• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne yemek yapsam diye düşünen hanımların paylaşım alani ;)

Bende yogurt mayalama makinesi alcaktim ama evvela deniyim dedim ,o kadar gpzumde buyutmusum ki ,cok kolay biseymis :KK66: İnsh bebis gelince kendin mayalamakta hic zorluk cekmezsin ,mutfaga hakim bi bayan oldugundan ilk mayalamada tutturursun bence :KK19:
Kati meyve sikacagi aldim bende ,ilk yil kizima meyve -sebze suyu sıkıp icirdim ama daha sonra hic kullanmadim , kendisi son 1 yildir kenarda beklemede :-) İnsh 3 cu bebise lazim olur da verdigim paraya deger :-)

Genelde öyle söylüyorlar canım aslında bak o fikirden de vazgeçtim gibi meyvenin kendisini yediririm olmadı zaten 1 bardak su için kaç tane meyve sıkman gerekiyor bu şekilde çok meyve yemiş oluyoruz meyvenin de fazlası zarar:KK51:Mayalarım büyük ihtimal denerim en azından o sırada evde olacağım nasılsa:oops::KK19:

Genelde öyle söylüyorlar canım aslında bak o fikirden de vazgeçtim gibi meyvenin kendisini yediririm olmadı zaten 1 bardak su için kaç tane meyve sıkman gerekiyor bu şekilde çok meyve yemiş oluyoruz meyvenin de fazlası zarar:KK51:Mayalarım büyük ihtimal denerim en azından o sırada evde olacağım nasılsa:oops::KK19:

Aynen ,doktorumuz meyveyi pure yapip yedirmemi soylemisti diger turlu kabizlik ve yiyecekleri puturlu yiyememe sorunlari oluyormus , tabi ben pinpirikli anne olarak bogazinda kalir korkusuyla 1 yasina kadar suyunu icirmeyi tercih ettim :KK53:
Rabbim en kisa zamanda guzel haberlerini duymayi nasip etsin nehir'cim :KK19:

Aynen ,doktorumuz meyveyi pure yapip yedirmemi soylemisti diger turlu kabizlik ve yiyecekleri puturlu yiyememe sorunlari oluyormus , tabi ben pinpirikli anne olarak bogazinda kalir korkusuyla 1 yasina kadar suyunu icirmeyi tercih ettim :KK53:
Rabbim en kisa zamanda guzel haberlerini duymayi nasip etsin nehir'cim :KK19:
Amin canım Rabbim isteyen herkese nasip etsin:KK68:Annelik büyük sorumluluk bilinçli olmalıyız gerçekten:KK200:
Cacik olsun :KK53: Saka saka , ispanagin yanina ispanak corbasi yaparim ben genelde canim :kk77:
Ispanak çorbasını severim canım ikisi de aynı diye eşim bunlar aynı demesin sonra :KK70:Dün salçalı makarna olmasaydı bugün makarna yapardım pilavda olmaz ıspanağın yanına mercimek çorbası mı yapsam acep ya da hazır domates çorbası yapayım:KK53:
Sabah saatlerinde yazarsan menüyü sonra böyle cayarsınKarar vermek için en iyi saat öğle 2 ile 3 arası:KK53:

Evet dün Ispanakları doğrayıp dolaba kaldırınca sabahtan oluşturayım menüyü de kafam rahat etsin dedim aslında 1 aylık listem hazır dolaba yapıştırılmış şekilde ama bu hafta dağıldı:KK53:

Amin canım Rabbim isteyen herkese nasip etsin:KK68:Annelik büyük sorumluluk bilinçli olmalıyız gerçekten:KK200:

Ispanak çorbasını severim canım ikisi de aynı diye eşim bunlar aynı demesin sonra :KK70:Dün salçalı makarna olmasaydı bugün makarna yapardım pilavda olmaz ıspanağın yanına mercimek çorbası mı yapsam acep ya da hazır domates çorbası yapayım:KK53:

Evet dün Ispanakları doğrayıp dolaba kaldırınca sabahtan oluşturayım menüyü de kafam rahat etsin dedim aslında 1 aylık listem hazır dolaba yapıştırılmış şekilde ama bu hafta dağıldı:KK53:
Patates oturtmada iyi gider,makarna yazacaktım dün yapmışsın.

Gerçekten mi ıspanağın yanına ıspanak çorbası yapıyorsun,şaka yaptın zannetmiştim:KK64:

Evet , esim ispanagin corbasini sever , cocuklara da yogurtlu yedirebiliyorum bi tek , durum boyle olunca ispanak corbasi ve yemegi ayni gun yapilir ,yanina salata ve yogurt eklenir ;)

Çorbasını nasıl yapıyorsun ?

Kuru sogani yagda kavurup kalca ve pirinc ekliyorum , uzerine et suyu ekleyip pirincelr pisene kadar kaynatip ince ince kiyilmis ispanaklari da ekliyorum , pismeye yakin toz sumak ,tuz ve baharat ekleyip 10 dk pisirip kapatiyorum... Afiye olsun :kk77:

Kuru sogani yagda kavurup kalca ve pirinc ekliyorum , uzerine et suyu ekleyip pirincelr pisene kadar kaynatip ince ince kiyilmis ispanaklari da ekliyorum , pismeye yakin toz sumak ,tuz ve baharat ekleyip 10 dk pisirip kapatiyorum... Afiye olsun :kk77:
Bende pirinç yerine bulgur kullanıyorum.Eşimde çorba olarak sever.Birde kalca yerine salça kullanırım.Yarışma yemeğini yapabildin mi?

Merhaba hamarat hatunlar bereketli olsun yemekleriniz :KK3:
Bir yardım rica edeceğim.
Ben misafir menüsü düşünüyorum.
Fırın poşetinde patatesli havuçlu tavuk
Bulgur pilavı yeşil biberli ve domates salçalı
Salata.

Soru 1: Çorba olarak ne uygun olur? Hem tavuk hem pilav salçalı olacağı için çorbada da buram buram salça olmasın diyorum. Yoğurtlu çorbayı da tavuğun yanında olmaz diye yapmak istemiyorum. Pilavı pirinçten yapsam bazen tutuyor, bazen tutmuyor risk almak istemiyorum. Yanisi çorba olarak ne yapsam?

Soru 2: Ben et-tavuk yemeklerine çok aşina değilim kendim yemediğim için. Fırın poşetinde yapacağım kolay olsun diye. Göğüs etinden yapsam olur değil mi? İyi pişmesi için fırına atmadan önce tavada biraz mühürlesem, sonra soslayıp poşetle pişirsem lastik gibi olmaz değil mi?

Bu sorularımın dışında da tavsiyeniz varsa memnuniyetle alabilirim :)

Back