- 31 Temmuz 2011
- 10.135
- 17.418
- 298
Merhaba hamarat hatunlar bereketli olsun yemekleriniz
Bir yardım rica edeceğim.
Ben misafir menüsü düşünüyorum.
Fırın poşetinde patatesli havuçlu tavuk
Bulgur pilavı yeşil biberli ve domates salçalı
Salata.
Soru 1: Çorba olarak ne uygun olur? Hem tavuk hem pilav salçalı olacağı için çorbada da buram buram salça olmasın diyorum. Yoğurtlu çorbayı da tavuğun yanında olmaz diye yapmak istemiyorum. Pilavı pirinçten yapsam bazen tutuyor, bazen tutmuyor risk almak istemiyorum. Yanisi çorba olarak ne yapsam?
Soru 2: Ben et-tavuk yemeklerine çok aşina değilim kendim yemediğim için. Fırın poşetinde yapacağım kolay olsun diye. Göğüs etinden yapsam olur değil mi? İyi pişmesi için fırına atmadan önce tavada biraz mühürlesem, sonra soslayıp poşetle pişirsem lastik gibi olmaz değil mi?
Bu sorularımın dışında da tavsiyeniz varsa memnuniyetle alabilirim :)
Merhabalar :)
Menuye uygun olarak terbiyeli mercimek corbasi veya pasazade corbasi (kofteli terbiyeli corba) uygun geldi bana
Ayrica tavugu muhurlemenize gerek yok ,posette yumusacik oluyor zaten ,hele bi de aksamdan.terbilerseniz daha bi lezzetli olur. Ben posette tavuk yaptigim zaman muhakkak bagette kullanirim ,sadece gogus tarafi ile kuru ,yagsiz oluyor
Menuye ek olarak peynirli borekte yakisir gibime geldi ,ve gayet uyumlu bi menu extraya ihtiyaci yok bence