• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne yemek yapsam diye düşünen hanımların paylaşım alani ;)

Bana yardım edin hamarat hatunlar bu pazar önemli misafirlerim var akrabalarım büyüklerimiz gelinleri falan evde rahat 10 kişi falan olacağız kafam da menü belirledim ama az mı kararsız kaldım öğlen gelecekler çay yanı yapılacak yani belki masa hazırlarım bilemedim gerçi kalabalık olursa masa anca olur yetmeyenler sehpalara artık :KK70:Düşündüğüm menü 3 tuzlu 2 tatlı çeşiti oldu:KK52:

Makarna salatası
Zeytinyağlı yaprak sarması
Kıymalı sodalı börek
Patatesli sirkeli çıtır börek(sirke kokusu yok kesinlikle)
Kedidilli tiramisu
Çilekli puding irmikli toplar
Menü süper canım.:KK66:

Aslında tavuk çorbası ama böyle işkembe gibi bir tadı var sarımsakla mı alakalı anlamadım ama nefis oldu hastalığıma çok iyi geldi :KK68:

Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası

• 500gr kemiksiz tavuk eti
  • 4-5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2-3 tane ezilmiş sarımsak
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tuz, karabiber
Servis yapılırken istenirse üzeri için:

• Pul biber
  • Sirke veya limon suyu
  • Ezilmiş sarımsak

Tavuk iri parça olarak 5 su bardağı suda kaynatılır. İyice pişen tavuk tencereden alınır ve küçük küçük doğranır tekrar tencere konur. Limon suyu, sarımsak ve sıvı yağ eklenir. 5-10 dakika daha kısık ateşte kaynatılır. Ayrı bir kasede un, süt, ve yumurta sarısı karıştırılır. Pütürler gidene kadar tel çırpıcı ile çırpılır. Çorbadan bir kepçe alınır. Süt karışımına eklenir ve yavaş yavaş çorbaya ilave edilir, bu aşamada sütün kesilmemesi için çorba sürekli karıştırılır. Tuz, karabiber ve suyu ayarlanır 5 dakika daha kısık ateşte pişer.
Servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine isteğe göre, sarımsak, sirke, acı biber konur ve ikram edilir
Ben de bayılıyorum bu çorbaya.:kk77:Ben süt yerine yoğurt koyuyorum.

Bugün ki Menümüz
Öğlen: dünden kalan dolma ve yayla çorbası

Akşam:kıymalı bezelye yemeği
Pirinç pilavı

Muhallebili kadayıf tatlısı

(Yarın dışarda olucam o yüzden yarın için akşamdan birşeyler yapmma gerek :KK51:)
Menüye ekleme yapıldı:KK30:

Ayularım bezelye yemeğini dibini getirdiği için ortanca ayucuğa
FIRINDA BAHARATLI ELMA DİLİM PATATES
SOSLU KANAT FIRINDA
1 tabak kadarda pilav ayırdım ona

anam ağladı yemin ederim:confused:

IMG_20151207_182531-1.jpg

Yaa bizim ayucuklar bebek gibi bi yemeklerini ağızlarına gösütmüyorum o kadar çok şımarttım onları ama bir dediğimi iki etmezler herşeyime koşarlar önce bana sorarlar evin bi nevi reisi gibiyim :-)

Emeklerinin karsiligini aliyosun demekki :KK60:
Senin gibi hamarat ,tatli bi kardes her eve lazim :KK200:

Bugun menude makarna var :)
Sadece makarna yaninda bi bardak su :KK53:
Yeni tasindim , temizlik ,duzen ,soguk hava ,mizmiz bi cadicik ile isyanlardayim :KK53:
Aaaaa hayırlı uğurlu olsun canım.:rolleyes:Sonunda mutlu sona ulaştın çok sevindim inan.:KK73:Sağlıkla,huzurla otur yeni evinde.Makarna yeter yeni evde boşver.:KK48:Daha ne güzel yemekler yaparsın onlara.:kk77:

Menüye ekleme yapıldı:KK30:

Ayularım bezelye yemeğini dibini getirdiği için ortanca ayucuğa
FIRINDA BAHARATLI ELMA DİLİM PATATES
SOSLU KANAT FIRINDA
1 tabak kadarda pilav ayırdım ona

anam ağladı yemin ederim:confused:
Çok alemsin sen ve ayucukların.:KK70:

Back