorunludur.

hımm mutlaka olcak yani.ozmn diğer öğretmenlerle paralel gitmemiz gerekir
etkinlik ödevleri kitaptan mı olacak?
belki çok saçma gelebilir sorularım =)

X