- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
- 798
Bezelye,fasulye,menemenlik bunları kesinlikle koyacağım aklımda evet kırmızı biber özellikleBizde eskiden koymazdık ama bu kışa iyi hazırlık yaptık bezelye,domates ,biber koyduk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bezelye,fasulye,menemenlik bunları kesinlikle koyacağım aklımda evet kırmızı biber özellikleBizde eskiden koymazdık ama bu kışa iyi hazırlık yaptık bezelye,domates ,biber koyduk
Aynen çok iyi oluyorBezelye,fasulye,menemenlik bunları kesinlikle koyacağım aklımda evet kırmızı biber özellikle
Menü süper canım.Bana yardım edin hamarat hatunlar bu pazar önemli misafirlerim var akrabalarım büyüklerimiz gelinleri falan evde rahat 10 kişi falan olacağız kafam da menü belirledim ama az mı kararsız kaldım öğlen gelecekler çay yanı yapılacak yani belki masa hazırlarım bilemedim gerçi kalabalık olursa masa anca olur yetmeyenler sehpalara artık Düşündüğüm menü 3 tuzlu 2 tatlı çeşiti oldu
Makarna salatası
Zeytinyağlı yaprak sarması
Kıymalı sodalı börek
Patatesli sirkeli çıtır börek(sirke kokusu yok kesinlikle)
Kedidilli tiramisu
Çilekli puding irmikli toplar
Teşekkürler canım benim senden duymak güzelMenü süper canım.
Ben de bayılıyorum bu çorbaya.Ben süt yerine yoğurt koyuyorum.Aslında tavuk çorbası ama böyle işkembe gibi bir tadı var sarımsakla mı alakalı anlamadım ama nefis oldu hastalığıma çok iyi geldi
Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası
Servis yapılırken istenirse üzeri için:
- 500gr kemiksiz tavuk eti
- 4-5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2-3 tane ezilmiş sarımsak
- Yarım fincan sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurtanın sarısı
- Tuz, karabiber
- Pul biber
- Sirke veya limon suyu
- Ezilmiş sarımsak
Tavuk iri parça olarak 5 su bardağı suda kaynatılır. İyice pişen tavuk tencereden alınır ve küçük küçük doğranır tekrar tencere konur. Limon suyu, sarımsak ve sıvı yağ eklenir. 5-10 dakika daha kısık ateşte kaynatılır. Ayrı bir kasede un, süt, ve yumurta sarısı karıştırılır. Pütürler gidene kadar tel çırpıcı ile çırpılır. Çorbadan bir kepçe alınır. Süt karışımına eklenir ve yavaş yavaş çorbaya ilave edilir, bu aşamada sütün kesilmemesi için çorba sürekli karıştırılır. Tuz, karabiber ve suyu ayarlanır 5 dakika daha kısık ateşte pişer.
Servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine isteğe göre, sarımsak, sirke, acı biber konur ve ikram edilir
Yoğurtta güzel oluyor mu canım merak etmiştim aslında sütlü bayıldım ama nasıl bugüne kadar yapmamışım inanamadımBen de bayılıyorum bu çorbaya.Ben süt yerine yoğurt koyuyorum.
Teşekkürler canım benim senden duymak güzel
Güzel oluyor canım.Biraz ekşimsi tadları seversen bayılırsın.Bol limonlu harika.Yoğurtta güzel oluyor mu canım merak etmiştim aslında sütlü bayıldım ama nasıl bugüne kadar yapmamışım inanamadım
Evet bol limonlu içtik bizde yoğurt çorbasını çok severim bir kere de öyle deneyeyim zaten tavuğu fazla geldi yarı yarıya azaltacağımGüzel oluyor canım.Biraz ekşimsi tadları seversen bayılırsın.Bol limonlu harika.
Menüye ekleme yapıldıBugün ki Menümüz
Öğlen: dünden kalan dolma ve yayla çorbası
Akşam:kıymalı bezelye yemeği
Pirinç pilavı
Muhallebili kadayıf tatlısı
(Yarın dışarda olucam o yüzden yarın için akşamdan birşeyler yapmma gerek )
Yaa bizim ayucuklar bebek gibi bi yemeklerini ağızlarına gösütmüyorum o kadar çok şımarttım onları ama bir dediğimi iki etmezler herşeyime koşarlar önce bana sorarlar evin bi nevi reisi gibiyim
Evet çok severler beni alıyorum fazla fazla evlendirmiceklermiş beni biz evlenmeden evlenme sakın bunaliıma gireriz diyorlarEmeklerinin karsiligini aliyosun demekki
Senin gibi hamarat ,tatli bi kardes her eve lazim
Teşekkürler canımmHarika gorunuyor canim
Simdiden afiyey olsun
Aaaaa hayırlı uğurlu olsun canım.Sonunda mutlu sona ulaştın çok sevindim inan.Sağlıkla,huzurla otur yeni evinde.Makarna yeter yeni evde boşver.Daha ne güzel yemekler yaparsın onlara.Bugun menude makarna var :)
Sadece makarna yaninda bi bardak su
Yeni tasindim , temizlik ,duzen ,soguk hava ,mizmiz bi cadicik ile isyanlardayim
Çok alemsin sen ve ayucukların.Menüye ekleme yapıldı
Ayularım bezelye yemeğini dibini getirdiği için ortanca ayucuğa
FIRINDA BAHARATLI ELMA DİLİM PATATES
SOSLU KANAT FIRINDA
1 tabak kadarda pilav ayırdım ona
anam ağladı yemin ederim
Eline sağlık.
SağolasınEline sağlık.
Aahahah ayucuk ayı değil ama sempatiklestiriyorumÇok alemsin sen ve ayucukların.